Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
takis13

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis13 »

Εισαι προβοκατορας; Αληθεια τωρα, σε τρεφει ολο αυτο; Αυτες οι θεωριες σου, στηριζονται πουθενα; Ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με τα προηγουμενα ανεκδιηγητα σχολια σου περι 28ης Οκτωβριου, παρεξηγησεων του Νοτη με καποιους (;;;) συνθετες....Διχως τελος, ετσι; Θελω να μου αναλυσεις τις βαθιες γνωσεις σου γυρω απο τις εταιρειες. Θελω να μαθω ο,τι ξερεις. Ολα! Μοιρασε τις ακριβες, πανακριβες πληροφοριες σου και σ'εμενα τον αδαη. Ολα τα μυστικα. Πως καταφερνει μια εταιρεια μετα απο 7 μηνες και πλεον να εμφανιζει εναν δισκο οτι πουλαει. Και προσεξε, δεν θελω να ακουσω το κλασικο για τοποθετησεις δισκων. Μιλαμε για 3η εβδομαδα. Θα περιμενω εναγωνιως. Και ισως λησμονησω τη δεσμευση-υποσχεση σου οτι θα σταματησεις να γραφεις εδω μεσα με τον αλλον τον λυκοφιλο!
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Αδιαφορώ για τον πονεμένο πρόλογο σου και απαντώ.
Ειναι κακό να σκεφτώ με πονηράδα ;;ποιος μου λεει εμενα οτι η πανικ δεν εκανε αναδιανομή δίσκου στα δισκοπωλεία επειδη οι πρώτες παρτίδες εξαντλήθηκαν;;
Δηλαδη ρε ξεροκέφαλε πισω απο αυτο πρεπει να κρύβεται κατι επιτηδευμένο εκ μέρους μου ;;
Και γιατι δεν μπήκες στην λογική Να σκεφτείς και απλα να απαντήσεις αφου εσυ ξερεις.
Πρεπει παντα να γινεται αυτο ;;
Η εχεις προβλημα η απλα θεωρείς οτι αυτο το φόρουμ ειναι δικό σου και δεν θέλεις να σχολιάζουν ορισμένοι οπως εγώ.
Εξήγησε μου να καταλάβω
takis13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis13 »

Και τελικα.....ειπες το κλασικο!!!!! Ενταξει, καταλαβα. Ε, πες το απο την αρχη να τελειωνουμε! Και για μια στιγμη, δεν σου κρυβω, σκεφτηκα οτι ισως μαθω κατι για αυτες τις εταιρειες. Αλλα εις ματην. Μονο αναδιανομες κανουν.... Γεια.
Billbill

Δινω ενα παραδειγμα , εχουμε ακούσει κατα καιρούς για ψεύτικα κλικ views στο YouTube , κατι ανάλογο μπορει να γινεται και με τοποθετήσεις δισκων σε νεκρή περιοδο.
Σε καμια περιπτωση δεν λεω οτι ο Νότης δεν πουλάει ( ισως ειναι ο μονος που πουλάει ακομα )
Αλλα ακούγοντας τον σκορπιό να λεει πιο πανω οτι ο Νότης δεν εχει συμβόλαιο με την πανικ απλα συνεργάζονται , μου περασε απο το μυαλό και το ενδεχόμενο που προανέφερα.
Και ξανα ρωτάω ειναι κακό να σκέφτομαι ;;;
Και ξανα ρωτάω θα πρεπει να αναλύω εις βάθος καθε απορία -σκέψη μου ;;; Εγώ η οποιοσδήποτε ;; Μην τυχόν πεταχτεί ο Τάκης και καθε Τάκης και του την "πει". ;;;
Δηλαδη ειναι να αναρωτιέσαι με ορισμένους και την μόνιμη επιθετική στάση τους.
Θελουν την συζήτηση η θελουν μονο τα δικά τους ;;;
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

Τα μαγαζια του μπερτακη εχουν κλεισει σχηματα;;;
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Ο λεμπιδακης εγραψε οτι ο πλουταρχος εκλεισε φωταεριο ενω ειχε δεχθει προταση απο εντιμο επιχειρηματια για μεγαλη συνεργασια
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
Billbill

Παιδιά έβλεπα πριν το chart show που το χει σε επανάληψη και μπήκα και εβαλα τα επεισόδια που αφορούσαν τον νοτη.
Ειλικρινά αυτο που άφησε πισω του αυτος ο τεράστιος καλλιτέχνης ειναι μοναδικό.
Αξεχαστες εποχές.Απλα αναπολείς....
Μεσα σ ολα αυτα έκανα και μια σκέψη... Ποσο ωραιο θα ηταν να ανέβαινε μια παράσταση με θεμα την ζωη του νοτη. Ο Νότης το χει και με την ηθοποιία , ειναι καλλιτέχνης που σε μαγνητίζει. Καθε σταθμός και απο λίγα τραγουδια , καντε το εικόνα.
Αρε νοτη τι μας κανεις βραδιάτικα
sotirakos

Στο chart show με το δημοφιλεστερο λαιβ αλμπουμ για ποιο λογο το ενθυμιον πηρε την 4η θεση αν θυμαμαι καλα; συμφωνα με τις μετρησεις το ενθυμιον ειναι το 7ο αλμπουμ με τις περισσοτετες πωλησεις στην ελλαδα.εκει πως βγηκε 4ο;;;
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο εν ζωή καλλιτέχνη-ερμηνευτή. Στις καλές εποχές του ελληνικού τραγουδιού (1992-2002) δισκογραφικά ήταν ο πιο εμπορικός καλλιτέχνης. Τι να του πουν. Οι κορυφές που έπιασε θα είναι απλησίαστες για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Billbill

Δεν θελω να συζητάω τι θα γινότανε εαν ο Νότης έμενε αμέτοχος απο τα παιχνίδια των ΜΜΕ....
Ειναι ο μεγαλύτερος εν ζωη λαικος ερμηνευτής-καλλιτέχνης.
Μετα τους λαϊκούς της προηγούμενης γενιάς την σκυτάλη παιρνει ο Νότης και ουτε πρόκειται να την παραδώσει σε κανεναν γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει αλλος.
Αυτα που εκανε ο ιδιος δεν θα επαναληφθούν.
Δίσκοι σαν τις νότες για παραδειγμα ( που ειναι για μουσείο μουσικής ιστορίας ) δεν πρόκειται να ξαναβγούν.
Πραγματικα ενα κόσμημα ειναι ο ΝότηΣ.
Ολοι οι μεγάλοι συνθέτες ενα πραγμα αναθεματίζουν , τον κακό εαυτο του νοτη , που εαν κινούταν διαφορετικα θα μιλούσαμε για προσωπικότητα καθολικής αποδοχής που θα μπορούσε με μια του λεξη να ρίξει κυβερνήσεις.
Αυτο τα λεει ολα.
Πλεον το μονο που περιμενω ειναι ωραιες μελωδίες στα τραγουδια του και πανω απ ολα ερμηνείες που να με ανατριχιάζουν. Τιποτα αλλο
Musicshoot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Musicshoot »

σχετικα με το ενθυμιον και την 4 θεση και εγω το βλεπα χθες (εντελως τυχαια) και λεω με πλατινα στις 50,000 ο Νοτης εκανε 7απλα με 350,000 και δεν ειναι στην κορυφη?
την περιοδο που εκανε ο Νοτης αυτο το κατορθωμα (γιατι περι αυτου προκειται) ηταν δυσκολο να το πετυχεις...τωρα καθε πικραμενος κανει πλατινα γι αυτο και ο Νοτης δεν γουσταρει απονομες ...ο ανθρωπος κατεχει το ρεκορ εν Ελλαδι τι να τον πει τωρα μια πλατινα
Billbill

Εχω την εντύπωση , χωρις να γνωριζω , (αν γνωρίζει καποιος συγκεκριμένα να ενημερώσει ),οτι επειδη ο δισκος ηταν διπλός μετρούσαν τις πωλήσεις επι δυο , με αυτο το σκεπτικό λενε οτι το ενθύμιον πούλησε πραγματικα κάπου 180.000 χιλ δίσκους.
Γι αυτο και του δώσανε αυτήν την θέση.
Βεβαια εγώ δεν το πιστευω αυτο , αντιθέτως πιστευω οτι το ενθύμιον ειναι ο δισκος που βρίσκεται ειτε αυθεντικός ειτε οχι σχεδόν στα 6 απ τα 10 σπίτια πανελλαδικώς.
Κάπου ειχα διαβάσει οτι οι πραγματικές πωλησεις υπολογίζονται στα 1.200.000 αντίτυπα.
Αν μπορει καποιος ας μας ενημερώσει για να μην λεμε οτι να ναι προς τα εξω
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Η τριετία 1996-1999 ήταν μυθική περίοδος για το Νότη, με επιστέγασμα τον πραγματικά υπέροχο δίσκο Ενθύμιον, που δεν υπήρχε μέρος που δεν τον άκουγες. Κάπου εκεί ξεκίνησε και ο πόλεμος. Όλα τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα έχουν ένα μεγάλο ''αν'' για μένα. Στα δικά μου μάτια του έκλεισαν σκόπιμα πόρτες ή ο ίδιος ενδεχομένως να έκανε λάθος επιλογές. Είναι απορίας άξιο πως ο μεγαλύτερος σύγχρονος λαϊκός ερμηνευτής με την μεγαλύτερη γκάμα ρεπερτορίου δεν συνεργάστηκε ποτέ με κάποιον από τους μεγάλους συνθέτες της χώρας. Η δεξαμενή από την οποία αντλεί τραγούδια από το 2002 και μετά δεν προδιαθέτει για μουσικά αριστουργήματα, όπως και δεν προέκυψαν εν τέλει και τα αποτελέσματα της δεκαετίας των επιτυχιών. Δε νοείται ένας καλλιτέχνης που σε μια δεκαετία έχει κάνει ρεκόρ πραγματικών πωλήσεων να βασίζει ξαφνικά τη δισκογραφία του στον 20χρονο τότε Βασίλη Δήμα για παράδειγμα. Από την άλλη μπορεί απλά και τον ίδιο να μην τον ενδιέφερε ποτέ να πει κάτι που φαινομενικά θα τον ''ανέβαζε'' λόγω δημιουργού. Ουσιαστικά, συνεχίζει το στυλ του εμπορικού-ποιοτικού με μπόλικη δόση κοινωνικού. Προσωπικά όμως μετά από τόσα χρόνια εμένα μου αφήνει μια αίσθηση ότι δισκογραφικά είχε και έχει πολλά περισσότερα να δώσει. Αναμένουμε τα καλύτερα.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
sotirakos

jdarmody έγραψε:Η τριετία 1996-1999 ήταν μυθική περίοδος για το Νότη, με επιστέγασμα τον πραγματικά υπέροχο δίσκο Ενθύμιον, που δεν υπήρχε μέρος που δεν τον άκουγες. Κάπου εκεί ξεκίνησε και ο πόλεμος. Όλα τα υπόλοιπα από εκεί και πέρα έχουν ένα μεγάλο ''αν'' για μένα. Στα δικά μου μάτια του έκλεισαν σκόπιμα πόρτες ή ο ίδιος ενδεχομένως να έκανε λάθος επιλογές. Είναι απορίας άξιο πως ο μεγαλύτερος σύγχρονος λαϊκός ερμηνευτής με την μεγαλύτερη γκάμα ρεπερτορίου δεν συνεργάστηκε ποτέ με κάποιον από τους μεγάλους συνθέτες της χώρας. Η δεξαμενή από την οποία αντλεί τραγούδια από το 2002 και μετά δεν προδιαθέτει για μουσικά αριστουργήματα, όπως και δεν προέκυψαν εν τέλει και τα αποτελέσματα της δεκαετίας των επιτυχιών. Δε νοείται ένας καλλιτέχνης που σε μια δεκαετία έχει κάνει ρεκόρ πραγματικών πωλήσεων να βασίζει ξαφνικά τη δισκογραφία του στον 20χρονο τότε Βασίλη Δήμα για παράδειγμα. Από την άλλη μπορεί απλά και τον ίδιο να μην τον ενδιέφερε ποτέ να πει κάτι που φαινομενικά θα τον ''ανέβαζε'' λόγω δημιουργού. Ουσιαστικά, συνεχίζει το στυλ του εμπορικού-ποιοτικού με μπόλικη δόση κοινωνικού. Προσωπικά όμως μετά από τόσα χρόνια εμένα μου αφήνει μια αίσθηση ότι δισκογραφικά είχε και έχει πολλά περισσότερα να δώσει. Αναμένουμε τα καλύτερα.
96-99;;; αφησες απ'εξω νοτιοανατολικα και 5ο βημα. αφησες απ' εξω την εποχη του αετου που τοτε στηνοταν κεντρα απ τη ριζα για να μπει μεσα ο νοτης. οπως και την εποχη στο γκαζι. η αφετερια γι' αυτη την ξεφρενη πορεια ηταν ο αετος αδιαμφισβήτητα. απο εκει και υστερα ξεκινησαν ολα.
ο νοτης δεν συνεργαστηκε με "μεγαλους" δημιουργους γιατι το παιζαν μεγαλοι. το εχει εξηγησει και ο νοτης αυτο οτι δεν προκειται ποτε να εφτιαχνε εναν δισκο με τραγουδια μονο ενος δημιουργου (οπως εκεινοι απαιτουσαν) γιατι πολυ απλα δεν θα ηταν ολα εξισου καλα και ΜΑΓΚΙΑ του.
κι επισης ας σταματησει αυτο με την δεκαετια του 90. δεν γινετε και ουτε θα γινει ποτε ενας καλλιτεχνης να ειναι στην κορυφη και να εχει καθολικη αποδοχη για 30 συνεχομενα χρονια. δεν γινετε να βγαζεις συνεχεια αετους κλπ.. δεν το εκανε και ουτε θα το κανει ποτε κανενας.
ο νοτης εχτισε ενα καστρο εκεινα τα χρονια και πανω σ'αυτο συνεχισε και συνεχιζει μια υπερ αξιολογη πορεια με αλλοτε καλα και αλλοτε οχι τοσο καλα αποτελεσματα.
Billbill

Απ οτι καταλαβαινω δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ενα συγκεκριμένο θεμα της συζήτησης και πηγαίνουμε απο δω και απο κει...
Καλώ όλους να πουν την γνωμη τους η αλλα παρασκηνιακά πράγματα που τυχόν γνωριζουν πανω στο θεμα δεκαετια 92-2002 και 2004- έως σημερα.
Τι πραγματικα πιστεύετε οτι συνέβη και ο μεγαλύτερος Έλληνας λαικος ερμηνευτής, χωρις παρεξήγηση , "έριξε " λιγο τον πήχη που ο ιδιος ειχε θέσει γερά τα προηγούμενα χρονια;;
Η κορυφή που ειχε πιάσει φάνταζε απειλητική στα μάτια του συστήματος ;;;
Είδαν οτι ο Νότης εχει τεραστια απήχηση στο ευρύ κοινό και φοβήθηκαν μην τυχόν με τον τροπο του ο Νότης ξυπναει τις μάζες και θέλησαν να τον τελειώσουν ;;;
Εκανε αυτα που ηταν να κανει και ειχε στο μυαλό του ο Νότης ,και η συνεχεια δεν τον ενδιέφερε;;
Εγώ θυμαμαι οτι αυτη η στροφή εγινε οταν αλλαξε εταιρία.ολα γίνανε ξαφνικα..
Η μηπως ειναι πιο βαθια τα πράγματα σε θεμα παρασκηνίου που εμάς μας διαφεύγει εντελώς ;;; ( θυμηθείτε δηλωσεις Καζαντζίδη περι μάτσα και εταιρίας μινος )
Παντως οτι και να πουμε η κορυφή που έπιασε ο Νότης τοτε ηταν μεγαλύτερη απο αυτη που πιάσανε οι καζαντζιδης - διονυσιου στις εποχές που μεσουρανουσανε.Δεν ξανα πιάνεται.
Και ενα παρασκηνιακό , οταν ο χρυσοβεργης ειχε γράψει τον αετό στον νοτη και εγινε οτι εγινε , του ειχε πει ο Αλεκος... Νοτη , μηπως ειναι καιρος να συνεργαστείς με κάποιον αλλον περα απο μας ,,;; Ο Νότης απάντησε , Αλέκο μου γιατι μου το κανεις αυτο τωρα ;;; Ο Αλέκος του εξήγησε πως ένιωσε οτι ξεπέρασε τον εαυτο του και ειχε στερέψει απο ψυχικά αποθέματα αληθινής μουσικής. Ο Νότης δεν ήθελε να διακόψουν. Η συνεχεια εξελίχθηκε οπως έγραψε η ιστορια , Νότης και Αλέκος ,Νότης και Σπύρος ,καναν τον δίσκο οι νότες ειναι εφτάψυχες ο οποιος τοσο μουσικά, οσο και στιχουργικά, πήγαν το λαϊκό τραγουδι σε αλλη διάσταση.Αυτο το γράφει και ο Νότης στο εισαγωγικό σημείωμα των εφταψυχων οπου εκτος των άλλων ευχαριστεί τους Αλέκο και Σπύρο καθώς και τον Υπέροχο Γιώργο Μουκιδη.Ενας διπλός δισκος για μουσείο μουσικής ιστορίας με καταπληκτικές ηχογραφησεις , με ηχογραφησεις για ρεσιτάλ.
Πλεον ο Νότης πορεύεται δίχως τους δαςκάλους του λαϊκού τραγουδιού και επισης δεν πρόκειται να συνεργαστεί ουτε πλεον με μουκιδη καθώς τα σπάσανε.
Ελπιζω να συνεχίσουμε αυτη την συζήτηση γιατι εκτος οτι μαθαίνουμε παρασκήνιο ειναι και κατι που εμενα προσωπικα μου δημιουργεί νοσταλγία και γυρίζω τον χρονο πισω. !!!
Musicshoot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Musicshoot »

νταξ ο Νοτης μεγαλουργησε παιδια την δεκαετια του 90
μπορω να πω οτι μεχρι το ΑναΓεννησις ειχε ακομα την μαζικη αποδοχη..
απο κει και περα αλλαξαν τα παντα πιστευω στην μουσικη οπου προσπαθουν να πασαρουν κατι καινουριο το οποιο βεβαια δεν συνεπαγεται οτι ειναι καλο...
συν καποιες λανθασμενες επιλογες του Νοτη εφεραν εναν κορεσμο...δεν αναιρει ομως οτι δεν ειναι μεγαλος τραγουδιστης αν οχι ο κορυφαιος...σκηνικα τυπου REX η Γκαζι οπου ειχε μεσα 3000 κοσμο και αλλοι τοσοι να περιμενουν εξω η να καθονται να τον ακουν απεξω δεν προκειται να τα ζησει κανενας καλλιτεχνης εν Ελλαδι..
ο Νοτης εχει τον κοσμο του .λιγοι του γυρισαν την πλατη ...δεν μπορεις πλεον να τον κανεις αρεστο στην νεολαια γιατι η νεολαια με τα μουσικα ακουσματα που εχει ειναι καμμενη ...υπαρχουν βεβαια ελαχιστες εξαιρεσεις
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Sotirakos, προφανώς και ο Αετός ήταν το πρώτο μεγάλο μπαμ, όλη τη δεκαετία του 90 ο Νότης κινούνταν ανοδικά και με μαθηματική ακρίβεια, μην αναλύουμε τα αυτονόητα, τα έχουμε πει χίλιες φορές δεν αμφισβητεί κανείς την πορεία του Νότη ούτε το πόσο μεγάλος καλλιτέχνης είναι. Συμφωνώ κατά βάση με την προσέγγιση του Musicshoot, αν και να πω την αλήθεια παλαιότερα το έβλεπα λιγάκι συνωμοσιολογικά. Θεωρούσα δηλαδή ότι το σύστημα δύσκολα θα ανεχόταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία ενός ανθρώπου με επαναστατική διάθεση, ο οποίος έγραψε τρομακτικά νούμερα και απέκτησε φανατικό κοινό. Ήταν και οι δηλώσεις του Νότη τότε για την ατάκα του Σκανδαλίδη "Νότη πρόσεχε, έρχεται η αποκαθήλωση σου'' δεν ήθελε και πολύ. Τέλος πάντων, είμαστε λιγάκι off topic, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νότης είναι μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη και πραγματικό φαινόμενο στα μουσικά δρώμενα σε εποχές πραγματικών πωλήσεων και ζωντανής δισκογραφίας...
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

H...βιασύνη κάποιων για Fever και Δάντη τους έχει φέρει σε αβολη θέση. Και ο Νοτης τα έχει μάθει τα καμώματα και τις παιδιαστικες συμπεριφορες με τα λογοπαίγνια απλά για να τραβήξουμε την προσοχή και να αρπάξουμε κανα λαικ και σχόλιο. Και βέβαια ακολουθώντας όλοι αυτοί την τακτική του λογοπαίγνιου έτσι ώστε αν κάποιος τους πει γιατί γράψατε έτσι να πουν "εσείς καταλάβατε λάθος". Και ακολούθως δίχως επιτυχία προσπαθούν να διαψεύσουν και τους εαυτούς τους, βγάζοντας κάποιους τρελούς ότι οι ίδιοι ποτέ δεν έγραψαν κάτι, λες και δεν τα είδε ο κόσμος. Υπομονή, μόλις ασχοληθεί σοβαρά ο Νότης με τα του χειμερινού σχήματος όλα θα μπουν σε σειρά. Προς το παρόν κάνει τις βουτιές του χωρίς να ανησυχεί για κάτι. Άλλοι ανησυχούν πλέον.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Scorpion86 έγραψε:Άλλοι ανησυχούν πλέον.
Ελπίζω ότι εννοείς αυτό που φαντάζομαι και έχει σχέση με όλα τα παραπάνω που έγραψες.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Άβαταρ μέλους
MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MIA ZΩΗ ΝΟΤΗΣ »

'Χαμενο' αυτη την βδομαδα το 'Οταν επικοινωνουμε' :read:
Απάντηση