Γιάννης Πλούταρχος

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
stelios

Re: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelios »

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Πλούταρχου στο Cityportal

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του FIX ο Γιάννης Πλούταρχος μίλησε για τις εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη, την προσωπική του ζωή, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Η αλήθεια είναι πως δεν μιλάτε συχνά στα μέσα. Ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε.

Η αλήθεια είναι πως θέλω να μιλάω μόνο όταν έχω να πω κάτι. Συνήθως με ρωτάνε τα ίδια πράγματα. Γι'αυτό επιλέγω να μιλήσω μόνο όταν έχω να πω κάτι σχετικό με τη δουλειά μου.

Όταν σας ρωτήσανε για θέματα που δεν είχαν να κάνουν με τη μουσική, απομονώθηκαν φράσεις που γύρισαν εις βάρος σας.

Ακριβώς και όλο αυτό ήταν πολύ ψυχοφθόρο.

Τι να περιμένει να δει κάποιος απόψε στο FIX;

Πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε μια σειρά παραστάσεων στο Παλάς στην Αθήνα με τον Μίμη Πλέσσα, με μεγάλη επιτυχία. Η επιλογή ήταν δύσκολη, αφού είχαμε διαθέσιμα πάνω από 2000 τραγούδια και έτσι επιλέξαμε τα πιο γνωστά και όσα μου ταίριαζαν. Θελήσαμε λοιπόν μετά το πέρας των παραστάσεων στην Αθήνα, να μεταφέρουμε ένα μέρος και στην Θεσσαλονίκη και το FIX με τη διαφορά ότι κάποιος μπορεί παράλληλα να πιει και το ποτό του, ακούγοντας τις μεγάλες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα. Από την αρχή σχεδόν του προγράμματος και για πάνω από μια ώρα κρατάω συντροφιά μαζί με τον κ. Πλέσσα στο κοινό, με ένα κλίμα νοσταλγικό. Στη συνέχεια στη σκηνή ανεβαίνει ο Δημήτρης Σταρόβας που ξεσηκώνει τον κόσμο με τις πρόζες και τα τραγούδια του. Έτσι το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με κωμικό στοιχείο. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος αναλαμβάνω με τις δικές μου επιτυχίες να διασκεδάσω τον κόσμο ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον Δημήτρη Σταρόβα;

Είναι ένα χρυσό παιδί, από αυτά που έχω δει ως τώρα. Ένας γλυκός γίγαντας. Πίσω από το χιούμορ του κρύβει ένα αυθόρμητο παιδί. Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης και εξαιρετικός μουσικός. Από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχω δει προσωπικά. Πολύ καλό παιδί.

Πιο καλό από το καλύτερο παιδί;

Ναι νομίζω πιο καλό παιδί (γέλια). Έχω την αίσθηση πως μπορείς να τον εμπιστευτείς, να είναι φίλος σου και να κάνεις μαζί του παρέα. Του εύχομαι τα καλύτερα για την καλλιτεχνική του πορεία. Φέτος στο πρόγραμμα κάνουμε μαζί ένα αφιέρωμα στο Νίκο Παπάζογλου και βλέπω ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά.

Συνεργαστήκατε με τον Μίμη Πλέσσα, τραγουδήσατε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, βρεθήκατε στην ίδια σκηνή με τον Αλμπάνο. Υπάρχει κάποιος άλλος μεγάλος δημιουργός που αγαπάτε;

Χατζηδάκις. Αγαπάω πολύ τα τραγούδια του Μίμη, γιατί με αυτά μεγάλωσα. Έτσι ακριβώς νιώθω και με τον Χατζηδάκι, υπάρχει ένας ρομαντισμός στη μουσική του. Μου δημιουργούν μια συναισθηματική φόρτιση τα τραγούδια αυτών των δημιουργών. Επίσης θα ήθελα να δουλέψω με τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε συνεργασίες μεγάλων ονομάτων του χώρου. Εσείς ο ίδιος τραγουδήσατε μαζί με την Πέγκυ Ζήνα και το Νίκο Οικονομόπουλο.

Πάντα γινόταν αυτό. Εγώ δεν έκανα συνεργασίες, μόνο τα δύο τελευταία χρόνια κάνω. Νομίζω ότι η πίεση του κοινού και οι ανάγκες της δουλειάς, γιατί η κρίση την έχει χτυπήσει πλέον πολύ, μας αναγκάζει να κάνουμε πιο πλούσια τα προγράμματα. Και όχι για να γίνει ακόμα καλύτερη η βραδιά, αλλά γιατί το κοινό δεν μπορεί να πάει να δει 2-3 διαφορετικούς καλλιτέχνες και επιλέγει να δει ένα σχήμα το πολύ. Αυτό βέβαια είναι καλό όταν μπορεί να υπάρξει. Πολλές φορές οι συνεργασίες δεν είναι και ότι καλύτερο, υπάρχουν και κακώς κείμενα. Εγώ ήμουν τυχερός και έκανα δύο πολύ όμορφες και επιτυχημένες συνεργασίες με την Πέγκυ και το Νικόλα. Όταν λοιπόν έχεις να δώσεις κάτι στον κόσμο, καλό είναι να γίνει. Αν είναι να το κάνεις μόνο για τη ταμπέλα άστο καλύτερα…

Το κριτήριο για μια συνεργασία ποιο είναι; Παίζουν ρόλο οι καλλιτεχνικές ή και προσωπικές ταμπέλες;

Η προσωπική σχέση. Για να μπορέσεις να είσαι χαρούμενος στη δουλειά σου και να μπορέσεις να μεταφέρεις κάτι καλό στον κόσμο. Ο κόσμος αγαπάει έναν καλλιτέχνη για τα τραγούδια του και για το ότι είναι στη ζωή του, αλλά πάνω από όλα για τα τραγούδια του. Ο κόσμος μπορεί να σε κρίνει για τα πάντα, μεταξύ μας οι συνάδελφοι όμως πρέπει να κρινόμαστε μόνο καλλιτεχνικά. Να μην σε απασχολεί τίποτα άλλο από την στιγμή που ο άλλο θα σε σεβαστεί πάνω στη σκηνή. Αυτό έγινε και στις δύο συνεργασίες μου.

Η συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα τελειώνει με τις εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη;

Όχι, θα κάνουμε μια δισκογραφική δουλειά μαζί. Κάτι τόσο όμορφο πρέπει κάπου να καταλήξει. Επιλέξαμε μαζί κάποια κομμάτια τα οποία θα πω και θα μεταφέρω στο κοινό μου με τον δικό μου τρόπο.

Γι αυτό το λόγο είσαστε αυτήν την περίοδο στο στούντιο;

Όχι, ο λόγος είναι η νέα μου δισκογραφική δουλειά.

Να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις;

Κυμαίνεται στο γνωστό μου ύφος, αυτός είμαι εξάλλου. Όλο και κάτι θα υπάρχει όμως.

Ίσως και κάποιο ντουέτο;

Τώρα που το λες μπορεί να το ψάξω λίγο…

Επιστροφή στην ΕΜΙ, επιστροφή στο σπίτι;

Εκεί έχω όλο μου τον κατάλογο, όλα μου τα τραγούδια. Πάντα κάνεις μια αναζήτηση και ψάχνεις για κάτι το διαφορετικό, ακόμα και από τον ίδιο σου τον εαυτό θες να ξεφύγεις. Δεν είναι απαραίτητο να σου φταίει κάτι, το θέμα είναι ότι όταν φτάσεις σε μια κατάσταση και επαναλαμβάνεσαι καλλιτεχνικά, αισθάνεσαι βαλτωμένος και αναζητάς νέα πράγματα. Έτσι και εγώ λοιπόν έφυγα από την ΕΜΙ προσωρινά για την Heaven. Κάθισα 3 χρόνια και έκανα 3 υπέροχες δουλειές με εξαιρετικούς συνεργάτες. Φέτος γύρισα στην ΕΜΙ γιατί εκεί πρέπει να είμαι.

Αυτό που ζητάει ο κόσμος εδώ και καιρό είναι μια ζωντανή ηχογράφηση, είναι στα σχέδια;

Ναι, κάτι ετοιμάζω…

Το τελευταίο διάστημα ταξιδεύετε συχνά για συναυλίες στο εξωτερικό.

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Όσο μεγαλώνω μου δημιουργούν μια αίσθηση ελευθερίας. Με ανανεώνουν.

Τα μηνύματα που παίρνετε από τον κόσμο;

Ο κόσμος στο εξωτερικό αγαπάει πολύ την Ελλάδα, τη σκέφτεται. Δυστυχώς η εικόνα της χώρας έξω είναι κακή. Είναι πιο φουσκωμένα τα πράγματα σχετικά με το τι επικρατεί, κάτι που στενοχωρεί τον κόσμο. Μετά λύπης μου βλέπω και ο ίδιος αύξηση στο μεταναστευτικό κίνημα, ο πλούτος του τόπου που είναι οι μορφωμένοι νέοι ψάχνει την τύχη του αλλού. Υπάρχει ένα κλίμα νοσταλγίας. Εμείς με τις εμφανίσεις μας φροντίζουμε να μεταφέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην Ελλάδα.

Αν ο Γιάννης Κακοσαίος δεν είχε γίνει Γιάννης Πλούταρχος, τι πορεία θα είχε ακολουθήσει;

Ποιος ξέρει… θα έκανα διάφορα πράγματα. Δεν φοβήθηκα ποτέ τη δουλειά. Πάντα ήμουν πολύ εργατικός, δεν με ένοιαζε ποτέ τι δουλειά κάνω. Ήμουν έτοιμος να ανταπεξέλθω πάντα στις υπάρχουσες ανάγκες. Δεν το έχω σκεφτεί, το τραγούδι όμως είναι η μεγάλη μου αγάπη και το όνειρό μου, ότι ήθελα από μικρό παιδί.

Μπορείτε να περιγράψετε ένα 24ωρο του Γιάννη Κακοσαίου και ένα του Γιάννη Πλούταρχου;

Δεν απέχει ο Κακοσαίος από τον Πλούταρχο. Είναι εντελώς ο ίδιος. Εκτός δουλειάς είμαι σπιτόγατος, θέλω να είμαι και να περνάω χρόνο με τους δικούς μου. Ακολουθώ τις δραστηριότητες των παιδιών και ασχολούμαι μαζί τους. Είναι και πολλά οπότε απαιτούν αρκετό χρόνο.

Σε τι αφιερώνετε τον ελεύθερο χρόνο σας, εκτός από την οικογένεια;

Ανάλογα. Υπάρχουν διαστήματα που διαβάζω μανιωδώς. Μετά τα παρατάω και ασχολούμαι με τη γυμναστική, μετά πιάνω κάτι άλλο. Με ενοχλεί να ασχολούμαι για πολύ καιρό με ένα μόνο πράγμα.

Η σχέση σας με την τεχνολογία ποια είναι;

Τόση όσο να με βοηθάει για κάποια πράγματα. Ποτέ δεν ήταν κόλλημα. Το Facebook ας πούμε δεν ξέρω καν πως δουλεύει, αλλά χρησιμοποιώ το διαδίκτυο σαν εργαλείο. Σίγουρα τα παιδιά μου ξέρουν πιο πολλά από εμένα.

Υπήρξε στιγμή που με κάτι που έκαναν ή είπαν να σας άφησαν έκπληκτο;

Πολλές φορές συμβαίνει αυτό και όσο μεγαλώνουν όλο και πιο συχνά. Τα παιδιά είναι πλέον παντογνώστες. Ο Κωνσταντίνος για παράδειγμα είναι 3,5 χρονών και μπαίνει μόνος του στον υπολογιστή, παίζει παιχνίδια, βγαίνει. Μου φαίνεται απίστευτο.

Λίγο πριν βγείτε στη σκηνή του FIX, ποια είναι τα συναισθήματα;

Υπάρχει πάντα ένα μικρό άγχος στην αρχή. Θέλω να δω αν ο κόσμος ακούει καλά, αν είναι καλός ο ήχος μου, αν είμαι σε καλή διάθεση και εγώ. Μετά το τρίτο τραγούδι συνήθως η κατάσταση ηρεμεί.

Υπάρχει κάτι που να έχει συμβεί κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης και να σας ενόχλησε;

Σπάνια. Κατά καιρούς υπάρχουν διάφορα που μπορεί να συμβούν, αλλά το μόνο που πραγματικά με ενοχλεί είναι ο ήχος που έχω στα αυτιά μου. Ο κακός ήχος, το πώς ακούμε δηλαδή εμείς τη φωνή μας είναι κάτι που εμείς οι καλλιτέχνες ακόμα δεν μπορούμε να συμφιλιωθούμε με αυτό.

Δεν υπήρξε ποτέ κάποια αντίδραση του κοινού που να σας ενοχλήσει;

Δεν μου έχει τύχει κάτι η αλήθεια είναι.

Ακόμα και όταν ανεβαίνουν με τη σειρά στην πίστα για να φωτογραφηθούν μαζί σας;

Αυτό αλλοίμονο είναι καλό, ο κόσμος δείχνει την αγάπη του. Καμιά φορά υπερβάλει, αλλά είμαι άνθρωπος που έχει μεγάλη υπομονή. Αλλά πραγματικά δεν έχω πρόβλημα.

Κάποιοι συνάδελφοί σας έχουν ζητήσει το κοινό να έρχεται μόνο στα καμαρίνια.

Το έχω κάνει και αυτό κατά καιρούς, αλλά πάντα είναι ο τρόπος που θα το πεις. Αν το πεις με καλό τρόπο το καταλαβαίνουν, αλλά ακόμα και να μην το καταλάβουν δεν τρέχει και τίποτα, εντάξει. Το ξαναλές και αν δεν το καταλάβει, απλά το αφήνεις.

Μετά την Θεσσαλονίκη που θα μπορέσει να σας δει το κοινό;

Θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη και στο FIX έως και τις 29 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα βρίσκομαι σε συζητήσεις με έναν νέο χώρο στην Αθήνα, που αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσω τις εμφανίσεις μου στις αρχές Ιούνη.
I like people too much or not at all.
stelios

Γιάννης Πλούταρχος – Αποκλειστική συνέντευξη για το Gynaika.gr

Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Μακάρι στη νέα του εταιρεία να βγάλει περισσότερα videoclips έστω και αν βγάλει πρώτα 1-2 digitals πριν το δίσκο.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
afn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από afn »

Δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα η Heaven τον Πλούταρχο...
Να αγωνιάς γι'αυτόν και να του δίνεις χαμόγελα, είναι αγάπη
kostakisss91
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostakisss91 »

afn έγραψε:Δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα η Heaven τον Πλούταρχο...
γτ το λες αυτο;εμενα μ φανηκε οτι του εκαναν αρκετα καλο προμο σε δισκους που δεν ειχαν και κατι το ιδιαιτερο να πουν!
afn

kostakisss91 έγραψε:
afn έγραψε:Δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα η Heaven τον Πλούταρχο...
γτ το λες αυτο;εμενα μ φανηκε οτι του εκαναν αρκετα καλο προμο σε δισκους που δεν ειχαν και κατι το ιδιαιτερο να πουν!
Έχασε πολύ έδαφος συγκριτικά με τον Ρέμο πάντως...
stelios

Σε περίπου 15 μέρες...σύμφωνα με λεγόμενα του ίδιου του Γιάννη Πλούταρχου, θα ακούσουμε ένα ή δύο καινούργια τραγούδια!!! :biggrin:
stelios

FIX live '14
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
stelios

Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Πλούταρχος την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 στην εκπομπή του Τάσου Ριζόπουλου.
http://www.cosmoradio.gr/news/interview ... E%BF%CF%82
stelios

Εικόνα
afn

Τρώει καλά! :fan:
stelios

Εικόνα
stelios

Αποκλειστικό: Γιάννης Πλούταρχος & Παντελής Παντελίδης μαζί στο Teatro Music Hall;
Εικόνα
Μια συνεργασία που δεν περίμενε κανείς!
Γιάννης Πλούταρχος και Παντελής Παντελίδης όπως όλα δείχνουν ενώνουν τις δυνάμεις τους και από την Παρασκευή 25 Απριλίου θα μας υποδέχονται στο Teatro Music Hall.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η συμφωνία έκλεισε χτες το βράδυ και εκτός απροόπτου το “καλύτερο παιδί” ο Γιάννης Πλούταρχος θα έχει στο πλευρό του φέτος το καλοκαίρι τον πιο επιτυχημένο εμπορικά καλλιτέχνη της εποχής Παντελίδη Παντελίδη.
Εκτός απροόπτου λοιπόν αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης που με αυτή την κίνηση ματ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα ταράξει τη νυχτερινή Αθήνα.

http://www.tralala.gr/apoklistiko-giann ... CNfgr.dpuf
stelios

ΤΡΑΓΙΚΟ. :10-pleko:
Dude!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dude! »

Εικόνα
stelios

Τα καλύτερα παιδιά μαζί: Γιάννης Πλούταρχος - Παντελής Παντελίδης στο Teatro...
Εικόνα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Είναι η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μιας συνεργασίας που αναμένεται να αναστατώσει την νυχτερινή Αθήνα. ...

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από ραντεβού που κλείστηκε ανάμεσα στον Γιάννη Πλούταρχο και τον επιχειρηματία του Teatro Κωνσταντίνο Μπερτάκη , συμφωνήθηκε η συνύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού μας χώρου του Γιάννη Πλούταρχου , με τον καλλιτέχνη της νέας γενιάς που συνεχίζει την ανοδική του πορεία με χαμηλούς τόνους , Παντελή Παντελίδη. Από τις 25 Απριλίου και για δέκα εμφανίσεις το Teatro Music Hall ανοίγει και πάλι τις πύλες του και υποδέχεται τα "καλύτερα παιδιά" της ελληνικής δισκογραφίας σε ένα πρόγραμμα - πρόταση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Σύντομα η επίσημη ανακοίνωση από το Teatro Music Hall....

http://www.newspistol.com/article.php?i ... AQ.twitter
Agapicelia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Agapicelia »

HMARTON Ploutarxe!!! Apo Plessa se Pantelidi!!! Xeftila... Ante kai me Julia Alexandratou... :tourta:
Gelaei o kosmos!
Gia 10 nuxtokamata ginesai ROMPA! :fryingpan:
Πες, πες, πες την αλήθεια, όλα ήταν μια συνήθεια... γατάκια!
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Όντως δεν είναι και ότι καλύτερο για Πλούταρχο,αλλά είδαμε τους δίσκους με λουλούδια που είχαν πετάξει στον Παντελίδη την τελευταία βραδιά,και το ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί κάθε βράδυ.Ο Παντελίδης αρέσει στους περισσότερους δυστυχώς,και γι'αυτό ίσως και ο Πλούταρχος επέλεξε να είναι μαζί του.Στο περσινό του πρόγραμμα με Πέγκυ στο Θέα,πάντως δεν τα πήγε τόσο καλά (σε σχέση με παλιότερα προγράμματα του Πλούταρχου),όταν είχα πάει εγώ αλλά και από άλλα άτομα που ήξερα και πήγαιναν κάθε Παρασκευή/Σάββατο,τα πίσω τραπέζια ήταν άδεια.Βέβαια για τα σημερινά δεδομένα σίγουρα ήταν μια δυνατή συνεργασία.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
GUNNER_10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GUNNER_10 »

Γελανε τα μπετα Πλουταρχε....
Απο πλεσσα σε παντελιδη....Επεσε πραγματικα πολυ στα ματια μου.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έγραψε ότι χάλασε η συνεργασια Πλούταρχου-Παντελίδη.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Απάντηση