Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
81argus

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Scorpion86 έγραψε:Πάντως, επ' ευκαιρία των εκλογών στις ΗΠΑ, παρατηρώ πόσο μαζικά και φανερά τοποθετούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου, η συντριπτική πλειοψηφία των αστεριών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και του σινεμά, αλλά και γενικά οι διάσημοι εκπρόσωποι από τους χώρους θεάματος και τεχνών. Μόνο εδώ στην Ελλάδα εάν κάποιος μιλήσει πολιτικά του λέμε "τραγούδα καλύτερα, μην μιλάς" ή "άντε παίξε σε κάνα σίριαλ κι άσε τα πολιτικά" και του βάζουμε ταμπέλες. Βέβαια, είμαστε πίσω σε πολλά άλλα που είναι και βασικά, σε αυτό δεν θα ήμασταν 500 χρόνια πίσω?
Λογικό γιατί μιλάμε για μια "Υπερδύναμη" (και καλά). Μιλάμε για "Πλανητάρχη" (το κουμάντο του σύμπαντος και καλά). Τι να κάνει η Ελλάδα που είναι μια κουκίδα στον χάρτη; Ναι μεν γεννήσαμε την δημοκρατία (την ανύπαρκτη), ναι μεν έχουμε έναν τεράστιο πολιτισμό αλλά δεν παύει να είμαστε μια κουκίδα στον χάρτη. Άρα; Άρα τραγούδα και μην μιλάς ανθρωπάκο λεπτομέρεια του σύμπαντος.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

Scorpion86 έγραψε:Πάντως, επ' ευκαιρία των εκλογών στις ΗΠΑ, παρατηρώ πόσο μαζικά και φανερά τοποθετούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου, η συντριπτική πλειοψηφία των αστεριών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και του σινεμά, αλλά και γενικά οι διάσημοι εκπρόσωποι από τους χώρους θεάματος και τεχνών. Μόνο εδώ στην Ελλάδα εάν κάποιος μιλήσει πολιτικά του λέμε "τραγούδα καλύτερα, μην μιλάς" ή "άντε παίξε σε κάνα σίριαλ κι άσε τα πολιτικά" και του βάζουμε ταμπέλες. Βέβαια, είμαστε πίσω σε πολλά άλλα που είναι και βασικά, σε αυτό δεν θα ήμασταν 500 χρόνια πίσω?
Γνωμη μου πως εκει ειναι αλλο παραμυθι. Αυτες οι ξαφνικες υποστηριξεις αστερων εχουν σκοπιμοτητες. Χειραγωγηση της κοινης γνωμης απο "υπογειες δυναμεις" μεσω δυνατων προσωπικοτητων που εχουν επιρροη. Δεν νομιζω πως ξαφνικα νεροκαηκε η μαντονα να στηριξει την χιλαρη κλπ. Ειναι διαφορετικο απο αυτο που κανει ο Νοτης εδω ν τα χωνει σε ολους κ σε ολα. Γι αυτο του λενε παψε μη μιλας. Αν ηταν υποστηρικτης του συστηματος (π.χ της ΝΔ) θα τον προωθουσαν αβερτα στα μμε.
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Κάποιο νεο σχετικά με την κυκλοφορία του δίσκου ;;;;
Άβαταρ μέλους
MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ »

Κάποιο νεο σχετικά με την κυκλοφορία του δίσκου ;;;;
Το ανάφερα και γω χθες αλλα λογο της συζητησης περι ΡΟΗΣ προγραμματος του Νοτη δεν μου εδωσε κανεις σημασια!!
Επαναλαβανω
Παιδια,υπαρχει κανενα νεο με τον δισκο....
Τελικα θα κυκλοφορησει ο δισκος στις 14/11?
Και αν ναι,δεν επρεπε να γινει μια ανακοινωση?
5 μερες μεινανε :jerky:
Billbill

Re: Νότης Σφακιανάκη

Για να μην υπαρχει επίσημη ανακοίνωση ισως πρεπει να ψάξουμε αλλη ημερομηνία με άθροισμα 7.ποιος περιμένει παλι 2 χρονια ειναι πολλα νοτη,και το αρνητικό της υπόθεσης ειναι οτι εχουμε ακούσει τα 6 απ τα 7 οποτε αυτη η ανυπομονησία μετριάζεται ,Νοσταλγώ την προηγούμενη δεκαετια που δεν είμασταν τόσο πολυ του ιντερνετ και εκείνη η εποχή ειχε αλλη καυλα ,τόσο απο πλευράς αγοράς δίσκου οσο και απο πλευράς νοτη που δήλωνε παρών καθε χρονο
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Billbill έγραψε:Για να μην υπαρχει επίσημη ανακοίνωση ισως πρεπει να ψάξουμε αλλη ημερομηνία με άθροισμα 7.ποιος περιμένει παλι 2 χρονια ειναι πολλα νοτη,και το αρνητικό της υπόθεσης ειναι οτι εχουμε ακούσει τα 6 απ τα 7 οποτε αυτη η ανυπομονησία μετριάζεται ,Νοσταλγώ την προηγούμενη δεκαετια που δεν είμασταν τόσο πολυ του ιντερνετ και εκείνη η εποχή ειχε αλλη καυλα ,τόσο απο πλευράς αγοράς δίσκου οσο και απο πλευράς νοτη που δήλωνε παρών καθε χρονο
Τώρα.σιγουρα κάπως μετριάζεται αυτό αφού καθε έξι μήνες θα εχουμε νέο υλικό και αφού δε θα χει εμφανίσεις τοτε θα ναι παντελώς άγνωστα τα επόμενα..Κ βέβαια πάντα αναμένεις τη στούντιο ηχογράφηση γιατί αλλιώς τα λαιβ..πάντως κάτι δείχνει ότι δε υπογραφέι συμβόλαιο ελπιζω επιτέλους να ζήτησει και τις ανάλογες παρχοες που επιβάλλεται να του κάνουν οι εταιρίες προτού αρχίσει τη συνεργασία..
Άβαταρ μέλους
MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ »

Λετε στις 25-11 ? Να κλεισουν ακριβως 2 χρονια απο το 'Μαζι'
Billbill

Το καλύτερο που εχει να κανει ειναι να υπογράφει συμβόλαια δίσκων, δηλαδη κανει τωρα συμβόλαιο με την πανικ για αυτον τον δίσκο.αν Παει καλα και μείνει ικανοποιημένος ο ιδιος με την συνολική δουλεια διαφημιση κτλ ξαναυπογραφει στην ιδια και για αλλον δίσκο.αν δεν του κανει σηκώνεται και φευγει και παει αλλου.οποτε νοτη μην δεσμεύεσαι οπως έκανες με την κομπαλτ που σε χαντάκωσε αφου αυτος ηταν ο σκοπός της να σε "χαλάσει",.Αααα και κατι αλλο φίλος μου που ειναι σε μεγαλη διαφημιστική η οποία συνεργάζεται με ραδιόφωνο μου ειπε πως οταν ειχε ερθει το τερμα το ραδιο ως προμο η εταιρία του νοτη τους έλεγε οτι αυτο το τραγουδι θα παιζει 5 φορές μες στην ημερα ενώ άλλων τραγουδιστών 12. Οποτε κάντε τους υπολογισμούς,οποτε πως να ακουστείς ρε νοτη στο ευρύ κοινό ;;;
81argus

Στον "Μαζί" υπήρχε αυτή η κα@λα γιατί μόνο 1 είχαμε ακούσει από τα 16. Τα 15 τα ακούσαμε μαζεμένα όταν τα ανέβασε το κανάλι της Cobalt.
Billbill

Οταν ειχε βγει η δισκαρα μαζι ( καλες ηχογραφησεις )ημουν επαρχία , ο αδερφός μου πρωι πρωι με πηρε τηλ και μου έστειλε μνμ εναν σύνδεσμο που θα μπορούσα να ακουσω τον δίσκο όλον ,αρνήθηκα και έκλεισα τα αυτιά μου και περίμενα να μου στειλει τον δίσκο με τα ΚΤΕΛ γιατι θα αργούσε για επαρχία μια δυο μερες. Εεε λοιπον αυτο και εγινε γυρω στις 7 τ απογευμα τον ειχα στα χερια μου.ανοιξα την ζελατίνα είδα τον δίσκο κτλ,τον εβαλα στ αυτοκινητο και απο το πρωτο άκουσμα καυλωσα.αξιζε η αναμονή άξιζε οπως τον μεχρι πρωτινος παλιό καλο καιρο.κριμα που οι εποχές μας εκφυλίσαν οτι ωραιο γενικα ειχαμε
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

bebest έγραψε:
Billbill έγραψε:Για να μην υπαρχει επίσημη ανακοίνωση ισως πρεπει να ψάξουμε αλλη ημερομηνία με άθροισμα 7.ποιος περιμένει παλι 2 χρονια ειναι πολλα νοτη,και το αρνητικό της υπόθεσης ειναι οτι εχουμε ακούσει τα 6 απ τα 7 οποτε αυτη η ανυπομονησία μετριάζεται ,Νοσταλγώ την προηγούμενη δεκαετια που δεν είμασταν τόσο πολυ του ιντερνετ και εκείνη η εποχή ειχε αλλη καυλα ,τόσο απο πλευράς αγοράς δίσκου οσο και απο πλευράς νοτη που δήλωνε παρών καθε χρονο
Τώρα.σιγουρα κάπως μετριάζεται αυτό αφού καθε έξι μήνες θα εχουμε νέο υλικό και αφού δε θα χει εμφανίσεις τοτε θα ναι παντελώς άγνωστα τα επόμενα..Κ βέβαια πάντα αναμένεις τη στούντιο ηχογράφηση γιατί αλλιώς τα λαιβ..πάντως κάτι δείχνει ότι δε υπογραφέι συμβόλαιο ελπιζω επιτέλους να ζήτησει και τις ανάλογες παρχοες που επιβάλλεται να του κάνουν οι εταιρίες προτού αρχίσει τη συνεργασία..
Τα ερωτικά θα τα ακούσουμε και στο Teatro δεν θα έχουν τελειώσει οι εμφανίσεις.
Στο Ματωμένο δάκρυ τα έλεγε στο μαγαζί από το Φεβρουάριο τα 2, αν και ο δίσκος βγήκε 25/4.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
81argus

Καλά και παλιά τα έλεγε πριν κυκλοφορήσουν σε δίσκο. Απλά είμασταν πιτσιρικάδες και δεν πηγαίναμε και τα ακούγαμε απευθείας στον δίσκο. Θυμάμαι το 1999 στην Ιερά Οδό μια μέρα πριν κυκλοφορήσει ο "Προάγγελος" είχε πει το "Μετανιώνω" και το "Αγάπη τι δύσκολο πράγμα". Ήμουν μέσα και την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε ο δίσκος.
Billbill

Πολύ ησυχία έπεσε.τι εγινε ρε παιδια μ αυτον τον δίσκο ;;;δεν αντέχουμε αλλο !δεν πιστευω να τον κάψει και αυτον οπως στις αυτοτελείς που ξέραμε τα 13 απο τα 16 δυο μήνες πριν
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

81argus έγραψε:Καλά και παλιά τα έλεγε πριν κυκλοφορήσουν σε δίσκο. Απλά είμασταν πιτσιρικάδες και δεν πηγαίναμε και τα ακούγαμε απευθείας στον δίσκο. Θυμάμαι το 1999 στην Ιερά Οδό μια μέρα πριν κυκλοφορήσει ο "Προάγγελος" είχε πει το "Μετανιώνω" και το "Αγάπη τι δύσκολο πράγμα". Ήμουν μέσα και την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε ο δίσκος.
Τη χρονιά εκείνη φίλε έβγαινε στη σκηνή με το Μετανιώνω, με τον πύραυλο που έκανε είσοδο, αμέσως μετά το "Why me?" που ακούγαμε με κλειστές κουρτίνες. Τα έλεγε και τα 5 από την πρεμιέρα (25/11) και ο δίσκος δεν άργησε 7/12 κυκλοφόρησε.

Αυτό που συνέβη με τις 7ψυχες ήταν το πιο άσχημο. Τα έλεγε στο μαγαζί τα περισσότερα από τα 34 τραγούδια σχεδόν από την πρεμιέρα (2/11) και το δίσκο τον πήραμε στα χέρια μας (16/3) με το που τελείωσαν οι εμφανίσεις.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
81argus

Έχω σε καλή ηχογράφηση τα 7 τραγούδια από το "Ερωτικόν" όταν τα είχε πει και τα 7 μαζί την ίδια μέρα απανωτά το ένα μετά το άλλο με την ίδια σειρά όπως μπήκαν στον δίσκο την πρώτη φορά που τα παρουσίασε στο κοινό στο "Ωδείον". Τα είχε ηχογραφήσει ένας φίλος ολόκληρα σαν να τα ακούς από live δίσκο. Κάθε φορά που θέλω να ακούσω το "Ερωτικόν" βάζω και ακούω αυτά αντί να βάλω τον δίσκο.
Billbill

Μιας και δεν κινείτε τιποτα , τα δεκα καλυτερα τραγουδια του νοτη ποια πιστεύετε ;;;
Εγω θεωρώ οτι τα ναυάγια, η Στέλλα η Σμυρνιά ,γενέθλια ,σωμα μου,πατριδα μου ,με εσυ με καις , νταβατζής ,γύφτισσα μέρα , καλοσύνη σου,παράλληλα ,μπαίνουν άνετα πρωτη δεκάδα
81argus

Καταρχήν είναι πάρα πολύ δύσκολο και αδιανόητο να επιλέξεις μόνο 10 τραγούδια. Με 20 κάτι γίνεται αν και πάλι δύσκολο. Κατα δεύτερον ο καθένας πως το αντιλαμβάνεται όταν λέμε αγαπημένα τραγούδια; Προσωπικά αγαπημένα τραγούδια το αντιλαμβάνομαι τραγούδια που έχουν στιγματίσει την ζωή μου σε διάφορες περιόδους της (το πρώτο τραγούδι που αγάπησα τον Νότη, την εφηβεία μου, την πρώτη φορά που είδα από κοντά τον Νότη, την ενηλικίωση μου, την στρατιωτική μου θητεία, φίλους-παρέες, γκόμενες-σχέσεις, θανάτους αγαπημένων προσώπων κ.α.). Επίσης αγαπημένα τραγούδια μπορεί να είναι αυτά που έχουν την πιο δυνατή μουσική. Αγαπημένα τραγούδια είναι αυτά που έχουν τον πιο δυνατό στίχο. Αγαπημένα τραγούδια είναι κι αυτά που έχουν σε συνδυασμό την πιο δυνατή μουσική και στίχο. Σε κάθε περίπτωση η 10άδα αλλάζει. Άλλα είναι αυτά που με έχουν στιγματίσει. Άλλα αυτά που έχουν δυνατή μουσική. Άλλα αυτά που έχουν δυνατό στίχο και άλλα αυτά που έχουν συνδυασμό μουσικής-στίχου. Θα προσπαθήσω όμως να αναφέρω 10 αγαπημένα (αν και θα αδικήσω πολλά) που με έχουν στιγματίσει μέσα από βιώματα μου, προσωπικές μου ιστορίες κτλ.

1. Δεν πόνεσα
2. Να ξαναρθείς
3. Του φεγγαριού ο γιός
4. Χαράματα
5. Θέλω να σε ξαναδώ
6. Αγάπη τι δύσκολο πράγμα
7. Για μένα
8. Αστέρι μου
9. Έτσι είναι έρωτας
10. Πέτα ψηλά

Έχω αφήσει αρκετά εκτός απλά αυτά τα 10 θα έλεγα πως είναι τα πιο χιλιοπεγμένα μου στην δικιά μου playlist που με έχουν σημαδέψει και έχουν στιγματίσει τις πιο δυνατές και έντονες στιγμές της ζωής μου. Βέβαια θα μπορούσαμε να κάνουμε 100 διαφορετικές 10άδες για πολλές περιπτώσεις. Π.χ. Τις 10 καλύτερες μπαλάντες, τα 10 καλύτερα ζεϊμπέκικα, τα 10 καλύτερα τσιφτετέλια, τα 10 καλύτερα κοινωνικά, τα 10 καλύτερα καψουροτράγουδα, τα 10 πιο αδικημένα, τα 10 που θεωρούμε εμείς πως έγιναν μεγαλύτερες επιτυχίες και στο ευρύ κοινό πέρα από νοτικούς, τα 10 χειρότερα που δεν ήταν ανάγκη να μπουν σε κάποιο δίσκο και όλες τις παραπάνω περιπτώσεις που ανέφερα όσο αφορά μουσική και στίχο (καλύτερης μουσικής, καλύτερου στίχου, καλύτερης μουσικής και στίχου).

Υ.Γ. Επειδή γενικά είμαι άτομο που δίνω περισσότερο βάση στην μουσική διότι έχω ξενερώσει με κομμάτια που ενώ είχαν δυνατό στίχο είχαν μέτρια μουσική θέλω να αναφέρω ποιά 10 κομμάτια θεωρώ πως έχουν την πιο δυνατή μουσική.

1. Μετανιώνω
2. Γύφτισσα μέρα
3. Δεν θα πετάξουμε ποτέ
4. Έξω βρέχει
5. Δεν μπορώ να καταλάβω
6. Παράλληλα
7. Δίνει τα φιλιά
8. Ήταν τρελός
9. Δώσε ένα τέλος
10. Καλέ μου άγγελε
Billbill

Δράττομαι της ευκαιρίας για την χειρότερη δεκάδα αν και πιστευω δεν θα πρέπε καν να μπει στον κόπο και θα πρέπε να απορριφθούν απο τον ίδιο απο το πρωτο άκουσμα.( αλήθεια οταν ακούς κοντα στα 1000 τραγουδια ειναι δυνατόν να επιλέγεις τα παρακάτω ;;;)
Ο Έλληνας ( ματωμένο δάκρυ χορευτικό - απαράδεκτο )
Εγω και η μοναξιά ( τι του βρήκε ;;;)
Καλη σου τυχη ( αλλο ενα μετριότατο τραγουδι )
Βασίλισσα μου (ασυγκίνητο με αφήνει )
Τα ποντίκια (τ ακούει η πατριδα μου και ντρέπεται )
Δεν υπολόγισες καλα ( σε πολλούς αρεσει εμενα προσωπικα οχι παιδια για πολλούς λογους )
Εχεις τον τροπο ( αλλο ενα χορευτικό που τ ακούει η καλοσύνη σου και γελάει )
Πως γινεται αυτο( πως γινεται αυτο ;;;;;απο το πρωτο άκουσμα στον δίσκο μαζι μ άφησε ασυγκίνητο )
Δύσκολοι καιροί (απαράδεκτο για βεληνεκές νοτη στο θεμα των κοινωνικών )
Παρτα ( σουξεδάκι εμπορικό για λιγο καιρο φθηνιάρικο για βεληνεκές νοτη )
Αυτα μου ρχονται στο μυαλό,αυτα τα ακουσα λιγοτερο ,αυτα απλα συμπλήρωναν τους δίσκους.γενικα τα χορευτικά του απο τις εποχές κομπαλτ ειναι γενικα μέτρια έως κάκιστα για την ποιότητα και τα χορευτικά που εχει τραγουδήσει ο Νότης ,αυτο το κόλλημα με τον δημα δεν μπορω να το εξηγήσω.επισης πως γινεται να κανεις ακρόαση κοντα στα 1000 τραγουδια και να επιλέγεις αυτα δεν μπορω να καταλάβω.
Υ.Γ. Παιδια την επιείκεια σας.πιστευω πως καποια απο αυτα και εσεις τα εχετε σε δεύτερη μοίρα.
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Για μένα το χειρότερο είναι... το "Δεν κοιμάμαι"... δεν θυμάμαι να έχει ξανατραγούδησει κάτι παρόμοιο στιχουργικά...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

Γεια σου Μπαλαρα :)

Ας βάλω και εγω μια λίστα με τα 10 χειρότερα κατα την γνώμη μου που εχει ηχογραφήσει ο Νότης.

Τυχαία σειρά
1. Το σώμα μου αετού φωλιά (ούτε 5 φορές δεν το άκουσα δεν νου αρέσει καθολου)

2. Φιλε (ρεφρέν καλο κουπλέ οτι να ναι απορώ τι του αρεσε;)

3. Λαβωματια (εντελως αδιάφορο το έβαλε και πρώτο πρώτο στην "Άνα..γέννηση "...)

4. Δυο χειροβομβίδες (αίσχος)

5. Χίλιες φορές (μουσική στίχοι και ερμηνεία δεν ταιριάζουν καθολου, ειδικά στο ρεφρέν )

6. Βασίλισσα μου (ωραίο μουσική αλλα έως εκει)

7. Έλληνας (οτι να ναι τραγούδι)

8. Βοριάς (ούτε αυτο δεν το άκουσα 5 φορές απο την πρωτη στιγμή δεν μου αρεσε)

9. Δεν πόνεσα ( το ίδιο όπως με τον Βοριά )

10. Δεν κοιμάμαι ( οτι να ναι !!!)

Τελικά η Άνα..γέννηση ειχε αρκετά μέτρια τραγουδια
Notis Sfakianakis
Απάντηση