Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
takis13

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis13 »

Ελπιζω να σας διαβαζει καποιος απο το επιτελειο του Νοτη ή του κ. Βλαχου και να κανουν το καλυτερο που μπορουν. Τεχνικες γνωσεις περι ηχογραφησεων κτλ δεν εχω προσωπικα. Υπαρχει τροπος να μεταφερθουν αυτες οι ανησυχιες μεσω facebook. Αν εχει ο κ. Βλαχος σελιδα, να την μαθουμε μπας και μας λυσει καμια απορια.
Y.Γ Σχετικα με τον επερχομενο δισκο, μην περιμενετε τραγουδια του '90. Δεν φτιαχνονται πια τετοια τραγουδια. Ενα ερωτημα θα σας απευθυνω....Εχετε ακουσει τα τελευταια 6-7 χρονια πολλα δυνατα τραγουδια; Εγω δυσκολευομαι να απαντησω.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Απλά respect J&B. Τα είπες όλα. Και κυρίως στο ότι φτάνουν πια οι εκπτώσεις και οι δικαιολογίες.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

jdarmody έγραψε:Πάντως στατιστικά και μόνο να το δούμε αν λάβουμε υπόψη ότι ουσιαστικά μαζεύει ερωτικά κομμάτια από τον Μαζί, δηλαδή από το 2014, θέλει μεγάλη προσπάθεια για να μην μαζέψει 7 τραγουδάρες σε διάστημα τριών περίπου ετών. Το θέμα είναι να μην γίνουν εγκλήματα στο στούντιο πάλι και κυρίως ας κατεβάσουν επιτέλους λιγάκι τα όργανα κι ας ανεβάσουν τη φωνή. Βάζεις το δίσκο και μόνο στη διαπασών ακούγεται ο Νότης με τα όργανα να κάνουν απλά θόρυβο..
Α μπραβο , αυτο ειναι , να κατεβάσουν τα οργανα , να ακούσουμε επιτέλους την φωνη του , να την αναδείξουν ξανα , να σε ανατριχιάζει !!!
Billbill

[quote="J&B"]Για τους πιο πάνω, προφάνως και δεν είναι θέμα studio, αλλά ευθύνη πρωτίστως του Νότη και εν συνεχεία του παραγωγού...
Μαζεύει 3 χρόνια τραγούδια... Έχουμε φτάσει σχεδόν Νοέμβριο, ενώ κανονικά το 2ο μέρος θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει από την Άνοιξη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι έχει καταλήξει σε 10 τραγούδια, από τα οποία τα 2 :sad: όσοι τα έχουν ακόυσει έχουν πάθει πλάκα... Ντεζαβού... Όλα τα παραπάνω είναι μια επάναληψη πληροφοριών και γεγονότων που διαβάζουμε κάθε όποτε αποφασίσει να βγάλει δίσκο.
Λοιπόν ας προβλέψω και τα μελλούμενα, θα μπει τελευταία στιγμή στο studio με μια "φτηνή παραγωγή" του κυρ Μανώλη που είναι περήφανος στα αυτιά. Θα τα ηχογραφήσει μια και έξω (γιατί μπορεί). Θα ακούσουμε το πρόμο κάποια στιγμή και θα κάνουμε την ίδια γ@$ημενη κουβέντα,γιατί είναι έτσι η φωνή, γιατί δεν ακούγεταί ευχάριστά, γιατί τα όργανα σκεπάζουν τη φωνή κτλ κτλ. Εν συνεχειά κάποιος μέσα από το φόρουμ ανακαλύπτοντας ξανά :lol: τον τροχό θα πει να μην απελπιζόμαστε και ότι στο δίσκο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αλλά όχι η απογοήτευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη ότΑΝ διαπιστώσουμε ότι τα περισσότερα των τραγουδιών είναι μέτρια με κακές ώς μέτριες ηχογραφήσεις. Και τέλος θα αρχίσουμε πάλι την ίδια κουβέντα μπλα μπλα και θα καταλήξουμε ότι ο Νότης βαριέται (προφανώς) και έχει χορτάσει δόξα με το κουτάλι κτλ κτλ και ας κάνουμε το σταυρό μας που ακόμα τραγουδάει :clap: λες και είναι 70 ετών... Α και το καλύτερο θα μας πούνε ότι έγινε και 25 φορές πλατινένιο... :tourta:

Μετά από 3 χρόνια αναμονής δίσκου με "ερωτικό" περιεχόμενο ΠΡΕΠΕΙ και τα 7 τραγούδια να σκοτώνουν. Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία. Επίσής από θέμα παραγωγής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΟΧΙ απλά επιπέδου 5ο Βήμα, αλλά ΑΝΩΤΕΡΟ.
Δεν γίνεται το κάθε παιδάκι πχ o Stan να κάνει παραγωγάρες και να μοιάζει σαν έχει φωνάρα και ο κοντός να τον παίζει... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!![/quote

Συγχαρητηρια για το σχολιο , άρτιο απ όλες τις απόψεις ,
Απεύχομαι τα ανωτέρω βεβαια και αισιοδοξώ ( κρατώντας μικρο καλαθι για αυτα που ερχονται )
Άβαταρ μέλους
jdarmody

takis13 έγραψε:Y.Γ Σχετικα με τον επερχομενο δισκο, μην περιμενετε τραγουδια του '90. Δεν φτιαχνονται πια τετοια τραγουδια. Ενα ερωτημα θα σας απευθυνω....Εχετε ακουσει τα τελευταια 6-7 χρονια πολλα δυνατα τραγουδια; Εγω δυσκολευομαι να απαντησω.
Κανείς δεν περιμένει να ακούσει Θέλω να σε Ξαναδώ και Ένα γράμμα. Εξάλλου κανείς δεν βγάζει τραγούδια του στυλ της δεκαετίας του '90. Προσωπικά πάντως κατά καιρούς έχω ακούσει καλά τραγούδια. Ο Ρέμος έχει κυκλοφορήσει μερικά από τα καλύτερα του κομμάτια τα τελευταία χρόνια, ο Οικονομόπουλος είναι πάντα αξιοπρεπέστατος, ακόμα και ο Παντελίδης έγραψε 2-3 πραγματικά καλά κομμάτια. Υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στο ''δεν βγαίνουν τραγούδια του '90'' και στο Τέρμα το ράδιο και άλλες άστοχες επιλογές. Δεν γίνεται καλλιτέχνης του μεγέθους του Νότη να μην μπορεί να βρει δυνατά κομμάτια σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα! Ή να τα χαντακώνει στο στούντιο μετά. Δεν γίνεται επίσης να βλέπεις μικρότερου βεληνεκούς τραγουδιστές να κυκλοφορούν καλύτερες ή πιο προσεγμένες δουλειές γιατί βρίσκονται σε καλύτερες εταιρείες, βλ. π.χ. Παντελίδης, Καμπακάκης στη MINOS. Για να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Έχεις ακούσει πολλά δυνατά κομμάτια από το Νότη τα τελευταία 6-7 χρόνια; Γιατί μιλάμε για τον καλύτερο πάντα έτσι και καλό είναι να εξισώνουμε προς τα πάνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jdarmody την Πέμ Οκτ 26, 2017 2:28 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Το θέμα είναι να τα συνειδητοποιήσει ο ίδιος. Ούτε εγώ έχω τεχνικές γνώσεις, ούτε το θεωρώ έυκολη την ηχογράφηση και την ενορχήστρωση και την παραγωγή ενός δίσκου, αλλά δόξα το θεό δεν έχουμε κουφαθεί... Ακούμε τα παλιά, ακούμε τα νέα ακούμε και τις παραγωγές άλλων καλλιτεχνών και κάνουμε συγκρίσεις. Δυστυχώς ο Νότης χάνει από τα αποδυτήρια. Επάψε να κάνει πρωταθλητισμό. Πολύ φυσιολογικό θα μου πείτε, αλλά από το είμαι στα ντουζένια μου και με παίζουν όλοι οι σταθμοί και έχω τρελό πρόμο και κάνω τρομερές παραγωγές μέχρι το σημείο που είναι τώρα υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια και δεν γίνεται να μας φταίει ο φουκαράς ο Βλάχος συνέχεια, πρέπει και ο ίδιος ο Νότης κάποια στιγμή να ενδιαφερθεί και για μας που πάμε και αγοράζουμε τους δίσκους του και είμαστε σε μια διαρκή απογοήτευση. Προσωπικά ο τελευταίος δίσκος που ευχαριστήθηκα ήταν το ερωτικό μέρος από την προηγούμενη τριλογία. Η στιγμή που μέχρι πριν κάποια χρόνια ανυπομονούσα όπως και όλοι μας περιμένοντας να ανατριχιάσουμε ακούγοντας τραγουδάρες ή εστώ τη φωνάρα του έχει φτάσει σε σημείο σήμερα να λεώ από μέσα μου "Ωχ τι θα ακούσουμε πάλι"...
Απλά η υπομονή έχει και τα όρια της. Ακόμα και αν ο δίσκος είναι αρτία ηχογραφημένος (για τα σημερινά δεδομένα) και τα τραγούδια ας πούμε έστω ότι ακούγονται, εγώ πάλι απογοητευμένος θα είμαι, γιατί αυτό θα ήταν το αυτονόητο. Αντ΄ αυτού κάθε δισκογραφική του δουλειά υπολείπεται των προηγουμένων.

ΠΡΕΠΕΙ να βγάλει ΔΙΣΚΑΡΑ και ΠΑΡΑΓΩΓΑΡΑ το χρωστάει σε μας και στον καλλιτεχνικό του εκτόπισμα...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
takis13

Προς jdarmody και οποιον αλλον εχει παρομοιες αποψεις....
Αν δηλαδη, ο Σφακιανακης τραγουδουσε τα ιδια κομματια των Παντελιδη, Οικονομοπουλου κτλ θα ησαστε ικανοποιημενοι; Θα λεγατε τι δισκαρα εβγαλε ο ανθρωπος; Νομιζω πια οτι ειναι και θεμα μουσικου γουστου. Εμενα δεν μου αρεσει καθολου ο Παντελιδης. Τα τραγουδια του, δε, ειναι παιδικα. Δεν με αφορουν. Ο Οικονομοπουλος εχει πει μερικα που μου αρεσουν, ναι. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι γενικα πλεον δεν γραφονται δυνατα τραγουδια. Οι στιχουργοι εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις ειναι ψιλοτσουτσεκακια. Ο Νοτης παρα την στιχουργικη κριση, εχει πει καλα τραγουδια. Ολη αυτη η συζητηση για κακες ηχογραφησεις (ελεος πια, τους εχω τους δισκους του, τους ακουω κανονικα. Εσεις; Τους εχετε; ) δεν προσφερουν τιποτα. Απο το 2000(!!! ναι, απο τοτε) τα ιδια ακουω. Αλλου ειναι το προβλημα....Αλλα μη γραφουμε τα ιδια παλι στους ιδιους παλι....
Billbill

Προσωπικά έχω από τις αυτοτελείς που λεω στον νοτη οπου τον βρίσκω για τις ηχογραφησεις ( δεν με ακουσε καμια απο αυτες τις φορες ) , 4 φορες τον εχω δει απο τοτε , και τις 4 του ειπα , νοτη πρόσεχε τις ηχογραφησεις , σε ρίχνει πολυ η δουλεια του στούντιο που σου γινεται , αλλες τόσες φορες εχω απευθυνθεί σε προσωπικό μηνυμα στον Βλάχο , στον νερομυλιωτη κτλ , καμια απο αυτες τις φορες δεν πηρα απάντηση , οι μόνες απαντήσεις που πηρα , οι οποίες συμφωνούσαν με τις παρατηρήσεις ολων μας, ηταν απο τους μουσικούς του αλλα και συνθέτες του κατα καιρούς , λέγοντας μου και εμεις ακούμε το λαθος , αλλα δεν μπορούμε να πουμε τιποτα στον νοτη πανω σ αυτο το κομμάτι , και ρώτησα μα καλα για ποιο λογο και η απάντηση ηταν τραγική που πηρα .. Δεν το συνεχίζω , απλα οπως ειπε και ο Τάκης μονο αν ενωθούμε και ζητήσουμε ομαδικά μεσω προσωπικών μηνυμάτων στους άμεσα εμπλεκόμενους με τις ηχογραφησεις. Ισως τοτε αλλάξουμε καποια πράγματα
Άβαταρ μέλους
jdarmody

J&B έγραψε:ΠΡΕΠΕΙ να βγάλει ΔΙΣΚΑΡΑ και ΠΑΡΑΓΩΓΑΡΑ το χρωστάει σε μας και στον καλλιτεχνικό του εκτόπισμα...
Φίλε έχεις πει τα πάντα σήμερα. Ειδικά αυτό που λες για την αναμονή που είχαμε παλιότερα όποτε κυκλοφορούσε νέα δουλειά και το πως έχει αντιστραφεί πλέον το συναίσθημα είναι όλο το ζουμί για μας. Αλλά αυτό το κομμάτι το ξεχωρίζω και προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων με επιχειρήματα του στυλ ''γιατί οι άλλοι βγάζουν καλύτερα κομμάτια;'' ή ''είναι γενικό το πρόβλημα'' παραπέμπω σε αυτό το χωρίο. Ο Νότης χρωστάει κάτι δυνατό στον ίδιο του τον εαυτό πρώτα απ' όλα και στην ίδια την καλλιτεχνική του υπόσταση. Όσοι μπορούν να το καταλάβουν καλώς...
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Ναι τα τελευταία χρόνια έχει πεί και καλά τραγούδια, αλλά το όλο πράγμα πάντα κάπου υπολείπεται. Από κάπου θα μπάζει, είτε αυτό έχει να κάνει με την παραγωγή στο συνολό της (εξωφυλλό,συσκευασία, ορθογραφικά λάθη, κακές ηχογραφήσεις, άστοχες ενορχηστρώσεις κτλ), είτε αυτό έχει να κάνει με τα τραγούδια (πολλά κοινωνικά ή χορευτικά τραγούδια). Στο θέμα των ηχογραφήσεων που λες ναι και γώ από τότε τα ακούω. Απλά, άλλό πράγμα δεν μου αρέσει το ύφος μιας παραγωγής (π.χ. την 5ετία 2000-2005 υπήρχει το παράπονο ότι οι δουλειές του δεν ήταν τόσο λαϊκές και ότι στη φωνή του δεν έδιναν πολλά μπάσα, προσωπικά εμένα μ' αρεσαν όμως οι παραπάνω) και άλλο το μαύρο χάλι που ακούσαμε για παράδειγμα στις 16ΑΙ εκεί μιλάμε για έγκλημα, δηλαδή και να θες δεν γίνεται να το ακούσεις.
Το θέμα είναι ότι άλλοι τραγουδιστές με ισχυρή δισκογραφία πχ Πλούτάρχος βγάζουν πιο προσεγμένους δίσκους. Σκέψου ότι ακόμα ότι ο Καρράς και ο Γονίδης που ούτε μίσο ρεφρέν μαζί δεν μπορούν να βγάλουν στο live, κυκλοφορούν πιο ολοκληρωμένους δίσκους.

Και επειδή ξέρω που θα παέι η κουβέντα...θα σας προλάβω και θα σας την κάνω :biggrin:
Περιμένω από τους φανατικούς (που αφρίζουν αυτή τη στιγμή :lol: ) αντί να ακούσω τα γνωστά παπάτζιλικια "κανείς δεν σε υποχρεώνει να το ακούς αν δεν σ αρεσει", "να κανείς εσύ την ηχογράφηση αν δεν δ' αρεσει", "ο Νότης τα κάνει όλα τέλεια", "εσείς που κράζετε έχετε αγοράσει ποτέ κανέναν δίσκο του;", "ούτε οι άλλοι βγάζουν πια καλούς δίσκους", "δεν γίενται να ξαναβγούν τέτοιοι ύμνοι" κτλ κτλ βαριέμαι να τα γράφω όλα να πουνε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά...

Εγώ που λέω όλα τα παραπάνω και ναι που ΚΡΑΖΩ το Νότη το κάνω γιατί θεωρώ ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ και αυτήν περιμένω επιτέλους το κερατό μου μέσα!!!
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
takis13

Ενταξει, ηρεμησε τωρα. Δεν θα πουμε τιποτα. Εχεις δικιο. Αποδεικνυεις, παντως, με τα γραφομενα σου οτι το ενα σας ξινιζει και το αλλο σας βρομαει ανεκαθεν. Απλα διαφωνειτε μεταξυ σας για την αιτια. Το σιγουρο ειναι οτι οι "16 αυτοτελεις ιστοριες" ειναι για τον Αχιλλεα, δεν εχει μπασα η φωνη, εχει γραψει το notis με κεφαλαια κτλ.
Το κλεινω εδω με εκεινο που εγραψε ο ΒillBill και τα οσα του ειπε ο ιδιος ο Νοτης (αν ειναι αληθεια, ετσι; ). Ο Σφακιανακης ειναι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα. Τελεια, παυλα, θαυμαστικο!
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Παιδιά άκουσα το καινούριο τραγούδι του Σταν που κυκλοφόρησε μόλις τώρα και ανέβηκε στο κανάλι του. Ακούστε παραγωγάρα (δεν μιλάω για το τραγούδι) αλλά για την παραγωγή που θυμίζει χρυσές εποχές 90's. Ο Σταν παίζει να κάνει τις πιο άρτιες παραγωγές από όλους. Για τέτοια παραγωγή μιλάμε πως θέλουμε από Νότη.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
takis13

Μηπως μας κανετε πλακα; Λεω, μηπως; Αrgus81, αν το 81 ειναι δηλωτικο της ηλικιας σου....Σταν; Σοβαρα τωρα μας προτρεπεις να ακουσουμε τη φοβερη παραγωγη του Σταν; Να ακουσουμε πως ακουγεται ο Σταν; Οχι το τραγουδι του, βεβαια, ε; Δεν ειναι κακο αλλά....Σταν;;; Really τωρα;;;
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

takis13 Ναι το 81 γεννήθηκα αλλά όταν ακούω έναν ήχο που μου θυμίζει έντονα στα αυτιά μου την εποχή που μεγάλωσα (δηλαδή τα 90's) δεν γίνεται να μην το πω. Σε σχέση με όλη αυτή την οχλαγογία που ακούμε το '17 ναι ο Σταν κάνει την διαφορά. Λίγο να ξέρεις από μουσική καταλαβαίνεις και ξεχωρίζεις τους ήχους των 90's και του '17. Δεν μιλάμε για τον Σταν ούτε για την φωνή (που δεν έχει), ούτε για τα τραγούδια του (στίχους και μουσική), μιλάμε καθαρά για την παραγωγή και την ενορχήστρωση που σου θυμίζουν κάτι από το χτες, κάτι που αναπολείς και σου λείπει από την σημερινή δισκογραφία. Μην κολλάτε με τα ονόματα, για την παραγωγή μιλάμε αποκλειστικά, μπορεί να μην ήταν ο Σταν και να ήταν ο οποιοσδήποτε.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Billbill

Παιδια φανταστείτε που εχουμε καταντήσει , να ακούμε τραγουδια αλλονών και να λεμε , μακαρι να ειναι ετσι η ενορχήστρωση και η ηχογραφηση στον νοτη.
Δηλαδη ελεος , κατι πρεπει να γίνει , βομβαρδιστε με μηνυματα την σοφίτα στούντιο και τους συνεργάτες του βλαχου μπας και γίνει το καλο και εισακουστουμε, δεν προχωράει αλλο αυτη η κατάσταση , ολοι οι προλαλήσαντες εχουν δίκιο σ αυτα που λενε πως να το κανουμε .
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

Προς οσους βρισκουν ενταξει τους τελευταιους δισκους του Νοτη (κυριως) απο αποψη ηχογραφησης...
...να μας φυλαει ο θεος που οι εφταψυχες δεν ηχογραφηθηκην σαν τις 16ΑΙ και να μας ξαναφυλαει που το θρυλικο ΕΝΘΥΜΙΟΝ δεν ηχογραφηθηκε σαν τις νυχτες μαγικες....
takis13

Μια χαρα ειναι οι ηχογραφησεις. Ανηκω σε αυτους, λοιπον. Η φωνη του αποδιδεται οπως ειναι. Δεν αλλοιωνεται. Στο Μα εγω ειμαι Ελληνας, υπαρχει προβλημα; Στο Πετα Ψηλα, υπαρχει κακη ηχογραφηση; Στο Αν θα σε χασω ειναι χαμηλα η φωνη του; Ο Νοτης, ΒillBill, γιατι νομιζεις οτι θεωρει αρτιες τις ηχογραφησεις; Γιατι; Τραγουδιστης που θελει να αυτοχαντακωνεται; Σοβαρα μιλαμε τωρα; Εσεις περιμενετε απο το 2000 να ακουσετε τη φωνη που ειχε στον Αετο ή στο Παραλληλα. Περνουν τα χρονια. Δεν καλαταλαβαινω πλεον αυτες τις αναλυσεις για τις ηχογραφησεις. Μονο εδω πρεπει να συμβαινει αυτο το πραγμα.
Billbill

Ρε φιλε ακομα να καταλάβεις ; Αυτο που γινεται ειναι μια κακή στο στούντιο "live " ηχογραφηση , αυτο που κανει μπορει να το τελειοποιήσει και να ανατριχιάζουμε , κανενας δεν ζητάει τιποτα παράλογο. Η φωνη του νοτη εχει ωριμάσει με τέτοιο τροπο που μπορει με μια καλη ηχογραφηση να ανατριχιάσει τους πάντες. Αυτο ομως δεν γινεται. Καταλαβαινεις τι εννοώ με το studio live ?? καραόκε σκέτο , χωρις ατμοσφαιρική ακουστική ( ατμοσφαιρική ακουστική ειχε το πέμπτο βήμα , το ενθύμιον , οι νότες , ο προάγγελος ) αυτο γινεται και στις μερες μας δεν ειναι δυσκολο ρε Τάκη
takis13

Ωραια. Δυσκολο δεν ειναι. Το καταλαβα με την 5η φορα που το διαβαζω. Ειμαι αργος. Μπορεις να μου πεις κατι...Ο Νοτης δεν το θελει αυτο το ατμοσφαιρικο "βαθος" δηλαδη; Τι να κανουμε τωρα;
Billbill

Και για να μην αφήσω κανενα παραπονεμένο επεξηγώ.
Θα μπορούσαμε αν ηταν μάγκας ο ηχολήπτης και ο παραγωγός να εχουμε ακουστική οπως στο ενθύμιον η στις νότες με την σημερινή φωνη του νοτη. Τοσο απλό τοσο κατατοπιστικό. Τοσο ανατριχιαστικό οσο το φαντάζεστε
Απάντηση