Γιάννης Πλούταρχος

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
stelios

Re: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelios »

Εικόνα
Εικόνα
Aπλά μου άρεσαν. :fan:
I like people too much or not at all.
stelios

Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Αυτή η τραγουδίστρια θα πλαισιώνει τον Γιάννη Πλούταρχο στο «Posidonio»..!

Εικόνα

Ολοκλήρωση εμφανίσεων και για το σχήμα του «Posidonio» την Κυριακή 2 Αυγούστου!

Ο Γιάννης Πλούταρχος επέστρεψε στο «σπίτι» του, υποδέχτηκε τους αγαπημένους του φίλους και έφτασε η ώρα για τις καλοκαιρινές του διακοπές!

Το «διάλλειμα» του «καλύτερου παιδιού» θα είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου όπου και ξαναεπιστρέφει ανανεωμένος στο «Posidonio»!

Στο πλευρό του θα βρίσκεται η Φανή Δρακοπούλου.H αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει στη νυχτερινή Αθήνα πιο έτοιμη και πιο κατασταλαγμένη από ποτέ!

Εικόνα

http://www.tralala.gr/afti-i-tragoudist ... posidonio/
stelios

Εικόνα
stelios

Τέλεια που συνεχίζει στο Ποσειδώνιο.Μια χαρά επιλογή η Φανή. :smile:
Άβαταρ μέλους
panosif

Εικόνα
stelios

O Πλούταρχος τραγουδάει Καζαντζίδη!

O Γιάννης Πλούταρχος τραγουδάει Στέλιο Καζαντζίδη στη γιορτή του απόδημου ελληνισμού στις 10 Αυγούστου, στο ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη στα Μακρίσια Ηλείας, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Ένα μεγάλο αφιέρωμα σε τραγούδια που σφράγισε με τη θεία ερμηνεία του ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο τραγουδιστής «όλων των Ελλήνων του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο ίδιος ο ερμηνευτής.

Ο ίδιος ο Γιάννης Πλούταρχος μου εμπιστεύτηκε τις μνήμες και την «αλήθεια» του:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να συμμετέχω στη γιορτή του απόδημου ελληνισμού και να ερμηνεύω τα αθάνατα τραγούδια του μεγάλου, με όλη τη σημασία της λέξης, Στέλιου Καζαντζίδη. Από εκείνον έμαθα να τραγουδώ. Προέρχομαι από μια αγροτική οικογένεια. Τα τραγούδια αυτά τα τραγουδούσαμε όταν δουλεύαμε στα χωράφια, για να ξεγελάσουμε τον κάματο των βαριών γεωργικών εργασιών. Έχω δηλαδή τις μνήμες, ξέρω την αλήθεια τους. Νιώθω απέραντο σεβασμό και λατρεία, τόσο για το συγκεκριμένο ρεπερτόριο όσο και για τον ερμηνευτή. Θεωρώ υποχρέωσή μου να τα μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές. Και προς Θεού, δεν επιθυμώ καν να μπω σε οποιαδήποτε διαδικασία σύγκρισης με τον αδιαμφισβήτητα ασύγκριτο Καζαντζίδη. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μικρός μπροστά του. Πάντως στη συναυλία δεν θα πω μόνο τα αναμενόμενα και συνηθισμένα. Θα σταθώ και σε σπάνιες, για τους νεότερους ακροατές, στιγμές του Στέλιου μέσα από την πλούσια δισκογραφία του. Όπως αυτά που αγάπησα και τραγουδούσα από παιδί. Το λατρεμένο “Ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι” κι ένα άλλο ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο με μια καταπληκτική εισαγωγή, το “Βαρέθηκα τα ξένα”. Κυριολεκτικά αγωνιώ και για τη βραδιά και για το τελικό αποτέλεσμα».

Εμπνευστής του «εγχειρήματος» ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος, ο οποίος εξηγεί το πώς αλλά και το γιατί ο Πλούταρχος θα τραγουδήσει σε μια συναυλία αποκλειστικά και μόνο τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Στέλιος Καζαντζίδης. «Εδώ και 25 χρόνια έχω τη διεύθυνση και την επιμέλεια του φεστιβάλ που διοργανώνεται στα Μακρίσια της Ηλείας στο πλαίσιο της γιορτής του απόδημου ελληνισμού “Όταν γιορτάζουν οι Θεοί”. Είναι η κατάληξη της ραδιοφωνικής μου εκπομπής “Έλληνες του κόσμου”, που μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πλέον εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο. Από τα Μακρίσια και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε έχει παρελάσει όλο το καλό ελληνικό τραγούδι. Κορυφαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές και άξιοι συνοδοιπόροι τους. Φέτος θέλησα να κάνω μια παράσταση-αφιέρωμα στον μεγάλο Στέλιο, που όμως να μην έχει τη συνηθισμένη και αναμενόμενη οπτική. Και παράλληλα να συνδυάσω την καλλιτεχνική με την εμπορική επιτυχία. Εννοώ την απήχηση και τον απόηχο της εκδήλωσης, μιας και η είσοδος στα Μακρίσια είναι ελεύθερη».

Όσον αφορά την επιλογή του Πλούταρχου, ο Τζουανόπουλος επισημαίνει πως ήταν «μονόδρομος»: «Ο Γιάννης είναι ένας προικισμένος ερμηνευτής με βιώματα και γνώση του λαϊκού μας τραγουδιού. Και ταυτόχρονα έχει έναν βαθύ σεβασμό για τους ανθρώπους που το δημιούργησαν και το υπηρέτησαν με ήθος, προσωπικό χάρισμα και αξιοπρέπεια. Αποδέχτηκε την πρότασή μου μ’ ένα απλόχερο και ολόκαρδο “ναι”… Τον γνώριζα από τα πρώτα του βήματα και διαπίστωσα πως η επιτυχία δεν έχει αλλοιώσει στο ελάχιστο τις αρχές και τον καλό του χαρακτήρα. Μάλιστα, όταν συναντηθήκαμε για να βρούμε το ρεπερτόριο, είχα μαζί μου μια λίστα με τα τραγούδια του Στέλιου. Λοιπόν ο Γιάννης τα ήξερε όλα… Όχι μόνο τις επιτυχίες αλλά και τα σπάνια και δύσκολα. Κι όταν λέω τα γνώριζε, εννοώ πως τα τραγουδούσε… Του διάβαζα έναν τίτλο κι αυτός άρχισε να ερμηνεύει όλο το κομμάτι. Είναι σε θέση δηλαδή να κερδίσει το στοίχημα».

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως ο Πλούταρχος είναι ικανός ερμηνευτής και είναι απόλυτα ειλικρινής όταν δηλώνει πως έχει μεγαλώσει με τα τραγούδια του Στέλιου και των συνοδοιπόρων του. Διαθέτει και βιώματα και λαϊκή φλέβα. Όμως αυτό δεν φτάνει. Κατά τη γνώμη μου, αν δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο ρεπερτόριο, σκύψει πάνω του και ματώσει με την ουσία του, είναι σε θέση να μας ξαφνιάσει ευχάριστα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και ποια τραγούδια τελικά από τα περίπου χίλια που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης θα διαλέξει για να αποδώσει.

Όλα δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει με αξιώσεις το στοίχημα!

http://www.tokarfi.gr/o-%CF%80%CE%BB%CE ... %B4%CE%B7/
stelios

Γιατί ο Πλούταρχος τραγουδάει Καζαντζίδη!
Εικόνα
Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Τζουανόπουλος, εμπνευστής του «εγχειρήματος», εξηγεί το πώς αλλά και το γιατί ο Πλούταρχος τραγουδάει Καζαντζίδη!
Σίγουρα, λίγοι φανταζόντουσαν μια συναυλία όπου ο Πλούταρχος θα τραγουδά αποκλειστικά και μόνο τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Στέλιος Καζαντζίδης.
Όπως γνωρίζεις εδώ και 25 χρόνια έχω τη διεύθυνση και επιμέλεια του Φεστιβάλ που διοργανώνεται στα Μακρίσια της Ηλείας στα πλαίσια της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού «Όταν γιορτάζουν οι Θεοί». Είναι αν θες η κατάληξη της ραδιοφωνικής μου εκπομπής «Έλληνες του κόσμου» που μεταδίδεται από την Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πλέον εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο. Από τα Μακρίσια και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε έχει παρελάσει όλο το καλό ελληνικό τραγούδι. Κορυφαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές και άξιοι συνοδοιπόροι τους. Φέτος θέλησα να κάνω μια παράσταση – αφιέρωμα στο μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη που όμως να μην έχει τη συνηθισμένη και αναμενόμενη οπτική. Και παράλληλα να συνδυάσω την καλλιτεχνική με την εμπορική επιτυχία. Εννοώ την απήχηση και τον απόηχο της εκδήλωσης μιας και η είσοδος στα Μακρίσια είναι ελεύθερη.

Η επιλογή του Πλούταρχου, δηλαδή, ήταν μονόδρομος…
Κάπως έτσι… Ο Γιάννης είναι ένας προικισμένος ερμηνευτής με βιώματα και γνώση του λαϊκού μας τραγουδιού. Και ταυτόχρονα έχει έναν βαθύ σεβασμό για τους ανθρώπους που το δημιούργησαν και το υπηρέτησαν με ήθος, προσωπικό χάρισμα και αξιοπρέπεια.

Πως αντέδρασε λοιπόν στην πρότασή σου;
Μ’ ένα απλόχερο και ολόκαρδο ναι… Τον γνώριζα από τα πρώτα του βήματα και διαπίστωσα πως η επιτυχία δεν έχει αλλοιώσει στο ελάχιστο τις αρχές και τον καλό του χαρακτήρα.

Πέρα από την υψηλή τέχνη και τεχνική των τραγουδιών που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης, το συγκεκριμένο ρεπερτόριο κουβαλάει «φορτία» που σημάδεψαν το τραγούδι αλλά και τις ζωές μας.
Ο Γιάννης, όπως μου είπε, πολλά από αυτά, τα τραγουδούσε όταν δούλευε στα χωράφια, για να ξεγελά τον κάματο των βαριών γεωργικών εργασιών. Έχει δηλαδή, τις μνήμες, ξέρει την αλήθεια τους.

Δεν φτάνει όμως μόνο το βίωμα. Απαιτείται κόπος και «μάτωμα» σε βάθος ώστε η προσέγγιση να έχει αξιώσεις, και σαν διαδικασία και σαν αποτέλεσμα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και ποια τραγούδια απ’ τα περίπου χίλια που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης θα διαλέξει για να αποδώσει.
Θα σου πω κάτι που ίσως σε ξαφνιάσει. Όταν συναντηθήκαμε για να βρούμε το ρεπερτόριο, είχα μαζί μου μια λίστα με τα τραγούδια του Στέλιου. Λοιπόν ο Γιάννης τα ήξερε όλα… Όχι μόνο τις επιτυχίες αλλά και τα σπάνια και δύσκολα. Κι όταν λέω τα γνώριζε, εννοώ πως τα τραγουδούσε… Του διάβαζα έναν τίτλο κι αυτός άρχισε να ερμηνεύει όλο το κομμάτι. Είναι σε θέση δηλαδή να κερδίσει το στοίχημα.

Εκτός από τα Μακρίσια και το ραδιόφωνο, στη ζωή σου θέση έχουν ο στίχος, η ποίηση, ακόμη και η υποκριτική. Η τέχνη λοιπόν πως μπορεί να λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές που περνάμε;
Θεραπευτικά. Το τραγούδι και οι τέχνες ομορφαίνουν τις ζωές μας. Δίνουν απάγκιο αλλά και διέξοδο, ελπίδα μέσα στα προβλήματα που κυκλώνουν τη χώρα και την καθημερινότητά μας. Απ’ την πλευρά μου δε μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι σε ένα ταπεινό ξωκλήσι, στον Αγιάννη, στα Μακρίσια, να συναντιούνται απ’ όλον τον κόσμο, οι απόδημοι ακροατές της εκπομπής μου, και όλοι μαζί να γιορτάζουμε, σαν μια οικογένεια, το αντάμωμά μας, με αθάνατες μουσικές, τραγούδια, παραστάσεις, αφιερώματα. Ευλογία πραγματική! Έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε και ο μεγάλος μας Μίκης, που έχει τιμήσει -και τιμηθεί- πολλές φορές τις εκδηλώσεις μας…

http://www.ogdoo.gr/prosopa/synenteykse ... kazantzidi
stelios

Από τις πρόβες για την συναυλία.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
stelios

Η μεγάλη μοναδική βραδιά θα ηχογραφηθεί και θα μεταδοθεί από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή Της Ελλάδας της ΕΡΤ, εντός του Αυγούστου.
stelios

Μου έστειλε ο Άκης video από τις πρόβες.Θα είναι καταπληκτικός. :belly-dance:
Τον άκουσα να λέει το Η ζωή μου όλη και μου έχει κολλήσει από προχθές. :fan:
stelios

Hλεία: Σε καφενεία στα Μακρίσια ο Γιάννης Πλούταρχος , πριν την αποψινή συναυλία
Εικόνα
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/346569
stelios

Προβες στα Μακρισια Ολυμπιας!!!! Αποψε το αφιερωμα στον μεγιστο Στ. Καζαντζιδη!!!!
Εικόνα
Εικόνα
stelios

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
stelios

Εικόνα
Στα καλυτερα του. :525807:
stelios

Εικόνα
Liakoman

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Liakoman »

Ακούω μετά απο πολύ καιρό τις Μικρές Φωτογραφίες.
Τι δίσκος ρε παιδί μου. :007:
Ο καλύτερός του για μένα. :smile:
Άβαταρ μέλους
fylakas_aggelos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fylakas_aggelos »

Δισκάρα όπως σχεδόν όλοι του οι δίσκοι.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...
Άβαταρ μέλους
panosif

stelios

Το τελευταίο γράμμα του μεγάλου στιχουργού Κώστα Βίρβου που έφυγε από την ζωή πρίν λίγες ημέρες...Τα συγκινητικά του λόγια για τον αγαπημένο μας ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχο!
Εικόνα
Το τελευταίο γράμμα του Κώστα Βίρβου… "Οι νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες πρέπει να πάρουν τη σκυτάλη"
Συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο Γιάννης Τζουανόπουλος έκανε μια αναφορά στον μεγάλο στιχουργό Κώστα Βίρβο που πριν λίγες μέρες έφυγε από κοντά μας και που το 2010 είχε τιμηθεί στον Αι- Γιάννη. Μάλιστα λίγες μέρες πριν φύγει, ο αείμνηστος Κώστας Βίρβος έγραψε ένα γράμμα στον Γιάννη Τζουανόπουλο που το διάβασε με σπασμένη φωνή στον κόσμο.
«Αγαπητέ Γιάννη
Είσαι ένας άνθρωπος με ήθος και ευαισθησία και δουλεύεις ακούραστα για να αναδείξεις το καλό λαϊκό τραγούδι! Το έχω πει πολλές φορές ότι το καλό λαϊκό τραγούδι διδάσκει τους νέους ανθρώπους και έχει πολύ δύναμη που την χρειάζονται όλοι. Εσύ Γιάννη έχεις διοργανώσει καταπληκτικές συναυλίες . Η συναυλία που μου αφιέρωσες πριν λίγα χρόνια στα Μακρίσια ήταν για μένα πολύ σπουδαία και σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα διοργανώνεις αυτήν την συναυλία με τραγούδια της ξενιτιάς που είχε ερμηνεύσει ο αείμνηστος και μοναδικός Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος υπήρξε και στενός συνεργάτης μου. Σήμερα ο Στέλιος δεν υπάρχει πια. Η φωνή του ήταν μοναδική και είναι λάθος να προσπαθήσει κάποιος νεότερος να μιμηθεί αυτήν την φωνή. Με αυτό το σκεπτικό, η ιδέα σου να τραγουδήσει ο Γιάννης Πλούταρχος τα τραγούδια αυτά είναι πολύ καλή, γιατί έχει γνήσια λαϊκή φωνή και μου αρέσει πολύ. Είναι ιδιαίτερη φωνή και πολύ διαφορετική από τον Καζαντζίδη. Ο Γιάννης Πλούταρχος θα προσδώσει μια άλλη μορφή σε αυτά τα τραγούδια, είναι ένας νέος τραγουδιστής με ήθος και σεβασμό και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Εγώ πάντα εμπιστευόμουν τους νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το καλό λαϊκό τραγούδι έχει ανάγκη να πάρουν τη σκυτάλη οι νέοι και ταλαντούχοι. Το χρειάζεται η κοινωνία.
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Γιάννη και σε σένα

Κώστας Βίρβος
Απάντηση