Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Για τους δύσπιστους αυτή τη φορά θα αναφέρεται ο αριθμός πωλήσεων στην απονομή, όπως αναγραφόταν και στου Καρρά.
Γιατί πολύ ανωτερότητα το παιζει ο Νότης και δίνει αφορμή στον κάθε πικραμένο να αμφισβητήσει το "πόσα πουλάει".
Εκείνη την ημέρα θα κρυφτουν στις τρύπες τους.

Εικόνα
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Mην τρως παπατζα ο δισκος βγηκε με εφημεριδα. Ο Καρρας παντα εγραφε τις πωλησεις απο εφημεριδες.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:Mην τρως παπατζα ο δισκος βγηκε με εφημεριδα. Ο Καρρας παντα εγραφε τις πωλησεις απο εφημεριδες.
Δεν μετράνε πλατίνες μέσω πωλήσεων εφημερίδας. Αμα ήταν έτσι θα το εκανε ο κάθε πικραμένος και θα έβγαζε ότι έκανε πλατινένιου δίσκους με τις πωλήσεις εφημεριδας, όπου το cd ήταν και δώρο, χωρίς έξτρα χρέωση. Δεν θα έβαζε ποτέ την υπογραφή της σε πωλήσεις εφημερίδας η IFPI.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Scorpion86 έγραψε:Αμα ήταν έτσι θα το εκανε ο κάθε πικραμένος και θα έβγαζε ότι έκανε πλατινένιου δίσκους με τις πωλήσεις εφημεριδας,
Τρολλαρεις ε? :lol: Ο Πλουταρχος εβγαινε και ελεγε οτι εκανε 25Π και καθεσαι και τους υπερασπιζεις!
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Scorpion86 έγραψε: Δεν θα έβαζε ποτέ την υπογραφή της σε πωλήσεις εφημερίδας η IFPI.
Οκ γιατι τοτε δεν γραφει τις πλατινες στο site?
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Αμα ήταν έτσι θα το εκανε ο κάθε πικραμένος και θα έβγαζε ότι έκανε πλατινένιου δίσκους με τις πωλήσεις εφημεριδας,
Τρολλαρεις ε? :lol: Ο Πλουταρχος εβγαινε και ελεγε οτι εκανε 25Π και καθεσαι και τους υπερασπιζεις!
Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε καλλιτέχνης. Τότε δεν είχε διευκρινιστεί εάν μετράνε οι πλατίνες μεσω πωλησεων από εφημερίδα γι' αυτό και με αφορμή εκείνο το περιστατικό έμαθαν οι περισσότεροι τι ισχύει. Οταν βάζει υπογραφή η IFPI δεν είναι παπάτζα. Τόσο εύκολο το έχεις να βάζει ο καθένας ότι νούμερο θέλει και να κάνει απονομή με την υπογραφή της IFPI? Toυ Νότη λοιπόν που θα αναφέρει πάνω αριθμό και δεν θα έχει κυκλοφορήσει μέσω εφημερίδας πως θα έχει γίνει. Μέσω itunes? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε: Δεν θα έβαζε ποτέ την υπογραφή της σε πωλήσεις εφημερίδας η IFPI.
Οκ γιατι τοτε δεν γραφει τις πλατινες στο site?
Δεν το γνωρίζω αυτό και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αναγκασμένοι να δημοσιοποιούν τις πωλήσεις κάθε καλλιτέχνη εφόσον δεν γίνεται πλατινένιος ένας δίσκος.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Scorpion86 έγραψε: Toυ Νότη λοιπόν που θα αναφέρει πάνω αριθμό και δεν θα έχει κυκλοφορήσει μέσω εφημερίδας πως θα έχει γίνει. Μέσω itunes? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Εδω θα ειμαστε και θα δουμε.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Δηλαδή συγγνώμη θέλετε να πείτε οτι για παράδειγμα ο Οικονομόπουλος που βγήκε με εφημερίδα, εκανε +200.000 πωλήσεις; Ο Καρράς 130.000 δεν εκανε τη δεκαετία του 90. Δεν μπορούν δίσκοι 2-3 μηνών να φτάσουν αυτούς τους αριθμούς πλέον. Ότι και να λένε οι εταιρίες, η ifpi κ λοιποί παρατρεχάμενοι, αυτοί οι αριθμοί δεν γίνονται.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Πάντως οι πωλήσεις που αναγράφονται πάνω στην πλακέτα που παραδίδεται στους καλλιτέχνες κατά την απονομή, υπολογίζονται εκτός από τις πωλήσεις δίσκων στα δισκοπωλεία-καταστήματα, η κίνηση των τραγουδιών στο youtube μέσω του επίσημου καναλιού της εταιρείας, η κίνηση μέσω downloads στα itunes, το spotify και Napster. To αποκάλυψε η υπεύθυνη της Minos Emi κατά την διάρκεια της απονομής στον Οικονομόπουλο. “οι εποχές αλλάζουν όπως και οι αριθμοί και οι μετρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά. Οπότε καλό θα ήταν να μην επιμένουμε σε κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν έχει αλλάξει.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Παιδιά σε όλες τις απονομές συνυπολογίζονται όλες οι πωλήσεις συνήθως, από όπου κι αν προήλθαν.
Και στου Νότη έχει συμβεί στην απονομή του «Κοινωνικόν» που έγραφε η πλακέτα "Απονέμεται για πωλήσεις άνω των 250.000" όπως και στο «Ερωτικόν» που έλεγε "Απονέμεται για πωλήσεις άνω των 150.000" και το διευκρίνιζε και η ίδια η εταιρία τότε στην απονομή και ευχαριστούσε και το έντυπο που διανεμήθηκε όπως π.χ. τότε το ΘΕΜΑ κι ήταν παρόν κι ο Θέμος...
Από την απονομή του «21+4 Ματωμένα δάκρυα» ξεκίνησε το περιβόητο "πολυπλατινένιες πωλήσεις"...
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Scorpion86 έγραψε:υπολογίζονται εκτός από τις πωλήσεις δίσκων στα δισκοπωλεία-καταστήματα, η κίνηση των τραγουδιών στο youtube μέσω του επίσημου καναλιού της εταιρείας, η κίνηση μέσω downloads στα itunes, το spotify και Napster.
Αν δεν ειναι παπατζα αυτο βρε φιλε μου τι ειναι τοτε? Αυτα τα κολπα τα κανει η Μινος καθε φορα. Ειναι πωλησεις το youtube??
Δηλαδη δεν γινονταν αυτοι οιι αριθμοι 1 χρονο πριν και τους κανουν τωρα?
Ειπαμεε ηρθε η αλλαγη με το συριζα αλλα οχι κι ετσι! :lol:
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:υπολογίζονται εκτός από τις πωλήσεις δίσκων στα δισκοπωλεία-καταστήματα, η κίνηση των τραγουδιών στο youtube μέσω του επίσημου καναλιού της εταιρείας, η κίνηση μέσω downloads στα itunes, το spotify και Napster.
Αν δεν ειναι παπατζα αυτο βρε φιλε μου τι ειναι τοτε? Αυτα τα κολπα τα κανει η Μινος καθε φορα. Ειναι πωλησεις το youtube??
Δηλαδη δεν γινονταν αυτοι οιι αριθμοι 1 χρονο πριν και τους κανουν τωρα?
Ειπαμεε ηρθε η αλλαγη με το συριζα αλλα οχι κι ετσι! :lol:
Για ποια Μinos Emi λες? Διεθνώς μετράνε τα downloads σε spotify, i-tunes στις πωλήσεις των καλλιτεχνών. Μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω και θεωρούμε ότι ένας καλλιτέχνης πουλάει δίσκους μόνο μέσω δισκοπωλείων. Το spotify έχει φτάσει σε σημείο να κερδίζει περισσότερα χρήματα για τους καλλιτέχνες απ' ότι βγάζουν οι καλλιτέχνες μέσω της κλασικής οδού, δηλαδή να πάει κάποιος θαυμαστής τους και να πάρει από το ράφι ένα δίσκο. Πως είναι παπάτζα λοιπόν κάτι τέτοιο που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο? Επειδή δεν είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα?
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Αστειότητες. Η απονομή ειναι μια καλή ευκαιρία μα γινει ένα event ώστε να ακουστεί ο δίσκος και ουσιαστικά να επαναπροωθηθει κατα κάποιο τροπο. Τιποτα παραπάνω.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Καλημέρα σε όλους σας!
Η γνώμη μου είναι πως ακόμα και στις δύσκολες μέρες που ζούμε δεν είναι απίθανο κάποιος να πληρώσει το αντίτιμο των 10 euros που κοστίζει ο δίσκος και έτσι να προκύψουν οι πωλήσεις που προαναφέρθηκαν από τον Scorpion86.
Απο τη στιγμή,μάλιστα,που εγκρίνεται μια τέτοια απονομή από τον επίσημο φορέα που λέγεται ifpi ενισχύεται και ''νομιμοποιείται'' η συγκεκριμένη πληροφορία.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σπουδαία επιτυχία του Νότη (αλλά και των Οικονομόπουλου, Καρρά).
Υ.Γ Scorpion86,ξέρεις ακριβή νούμερα για τις ''Αυτοτελείς Ιστορίες'';
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

filcollins έγραψε:Υ.Γ Scorpion86,ξέρεις ακριβή νούμερα για τις ''Αυτοτελείς Ιστορίες'';
Γυρω στα 100.000 αντιτυπα. 5πλα πλατινενιος επι Universal και 3πλα πλατινενιος επι Cobalt.
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Scorpion86 έγραψε:Πάνω από 160.000 αντίτυπα πούλησε ο δίσκος "ΜΑΖΙ".
Είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος δίσκος του 2014 μετά από εκείνον του Οικονομόπουλου που πούλησε περίπου 200.000, ενώ τρίτος στην λίστα είναι ο Καρράς με 130.000 αντίτυπα.
Ήδη η Cobalt με τον Νότη έχουν συζητήσει για την απονομή. Σκέψεις να γίνει τέλη Φλεβάρη, αρχές Μάρτη στο Φωταέριο! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Δηλαδή το "Μαζί" πούλησε περισσότερο και από το "Νοτιοανατολικά του κόσμου";;; :lol: :hysterical: :fryingpan:
Πάντως αν γίνει απονομή μακάρι να γίνει όπως το 2006 με την "Ανα...γέννησις", δηλαδή να τραγουδήσει τα κομμάτια ζωντανά στο μαγαζί και ας έχει πουλήσει και 6.000, δεν έχουν σημασία τα νούμερα...
Scorpion86 έγραψε:Πάντως οι πωλήσεις που αναγράφονται πάνω στην πλακέτα που παραδίδεται στους καλλιτέχνες κατά την απονομή, υπολογίζονται εκτός από τις πωλήσεις δίσκων στα δισκοπωλεία-καταστήματα, η κίνηση των τραγουδιών στο youtube μέσω του επίσημου καναλιού της εταιρείας, η κίνηση μέσω downloads στα itunes, το spotify και Napster. To αποκάλυψε η υπεύθυνη της Minos Emi κατά την διάρκεια της απονομής στον Οικονομόπουλο. “οι εποχές αλλάζουν όπως και οι αριθμοί και οι μετρήσεις”, είπε χαρακτηριστικά. Οπότε καλό θα ήταν να μην επιμένουμε σε κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν έχει αλλάξει.
Για τα downloads συμφωνώ και νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια τα μετράνε, όχι όμως και τα views στο youtube έλεος... πάντως πιστεύω ότι η ifpi έχει αρχίσει να μετράει πια και τις πωλήσεις από τις εφημερίδες, δεν εξηγείται αλλιώς...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

nikosp έγραψε:Γεμάτο χθες Παρασκευή το Φωταέριο(δεν υπήρχε άδειο τραπέζι και γύρω στους 80 ήταν όρθιοι στο bar).Δυο παρά τέταρτο βγήκε ο Νότης με το βίντεο κλιπ του Πατρίδα μου και στη συνέχεια με το Μα εγώ είμαι Έλληνας.Είπε στην αρχή πέντε-έξι κοινωνικά,έβγαλε και ένα σύντομο λόγο 3-4 λεπτά για τις εκλογές και άρχισε τα ερωτικά.Μου άρεσαν ιδιαίτερα στο δεύτερο πρόγραμμα οι επιλογές του να πει τα Φωτεινή επιγραφή,Ξεφτίσανε οι άνθρωποι.Χαμός έγινε στο Πάρτο δρόμο μάλλον πρέπει να το λέει πιο συχνά ενώ το Εγώ του το ζητούσαν πολλοί και στο τέλος το είπε.Από το νέο δίσκο είπε 9 τραγούδια.
Γενικότερα όταν λέει παλία ζεμπέκικα γίνεται χαμός δεν ξέρω γιατί προτιμά καινούργια στυλ δεν υπάρχεις, εγώ και η μοναξία κλπ ενώ έχει τόσα άλλα.. Από καινούργια είπε κάμια έκπληξη (στυλ κρατησε με, σαν αερακι) ή τα αναμενόμενα μόνο?
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Scorpion86 έγραψε: Για ποια Μinos Emi λες? Διεθνώς μετράνε τα downloads σε spotify, i-tunes στις πωλήσεις των καλλιτεχνών. Μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω και θεωρούμε ότι ένας καλλιτέχνης πουλάει δίσκους μόνο μέσω δισκοπωλείων. ?
Εγω σου γραφω για το youtube και συ μου απαντας για το spotify και το i-tunes. Το spotify και το i-tunes μπορει να ειναι πωλησεις, απο το youtube τι πωλησεις μπορει να γινουν ρε φιλε? :lol:
Να σου θυμισω τι εγραψες για το i-tunes?
Scorpion86 έγραψε:Toυ Νότη λοιπόν που θα αναφέρει πάνω αριθμό και δεν θα έχει κυκλοφορήσει μέσω εφημερίδας πως θα έχει γίνει. Μέσω itunes? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ψαξτο λιγο γιατι μια γελας με το itunes και μια το περνας στα σοβαρα...
Απάντηση