Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
81argus

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

auster έγραψε:Πόσο βαρύ είναι το Πέτα Ψηλά; Το Καλέ μου Αγγελε; Το Ολα Τα Είδα;
Μπορεί να φτιάξει έναν δίσκο μόνο με τέτοια τραγούδια; Μαζί του θα'μαι!!
Ανέφερες 3 τραγούδια τώρα που το 1 από τα 3 (Καλέ μου άγγελε) δεν είναι καν πολιτικό ή εθνικοπατριωτικό και τα άλλα 2 μαζί με το Αγγελούδι που θα προσθέσω είναι ότι καλύτερο έχει πει σε κοινωνικά. Μακάρι να έβγαζε ένα 16άρι με τέτοια. Μην είναι τίποτα Φτου ξελευτερία, Είδα στον ύπνο μου, Άκου φίλε. Αυτά φοβάμαι. Τα κοινωνικά δεν είναι απαραίτητα πολιτικά. Και το Απόψε κομματάρα είναι για τα παλικάρια που χάνονται στους δρόμους. Και το Ελλάδα μου του Μουκίδη κομματάρα είναι που επίσης δεν είναι πολιτικό και μιλάει για τις ομορφιές της Ελλάδας. Τα εθνικοπατριωτικά εννοούσα βαριά.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

81argus έγραψε:
auster έγραψε:Πόσο βαρύ είναι το Πέτα Ψηλά; Το Καλέ μου Αγγελε; Το Ολα Τα Είδα;
Ανέφερες 3 τραγούδια τώρα που το 1 από τα 3 (Καλέ μου άγγελε) δεν είναι καν πολιτικό ή εθνικοπατριωτικό και τα άλλα 2 μαζί με το Αγγελούδι που θα προσθέσω είναι ότι καλύτερο έχει πει σε κοινωνικά. Μακάρι να έβγαζε ένα 16άρι με τέτοια. Μην είναι τίποτα Φτου ξελευτερία, Είδα στον ύπνο μου, Άκου φίλε. Αυτά φοβάμαι. Τα κοινωνικά δεν είναι απαραίτητα πολιτικά. Και το Απόψε κομματάρα είναι για τα παλικάρια που χάνονται στους δρόμους. Και το Ελλάδα μου του Μουκίδη κομματάρα είναι που επίσης δεν είναι πολιτικό και μιλάει για τις ομορφιές της Ελλάδας. Τα εθνικοπατριωτικά εννοούσα βαριά.
Εντάξει και στο Κοινωνικόν δεν είχε εθνικοπατριωτικά. Είχε κοινωνικά εν ευρεία έννοια. Δεν Υποχωρώ, Μπόγιας, Ήταν τρελός, Άκου Φίλε, Αδερφέ μου, Εξαρτημένε Καλλιτέχνη και Της ζωής μου το στολίδι. Για μένα το Κοινωνικόν είναι ο πιο προσεγμένος δίσκος του Νότη τα τελευταία 8-9 χρόνια. Η φωνή του στο Δεν Υποχωρώ και ειδικά στο Της ζωής μου το στολίδι είναι μαγευτική. Μιλάμε για την απόλυτη ερμηνεία. Αυτό περιμένω στις ερχόμενες 7αδες.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
george98

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george98 »

auster έγραψε:Tα κοινωνικά τραγούδια σας κάθονται βαριά;
Αυτά χαρακτηρίζουν τον Νότη όμως....
Σ'αυτά εκφράζεται καλύτερα και τα ερμηνεύει άψογα...
Πόσο βαρύ είναι το Πέτα Ψηλά; Το Καλέ μου Αγγελε; Το Ολα Τα Είδα;
Καλά τα ερωτικά, συμπαθητικά τα χορευτικά.....αλλά σαν το τραγούδι που αφορά σ'όλη την κοινωνία δε συγκρίνεται κανένα!
Απ'αυτά που βλέπουμε κι ακούμε,ο Νότης είναι στην τελική ευθεία!
Επιτέλους,λέω εγώ!
Συμφωνώ απόλυτα! Το κοινωνικό κομμάτι είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Νότη!
Το πρόσωπο του καθενός είναι ψυχής καθρέπτης
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Kαλά σχετικά με την τριλογία "Ματωμένο Δάκρυ" διαφωνώ 150%. Το "Ερωτικόν" ήταν ο καλύτερος δίσκος για εμένα κι όχι το "Κοινωνικόν".
"Ετσι είναι ο Ερωτας" (αγαπημένο), "Ξέχασε με" (πόσο υπέροχη ερμηνεία), "Ακουσε με Καλά", "Κλείνω τις Κουρτίνες", "Ο αλλος μου εαυτός" (πολύ αγαπημένο). Κομματάρες όλα! Το "Χορευτικόν" το αδίκησαν οι κακές ενορχηστρώσεις και ηχογραφησεις. Πάντως, από κάθε δίσκο έκανε 2 βίντεο κλιπ. 6 βίντεο κλιπ από τα 21 τραγούδια και ακολούθησε 7ο (τυχαίο;) το Τσιγγανάκι στο bonus CD που επίσης είχε κομματάρες.

Από κει και πέρα, να δούμε τι κοινωνικά είχε στους τελευταίους δίσκους του?
16 Αυτοτελείς Ιστοριες
-Είδα στον Υπνο μου (μέτριο)
-Τα Ποντίκια (αδιάφορο)
-Εχω αντέξει πολλά (απλά καλό)

Μαζί
- Καλέ μου Αγγελε (πολύ καλό)
- Μια Μικρή Μαυροφορούσα (καλό)
- Ο γιος της Κυρα Λενης (ιδιαίτερης περίστασης κομμάτι, δεν μπορεί να κριθεί)
- Πέτα ψηλά (μέτριο, όμως κέρδισε πολύ λόγω δυνατού στίχου)
- Φτου Ξελευθερία (οτι χειρότερο έχει ηχογραφήσει)
- Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα (αδιάφορο)
- Μα εγώ είμαι Ελληνας (το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου!)

Το θέμα για εμένα πρώτα απ όλα είναι να είναι καλό το κομμάτι και ας μιλάει για δράκους και κατσαρίδες.
Δεύτερον, να ακούγεται καθαρά η φωνη του Νότη όπως στα δύο πρώτα CD απο το "Ματωμένο Δάκρυ" και όχι όπως στα άλλα δύο, αλλά και τις Αυτοτελείς Ιστορίες και τον Μαζί (όχι σε όλα τα κομμάτια, η βελτίωση ήταν αισθητή).
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Πάμε και μία περίληψη στα views των τελευταίων δύο δίσκων...

16 AYTOTΕΛΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εσύ η Θάλασσα (4.124.000)
Δώσε Ενα Τέλος (3.482.000)
Αν θα σε χάσω (2.667.000)
Μη με Ρωτάτε (2.383.000)
Δηλώνω Μόνος (2.055.000)
Δεν Υπολόγισες καλά (615.800)
Εχω αντέξει Πολλά (345.600)
Κερασμένα (311.000)
Είδα στον Υπνο μου (241.150)
Εγώ κι η μοναξιά (235.100)
Κάνει θόρυβο η Αγάπη (195.200)
Δεν μου αρκεί (147.350)
Θα χε κι ο Θεός γυναίκα (73.000)
Αυτο θα πει αγάπη (70.000)
Χρεωμένη σ' εχω (65.000)
Τα ποντίκια (46.700)

ΜΑΖΙ
Mα εγώ είμαι Ελληνας: (958.270)
Καλέ μου Αγγελε: (430.720)
Τ’ Αθάνατο νερό: (344.000)
Πως γίνεται αυτό: (342.370)
Εγω: (339.560)
Πέτα ψηλά: (336.510)
Λύσε Κούκλα τα μαλλιά σου: (331.050)
Kράτησε με: (330.655)
Τέρμα το Ράδιο: (295.380)
Eγώ ποτέ δεν κρύφτηκα: (258.720)
Οτι και να κάνεις: (221.060)
Mια μικρή Μαυροφορούσα: (214.350)
Φτου Ξελευθερία (213.845)
O γιος της Κύρα Λένης: (188.900)
Σαν Αεράκι: (171.110)
Toυ Αυγούστου το Φεγγάρι: (143.125)

VideoClip "Εγώ" (814.380)

*Στα μη επίσημα αναρτημένα τραγούδια και πάλι προηγείται το "Μα εγώ είμαι Ελληνας" με βίντεο που έχει 1.220.000 προβολές και ακολουθεί το "Τέρμα το Ράδιο" με 755.000 προβολές, το οποίο είναι και το τραγούδι που έχει αναρτηθεί περισσότερες φορές απο οποιοδήποτε άλλο του δίσκου.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Scorpion86 έγραψε:Το "Χορευτικόν" το αδίκησαν οι κακές ενορχηστρώσεις και ηχογραφησεις.
Χορευτικον και ξεκιναει με απαγγελια και το "Του γερου κοσμου η καρδια".
Γιαυτο και γω θα ηθελα να μην ειναι με ενοτητες αλλα 3 δισκακια με γενικο περιεχομενο.
81argus

Scorpion86 έγραψε:Kαλά σχετικά με την τριλογία "Ματωμένο Δάκρυ" διαφωνώ 150%. Το "Ερωτικόν" ήταν ο καλύτερος δίσκος για εμένα κι όχι το "Κοινωνικόν".
Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν σε άλλο επίπεδο ο δίσκος. Θα μπορούσε να αποτελούσε ξεχωριστό δίσκο και όχι μέρος της τριλογίας ''Ματωμένο Δάκρυ''. Ειδικά το ''Έτσι είναι ο έρωτας'' πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχει ερμηνεύσει από το 2009 μέχρι σήμερα (για τα δικά μου γούστα) με δεύτερο το ''Πόσο σ' αγάπησα''.
81argus

Scorpion86 έγραψε:- Πέτα ψηλά (μέτριο, όμως κέρδισε πολύ λόγω δυνατού στίχου)
Από ποιάς πλευράς; Μουσικάρα και ερμηνειάρα. Μακράν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

81argus έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:- Πέτα ψηλά (μέτριο, όμως κέρδισε πολύ λόγω δυνατού στίχου)
Από ποιάς πλευράς; Μουσικάρα και ερμηνειάρα. Μακράν το καλύτερο κομμάτι του δίσκου.
Συμφωνώ απόλυτα το πιο ωραίο του Μαζί,ανατριχιαστική ερμηνεία και πολύ δυνατός στίχος.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
griniaris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από griniaris »

Και το ᾽᾽κανει θορυβο η αγαπη᾽᾽ αδικημενο κομματι. :roll:
Άβαταρ μέλους
jdarmody

81argus έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Kαλά σχετικά με την τριλογία "Ματωμένο Δάκρυ" διαφωνώ 150%. Το "Ερωτικόν" ήταν ο καλύτερος δίσκος για εμένα κι όχι το "Κοινωνικόν".
Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν σε άλλο επίπεδο ο δίσκος. Θα μπορούσε να αποτελούσε ξεχωριστό δίσκο και όχι μέρος της τριλογίας ''Ματωμένο Δάκρυ''. Ειδικά το ''Έτσι είναι ο έρωτας'' πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχει ερμηνεύσει από το 2009 μέχρι σήμερα (για τα δικά μου γούστα) με δεύτερο το ''Πόσο σ' αγάπησα''.
Εγώ είπα ότι το Κοινωνικόν ήταν ο πιο προσεγμένος δίσκος από την τριλογία, από άποψη παραγωγής, ενορχήστρωσης, ποιότητας και ερμηνειών. Δεν είπα ότι ήταν ο καλύτερος. Τώρα τα υπόλοιπα είναι και λιγάκι υποκειμενικά. Για μένα το κορυφαίο κομμάτι της τριλογίας ήταν η τελευταία bonus τετράδα. Ένα τσιγγανάκι είπε, Φτερά Γυρεύω, Ότι μου χεις πει και το πολύ αδικημένο Το Τελευταίο Σ' αγαπώ. Από το Ερωτικόν το κορυφαίο κομμάτι με υπέροχη ερμηνεία ήταν το Ξέχασε με. Καλά πήγε και το Άκουσε με καλά. Τα υπόλοιπα ήταν μέτρια προς καλά, Έτσι είναι ο Έρωτας, Ο άλλος μου εαυτός, Κλείνω τις κουρτίνες και τα εντελώς αδιάφορα Χίλιες Φορές και Πόσο σ' αγάπησα. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν τα τραγούδια που περιμένεις να ακούσεις σε μια 7αδα ερωτικών κομματιών. Γενικά μπορούσε και καλύτερα ο Νότης. Διαφωνώ επίσης κάθετα και για το Πέτα Ψηλά, ίσως το καλύτερο κοινωνικό κομμάτι του Νότη τα τελευταία 10 χρόνια. Απίστευτη ερμηνεία, μουσική και στίχος. Για μένα το Πέτα Ψηλά και το Αν θα σε χάσω από τα ερωτικά είναι τα καλύτερα κομμάτια του Νότη τα τελευταία αρκετά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Εννοείται είναι υποκειμενικά όλα. Για εμένα το "Πέτα ψηλά" είναι μια μετριότητα που κέρδισε αρκετά λόγω του δυνατού στίχου αλλά και της ερμηνείας του Νότη, που δείχνει πλέον να "πορώνεται" ερμηνευτικά με τέτοιου είδους στίχους. Και επίσης για εμένα το "Μα Εγώ είμαι Ελληνας" είναι με διαφορά το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου. Αλλα όπως είπατε, γούστα είναι αυτά.
griniaris έγραψε:Και το ᾽᾽κανει θορυβο η αγαπη᾽᾽ αδικημενο κομματι. :roll:
Από τα κομματια που έχουν "σφαγιαστεί" όσο λίγα από τον Βλάχο. Η φωνή του Νότη ακούγεται διπλή και τριπλή. Βάλε π.χ. το "Δεν Υπολόγισες καλά" και θα καταλάβεις την διαφορά. Στο ένα καθαρή φωνή και στο άλλο διπλή-τριπλή.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Scorpion86 έγραψε:
griniaris έγραψε:Και το ᾽᾽κανει θορυβο η αγαπη᾽᾽ αδικημενο κομματι. :roll:
Από τα κομματια που έχουν "σφαγιαστεί" όσο λίγα από τον Βλάχο. Η φωνή του Νότη ακούγεται διπλή και τριπλή. Βάλε π.χ. το "Δεν Υπολόγισες καλά" και θα καταλάβεις την διαφορά. Στο ένα καθαρή φωνή και στο άλλο διπλή-τριπλή.
Καλά ναι έγιναν εγκλήματα στις Αυτοτελείς. Το Κάνει θόρυβο η αγάπη έχει φοβερή μουσική και στίχο και πήγε άπατο. Όπως και το Δεν υπολόγισες καλά. Πάντως αν απομονώσουμε μια 7άδα ερωτικών από τις Αυτοτελείς, π.χ. Εσύ η Θάλασσα, Αν θα σε χάσω, Μη με ρωτάτε, Δεν υπολόγισες καλά, Δεν μου αρκεί, Κάνει θόρυβο η αγάπη και Κερασμένα, είναι 5 σκάλες πάνω από το Ερωτικόν.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Στον πρώτο μέρος της τριλογίας με τα κοινωνικά θα υπάρχει πάλι τραγούδι του Κώστα Χορλιαφάκη που έχει γράψει το "Μα εγώ είμαι Έλληνας"!!!

Υ.Γ. Το "Πέτα ψηλά" (εκτός στίχου και ερμηνείας) έχει καταπληκτική ενορχήστρωση με τα όργανα από δύο κορυφαίους μουσικούς, τον Μανώλη Καραντίνη και τον Βασίλη Σαλέα, να κυριαρχούν!
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

81argus έγραψε:
Το "Πόσο σ'αγάπησα" κομματάρα από τα πιο αδικημένα και είναι ακριβώς γραμμένο για την φωνή του Νότη.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

johnytzitzi έγραψε:Στον πρώτο μέρος της τριλογίας με τα κοινωνικά θα υπάρχει πάλι τραγούδι του Κώστα Χορλιαφάκη που έχει γράψει το "Μα εγώ είμαι Έλληνας"!!!
Kαλά δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Στο προφίλ του μπήκε ο πρόεδρος του επισημου fan club του Νοτη και του έγραψε συγχαρητήρια για το τραγούδι του που θα είναι στον επόμενο δίσκο.
Γενικά, έχουν γραφτεί εδώ και μία εβδομάδα ένα σωρό ονόματα. Ε με μαθηματική ακρίβεια κάποιοι θα πέσουν μέσα. :lol:
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Scorpion86 έγραψε:Η φωνή του Νότη ακούγεται διπλή και τριπλή.
Δεν ειναι κακο που εκανε και δευτερη φωνη εκει ο Νοτης. Στο κοινωνικον δεν ειχε ουτε για δειγμα μια δευτερη φωνη. Αλλου γινανε λαθη στο τραγουδι.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Scorpion86 έγραψε:
johnytzitzi έγραψε:Στον πρώτο μέρος της τριλογίας με τα κοινωνικά θα υπάρχει πάλι τραγούδι του Κώστα Χορλιαφάκη που έχει γράψει το "Μα εγώ είμαι Έλληνας"!!!
Kαλά δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς. Στο προφίλ του μπήκε ο πρόεδρος του επισημου fan club του Νοτη και του έγραψε συγχαρητήρια για το τραγούδι του που θα είναι στον επόμενο δίσκο.
Γενικά, έχουν γραφτεί εδώ και μία εβδομάδα ένα σωρό ονόματα. Ε με μαθηματική ακρίβεια κάποιοι θα πέσουν μέσα. :lol:
Το έχει ακούσει κανείς; Καλά πείτε και κανά όνομα που έχετε μάθει.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

SFAKattack10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Το "Χορευτικόν" το αδίκησαν οι κακές ενορχηστρώσεις και ηχογραφησεις.
Χορευτικον και ξεκιναει με απαγγελια και το "Του γερου κοσμου η καρδια".
Και καπάκι τον Έλληνα..Γενικά καλό θα είναι αν κάνει ενότητα Χορευτικόν, να το γεμίσει με ζειμπέκικα και καμιά ρούμπα..
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
Το έχει ακούσει κανείς; Καλά πείτε και κανά όνομα που έχετε μάθει.
Κανείς (πλην Βλάχου και Νότη) δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Πολύ απλά διότι ο Νότης από βδομάδα θα μπει να ηχογραφήσει κομμάτια που δεν είναι και απαραίτητο ότι θα είναι στον προσεχή δίσκο. Να θυμήσω ότι είχε ηχογραφήσει το "Γη Φωτιά, Γη Ρωμιά" και τελικά δεν το έβαλε. Ονόματα έχουν ακουστεί πολλά. Τίποτα επιβεβαιωμένο. Μιλάω για εμένα, άλλος μπορεί να έχει καλύτερη ενημέρωση.
Απάντηση