12/5/2011
www.musiccorner.gr

Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσαν όλοι οι νικητές του πρώτου ημιτελικού της Τρίτης στις δηλώσεις τους στην press conference, μετά την πρόκριση τους!

Η Nina από τη Σερβία δήλωσε: “Ελπίζω να τα πάω καλύτερα στον τελικό και να είναι το ίδιο μαγικός όσο και ο ημιτελικός. Ήταν φανταστικά και αισθάνθηκα υπέροχα που  Σερβία ήταν η πρώτη χώρα που ανακοινώθηκε ότι προκρίθηκε”!

Πέταξα στον ουρανό. Ελπίζω μέσα στις επόμενες ώρες να συνειδητοποιήσω τι συνέβη”, δήλωσε η Evelina από τη Λιθουανία. Η τραγουδίστρια εξέφρασε τη λύπη της για τις χώρες που δεν προκρίθηκαν.

Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike συνεχάρησαν όλους τους προκριθέντες και ο Λούκας δήλωσε: “Έδωσα την ψυχή μου σ’ αυτή την ερμηνεία και για τα επόμενα 30 λεπτά αισθανόμουν «άδειος». Έδωσα την ψυχή μου και σας ευχαριστώ πολύ”!

Ήταν ευχαρίστηση και τιμή που γνωρίσαμε αυτούς που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Τους ευχόμαστε καλή τύχη. Θα μας λείψουν αλλά η φιλία μας θα παραμείνει”, δήλωσαν οι Ell και Nikki από το Αζερμπαϊτζάν. Η Nikki σε σχόλιο ότι έδειχνε πολύ αγχωμένη απάντησε : “Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη αλλά ήξερα ότι με παρακολουθούσαν οι κόρες μου και ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μην αποτύχω”.

Οι Γεωργιανοί Eldrine σε ερώτηση τι είδους τραγούδι χρειάζεται για να κερδίσει κάποιος τον διαγωνισμό απάντησαν : “Κάποια κομμάτια αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα ενός λαού και είμαστε περήφανοι που το δικό μας τραγούδι είναι γεωργιανό. Όλοι μας ελπίζαμε να περάσουμε στον τελικό και το θεωρούμε επιτυχία, αλλά δεν το σκεφτόμασταν και σοκαριστήκαμε ευχάριστα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Υπάρχουν πολύ δυνατά κομμάτια στο διαγωνισμό”.

Η Ελβετίδα Anna Rossinelli ρωτήθηκε πως αισθανόταν πριν ανεβεί στη σκηνή : “Ήμουν πολύ νευρική, αλλά είναι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ για τις ψήφους. Δε μπορώ να φανταστώ ότι πέρασα στον τελικό”! Η Anna απάντησε με ένα απλό «ευχαριστώ» όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι είναι η νέα Celine Dion για την Ελβετία.

Άκουσα μια μαγική φωνή από το κοινό, ήταν υπέροχο για έναν τραγουδιστή και αισθάνομαι ότι ονειρεύομαι”, δήλωσε η Kati Wolf που εκπροσωπώντας την Ουγγαρία είδε το κοινό να ανταποκρίνεται πολύ έντονα στο τραγούδι της, χορεύοντας και χειροκροτώντας. “Σας ευχαριστώ και ξανακάντε το το Σάββατο!”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους υποστηρικτές της.

Ο Paradise Oskar από τη Φινλανδία ήταν ο νεότερος από τους καλλιτέχνες του πρώτου ημιτελικού και ρωτήθηκε πως βλέπει τον χώρο της showbiz : “Είμαι ευγνώμων που το κοινό με ψήφισε και πρέπει να πω ότι υπάρχουν πολλά ωραία τραγούδια. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, και διασκεδάζω τραγουδώντας. Αλλά δε σκέφτομαι ότι μπορεί να είμαι ο νικητής”.

Θα κοιμηθώ”, απάντησε ο Ρώσος Alexej Vorobjov όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει το επόμενο πρωί! “Δεν ήταν εύκολο να περιμένω τόσο πολύ μέχρι να ανακοινωθεί ότι έχω προκριθεί στον τελικό”, συνέχισε καθώς η πρόκριση της Ρωσίας ανακοινώθηκε ένατη στη σειρά. “Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί καλοί καλλιτέχνες εδώ και τους συγχαίρω”.

Το πάρτι της Ρωσίας ήταν προγραμματισμένο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού και ήταν αμφίβολο αν θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. “Δεν ήταν εύκολο. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Θα ευχαριστηθώ το πάρτι. Όλοι έχουμε όνειρα και η πρόκρισή μου στον τελικό με κάνει ευτυχισμένο”, ολοκλήρωσε ο Alexej.

Η Ισλανδία ήταν η τελευταία χώρα που έμαθε ότι πέρασε στον τελικό, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, γεγονός που σχολιάστηκε. “Υπήρχαν τόσοι αξιόλογοι καλλιτέχνες για την πρόκριση των οποίων χαιρόμασταν κι εμείς. Είμαστε ευτυχισμένοι που περάσαμε στον τελικό. Ελπίζαμε το τραγούδι μας να «αγγίξει» κάποιους ανθρώπους και ότι έπρεπε να ζούμε το σήμερα. Κανείς μας δεν ξέρει πόσο χρόνο έχει. Είχαμε την ελπίδα (της πρόκρισης) και πανηγυρίσαμε όταν ακούσαμε το όνομα της χώρας μας”, δήλωσαν οι Sjonni’s Friends.

Μετά το τέλος του ημιτελικού, έγινε κλήρωση και ανακοινώθηκε και η σειρά που θα πάρουν μέρος οι χώρες που προκρίθηκαν στο τελικό του Σαββάτου. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην ένατη θέση (οι συμμετέχοντες στον τελικό είναι 25), σχετικά νωρίς δηλαδή, κάτι ίσως όχι και τόσο καλό…

Οι θέσεις όλων των χωρών που πέρασαν από τον α’ ημιτελικό είναι:

  • Σερβία 24
  • Λιθουανία 4
  • Ελλάδα 9
  • Αζερμπαϊτζάν 19
  • Γεωργία 25
  • Ελβετία 13
  • Ουγγαρία 5
  • Φινλανδία 1
  • Ρωσία 10
  • Ισλανδία 21

Η αγωνία στρέφεται τώρα στον δεύτερο ημιτελικό απ’ όπου θα προκύψουν 10 ακόμη υποψήφιοι για τον τελικό που μαζί και με τους “Big 5”, όλοι μαζί, θα συμπληρώσουν τη τελική 25άδα του Σαββάτου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here