Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
panosif

Re: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Εικόνα

Η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ στο ΑΝΟΔΟΣ LIVE STAGE

"ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ"

Από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
και για πέντε Σάββατα

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος, έρωτα αλλά και αποχωρισμό και μοναξιά. Είναι η φωνή που μας αντιπροσωπεύει, που μιλάει για εμάς, που λέει αυτά που θέλουμε να πούμε! Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε!

Μετράει αρκετά χρόνια έντονης και πολύ σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα και η παρούσα περίοδος είναι από τις πλέον δημιουργικές και παραγωγικές. Ακούει και πειραματίζεται σε νέα τραγούδια για τη προετοιμασία της νέας της δισκογραφικής δουλειάς και παράλληλα, παρέα με τους φίλους και εξαιρετικούς συνεργάτες-μουσικούς της, στήνει ένα νέο πρόγραμμα για τις ζωντανές της εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Έχει ετοιμάσει, όχι ένα ακόμα πρόγραμμα ζωντανών εμφανίσεων. Στήνει το δικό της πρόγραμμα, αυτό που είναι η ίδια! Όπως την ξέρουμε και όπως θέλουμε να την ακούμε. Ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές της ίδιας από όλο το φάσμα της μουσικής. Τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στη καρδιά της!

Μια ερμηνεύτρια που μπορεί στο χρονικό πλαίσιο μιας ζωντανής εμφάνισης, να μας ταξιδέψει και να μας κάνει συμπρωταγωνιστές στα όνειρα της. Να μας αγγίξει με μια στιβαρή λαϊκή ερμηνεία αλλά και να μας συγκινήσει με την ευαισθησία μιας μπαλάντας. Να μας σηκώσει όρθιους για χορό και να μας ξεσηκώσει σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Συμπαραστάτης της σε αυτές τις εμφανίσεις, ο καλός της φίλος και συνεργάτης χρόνων, ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.
Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος –Τύμπανα και κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος – ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – ακουστική, κλασσική και ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης – Τρομπέτα, κρουστά και πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης - Μπουζούκι, λαούτο, ούτι και ακουστική κιθάρα, Θεολόγος Παπανικολάου - βιολί, Φίλιππος Βασιλόπουλος - τουμπελέκι, Bαχάν Γκαλστιάν- κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ και ζουρνά.

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς, ενώ τον σχεδιασμό φώτων έχει αναλάβει ο Phil Hills.

“ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ»

Από το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
και για πέντε Σάββατα

ANODOS LIVE STAGE
Τηλ. Επικοινωνίας - κρατήσεις: 210-3468100
Πειραιώς 183, Αθήνα
Άβαταρ μέλους
panosif

Μιλάει πρώτη φορά για την ταινία που θα πρωταγωνιστήσει.
Άβαταρ μέλους
panosif

Slim_Shady

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Slim_Shady »

Συνέντευξη στη Real News
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Kάποιος ζωγράφος θεϊκός μας ζωγραφίζει...
Άβαταρ μέλους
panosif

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Προσπαθώ να καταλαβαίνω αν όσα κάνω είναι από πραγματική ανάγκη ή αν είμαι ψωνάρα»

Έπειτα από μια αρκετά μεγάλη παύση για ξεκούραση, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιστρέφει σόλο και αναλαμβάνοντας την... επιμέλεια του εαυτού της με μια σειρά εμφανίσεων στο «Anodos Live Stage» απ' αυτό το Σάββατο 11/2. Πάντα αυθόρμητη, ειλικρινής και εξομολογητική, δίνει στον Νίκο Βουλαλά εξηγήσεις για ένα πρόγραμμα που ο τίτλος τους τις αποφεύγει!

Εικόνα

Θα πρέπει να μου δώσεις εξηγήσεις για το πρόγραμμα «Χωρίς εξηγήσεις»!
Στην εποχή μας δίνουμε, λόγω φόβου, εξηγήσεις για τα αυτονόητα, ακόμη και στον εαυτό μας. Απολογούμαστε για όσα μας αρέσουν. Αυτό το τραγούδι μου από το δίσκο «Μ’ αγαπούσε κι άνθιζε» με βοήθησε να καταλήξω στη ροή του προγράμματος και να δηλώσω ότι δεν χρειάζεται να συμβαίνει αυτό.

Σου έχουν ζητήσει εξηγήσεις, μέσω της κριτικής ας πούμε;
Ναι. Δεν το λέω με παράπονο, ούτε με θυμό. Μπορεί κι εγώ παλιό­τερα να μην είχα καθαρή θέση απέναντι σε αυτό που έκανα. Οπότε όταν με στριμώχνει κάποιος για να του δώσω απαντήσεις, μπορεί να αμφισβητήσω τον εαυτό μου, τελικά όμως καταφέρνω να κάνω θέση μου κάτι που μου αρέσει. Σε αυτό με έχει εξελίξει η κριτική. Υπάρχει όμως και το... σημειάκι που αρχίζει να με φοβίζει.

Σε ποιο... σημειάκι έχει συμβεί αυτό;
Δεν αφορά την άδικη κριτική, αλλά εκείνη που με βάζει στη διαδικασία να προσπαθώ να καταλάβω αν όσα κάνω είναι από πραγματική μου ανάγκη ή αν είμαι ψωνάρα. Όπως όταν πρωτομπήκα στο τραγούδι και ήθελα σκηνοθέτη. Στην παύση που έκανα πρόσφατα για ξεκούραση ανέσυρα την κριτική που έγινε για καλό ή πέρασε αυτό το σημειάκι και την τακτοποίησα μέσα μου, χωρίς να την αφήσω να με αλλοιώσει. Και αυτό που μου αρέσει είναι το ότι οι ανάγκες μου αλλάζουν συνεχώς. Το αγαπάω αυτό και δεν θα ήθελα να το αποχωριστώ. Ακόμη και όσα λέμε τώρα μπορεί να αλλάξουν την άλλη στιγμή, μαζί με τις ανάγκες και τις θέσεις μου.

Ποια είναι η ανάγκη σου τώρα που μιλάμε;
Αυτά που με χαροποιούν περισσότερο είναι το τραγούδι και η επικοινωνία με τον κόσμο. Κι είναι οδυνηρό που δουλεύω μία φορά την εβδομάδα. Σαφώς και για το οικονομικό. Κυρίως όμως γιατί είναι σαν να έχω κάθε φορά πρεμιέ­ρα. Είμαι εξαρτημένη από το τραγούδι. Το έχω πει πολλές φορές και μπαίνουν κάτι τίτλοι πολύ χαζοί για τις εξαρτήσεις. Ευτυχώς, δεν υπήρξα ποτέ εξαρτημένη από ουσίες. Έχω όμως άλλες: την τέχνη μου, το φαγητούλι μου –που μου αρέσει και το στερούμαι–, ανθρώπους...

Σε αυτό το πρόγραμμα έχεις κάνει εσύ την επιμέλεια για πρώτη φορά. Πώς το έφτιαξες;
Υπενθυμίζω ή μαθαίνω σε όσους έρχονται για πρώτη φορά τα τραγούδια μου. Και διασκευάζω κομμάτια που κάτι λένε στην ψυχούλα μου αυτήν την περίοδο.

Θέλεις να μου πεις μερικά;
Είναι η έναρξή μου και δεν θέλω να τη λέω... Δεν είναι με δικό μου τραγούδι και αυτό δημιουργεί μιαν­ αναστάτωση. Το συγκεκριμένο όμως στάθηκε η αφορμή για να στήσω όλο το πρόγραμμα.

Μάλλον θα μπορούσα να το βρω στο YouTube.
Όλα υπάρχουν. Δεν τα βλέπω γιατί με πιάνει θλίψη. Θεωρώ ότι η έκπληξη και η αναμονή είναι πολύ όμορφες. Αλλά την ώρα του live είναι όλοι με τα κινητά. Γιατί στο θέατρο δεν συμβαίνει αυτό;

Διότι είναι άλλη η συνθήκη ­διασκέδασης.
Δυστυχώς, είναι. Δεν θα έπρεπε­ όμως να είναι τόσο διαφορετική­. Υποχωρώ και το κατανοώ πάντως. Για εμάς είναι ένα live. Για κάποιους­ είναι η ημέρα που θέλουν να τα χωρέσουν όλα. Οπότε τα κάνουν όλα κι έτσι δημιουργείται αυτή η βοή που μπορεί να είναι ανασταλτική για εμάς.

Ο Πέτρος Ζούλιας είναι και πάλι ο σκηνοθέτης σου.
Τον λατρεύω και τον ευγνωμονώ­ γιατί με αποδέχτηκε ως πρωταγωνίστρια στο θέατρο, στην «Πιαφ­». Βάζοντάς με πρώτη φορά στον αγώνα, με ανάγκασε να δουλέψω­ πολύ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα τον χρησιμοποίησα πρώτα ως φίλο κι έπειτα ως σκηνοθέτη. Έκανε κάποιες μικρές παρεμβάσεις που δεν αφορούν τη σκηνοθεσία, αλλά την αγάπη και το σεβασμό σε αυτό που κάνω.

Χρειάζεσαι ανθρώπους σαν ­προστατευτικό δίχτυ;
Τους χρειάζομαι όλο και πιο πολύ. Όσο περνούν τα χρόνια το συνειδητοποιώ κι έτσι ξέρω τι να ζητάω από αυτούς. Οπότε η σχέση είναι πιο καθαρή.

Έχεις περάσει πολλές φάσεις. Τι έχεις κρατήσει από αυτές;
Το ότι νιώθω άνετα σε όλες τις συνθήκες. Είναι ωραίο να μη βλέπεις τα πράγματα μόνο ως παρατηρητής, αλλά να έχεις εξοικειωθεί με αυτά. Έχω κρατήσει φιλίες με δια­φορετικούς ανθρώπους. Ελπίζω να μην κάνω λάθος, αλλά έχουμε μια σχέση εκτίμησης, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί μου. Έτσι είναι και με τους γονείς μου. Τελικά καταλαβαίνουν ότι είμαι έτσι και με αποδέχονται, όπως κι εγώ κάνω το ίδιο.

http://www.athinorama.gr/nightlife/arti ... 19440.html
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Κάτι παραπάνω από υπέροχη στην Άνοδο.
Μια 4ωρη παράσταση που ακούγονται τα πάντα.Από Αλεξίου,Χαρούλη και Κότσιρα μέχρι Ρέμο,Μαζωνάκη και Τερζή.
Από τον Δερβίση (καταπληκτική έναρξη) και το Όλου του κόσμου οι Κυριακές μέχρι το Πίνω μπάφους και παίζω pro και το Πάρτα όλα.
Φυσικά δεν λείπουν όλες οι επιτυχίες της αλλά και τα τραγούδια από το τελευταίο της album.
Ξεχωριστές στιγμές ο Χειμωνανθός (το ξέσκισε),το Μακριά μου να φύγεις (με διαφορετική ενορχήστρωση) και το Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς όπου στο τέλος ''συναντά'' τη Μελίνα.
Η παράσταση ήταν sold out.
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
panosif

Είδα: την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Anodos Stage

Εικόνα

Θηλυκό με ψυχή, εσωτερικότητα, δυναμισμό, λέει τα πάντα και «φωτίζει» το λαϊκό της προφίλ.

Ο τίτλος - «Χωρίς εξηγήσεις»- στο νέο πρόγραμμα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Anodos Stage (ξεκίνησε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου) θα μπορούσε κάλλιστα να ‘ναι «Απενοχοποίηση Τώρα» – για να παίξουμε και λίγο με την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό του παλιότερου σουξέ της «Μετακόμιση Τώρα».

Μόνο που αυτή την φορά, αντί να αλλάξει διεύθυνση και αριθμό, πιάνει το 10 το καλό- το δικό της 10 καλό- και με θάρρος και φόρα καταρράχτη ρίχνει στην πίστα της Ανόδου από Βοσκόπουλο Διαμάντη και Πασχάλη Τερζή μέχρι Χαρούλα και Μαζωνάκη σ’ ένα απενοχοποιημένα διασκεδαστικό πρόγραμμα – που επιτρέψτε μου είναι το «ατού» της. Παράλληλα καταφέρνει και τα δένει όλα αυτά με χιούμορ και σωστή ροή με τις δικές της επιτυχίες από τα πιο ποπ «Μικρά Βεγγαλικά», «Έλα», «Τα λέμε», «Το ρομάντζο» κ.ά μέχρι το πιο έντεχνο/λαϊκό της προφίλ.

Εν ολίγοις (και για να μην μακρηγορούμε) το ρεζουμέ είναι: Θηλυκό με ψυχή, εσωτερικότητα, δυναμισμό, μπρίο που έχει μια θεϊκή άνεση στη φωνή και λέει τα πάντα, αποφασίζει σε τούτο το πρόγραμμα, να φωτίσει (για πρώτη φορά ίσως) το λαϊκό της προφίλ – με ό,τι σημαίνει «λαϊκό» στις μέρες μας. Τόσο απλά. Και τόσα δύσκολα (τελικά). Γιατί αν υπάρχει ένα σχόλιο στην έως τώρα πορεία της είναι ότι το κορίτσι χείμαρρος, με την τρελή σκηνική γοητεία και άνεση, ενώ είναι εξαιρετική τραγουδίστρια στα προγράμματα της, της έβγαινε πάντα το άγχος του «τα λέμε όλα/ γιατί το ‘χουμε παντού» (λες κι αυτό χρειαζόταν διαρκώς να μας το υποδεικνύει).

Εν πάση περιπτώσει το «Χωρίς Εξηγήσεις» (που σκηνοθέτησε ο συνεργάτης της Πέτρος Ζούλιας και ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας) είναι ένα πρόγραμμα με δομή, κέντρο βάρους, ωραία παιχνίδια με το χρόνο και σαφή διάθεση να «παίξουν» σε πρώτο πλάνο -έστω με τις όποιες επεμβάσεις τους –παραδοσιακά και λαϊκά κομμάτια. Ενδεικτική η έναρξη με τον δυναμικό «Δερβίση» (από το «Ανθρώπων Έργα») που ξεκινάει με κλαρίνο, ούτι και αμανέ και την ίδια να μπαίνει ως σίφουνας στο επίκεντρο, μ’ ένα τύμπανο που χτυπάει μ’ όλη της την ενέργεια. Εναλλαγές διάθεσης (από το «Ως και οι Θάλασσες» απ’ τον τελευταίο δίσκο, στο τρυφερό «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» του Ξαρχάκου και από το λικνιστικό «Ρομάντζο» του Μίνωα Μάτσα στον «Ιλισό» του Χατζιδάκι και στο «Λαός και Κολωνάκι» του Χιώτη), έξυπνα περάσματα και συνδέσεις κομματιών («Κι αν τα μάτια σου» του Λοïζου με «Να ‘φευγα» του Μιτζέλου), αλλά και μικρές θεματικές μέσα στο πρόγραμμα, που η ίδια στηρίζει με πρόζα : «Θέλω να μιλήσουμε για άντρες τώρα» κι ενώ η οθόνη δείχνει τους ζεν πρεμιέ των 50ς ( Χάμφρει Μπόγκαρτ κ.λ.π.) εκείνη θα πει το παλιό τραγουδάκι του Γούναρη «Για τις γυναίκες ζούμε όλοι». Για να μας προσγειώσει στo τωρινό ανδρικό- Locomondo -μοντέλο, 65 χρόνια μετά: «πίνω μπάφους και παίζω προ».

Και τι λέει η γυναίκα όταν απελευθερώνεται και δεν υπακούει πια σε κανένα; Μας απαντάει με το σουξέ του Βασίλη Καρρά «πάρτα όλα, παρ’ τα όλα/παρ’ τα οπωσδήποτε/ότι μου θυμίζει εσένα/ μην αφήσεις τίποτε». Στο σημείο δε που ο άντρας «νάρκισσος» σε κοιτάζει στα μάτια και σου τραγουδάει το σουξέ «Ανήκω σε μένα» (επιτυχία του Μαζωνάκη), όλη η αίθουσα συνερίζεται τον πόνο της και την συνοδεύει με πάθος. Αυτά συμβαίνουν στην οδό Πειραιώς 183 με την Ελεωνόρα στο πηδάλιο και τα λαϊκά τραγούδια μιας άχρονης Ελλάδας να μας πηγαινοφέρνουν μέσα στο χρόνο μέσα από μια ομάδα μουσικών που φέρνει σε μια ισορροπία τον ηλεκτρισμό και τις «βρώμικες κιθάρες» με τον καθαρό ήχο ενός κλαρίνο (τόσο όσο). Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελεωνόρα μας στο μέλλον , πάντως αυτή την φορά μοιάζει να λέει το «Χωρίς Εξηγήσεις» και να το εννοεί.

ΥΓ: Και να μην επαναλάβω εδώ τις αντιρρήσεις μου για το «κλίμα» super market της Σαββατιάτικης εξόδου, το στρίμωγμα σε φορτωμένα τραπέζια κ.α. Ισχύουν όλα. Αλλά μάλλον αν κρίνω απ τον κόσμο, μόνο εμένα ενοχλούν…

http://tospirto.net/music/ive_seen/2892 ... Q.facebook
Άβαταρ μέλους
panosif

Θα τραγουδήσει στον τελικό του The Voice.
http://thevoice.skai.gr/erchete-o-telik ... of-greece/
Άβαταρ μέλους
panosif

Κάθε φορά που η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ακούει μπάλο, η καρδιά της πεταρίζει

Ας πάμε μια βόλτα από τη θρυλική εκπομπή «Γύρω γύρω όλοι» του πατέρα της μέχρι το ρόλο της ως Εντίθ Πιάφ και από ένα Μικρό Πρίγκιπα που την ακολουθεί επίμονα μέχρι τις τωρινές εμφανίσεις της.

Εικόνα

ΜΟΥΣΙΚΗ: Τα πρώτα μου ακούσματα είναι από νανουρίσματα και παραμύθια που μου έβαζαν οι γονείς μου, ενώ στη συνέχεια, το τραγούδι μετατράπηκε σε παιχνίδι, μπαίνοντας εγώ η ίδια, σαν τραγουδίστρια ή αφηγήτρια, σε παραμύθια που αγαπούσα. Ήταν η περίοδος που ο πατέρας μου έκανε την παιδική εκπομπή «Γύρω γύρω όλοι» και πολλές φορές με έπαιρνε μαζί του. Στην αρχή ούρλιαζα, αλλά πήγαινα και, παρόλο που ήμουν μόλις τριών χρόνων, είχα τραγουδήσει μαζί του τόσο το κομμάτι της εκπομπής όσο και το περιβόητο «Γεια σας παιδιά και να ‘σαστε καλά».

Γρήγορα πήκαν στη ζωή μου και τα ροκάκια από συγκροτήματα όπως Beatles, Rolling Stones, Doors κλπ. Λογικό μιας και τόσο οι γονείς μου όσο και οι φίλοι τους άκουγαν ροκ τότε. Μιλάμε για ανθρώπους όπως οι Γιάννης Κούτρας και Λάκης Παπαδόπουλος που και ο τρόπος ζωής τους ήταν ροκ. Παράλληλα, ανακάλυψα πολλούς συνθέτες μέσω του ελληνικού κινηματογράφου που εξελίχθηκε σε μεγάλη μου αδυναμία μέχρι και σήμερα.

Μεγαλώνοντας, στράφηκα σε πιο ορχηστρικά και έθνικ κομμάτια, κυρίως πορτογαλικά, αλλά αγάπησα ακόμα περισσότερο το ελληνικό τραγούδι όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τον στίχο και θέλησα να εκφραστώ μέσα από αυτόν. Πλέον, ασχολούμαι με τη μελέτη του ελληνικού τραγουδιού και ακούω πολλά κομμάτια, από όλα τα είδη του. Από τα παραδοσιακά, παρόλο που κάποια –όπως τα ηπειρώτικα– είναι πιο άρτια μουσικά, έχω αδυναμία στα νησιώτικα. Αν ακούσω μπάλο, η καρδιά μου πεταρίζει και θα σηκωθώ να χορέψω.

Εικόνα

ΤΑΙΝΙΕΣ: Αγαπώ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά έχω ξεχωρίσει κάποια πράγματα και από τον σύγχρονο. Η πιο πρόσφατη ταινία που γούσταρα ήταν το «Μικρό ψάρι» του Οικονομίδη. Επίσης, βλέπω πολύ ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά και χολιγουντιανό. Ανάλογα με τις ώρες, επιλέγω από όλα τα είδη ταινιών, χωρίς να είμαι αυστηρός κριτής. Αποφεύγω όμως να περιγράφω στις παρέες μου ταινίες και συναισθήματα που μου προκαλούν. Θεωρώ ότι όσο και να προσπαθήσεις να μιλήσεις για κάτι που σε έχει συνεπάρει, πάντα τα λόγια θα είναι φτωχά. Γι’ αυτό λέω ότι η τέχνη δεν πρέπει να αναμεταδίδεται.

ΒΙΒΛΙΑ: Υπάρχουν περίοδοι που διαβάζω συστηματικά και άλλες που χάνομαι. Συνήθως, περνάνε πολλά βιβλία από τα χέρια μου το καλοκαίρι, στις περιοδείες. Στις πολλές ώρες ταξιδιών διαβάζω, χωρίς όμως να το καταφέρνω και τα βράδια που τελικά με παίρνει ο ύπνος. Υπάρχουν όμως βιβλία που με ακολουθούν από μικρή όπως ο Μικρός Πρίγκιπας που πλέον επιλέγω να διαβάζω σε ανίψια και βαφτιστήρια.

Εικόνα

ΣΠΟΡ: Δεν είμαι πολύ φίλος του αθλητισμού, αν και γυμνάζομαι λίγο. Στην αρχή καταπιεζόμουν με τη γυμναστική. Δεν έβλεπα τον λόγο να το κάνω, μέχρι που άλλαξα γνώμη όταν το συνδύασα με το τραγούδι και τον χορό. Επίσης, λειτουργεί αναζωογονητικά το να παίζω στη φύση με τον σκυλάκο μου. Πάντως, αν μου δινόταν η ευκαιρία να ξεκινήσω αύριο ένα άθλημα, θα ήταν σίγουρα το καλλιτεχνικό πατινάζ. Είμαι φαν. Μου αρέσει που συνδυάζει ταχύτητα, χορό, εκφραστικότητα και δεξιότητα. Εδώ να πω ότι μου λείπει η περιγραφή του Αλέξη Κωστάλα. Δεν είναι μόνο η φωνή του, αλλά και η αγάπη που δείχνει για το άθλημα. Ας με συγχωρήσει η κυρία που πήρε τη θέση του, αλλά περιγράφει πιο «φλατ».

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Μπαίνω στο ίντερνετ για να ενημερώνομαι για θέματα της δουλειάς μου (βίντεο παραστάσεων ή καλλιτεχνών) ή για ειδήσεις. Συνήθως, μαθαίνω από συζητήσεις με φίλους αν συνέβη κάτι και μετά γκουγκλάρω για να το τσεκάρω και να μάθω περισσότερα. Μπαίνω στα social media και συνήθως, προσπαθώ να έχω επικοινωνία με τους ανθρώπους που με ακολουθούν. Έβαλα όμως κάποια όρια και φρόντισα να καταλάβω μέχρι πού δεν με καταπιέζει, πού μου είναι ευχάριστη και τη θέλω πραγματικά ή πού το κάνω μόνο για τη δουλειά μου, αν και γενικά, δεν μου αρέσει να εμφανίζομαι στα social μόνο για να προωθήσω κάποιο live ή ένα νέο άλμπουμ. Με καταπιέζει όμως όταν νιώθω ότι το 98% της ημέρας μας είμαστε πάνω από ένα κινητό και όλα να πρέπει να περνάνε σαν εικόνα από εκεί. Γι’ αυτό με ενοχλεί όταν οι άνθρωποι τραβάνε βίντεο ή φωτογραφίες στα live. Θεωρώ ότι χάνεται η επικοινωνία και δεν χαίρονται τη στιγμή. Επίσης, αισθάνομαι ότι είναι κάπου αλλού το μυαλό τους και η ψυχή τους. Όπως συμβαίνει και στη ζωή, όταν πηγαίνεις για καφέ με έναν φίλο σου και είναι όλη την ώρα με ένα κινητό στο χέρι.

Εικόνα

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Έχει πολύ περιορισμένο ρόλο στη ζωή μου και είμαι χαρούμενη γι΄αυτό. Βλέπω περιστασιακά και μόνο για να μάθω τι συμβαίνει στην εποχή μας, μέσω τυχαίων εκπομπών ή επεισοδίων από σίριαλ. Έχω προσπαθήσει απεγνωσμένα να δω σειρές, αλλά δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το επόμενο επεισόδιο. Η μόνη που κατάφερα να δω είναι αυτή με τους βρικόλακες, δεν θυμάμαι ούτε το όνομά της, και ήταν ίσως η πιο «ηλίθια» σειρά που θα μπορούσα να επιλέξω.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Τα έχω συνδυάσει, όπως πολύς κόσμος, με διακοπές ή σπουδές. Φέτος έκανα διακοπές μετά από πολλά χρόνια και ταξίδεψα αρκετά. Πήγα στο νησί μου (Μύκονος) για μεγάλο διάστημα, αλλά και σε νησιά που δεν είχα περάσει ούτε καν στις περιοδείες μου. Μετά πήγα Βαρκελώνη και Παρίσι. Στο Παρίσι είχα βρεθεί αρκετές φορές, ιδιαίτερα λόγω της παράστασης «Πιάφ» που έκανα, για τη ζωή της Εντίθ Πιαφ. Αυτή τη φορά ήθελα να δω την πόλη με τη ματιά μιας κοπέλας που πλέον έχει ήδη υποδυθεί την Εντίθ. Προσπάθησα να κινηθώ στα μέρη και στα εστιατόρια που πήγαινε, αν και πλέον υπάρχουν άλλα στη θέση τους. Το Παρίσι όμως είναι παλιά πόλη και όλα είναι προστατευμένα με αποτέλεσμα να σε βάζει στον κόσμο της. Ήταν τελειώς διαφορετικά. Αυτή τη φορά ήταν σαν να έχω ήδη κάτι αφημένο εκεί και να το ξαναβρίσκω. Κάτι σαν το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν. Επόμενο ταξίδι που θα ήθελα να κάνω είναι στην Αφρική, αν και θεωρώ ότι αυτό το μέρος ταιριάζει περισσότερο σε ανθρώπους που παίρνουν μια αλλαξιά και φεύγουν, κάτι που δεν το ‘χω.

Εικόνα

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Το κέντρο όπου ζω είναι η χαρά μου. Έχει παλιούς Αθηναίους και καφενεία όπου συναντιούνται μεγάλοι άνθρωποι, πίνουν το καφεδάκι τους και λένε ιστορίες. Έχει τις λαϊκές αγορές που είναι μπροστά στο σπίτι και τρελαίνομαι να πηγαίνω, έχει μικρά παρκάκια με ανθρώπους που βγάζουν έξω τα παιδιά τους ή τα κατοικίδιά τους. Διατηρώ πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους και ζω τη γειτονιά σαν ένα μικρό χωριό, παρόλο που δεν έμεινα ποτέ σε χωριό. Στον Άγιο Νικόλαο, στην Αχαρνών όπου μεγάλωσα, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν την ένιωσα ποτέ σαν γειτονιά μου, σε αντίθεση με το Ίλιον όπου έμενε η γιαγιά μου. Ίσως επειδή η γιαγιά, σαν νοικοκυρά, με έπαιρνε και βγαίναμε στη γύρα για δουλειές και ψώνια.

ΤΩΡΑ: Νιώθω ότι ηρέμησα μετά από ένα μεγάλο διάστημα με στρες. Μου άρεσαν οι διακοπές και δεν μπορούσα να ξαναμπώ στους ρυθμούς της δουλειάς μου. Για ένα διάστημα σκεφτόμουν ότι μπορεί να μην τα κατάφερνα. Όμως ξαναμπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, πήγε καλά το πρόγραμμα των live, ξεκίνησα ξανά τα μαθήματά μου και κούλαρα. Τώρα είμαι σε φάση ακρόασης τραγουδιών για το νέο άλμπουμ.

http://popaganda.gr/pop-id-eleonora-zouganeli/
Άβαταρ μέλους
Eagle8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eagle8 »

Η συμμετοχη της στο cd του Μαλαμα ειναι απιστευτη. Ενα τοσο ιδιαιτερο τραγουδι απο μια ωραια φωνη. Ευτυχης συμπραξη!
Slim_Shady

Slim_Shady

Chronisgreek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chronisgreek »

monadikh sto voice brv!
Άβαταρ μέλους
panosif

Άβαταρ μέλους
killbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killbill »

Επιτέλους η καινούργια Βίσση φωνάρα! :clap:
Άβαταρ μέλους
panosif

Παράταση παραστάσεων για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο “Anodos Live Stage”

Εικόνα

«ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ»
ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ, ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 4 ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΑ 18/3, 25/3, 1/4 & 8/4/2017

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Φέτος στις παραστάσεις της στο ANODOS LIVE STAGE, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα απρόβλεπτο και ανατρεπτικό, γεμάτο επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία αλλά και επιλογές της ίδιας από όλο το φάσμα της μουσικής. Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ, ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΙΛΙΣΣΟΣ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΤΑ ΛΕΜΕ, ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ, ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΠΟΙΑ ΝΥΧΤΑ Σ’ ΕΚΛΕΨΕ κάποια μόνο από τα τραγούδια που η Ελεωνόρα έχει επιλέξει να μοιράζεται μαζί μας σε αυτές τις εμφανίσεις. Τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στη καρδιά της και στη δική μας καρδιά!

Και τα κάνει όλα αυτά στις εμφανίσεις της στο ANODOS LIVE STAGE κάθε Σάββατο! Βραδιές που έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο. Χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη πάει να την ακούσουν. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, θα δοθούν 4 ακόμα παραστάσεις τα Σάββατα 18/3, 25/3, 1/4 & 8/4/2017.

Συμπαραστάτης της σε αυτές τις εμφανίσεις, ο καλός της φίλος και συνεργάτης χρόνων, ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

Υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας.

Μαζί της επί σκηνής σε αυτές τις εμφανίσεις, οι εξαιρετικοί συνεργάτες μουσικοί: Γιάννης Αγγελόπουλος –Τύμπανα και κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος – ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – ακουστική, κλασσική και ηλεκτρική Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης – Τρομπέτα, κρουστά και πιάνο, Νίκος Πασσαλίδης – Μπουζούκι, λαούτο, ούτι και ακουστική κιθάρα, Θεολόγος Παπανικολάου – βιολί, Φίλιππος Βασιλόπουλος – τουμπελέκι, Bαχάν Γκαλστιάν- κλαρίνο, φλογέρα, ντουντούκ και ζουρνά.

Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Brian Coon και Δημήτρης Σαμαράς, ενώ τον σχεδιασμό φώτων έχει αναλάβει ο Phil Hills.

ANODOS LIVE STAGE

Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210-3468100

Πειραιώς 183, Αθήνα

Εικόνα

http://mikrofwno.gr/2017/03/paratasi-pa ... ive-stage/
Απάντηση