ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ 2010 (ΜΟΝΟ!)

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Anemos2006

Re: ΝΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ 2010 (ΜΟΝΟ!)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Anemos2006 »

Γιάννης Κότσιρας: «Θα βγάλω ένα cd αποκλειστικά με τραγούδια που έχω γράψει εγώ»
Αυτόν τον καιρό ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση, περιγράφει τη συνάντηση του στο Ηρώδειο με τον Μίκη Θεοδωράκη και μας πληροφορεί για το καινούριο cd του, όλα αυτά στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV.

Τη σκηνή μοιράζεται με το Δημήτρη Μπάση με τον οποίο περνούν πολύ καλά πάνω στη σκηνή και λόγω του καλού κλίματος ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες οι ίδιοι ανησυχούν, για το αν θα τελειώσει το πρόγραμμα. «Είναι ένα πραγματικά λαϊκό πρόγραμμα, όχι αποκλειστικά «βαράτε μπουζούκια». Ο κόσμος έρχεται , γλεντάει μαζί μας, ακούει ωραία τραγούδια και φεύγει χαρούμενος καθώς δεν ξοδεύει πολλά λεφτά.» Ταυτόχρονα παρουσιάζει την unplugged παράσταση «Έτσι απλά» σε μικρές πόλεις. Και όσο για την Αθήνα βρίσκονται σε συζητήσεις για να εμφανίζονται κάπου κοντά στο Φλεβάρη.

Για το τελευταίο του άλμπουμ : « Πραγματικά το live πάει πολύ καλά και με έχει συγκλονίσει που σε δύσκολους καιρούς έχει φτάσει σε τόσα σπίτια. Το live είναι για μένα ένα «ημερολόγιο». Εκεί φαίνονται τα άγχη μου, οι ανασφάλειές μου και η αφετηρία μου, το λαϊκό δηλαδή τραγούδι.»

Για την νέα του δισκογραφική δουλειά: « Θα βγάλω ένα cd αποκλειστικά με τραγούδια που έχω γράψει εγώ και υπάρχει μια ιδέα για ένα άλμπουμ για το ρεμπέτικο, το οποίο έχω μελετήσει και το λατρεύω. Είναι η βάση μου και το θεωρώ επίσης υποχρέωσή μου. Είναι ένα είδος που με τον καιρό ξεχνιέται και στεναχωριέμαι όταν διαπιστώνω ότι κάποιοι νεότεροι δεν γνωρίζουν ποιος είναι για παράδειγμα ο Βαμβακάρης.»

Σταθμός στην καριέρα του ο Μίκης Θεοδωράκης: «Είμαι ένα δισέγγονο του επι της ουσίας. Παιδί των παιδιών του, που είναι τα τραγούδια του. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό και πολιτικό σύμβολο, μια τεράστια προσωπικότητα, και χαίρομαι που στα 85 του παραμένει ενεργός πολίτης.»

Περιγράφει τις στιγμές που συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο: «Δεν μπορούσα να μιλήσω, να τραγουδήσω. Η στιγμή που ανέβηκε να διευθύνει στο Ηρώδειο ήταν πραγματικά για μένα συγκλονιστική. Κόλλησα τελείως. Προσπαθώ να σας εξηγήσω πως αισθάνθηκα, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις.»

Δεν μπορεί να βλέπει τις ίντριγκες των κριτικών επιτροπών στα τάλεντ σόου. Και αν υπάρχει κάποια καλή φωνή, σίγουρα θα το μάθει. Για το θέμα με το «Greek Idol» δηλώνει : « Εμένα μου ζήτησαν να κάνω μία πρόταση για τη μεταφορά του "Greek Idol» στην Ελλάδα. Την παρουσίασα, δεν τη δέχτηκαν και αυτό είναι όλο.» Τέλος εντοπίζει πως υπάρχει κρίση στη διασκέδαση και το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Από την Αριάδνη Στεφανίδου
Chronisgreek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

polu kalo to neo cd ths vissi's
krathse to styl tou apagoreumenou k polu kala ekane...
proswpika pisteyw tairiazei sthn hlikia ths enas tetoios diskos pio psagmenos an k se kapoia shmeia xanetai stixourgika..
brv anna! ayta tis tairiazoun k oxi oi tsoules.. an k pali phge na mas thn kanei me to agaph einai alla ok..
ta agaphmena mou: etsi mono aksizei apo to single,de 8a yparksei allo,oash,sta kryfa..ante k to si nto
Anemos2006

Εικόνα

εγω 8α κρατησο αυτο το εξωφυλο ειναι ποιο ομορφο και εντυπωσιακο........

Ακούστε το τραγούδι Vampir από τον Νίκο Καρβέλα :
http://www.youtube.com/watch?v=Swn_Jv5N ... r_embedded
Anemos2006

Εικόνα
1 ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
2 ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΣΙΩΠΗΛΑ - Συμμετέχει ο Δημήτρης Καρράς
3 ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ
4 ΥΨΩΝΩ ΤΕΙΧΗ
5 ΣΤΑΒΕΝΤΟ
6 ΛΩΞΑΝΤΡΑ
7 Η ΖΥΓΑΡΙΑ
8 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ
9 ΕΣΕΝΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΘΕΟ
10 Ο ΠΟΘΟΣ Ο ΑΣΤΥΛΩΤΟΣ
11 ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
zaxos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zaxos »

Εικόνα

Παιδια, αν και δεν ειμαι fannatic πρεπει να πω οτι απογοητευτηκα πολυ απο το 26ο album της Αννας Βισση. Ειναι σχετη αποτυχια γτ συνεργαστηκε ξανα με τον Καρβελα??? Απο τα 10 τραγουδια θεωρω πως μονο τα 4 αξιζουν..δλδ

01. Αγαπη ειναι εσυ
02. Δεν θα υπαρξει αλλο
03. Ετσι μονο αξιζει
04. Προτεραιοτητα

Δεν ξερω **αλλα τα τραγουδια εχουν μια μονοτονια...ειναι ψιλο-rock μπαλαντες και οι στιχοι δεν εχουν ορθοτητα...Επισης το γεγονος οτι οι στιχοι επαναλαμβανονται πολλες φορες δηλωνει πως η εμπνευση του Κ. Καρβελα χαθηκε απο το Nylon (2005) και μετα.....
Λυπαμαι παντως και ελπιζω να κυκλοφορησει το καλοκαιρι νεο υλικο οπως το π.χ "Αγαπη ειναι εσυ".....
i live for the A-P-P-L-A-U-S-E
Anemos2006

δεν εισαι ο μονος.....ολα εχουν μια ανηφωρα και μια κατηφωρα.......
Anemos2006

Κυριακή 19/12 (εκτάκτως απο Παρασκευή)

*Η μεγάλη προσφορά της Καθημερινής με το έργο του κορυφαίου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι συνεχίζεται. Αυτή την εβδομάδα το 15ο CD με τίτλο «ΚαπετανΜιχαλης»

*Το Πρώτο Θέμα προσφέρει σε cd τα νέα τραγούδια του Φίλιππου Πλιάτσικα

*Η Real news συνεχίζει την προσφορά με τη μουσική συλλογή «Τα Λαϊκά της Καρδιάς». Αυτή την Κυριακή το 4o cd. Επιπλέον άλλη μια αποκλειστικότητα για την εφημερίδα αφού αυτή την Κυριακή κυκλοφορεί μαζί και με το νέο cd της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα

*Μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο κυκλοφορεί το 2ο cd της μουσικής συλλογής Christmas Anthology.

*Μια νέα προσφορά του Έθνους αυτή την εβδομάδα. Οι Pink Martini σε αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

*Μαζί με τη νέα ανανεωμένη εφημερίδα Αποκαλύψεις το 4ο cd της συλλογής «Τα απαγορευμένα» που συμπεριλαμβάνει 65 κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια.

απο τον Πρόδρομο Μιχαλάκη
Zenia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zenia »

Τα νεα cd του Αντώνη Ρέμου και του Κώστα Μακεδόνα με τον Θεοφάνους θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς;
supernatural22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από supernatural22 »

Zenia έγραψε:Τα νεα cd του Αντώνη Ρέμου και του Κώστα Μακεδόνα με τον Θεοφάνους θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς;
Όχι,κανένα από τα 2.Του Μακεδόνα θα βγει τον Ιανουάριο του 2011,και για το Ρέμο δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση!Θα αργήσει του Ρέμου.Του Κουρκούλη και της Ηλιάδη που είναι έτοιμα,δεν έχουν βγει ακόμα.
antidoto

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από antidoto »

o Remos gia pasxa to sizitane. o Makedonas einai etoimos
Παρε ανασα και παμε...
Anemos2006

Εικόνα

Η Άντζελα Δημητρίου επιστρέφει στις 22 Δεκεμβρίου μετα απο απουσία δύο χρόνων με το νέο της cd με γενικό τίτλο "γυάλινα φτερά" δια χειρός Νίκου Δουλάμη και νέα εταιρία τη Lobby music. 10 νέα τραγούδια στο γνωστό ύφος που έχουμε αγαπήσει την Άντζελα, ελαφρολαικά, μπαλάντες και ζειμπέκικα. Ήδη έχει ακουστεί το "οδηγώ και πίνω". Να σημειωθεί οτι ο Νίκος Δουλάμης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Άντζελα και της έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες όπως το "Εσυ τι λές", "Εξαιρούνται", "Θέλω να τα σπάσω όλα" αλλά και με καλλιτέχνες όπως η Καίτη Γαρμπή ενώ πρόσφατα υπέγραψε και το νέο cd του Γιώργου Τσαλίκη.

Πριν λίγες ημέρες οπτικοποιήθηκε και το video clip του "αγάπη είναι εσυ" :
Anemos2006

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Συνθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ, SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ, ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΜΑΣ

Τους γνωρίσαμε από το πρώτο Xfactor. Ακολούθησε το πολύ επιτυχημένο τους single ‘Μαρκαδόρος’ και τώρα οι Τριημιτόνιο κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τραγούδια προορισμένα να γίνουν επιτυχίες!

Τα περισσότερα από αυτά υπογράφει ο νέος και πολύ ταλαντούχος δημιουργός Δημήτρης Φάκος (ένα μαζί με τον Αλεξ Παναγή) ενώ υπάρχουν 2 τραγούδια του Γιώργου Σαμπάνη, ένα της Σάννυς Μπαλτζή και ένα που υπογράφουν οι Τριημιτόνιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anemos2006 την Κυρ Δεκ 19, 2010 1:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Anemos2006

Εικόνα
Εικόνα
Συνθέτης: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ
Στιχουργός: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΠΟΛΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΤΖΗΜΑΣ, ΒΙΚΥ ΓΕΡΟΘΟΔΩΡΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΟΥΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΦΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΔΙΑΡΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ
Συμμετοχές: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

H αγαπημένη Αρετή Κετιμέ επιστρέφει με την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Καλή τύχη» που κυκλοφορεί από την Legend.

Εντεκα νέα τραγούδια με έντονο το λαϊκό συναίσθημα αφού οι συνθέσεις ανήκουν σε μεγάλους δεξιοτέχνες του είδους όπως τους: Μανόλη Πάππο, Δημήτρη Καρρά, Μανώλη Καραντίνη, Παναγιώτη Στεργίου αλλά και του Ανδρέα Κατσιγιάννη της Εστουντιαντίνας, Αρετής Κετιμέ και Γιώργου Ζωγράφου, .

Η Αρετή δεν χάνει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα στο «Σταβέντο» αλλά και με τους ήχους του κλαρίνου από τον Σταύρου Παζαρέτζη στο «Ο πόθος ο αστύλωτος», ούτε την έντεχνη πλευρά της με τραγούδια όπως το «Στιχάκια σιωπηλά» που τραγουδά ντουέτο με τον Δημήτρη Καρρά ο οποίος υπογράφει και την επιμέλεια παραγωγής.

Στίχους έχουν γράψει ακόμη ο Δημήτρης Καρράς, Νίκος Ζούδιαρης, ο Θωμάς Κοροβίνης, Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Πόλυς Κυριακού, Δημήτρης Τσάφας, Ουρανία Δούμου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anemos2006 την Κυρ Δεκ 19, 2010 1:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Anemos2006

Εικόνα
Ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταμορφώνεται σ’έναν αόρατο άνθρωπο, αλλά όχι άυλο. Η πρώτη ύλη προέρχεται από τις εμμονές της δικής του πραγματικότητας, που απελευθερωμένες πλέον και δίχως ενοχές, γίνονται μοναδική έμπνευση για το δημιουργό. Το αγόρι που κατάφερε να σπάσει τον «καθρέφτη» του και βγήκε αργότερα «έξω», τώρα απλά ωριμάζει . Μεγαλώνει και μεγαλώνει όμορφα. Γίνεται ένας άντρας ανεξάρτητος που κουβαλά τη σοφία των ηρώων του και την μεταφέρει απροκάλυπτα στα λόγια και τις μελωδίες του.

Στον «Αόρατο Άνθρωπο» ο τραγουδοποιός αφήνει πιο ελεύθερο από ποτέ τον εαυτό του και χτίζει το πιο ώριμο ηχογράφημά του, αξίας 11 τραγουδιών. Ο Φοίβος Δεληβοριάς κλείστηκε στο studio παρέα με τον Σταμάτη Σταματάκη (μπάσο & κοντραμπάσο) και τον Γιώργο Κατσάνο σε 20 διαφορετικά όργανα (πιάνο, Epinette des Vosges, μουσικό πριόνι, theremin, theatre organ, στυλόφωνο κ.α) και χάρισαν στα κομμάτια τις πιο εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις, δίνοντάς πνοή στην πρώτη ύλη. Εκεί βρέθηκε και η Αρλέτα, όπου συμμετείχε ερμηνεύοντας ένα κομμάτι. Μαζί σ’ένα ντουέτο με τον δημιουργό και η νέα τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη. Ο Αόρατος Φοίβος φωτογραφήθηκε από τον Χρήστο Χατζηιωάννου, «συντάχθηκε» δημιουργικά από τον dB και «λεκιάστηκε» φιλικά από τον Στέφανο Ρόκο. Tον ήχο και το music production έκανε ο Γιάννης Πετρόλιας, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Ο Αόρατος Άνθρωπος χορεύει ηλεκτρικό “Bolero”, χαιδεύει τα μαλλιά της από απόσταση καθώς «Θα ‘θελε να ήταν εκεί», καίγεται στις κινηματογραφικές λεωφόρους για μιαν «Άλλη καρδιά», ακούει το «Ωροσκόπιο» από την «αστρολόγο» Αρλέτα, με ηλεκτρονική ανησυχία εκφράζει την «Αμφιβολία» του, χαμηλώνει τα φώτα για το «Σκοτάδι των δύο», δανείζεται από τη θρησκεία μελωδίες για να μη μείνει «Χωρίς», κοιτάζει με νεύρο και βρώμικο ρυθμό τα «Μηδέν Εισερχόμενα» του, παρακολουθεί μια παραμορφωμένη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τίτλο «Το Αποκηρυγμένο», κερδίζει την δική του μουσική κάτω από «Το Φεγγάρι αυτό» και φτάνει τελικά με ήρεμα και χαλαρά βήματα στο «Καταφύγιό» του.

01. Bolero
02. Θα 'θελα να 'μουν εκεί
03. Η άλλη καρδιά
04. Ωροσκόπιο (Τραγουδάει η Αρλέτα)
05. Αμφιβολία
06. Το Σκοτάδι των δύο (Συμμετέχει η Ρένα Μόρφη)
07. Χωρίς
08. Μηδέν Εισερχόμενα
09. Το αποκηρυγμένο
10. Το φεγγάρι αυτό
11. Το καταφύγιο

Chronisgreek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

Anemos2006 έγραψε:Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Συνθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ, SUNNY ΜΠΑΛΤΖΗ, ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΜΑΣ

Τους γνωρίσαμε από το πρώτο Xfactor. Ακολούθησε το πολύ επιτυχημένο τους single ‘Μαρκαδόρος’ και τώρα οι Τριημιτόνιο κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τραγούδια προορισμένα να γίνουν επιτυχίες!

Τα περισσότερα από αυτά υπογράφει ο νέος και πολύ ταλαντούχος δημιουργός Δημήτρης Φάκος (ένα μαζί με τον Αλεξ Παναγή) ενώ υπάρχουν 2 τραγούδια του Γιώργου Σαμπάνη, ένα της Σάννυς Μπαλτζή και ένα που υπογράφουν οι Τριημιτόνιο.
polu kalo to cd tous!
ksexwrisa ta:2,5,6,7,12
Anemos2006

Εικόνα
Εικόνα
Anemos2006

Εικόνα

Νότης Σφακιανάκης… Κυκλοφορεί μεγάλη πολυτελής έκδοση!

25 Χρόνια - 5 Εκατομμύρια πωλήσεις

Ο πιο εμπορικός Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής σε μια μοναδική έκδοση.

6 Δίσκοι με 100 τραγούδια και μια συλλογή με 60 video clips μαζί με ένθετο 32 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Και μια αποκλειστική συνέντευξη του Νότη από τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου και ακόμα 7 ανέκδοτα αυτόγραφα του Νότη.

Το παρελθόν συναντά το μέλλον σε αυτή την υπέροχη έκδοση και η αγάπη μαζί με την αλήθεια γίνονται οδηγός μας…

«Φυσικά ο εορτασμός των 25 χρόνων
της περιπέτειας του Νότη Σφακιανάκη
με το Ελληνικό τραγούδι
είναι προνόμιο και χαρά
όσων τον αγαπούν και τον τιμούν
και κυριώς είναι μια (ακόμη) νίκη
του Ελληνικού τραγουδιού!»
Μάνος Ελευθερίου
axizo_polla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axizo_polla »

to proto tou cd vgike to 1991 tou sfak...ta 25 xronia pos tou proekipsan???
έχω βάρκα τα παράπονα
supernatural22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από supernatural22 »

axizo_polla έγραψε:to proto tou cd vgike to 1991 tou sfak...ta 25 xronia pos tou proekipsan???
Και εγώ έχω απορία.Πάντως η συλλογή είναι ακριβή,έχει 68€ και τα τραγούδια είναι όλα γνωστά από δίσκους του,100 τραγούδια σε 6 cds,ενώ μπορούσαν να χωρέσουν και σε 5 cds.Tα videoclips είναι 60,σε 2 dvd.
Κλειδωμένο