Ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη του Τάσου Κριτσιώλη
13/4/2010
www.musiccorner.gr

Ευδιάθετη, χαμογελαστή και με διάθεση να κερδίσει για ακόμη μια φορά το «στοίχημα» με το κοινό της Θεσσαλονίκης, η Χάρις Αλεξίου παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι (12/4) ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου. Αφορμή για τη συνάντησή της με τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, ήταν οι εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας με τίτλο «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ‘σαι». Μετά την τεράστια αποδοχή που είχαν οι αντίστοιχες παραστάσεις της στο «Παλλάς» στην Αθήνα, η σπουδαία ερμηνεύτρια αποφάσισε να τις μεταφέρει και στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για να της χαρίσει τις στιγμές μαγείας που γνωρίζει να προσφέρει όσο ελάχιστοι συνάδελφοί της…

Αρχικώς, το λόγο πήρε η στενή συνεργάτιδα και φίλη της τραγουδίστριας Όλγα Παυλάτου, η οποία ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την αποδοχή της πρόσκλησης και γνωστοποίησε ότι αντί για έξι παραστάσεις τελικώς θα δοθούν επτά, καθώς η ζήτηση των εισιτηρίων ήτανε τέτοια που «ανάγκασε» τη Χαρούλα και την ομάδα της να πραγματοποιήσουν μία επιπλέον εμφάνιση την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Από εκεί και πέρα, η Χάρις Αλεξίου μίλησε με ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτή τη δουλειά και τον ερχομό της στη Θεσσαλονίκη: «Πάντα συγκινούμαι όταν έρχομαι σ’ επαφή μαζί σας, γιατί διαπιστώνω ότι κάθε φορά είστε όλο και πιο πολλοί κι αυτό με κάνει περισσότερο υπεύθυνη όσον αφορά την ποιότητα του προγράμματος που ετοιμάζω κάθε φορά», είπε αρχικά η ερμηνεύτρια και συνέχισε: «Θα εμφανιστώ για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι εξαιρετικές. Κάθε φορά που πηγαίνω να δω ένα χώρο, μου αρέσει ν’ ανεβαίνω στη σκηνή και να φέρνω στο μυαλό μου την πρώτη φορά που βρέθηκα σ’ ένα μεγάλο θέατρο. Ήταν στο Σικάγο, όταν έντρομη είπα: «Θεέ μου, πώς θα καταφέρω να «κερδίσω» τόσο πολύ κόσμο σ’ ένα τέτοιο τεράστιο χώρο»; Κι όμως, ένα τραγούδι που λέγεται έστω και με κλειστά μάτια και μια ομάδα καλών μουσικών, μπορεί να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους»!

Εν συνεχεία, η αγαπημένη Χαρούλα μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να εμφανίζεται πλέον στον κόσμο: «Η τελευταία φορά που δούλεψα νύχτα ήταν πριν πέντε χρόνια. Έκτοτε δεν έλειψα σε κανέναν, αφού δεν άκουσα ποτέ να μου λένε «πού είσαι, γιατί σε χάσαμε από τα νυχτερινά μαγαζιά». Πιστεύω ότι υπάρχουν χώροι όπου μπορείς να τραγουδήσεις και λαϊκά και μπαλάντες και δημοτικά και να διασκεδάσεις τον κόσμο, χωρίς να είναι απαραίτητο να τον ξενυχτήσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί που δε μπορούν να μείνουν σ’ ένα κέντρο μέχρι τις πέντε το πρωί, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να βγουν έξω και να γλεντήσουν. Εγώ προσπαθώ να «συμβιβάσω» αυτές τις δύο τάσεις και τα τελευταία χρόνια έχω επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό».

Όσον αφορά τη δομή του προγράμματος που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Κάθε φορά, προσπαθώ να ενημερώνομαι σχετικά με το τι αρέσει στον κόσμο και τι όχι. Με αυτή τη λογική, έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα σε σχέση μ’ εκείνο της Αθήνας, αφού μπήκαν κάποια τραγούδια που μου ζητούσε το κοινό και βγήκαν κάποια άλλα που δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Άλλωστε, το κοινό μου ξεκινάει ηλικιακά από τα 16 χρόνια και φτάνει στα 80 και ίσως παραπάνω! Επομένως, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος «συμβιβασμού» των απαιτήσεων όλων αυτών των ηλικιών. Είμαι πολύ τυχερή που είχα δίπλα μου τη Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μου ως προς την επιλογή του ρεπερτορίου και χαίρομαι πάρα πολύ που μαθαίνω ότι η προπώληση των εισιτηρίων είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα ξεκινάει από το σήμερα και πηγαίνει στο χθες. Παρουσιάζονται τα τραγούδια από την τελευταία μου δισκογραφική δουλειά και σιγά-σιγά, ταξιδεύουμε πίσω στα παλιά και φτάνουμε μέχρι τη «Ρόζα τη ναζιάρα» και τη «Δημητρούλα». Είναι πραγματικά μαγικός ο τρόπος που μπορούν να συνδυαστούν τα καινούργια τραγούδια με τα παλαιότερα και νομίζω ότι το πρόγραμμα καλύπτει όλα εκείνα που θέλει ν’ ακούσει ο κόσμος, μικρότεροι και μεγαλύτεροι. Μαζί μου θα βρίσκεται και μια εξαιρετική ορχήστρα, με πολύ καλούς μουσικούς».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η Χάρις Αλεξίου δέχθηκε ένα θερμό εναγκαλισμό από τον καλό φίλο της δημοσιογράφο Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, με τον οποίο συνομίλησε για αρκετή ώρα. Εξάλλου, δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές της, να συζητήσει μαζί τους και να υπογράψει αυτόγραφα…

Οι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα λάβουν χώρα στις 15, 16, 17, 18, 22, 23 και 24 Απριλίου, με ώρα έναρξης τις 21:00.

Δείτε επίσης: Το δελτίο τύπου των παραστάσεων

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here