Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Νίκος Ζώτος
7/5/2010
Χορηγός Επικοινωνίας: www.musiccorner.gr

«Κι αν είμαι rock μη με φοβάσαι» λέει ένα τραγούδι… Αυτό σκέφτηκε και η Ραλλία Χρηστίδου και έτσι από τις 21 Απριλίου και για τέσσερις Τετάρτες εμφανίζεται στο Σταυρό του Νότου club …«κάνοντας το κέφι της», όπως απλά λέει η ίδια, σε μια παράσταση με rock τραγούδια της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας. Την Τετάρτη 5 Μαΐου, ημέρα που δυστυχώς σημαδεύτηκε από τα τραγικά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, βρεθήκαμε στο  Σταυρό του Νότου club για να ζήσουμε μαζί της μια rock βραδιά γεμάτη όμορφα και δυνατά ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Ήταν λίγο μετά τις 23.30 όταν μέσα σε ένα θερμό χειροκρότημα η Ραλλία ανέβηκε στη σκηνή με την μπάντα της και ακούστηκε το μελωδικό «Μια ζωή», από την τελευταία δισκογραφική της δουλειά. Η Ραλλία ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα στο club και εκμυστηρεύτηκε πως, αν και πολλοί της είπαν ότι κανονικά δεν πρέπει να παίξει αυτή τη δύσκολη μέρα, εκείνοι αποφάσισαν να μην ακυρώσουν την παράσταση, όχι για τα χρήματα αλλά για να πάνε κόντρα σε όλη αυτή την κατάσταση τρομοκρατίας. «Γιατί όλοι τραβάμε ζόρια αλλά δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι. Πρέπει να δίνουμε ένα μήνυμα αγάπης και να προσπαθούμε το αύριο να είναι καλύτερο από το χθες».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφική της πορεία. «Είναι δυνατά», «Ποια συγγνώμη», «Είσαι μακριά», «Κρύψου», αλλά και ξένες επιτυχίες. “Fireflyes”, “Heavy Cross”, “Because the night”, “Don’t look back in anger”. Επάνω στη σκηνή η Ραλλία άλλοτε συνόδευε με την ηλεκτρική της κιθάρα και άλλοτε αεικίνητη, πλήρως παραδομένη στο ρυθμό μετέδιδε μια απίστευτη ενέργεια στον κόσμο, που της το ανταπέδιδε με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα, με το «Έξω βγες». Η Ραλλία με αστείρευτο κέφι και εξαιρετικές ερμηνείες γέμισε σχεδόν μιάμιση ώρα με αγαπημένες μελωδίες. Ξεσήκωσε το κοινό με το “Mala vida” και όταν ακολούθησαν τα “Cry cry”, “Be my babe”, “I only want to be with you” και “Do you love me” ο χώρος μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πάρτι με τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς των τραγουδιών. Ιδιαίτερες στιγμές του προγράμματος αποτέλεσαν η διαφορετική ενορχήστρωση του «Αν μετρηθούμε», καθώς και οι διασκευές των «Αν η ψυχή», «Νιώσε με», «Κι εγώ σαν πόλη».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης η Ραλλία δεν έχασε στιγμή την καλή της διάθεση και έκανε πλάκα ακόμα και όταν είχε ξεχάσει την πένα της στο καμαρίνι ή όταν η κιθάρα της ήταν τελείως ξεκούρδιστη! Λίγο πριν το τέλος, παρουσίασε τα μέλη της ορχήστρας της αναφέροντας και όλες τις απώλειες λόγω των απεργιών. Η βραδιά έκλεισε τυπικά με το «Εγώ για σένα», ενώ ακολούθησαν πάρα πολλά encore, τραγούδια που επίμονα ζητούσε το κοινό να ξανακούσει. Φεύγοντας από το Σταυρό του Νότου αυτό που τελικά σου μένει έντονα από την όλη βραδιά είναι τα λόγια της ίδιας της Ραλλίας: «Εγώ παίζω και τραγουδάω για να βλέπω χαμόγελα και να νιώθουμε όμορφα».

Τα rock live της Ραλλίας Χρηστίδου στο Σταυρό του Νότου club θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 12 Μαΐου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πλήκτρα : Τάσος Μαντζάρης
Ακουστική κιθάρα: Γεράσιμος Σιούρας
Ηλεκτρική κιθάρα: Σπύρος Χατζηκωσταντίνου
Μπάσο: Αντώνης Σταυρόπουλος
Τύμπανα: Αλέξης Αποστολάκης
Ηλεκτρική κιθάρα-Σαξόφωνο: Γιάννης Αυγέρης
Πνευστά Κρουστά – Φωνητικά: Ανδρέας Σίκης
Φωνητικά -Τραγούδι: Δήμητρα Σταθοπούλου

Τεχνικός Ήχου: Σωτήρης Παπάκος
Επιμέλεια Ήχου: Άρης Κουντούρης

Οργάνωση Παραγωγής: Ραλλία Χρηστίδου
Παραγωγή: Σταυρός του Νότου / Ραλλία Χρηστίδου

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here