Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Notis7Arxontas

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notis7Arxontas »

Scorpion86 έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:15 pm
Notis7Arxontas έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:00 pm Νομίζω όταν έχεις adblock δεν δείχνει τα βιντεο
Στο chrome τα δειχνει
Όχι από κινητό μπαίνω. Adblock έχω στο λαπτοπ και βλέπω κανονικά τα βιντεάκια που ποστάρουν εδώ.
Χρησιμοποιείς chrome ή άλλον browser;Αν άλλον τότε μπες chrome γιατί και γω χρησιμοποιώ άλλον browser και δεν τα δείχνει ενώ μόλις μπαίνω chrome τα δείχνει
Notikos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notikos »

jdarmody έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 10:08 pm
notikos21 έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 9:46 pm Καλησπέρα παλιόπαιδα! Καινούριος στην παρέα, αλλά για καιρό έβλεπα τα σχόλια για τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη. Ας καταθέσω κι εγώ κάποιες σκέψεις.

α) Επιτέλους θα έχουμε τον νέο δίσκο! Τόσο καιρό διάβαζα ''τι κάνει'', ''πότε θα τον βγάλει'' και όλα τα συναφή. Τώρα βλέπουμε προβληματισμό για την τιμή του δίσκου. Είναι δυνατόν να έχουμε τόση λαχτάρα να τον ακούσουμε, να βγάζει πολύ πιο σπάνια δίσκο σε σχέση με άλλους και τώρα να παραπονιόμαστε για την τιμή;
β) Η φωνή του σίγουρα έχει αλλάξει. Όπως και η δική μου σε σχέση με πριν 20 ή και 10 χρόνια. Πιστεύω όμως ότι παραμένει καθηλωτικός όταν ερμηνεύει και ''γεμίζει'' την πίστα όσο κανένας. Ποιος Αργυρός; Αυτός που τραγούδησε για πέντε λεπτά πέρσι στο Rising Star και έμοιαζε με τραγουδιστή Γ' διαλογής δίπλα στον εξαιρετικό κατά τα άλλα Μάστορα;
γ) Αυτό που έχουν σημειώσει πολλοί για τα προγράμματα του Νότη εν Θεσσαλονίκη πρέπει ν' αληθεύουν. Τελευταία φορά που εγώ πήγα ήταν πριν δύο χρόνια. Τραγούδια; Ναι μεν είπε Χάρε, Εγώ κι η Μοναξιά (εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ αμφότερα), Τέρμα το Ράδιο, αλλά άκουσα την ίδια νύχτα Ταξίδεψε με, Όλα για σένα φως μου, Μεσόγειο, Χαράματα, Μην με ρωτάτε, Αν θα σε χάσω, Ποιος το είπε για τους μάγκες, Ενθύμιο πολέμου, Αετό, Δάνειο Ζωής...
δ) Ζήτημα προβολής; Ε δεν γεννηθήκαμε και χθες. Οι 7ψυχες αν βγαίναν σήμερα δεν θα το μάθαινε κανείς. Ο Νότης πονάει το σύστημα, διότι δεν κατάφερε να τον εξαφανίσει. Πρέπει να είναι ο μόνος που το έχει καταφέρει αυτό.
ε) Νέος δίσκος. Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει 5 τραγούδια (σε όποια εκδοχή) από τον επερχόμενο δίσκο. Υπάρχει κάποιο μέτριο; Κάποιο "γέμισμα"; Νομίζω ότι όχι. Όλα έχουν νόημα. Εγώ σαν φίλος του ζεϊμπέκικου έχω ξεχωρίσει ''την αγκαλιά σου'' πιο πάνω από τα άλλα. Αλλά όλα είναι αξιόλογα και έχουν να δώσουν
ε) Ζήτημα ηχογραφήσεων: εδώ πιστεύω χρειάζεται μία κάποια βελτίωση. Αλλά καθότι δεν είμαι ειδικός, εγώ προσωπικά δεν έχω ''ενοχληθεί'' όσο κάποιοι άλλοι φίλοι. Το ότι ο Νότης είναι καλύτερος στα Live, νομίζω ότι αυτό ίσχυε ακόμη και στα λεγόμενα "χρυσά χρόνια''. Αν πιστεύετε ότι δεν ακούγεται όσο παλιά λόγω ηχογραφήσεων, η γνώμη μου είναι ότι αυτός πιθανότατα είναι ο τελευταίος λόγος.
στ) Ελπίζω να συνεχίσει να τραγουδά, διότι όταν σταματήσει "η νυχτερινή ζωή θα μείνει ορφανή", όπως έγινε με έναν ακόμη μεγάλο. Μετά θα πρέπει να βολευτούμε με αυτούς που κάνουν χαμό τώρα... Από τους οποίους μόνο ο Οικονομόπουλος στέκεται αξιοπρεπώς.
Γεια σου φίλε. Μου επιτρέπεις να σου απαντήσω.
α) Το ότι περιμένουμε τόσο καιρό δε σημαίνει αντίστοιχα ότι πρέπει να είναι και ανάλογο το αποτέλεσμα; Δηλαδή επειδή βγάζει πιο σπάνια δίσκους, μήπως να μην κριτικάρουμε καν και το αποτέλεσμα και να το αγοράσουμε απλά για συλλεκτικούς σκοπούς;
β) Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι μοναδικές οι ερμηνείες του και με την πιο βαριά εκδοχή της φωνής του. Όχι σε όλα τα κομμάτια όμως. Κάποια τον δυσκολεύουν πλέον. Μεγαλώνει, άνθρωπος είναι. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εν γένει σκηνική του παρουσία. Μοναδικός ήταν, είναι και θα είναι. Ποιος τον συνέκρινε με τον Αργυρό φωνητικά;;
γ) Ισχύει για Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι ότι έχουν εξαφανιστεί ύμνοι και ύμνοι και πολύ συχνά δεν υπάρχει ροή στο πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η επιλογή των κομματιών δηλαδή.
δ) Απλά αλλάζουν οι εποχές και οι νόμοι της αγοράς επιβάλλουν νέα προϊόντα. Όπως λοιπόν και ο Νότης έπαιζε τρελά με έναν Μαροσούλη να σπρώχνει από πίσω, έτσι και μετέπειτα προωθήθηκαν από τα μέσα άλλοι τραγουδιστές. Οι 7ψυχες θα έπαιζαν γιατί θα τις αγκάλιαζε ο κόσμος, μην υποβαθμίζουμε μέγιστες παραγωγές για να δικαιολογήσουμε τη σημερινή κατάσταση. Ναι μεν έχει απέναντι το σύστημα, ναι μεν έχει φάει γερό εμπάργκο ειδικά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έβγαλε και αντίστοιχες 7ψυχες που θάφτηκαν, μην τρελαθούμε. Τα περισσότερα τραγούδια που άξιζαν, βρήκαν τον δρόμο τους.
ε) Είναι νωρίς για να κρίνουμε τα κομμάτια και τον δίσκο.
στ) Πρώτη φορά έγιναν τόσα μαζικά σχόλια και παράπονα για μια ηχογράφηση στα social media. Πρέπει να είναι ειδικός κάποιος για να πει ''αυτό ηχητικά δεν μου κάθεται καλά''; Δε νομίζω ότι τα χρυσά χρόνια ο Νότης ερμήνευε καλύτερα στο live, μην ισοπεδώνουμε τώρα παραγωγές που άγγιξαν την εντέλεια το ξαναλέω.
ζ) Όταν σταματήσει η απουσία θα είναι τεράστια και ο ίδιος αναντικατάστατος. Γι' αυτό ορισμένοι απαιτούμε στο φινάλε του άριστα αποτελέσματα, γιατί έχει πολλά να δώσει ακόμα.
Απολυτα σωστα αυτα που γραφεις. Συμφωνω σε ολα. Οι 7ψυχες θα επαιζαν και σημερα τρελα εννοειται. Επισης εννοειται οτι δεν εχει βγαλει αντιστοιχο δισκο. Οσο για τα σχολια εγω τα περιμενα, καθοτι η φωνη του Νοτη σε αυτο το τραγουδι φαινεται αλλοιωμενη. Προσωπικα εχω περασει αμετρητες ωρες ακουγοντας Νοτη..Ε αυτη η φωνη ή καλύτερα η ηχογραφηση ξενιζει καπως. Οσον αφορα την αγορα του δισκου αν και τα υπολοιπα τραγουδια εχουν ηχογραφηση οπως αυτο τον δισκο φυσικα και δεν θα τον αγορασω και οχι βεβαια για χρηματικους λογους αλλα απο αντιδραση, οπως εχω κανει και στον Μαζι που για μενα ηταν μακραν ο χειροτερος του δισκος.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Notis7Arxontas έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:23 pm
Scorpion86 έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:15 pm
Notis7Arxontas έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 11:00 pm Νομίζω όταν έχεις adblock δεν δείχνει τα βιντεο
Στο chrome τα δειχνει
Όχι από κινητό μπαίνω. Adblock έχω στο λαπτοπ και βλέπω κανονικά τα βιντεάκια που ποστάρουν εδώ.
Χρησιμοποιείς chrome ή άλλον browser;Αν άλλον τότε μπες chrome γιατί και γω χρησιμοποιώ άλλον browser και δεν τα δείχνει ενώ μόλις μπαίνω chrome τα δείχνει
Ούτε στον chrome μου το βγάζει. Κάτι με τις ρυθμίσεις στο android γίνεται. Τελικά το είδα το βίντεο.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
GiannisGr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisGr »

Εγω για αυτόν τον δίσκο προβληματίζομαι πολυ ακούω τα πιο μεγάλα σαγαπω που για εμένα που δεν γνωρίζω πολλά ακουστικά και μόνο το βρίσκω παρά πολυ κακό σε θέμα ηχογραφήσης τοποθέτησης φωνής κτλπ απο την άλλη το με την πλάτη στον τοίχο πρεπει να ειναι η καλύτερη δουλειά τα τελευταία χρόνια σε θέμα ηχογράφησης και ακούγοντας τα δυο τραγούδια μαζι κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να μπερδευτεί και να νομίζει οτι προκειτε για διαφορετικούς τραγουδιστές
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
Άβαταρ μέλους
E-Notikos7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από E-Notikos7 »

Απλό είναι. Τα δύο κομμάτια έχουν διαφορετική κατεύθυνση ηχογράφησης. Στο "Με την Πλάτη στον τοίχο" θέλουν να δώσουν ένα πιο ατμοσφαιρικό τόνο, στο "Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ" θέλουν να δώσουν μία μεγαλύτερη δυναμική γιατί έχει και αυτό το καταγγελτικό ύφος. Στο ένα τον θέλουν πιο γλυκό το Νότη και πιο ευαίσθητο γιατί της ζητάει πάλι να γυρίσει πίσω γιατί πλέον δεν είναι μαζί και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν, στο άλλο καταγγέλει εκείνους που τάζουν και λένε τα μεγάλα σ' αγαπώ και φεύγουν σαν κλέφτες και αναφέρεται σε μία σχέση που υφίσταται, "όμως να ξέρεις τώρα πια είμαστε ένα".
Και στα "Νοτιανατολικά του κόσμου" άλλη κατεύθυνση πιο γλυκιά έχει το "Τραγουδάκι" και άλλη το "Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς". Αλλη το "Και δεν μπορώ" και άλλη το "Να ξαναρθείς". Εκεί λέγαμε ότι είναι άλλοι τραγουδιστές? Μήπως το ότι στα "Αγρίμια" ακούγεται διαφορετικά απ' ότι στο "Αγάπη Αλκοολική" μπέρδευε τότε κάποιον. Στο "Χάνομαι (με Anja)" είναι ίδιος με το "Πυρ γυνη και Θάλασσα"? Και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα. Είναι καθαρά θέμα κατεύθυνσης που δίνουν. Το ένα θέλουν να ακούγεται ετσι και το άλλο αλλιώς.
Σε ότι πιστεύω κι αγαπώ, στοιχηματίζω πάνω...
GiannisGr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiannisGr »

E-Notikos7 έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 12:31 am Απλό είναι. Τα δύο κομμάτια έχουν διαφορετική κατεύθυνση ηχογράφησης. Στο "Με την Πλάτη στον τοίχο" θέλουν να δώσουν ένα πιο ατμοσφαιρικό τόνο, στο "Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ" θέλουν να δώσουν μία μεγαλύτερη δυναμική γιατί έχει και αυτό το καταγγελτικό ύφος. Στο ένα τον θέλουν πιο γλυκό το Νότη και πιο ευαίσθητο γιατί της ζητάει πάλι να γυρίσει πίσω γιατί πλέον δεν είναι μαζί και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν, στο άλλο καταγγέλει εκείνους που τάζουν και λένε τα μεγάλα σ' αγαπώ και φεύγουν σαν κλέφτες και αναφέρεται σε μία σχέση που υφίσταται, "όμως να ξέρεις τώρα πια είμαστε ένα".
Και στα "Νοτιανατολικά του κόσμου" άλλη κατεύθυνση πιο γλυκιά έχει το "Τραγουδάκι" και άλλη το "Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς". Αλλη το "Και δεν μπορώ" και άλλη το "Να ξαναρθείς". Εκεί λέγαμε ότι είναι άλλοι τραγουδιστές? Μήπως το ότι στα "Αγρίμια" ακούγεται διαφορετικά απ' ότι στο "Αγάπη Αλκοολική" μπέρδευε τότε κάποιον. Στο "Χάνομαι (με Anja)" είναι ίδιος με το "Πυρ γυνη και Θάλασσα"? Και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα. Είναι καθαρά θέμα κατεύθυνσης που δίνουν. Το ένα θέλουν να ακούγεται ετσι και το άλλο αλλιώς.
Δεν ξερω ρε φίλε τι να πω δεν ειμαι και ειδικός αλλα στο θεκω να ζήσω τωρα αλλιώς που έδωσες ως παράδειγμα ειναι ευχάριστη αυτη η αγριάδα σε αυτο τωρα με
Ξενίζει πολυ δεν το ακούω τοσο ευχάριστα
στο χώμα σου Ελλάδα μα εσυ δεν είσαι εδώ
Άβαταρ μέλους
E-Notikos7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από E-Notikos7 »

Καλά κι εγώ τι πιστεύω γράφω. Σίγουρος δεν είμαι. Περισσότερο εστιάζω σε κάποια θεματάκια στην διαφορά έντασης οργάνων και ερμηνείας που δεν υπάρχει η απόλυτη ισορροπία, παρά σε κάτι άλλο. Στον "Οταν επικοινωνουμε" που ήταν επίσης σε πολύ καλό επίπεδο η ηχογράφηση το μοναδικό αρνητικό ήταν η απόδοση του Cd. Πολύ χαμηλή. Επρεπε να δυναμώσεις αρκετά για να ακούσεις. Ελπίζω σε αυτόν τον δίσκο να μην υπάρχει αυτό. Αυτό με χάλασε εμένα.
Σε ότι πιστεύω κι αγαπώ, στοιχηματίζω πάνω...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Είναι λογικό η διαφορά κατεύθυνσης της ηχογράφησης να είναι πιο αισθητή σε 7αρια δίσκους, απ' ότι σε 16αρια. Αυτό συμβαίνει όταν είναι πιο λίγα τα κομμάτια. Δεν είναι κάτι παράξενο ή κακό. Τις δεύτερες να ελαττώσουν όσο γίνεται και όλα καλά. Εφιάλτης έχουν γίνει αυτά τα παραγεμίσματα. Ασε τον να σολάρει μόνος του και να ανατριχιάσουμε.

Όχι τίποτα άλλο αλλά στους τελευταίους δίσκους τα γεμίσματα γίνονται μόνο από την δική του φωνή. Πολύ διακριτικές έως ανύπαρκτες οι δεύτερες φωνές έκανε ο Δείξιμος στον Μαζί ή η Ράλλη με την Σχοινά στον τελευταίο δίσκο. Δεν τις καταλαβαίνεις, δεν κάνουν αισθητη την παρουσία τους.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Scorpion86 έγραψε: Τρί Απρ 03, 2018 10:55 pm Ξέρει κανείς γιατί από Android δεν μου εμφανίζει τα βιντεάκια που ποστάρει κάποιος εδώ μέσα; Φταίει ο browser;
Οταν μπαινω με τον κινητο ειμαι με τον opera και δεν παιζει τα βιντεο (παλια δεν υπηρχε προβλημα).
Πλεον πρεπει να μπω με τον chrome για να δω τα βιντεο στο κινητο.
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Η τιμή του δίσκου θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του δισκοπωλείου διότι θα είναι ο αυθεντικός δίσκος με εκείνον του δισκοπωλείου. Δεν θα είναι ειδική έκδοση με το περιοδικό όπως είχε κάνει με το Πρώτο Θέμα που είχε βάλει το λογότυπο της η εφημερίδα. Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους τραγουδιστών και όλα έχουν την ίδια 9,99 δεν θα κάνουν εξαίρεση στον Νότη να μας το δώσουν τσάμπα.
Υ.Γ. Το ντύσιμο θυμίζει έντονα ντυσίματα 90's με την διαφορά που τότε φορούσε πολύχρωμα σε σχέση με τώρα που συνήθως επιλέγει ασπρόμαυρα. Βέβαια είναι και η ηλικία που λογικό να επιλέγει το απρόμαυρο. Το κολάν 2 το έχουνε υιοθετήσει... Ο αείμνηστος Τζιμάκος και ο Νότης :lol:
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Notis7Arxontas

😂😂😂😂😂😂
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Από τους πιο άφωνους που έχουν περάσει από την πρώτη γραμμή του πενταγράμμου. Να ναι καλά τα στούντιο και τα μηχανήματα που τον βγάζουν καμπάνα στους δίσκους, διαφορετικά... :tourta:
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Αν θυμάμαι καλά είχε πει πρώτα το Πρώτη Φορά, το οποίο επίσης το εκτέλεσε κανονικά. Ότι να ναι, περνάνε τραγούδια στο πρόγραμμα τους που ούτε τα δουλεύουν ποτέ, πες τα δικά σου και τα άπαντα του Ρέμου που έχεις μελετήσει τουλάχιστον.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Notis7Arxontas

Απο το 3.32 και μετα
Άβαταρ μέλους
Johny-rex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johny-rex »

Τίποτα δεν είναι τυχαίο....

81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

jdarmody έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 4:23 pm Αν θυμάμαι καλά είχε πει πρώτα το Πρώτη Φορά, το οποίο επίσης το εκτέλεσε κανονικά. Ότι να ναι, περνάνε τραγούδια στο πρόγραμμα τους που ούτε τα δουλεύουν ποτέ, πες τα δικά σου και τα άπαντα του Ρέμου που έχεις μελετήσει τουλάχιστον.
Δυστυχώς φίλε έτσι είναι και το χειρότερο είναι πως ο περισσότερος κόσμος πια (αυτοί που ακούνε λαϊκά) δεν τους ενδιαφέρει καν η φωνή, αρκεί να κάνει κέφι και δυστυχώς το βλέπω και σε άτομα της γενιάς μου άνω των 35. Αναγνωρίζουν πως είναι άφωνοι αλλά σου λένε περνάμε καλά και γουστάρει η παρέα λόγω των γρήγορων εναλλαγών και τα σχετικά. Τις προάλλες συζητούσα με ένα φιλαράκι και μου έλεγε τι να πάω σε μεγάλη πίστα ρε φίλε όσες φορές έχω πάει έχω περάσει χάλια, προτιμώ να πάω σε κάποιο παρακμιακό να πιω και τις μπόμπες μου, εκεί γίνεται όλος ο τζερτζελές. Άτομο 35 ετών τα είπε αυτά λέξη προς λέξη.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

81argus έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 5:15 pm
jdarmody έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 4:23 pm Αν θυμάμαι καλά είχε πει πρώτα το Πρώτη Φορά, το οποίο επίσης το εκτέλεσε κανονικά. Ότι να ναι, περνάνε τραγούδια στο πρόγραμμα τους που ούτε τα δουλεύουν ποτέ, πες τα δικά σου και τα άπαντα του Ρέμου που έχεις μελετήσει τουλάχιστον.
Δυστυχώς φίλε έτσι είναι και το χειρότερο είναι πως ο περισσότερος κόσμος πια (αυτοί που ακούνε λαϊκά) δεν τους ενδιαφέρει καν η φωνή, αρκεί να κάνει κέφι και δυστυχώς το βλέπω και σε άτομα της γενιάς μου άνω των 35. Αναγνωρίζουν πως είναι άφωνοι αλλά σου λένε περνάμε καλά και γουστάρει η παρέα λόγω των γρήγορων εναλλαγών και τα σχετικά. Τις προάλλες συζητούσα με ένα φιλαράκι και μου έλεγε τι να πάω σε μεγάλη πίστα ρε φίλε όσες φορές έχω πάει έχω περάσει χάλια, προτιμώ να πάω σε κάποιο παρακμιακό να πιω και τις μπόμπες μου, εκεί γίνεται όλος ο τζερτζελές. Άτομο 35 ετών τα είπε αυτά λέξη προς λέξη.
Ακριβώς. Εντάξει παιδιά αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, οι περισσότεροι επιλέγουν που θα πάνε με βάση το ποιο μαγαζί θεωρείται ''in'', δεν κρίνουν με βάση ούτε το ποιος εμφανίζεται ούτε αν είναι καλός τραγουδιστής. Πόσοι δεν έχετε ακούσει το επιχείρημα από γυναίκες για το πόσο τρελαίνονται για Αργυρό απλά και μόνο επειδή είναι ωραίος; Τα κομμάτια τους ''γίνονται'' επιτυχίες, παίζουν συνέχεια οπότε πηγαίνεις και στο μαγαζί. Τους αναγνωρίζω βέβαια ότι κάνουν απόλυτα διασκεδαστικό πρόγραμμα, με σωστή επιλογή κομματιών τις περισσότερες φορές (όλες δηλαδή οι παλιές και νέες ελληνικές επιτυχίες των περισσότερων τραγουδιστών). Πως πας σε ένα κλαμπ που παίζει όλες τις επιτυχίες, έτσι είναι και σ' αυτά τα μαγαζιά. Άρα περνάς καλά. Δεν είναι όπως στο Νότη που ακούς μόνο Νότη λόγω τεράστιας δισκογραφίας. Επίσης, συγκεκριμένα μαγαζιά είναι στέκια βιζιτών και λοιπών γλαστρών, όπου μαζεύονται και οι λεφτάδες για να ψαρέψουν γκόμενες για παράδειγμα. Ελάχιστοι κρίνουν με βάση την ποιότητα του τραγουδιστή. Πάντως να λέμε κι εμείς την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια καψιμί έχει γίνει κάθε μαγαζί που εμφανίζεται ο Νότης.
Notikos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Notikos »

jdarmody έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 5:59 pm
81argus έγραψε: Τετ Απρ 04, 2018 5:15 pm
Ακριβώς. Εντάξει παιδιά αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, οι περισσότεροι επιλέγουν που θα πάνε με βάση το ποιο μαγαζί θεωρείται ''in'', δεν κρίνουν με βάση ούτε το ποιος εμφανίζεται ούτε αν είναι καλός τραγουδιστής. Πόσοι δεν έχετε ακούσει το επιχείρημα από γυναίκες για το πόσο τρελαίνονται για Αργυρό απλά και μόνο επειδή είναι ωραίος; Τα κομμάτια τους ''γίνονται'' επιτυχίες, παίζουν συνέχεια οπότε πηγαίνεις και στο μαγαζί. Τους αναγνωρίζω βέβαια ότι κάνουν απόλυτα διασκεδαστικό πρόγραμμα, με σωστή επιλογή κομματιών τις περισσότερες φορές (όλες δηλαδή οι παλιές και νέες ελληνικές επιτυχίες των περισσότερων τραγουδιστών). Πως πας σε ένα κλαμπ που παίζει όλες τις επιτυχίες, έτσι είναι και σ' αυτά τα μαγαζιά. Άρα περνάς καλά. Δεν είναι όπως στο Νότη που ακούς μόνο Νότη λόγω τεράστιας δισκογραφίας. Επίσης, συγκεκριμένα μαγαζιά είναι στέκια βιζιτών και λοιπών γλαστρών, όπου μαζεύονται και οι λεφτάδες για να ψαρέψουν γκόμενες για παράδειγμα. Ελάχιστοι κρίνουν με βάση την ποιότητα του τραγουδιστή. Πάντως να λέμε κι εμείς την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια καψιμί έχει γίνει κάθε μαγαζί που εμφανίζεται ο Νότης.
Τι εννοεις οτι εχει γινει καψιμι?
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Το 80% είναι άντρες. Χαριτολογώντας το αναφέρω, αλλά το έχω ακούσει κι από άλλους.
notikos21

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notikos21 »

Ο Νότης όντως έχει πλέον κατά βάση αντρικό κοινό. Πάντως κάθε φορά που έχω την ατυχία να ακούσω τον Αργυρό και τους λοιπούς διασκεδαστές αναρωτιέμαι τι ακούνε αρκετοί. Τι βλέπουνε που εμείς δεν καταλαβαίνουμε; Τρόπος του λέγειν το δεν καταλαβαίνουμε... Η ύπαρξη μερικών ευκαιριακών σουξέ (το... φόρτε του Αργυρού) και η "ερμηνεία'' ή κυριολεκτικά εκτέλεση αγαπημένων τραγουδιών αρκεί για να τους καταστήσει αρεστούς; Δεν βάζω την εξωτερική ομορφιά, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εμάς μπορεί να είναι όμορφοι αλλά δεν αρπάξανε κι από ένα μικρόφωνο... Άμα είναι να βγω έξω, να καταθέσω τον οβολό μου και να ακούω τον κάθε τυχάρπαστο να σκοτώνει όποιο τραγούδι έχω αγαπήσει, ε τότε προτιμώ να κάνω ένα καραόκε με την παρέα μου και τις γυναίκες τους. Λιγότερα θα ξοδέψω, περισσότερο θα διασκεδάσω και μάλλον θα πονέσουν και λιγότερο τα αυτιά μου. Σύμφωνοι, μπορεί ο Νότης να μοιάζει τώρα πλέον αρκετά ''κουρασμένος'', αλλά ακόμη κι έτσι δεν τους βλέπει, τουλάχιστον ερμηνευτικά. Ναι τα παλιότερα του τραγούδια είναι ύμνοι ανεπανάληπτοι, ναι πολλούς από αυτούς τους ύμνους τους έχει πραγματικά λησμονήσει στα Live, αλλά η ανατριχίλα που ακόμη και τώρα σου προσφέρει είναι κάτι σπάνιο. Δεν ξέρω, όσο μεγαλώνω κι εγώ (34 πλέον) διαπιστώνω ότι ο πήχης χαμηλώνει επικίνδυνα στα μουσικά δρώμενα αυτού του είδους της μουσικής. Σκεφτείτε ότι όταν έφτιαξε όνομα ο Νότης, υπήρχαν πολλοί περισσότεροι ερμηνευτές ή ερμηνεύτριες πρώτης γραμμής με πλούσια προσωπική δισκογραφία και ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος. Τώρα; Οι νεότεροι ή νέοι ''καλλιτέχνες'' αντί να ανταγωνίζονται εκεί που ο τραγουδιστής δείχνει ποιος είναι, στην πίστα, αναμετριούνται στα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Ναι οι νέοι σήμερα τείνουν να αγνοήσουν τον Νότη με μερική ευθύνη και του ίδιου φυσικά, αλλά άμα τους ρωτήσεις να σου πούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια ίσως να μην καταφέρεις να συμπληρώσεις ούτε CD. Ναι και ο Νότης προβλήθηκε τρελά όταν ήταν στο απόγειό του, αλλά άξιζε κάθε δευτερόλεπτο της προβολής του. Δεν του χαρίστηκε! Οι σημερινοί ''ερμηνευτές'' πρώτης γραμμής (θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει) πού ακριβώς διακρίνονται; Άχρωμοι, άοσμοι, άγευστοι ως επί το πλείστον, που άμα ακούσεις τον έναν είναι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) σαν να τους έχεις ακούσει όλους. Συγγνώμη για το ''σεντόνι'', αλλά ο κουτσουρεμένος λόγος είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας...
Απάντηση