Φοίβος

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
stelios

Re: Φοίβος & Spicy Artists

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelios »

MusicLover έγραψε:
deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
stelios έγραψε:Διακρίνω μια αντιπάθεια για την νέα μούσα του Φοίβου.Η φωτογραφία δεν είναι καλή,η Στέλλα είναι κούκλα.
Ποια νέα μούσα παιδί μου; 2 τραγούδια της έχει δώσει 2 χρόνια τώρα και κάνουμε αμάν για το 3ο..
εν δυνάμει μούσα :belly-dance: :belly-dance:
Νέα μούσα θα γίνει μόνο κάποια στην οποία θα κάνει δίσκο. Αν είναι να τις ξεπετάει με singles 1 το χρόνο να το χέσω..
Με σχεδόν όλους έτσι δεν κάνει πλεον;Εγώ πιστεύω πως θέλει να επενδύσει σε νέα πρόσωπα.
Ειδικά με την Καλλή πιστεύω πως θέλει να κάνει προσεκτικά βήματα.
I like people too much or not at all.
supernatural22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από supernatural22 »

Η Καλλή έχει πορεία μια 10ετία,ως μικρό όνομα σε κέντρα,και κάνοντας φωνητικά σε δίσκους.Πριν 7-8 χρόνια είχε και ένα ντουέτο με τον Μπίγαλη.Και πριν έρθει στην Ελλάδα,είχε κάνει μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.Άρα είναι σίγουρα 33-35 χρονών το λιγότερο!
stelios

deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
stelios έγραψε:Διακρίνω μια αντιπάθεια για την νέα μούσα του Φοίβου.Η φωτογραφία δεν είναι καλή,η Στέλλα είναι κούκλα.
Ποια νέα μούσα παιδί μου; 2 τραγούδια της έχει δώσει 2 χρόνια τώρα και κάνουμε αμάν για το 3ο..
Ελπίζουμε να γίνει μούσα πριν καταντήσει μουσείο. :fan:
deba
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από deba »

stelios έγραψε:
deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
αν είναι 33-25 όπως λέει η σούπερ και το πάει ένα κομμάτι το χρόνο όπως λέει ο εραστής την μουσικής δε βλέπω άλλο μέλλον :fan: :fan:
Αγκαλιαστείτε...δεν ξέρω γιατί, αλλά κάνει καλό.
stelios

deba έγραψε:
stelios έγραψε:
deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
αν είναι 33-25 όπως λέει η σούπερ και το πάει ένα κομμάτι το χρόνο όπως λέει ο εραστής την μουσικής δε βλέπω άλλο μέλλον :fan: :fan:
33-25 δύσκολο να είναι. :lol:
manos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από manos »

sth thesh ton tragoudiston ths spicy tha kathomoun na grapso monos mou ta tragoudia mou...oxi pou tha perimena apo to foivo ena tragoudi ana xrono...pragmatika aporo me thn ypomoni tous...
Mamma Mia..πως να αντισταθώ;
deba
Επικοινωνία:

stelios έγραψε:
deba έγραψε:
stelios έγραψε:
deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
33-25 δύσκολο να είναι. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
33 είναι...25 δείχνει το υπέρλαμπρο αυτό αστέρι :007: :007: :tease: :tease:
supernatural22

Από το βιογραφικό της:

Στην ηλικία των 18 ετών έφυγε στις Η.Π.Α. για σπουδές. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη στο Queen’s College City University of N.Y. μουσικολογία και πήρε πτυχίο διδασκαλίας στη φωνητική. Mετά από έξι χρόνια ήρθε μόνιμα στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε σε μεγάλες πίστες κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την φωνή της.

http://www.goustarwbouzoukia.gr/?p=1376

Και από συνέντευξή της

Ήρθα στην Αθήνα το 2004, ουσιαστικά ξεκινώντας από το μηδέν. Δεν ήξερα κανέναν και τίποτα...

http://www.mediasoup.gr/node/53340

Άρα είναι γύρω στα 32 αν το 2004 ήταν 24 χρονών.Και έχει γενέθλια 19 Ιουνίου.
deba
Επικοινωνία:

μπράβο σουπερ! όλα τα έχεις πια! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
supernatural22

Επίσης βλέπω ότι ο Φοίβος δεν συνεργάζεται τελευταία με καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών.Ο νεότερος είναι ο Νίνο.Ο Καλίδης είναι 35,o Πετρέλης 37,ο Μενιδιάτης 38,ο Γιασεμής 42,ο Ιωακείμ Φωκάς 35+.Μόνο ο Οικονομόπουλος είναι κάτω των 30,αλλά δεν ανήκει στη Spicy!
deba
Επικοινωνία:

η Σπανού; :read:
stelios

supernatural22 έγραψε:Επίσης βλέπω ότι ο Φοίβος δεν συνεργάζεται τελευταία με καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών.Ο νεότερος είναι ο Νίνο.Ο Καλίδης είναι 35,o Πετρέλης 37,ο Μενιδιάτης 38,ο Γιασεμής 42,ο Ιωακείμ Φωκάς 35+.Μόνο ο Οικονομόπουλος είναι κάτω των 30,αλλά δεν ανήκει στη Spicy!
Το Tus πόσο είναι; :fan:
deba
Επικοινωνία:

α και ο Tus...σωστά!
supernatural22

deba έγραψε:η Σπανού; :read:
H Σπανού είναι 31 (άλλο αν τη γράφουν πότε 26,πότε 28).Ο Tus είναι 30 και κάτι,έχει πάνω από 10ετία που είναι γνωστός,κάνοντας mixtapes!
deba
Επικοινωνία:

η μούσα Σιμέλα; :fan:

κάποιον θα βρούμε...δε γίνεται!
supernatural22

deba έγραψε:η μούσα Σιμέλα; :fan:

κάποιον θα βρούμε...δε γίνεται!
H Σιμέλα είναι μικρή,γύρω στα 21-22,αλλά δεν συνεργάζεται με το Φοίβο.Όπως και η Ναυσικά των REC είναι γύρω στα 25.Και τελικά ο Tus είναι μόνο 26 χρονών,το είδα τώρα ψάχνοντας στο google,σε συνέντευξη του 2010 έλεγε 24χρονος.Και ο ίδιος λέει στην ίδια συνέντευξη ότι ξεκίνησε το rap από τα 15 του!
deba
Επικοινωνία:

οκ...πιάνεται ο tus τότε :belly-dance:
Nick_Man

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nick_Man »

MusicLover έγραψε:
deba έγραψε:
MusicLover έγραψε:
Νέα μούσα θα γίνει μόνο κάποια στην οποία θα κάνει δίσκο. Αν είναι να τις ξεπετάει με singles 1 το χρόνο να το χέσω..
Ναι ναι είναι τόσο μούσα όσο και η Σπανού που μας είχανε πρήξει από εποχής heaven ότι βρήκε νέα μούσα και θα παρατήσει τη βανδή ... και τελικά στη μία έχει δώσει 3 τραγούδια σε 5 χρόνια και στην άλλη 2 τραγούδια σε 3 χρόνια :fan:
minerboh

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minerboh »

Θα γράψω εδώ τη κριτική μου για το νέο δίσκο της Βανδή γιατί δεν έχω πρόσβαση στo Βανδοτομέα.
Πρόκειται για τη πέμπτη κυκλοφορία της Spicy (λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο δίσκο της Βανδή, τις δύο συλλογές και το δίσκο της Κοκκίνου). Καταρχήν οφείλω να πω οτι δεν πίστευα οτι θα βγει αυτός ο δίσκος, τουλάχιστον όχι άμεσα, αν λάβω υπόψη δύο γεγονότα, 1) οτι η εταιρία μετράει ήδη αρκετά χρόνια ζωής και δεν υπήρχε μεγάλη κινητικότητα πέρα απο τις ψηφιακές κυκλοφορίες, 2) οτι η Βανδή είχε τεμπελιάσει λίγο σε οτι αφορά τη δισκογραφία της τα τελευταία χρόνια. Χάρηκα που διαψεύστηκα!
Μπαίνοντας στην ουσία λοιπόν λέω οτι ο δίσκος είναι μια πολύ μεγάλη ευχάριστη έκπληξη γιατί πρώτο κυκλοφόρησε, δεύτερο είναι πολύ καλύτερος απο το προηγούμενο απαράδεκτο δίσκο ο οποίος βγήκε εντελώς στο ντούκου με απαίσιο τραγούδι κράχτη (κορίτσι δράμα) και με τα υπόλοιπα τραγούδια να αποτελουν
ανακύκλωση προηγουμένων. Στο Άλλαξα βλέπουμε μια προσπάθεια τόσο της ερμηνεύτριας όσο και του συνθέτη να παρουσιάσουν κάτι πιο διαφορετικό, μια πιο ήρεμη δυλειά (δεδομένου οτι ο δίσκος στη πλεοψηφία του έχει αργά κομμάτια). Είναι σίγουρα πολύ καλύτερος απο το Σελαβι αλλά κατεμε είναι λίγο κατώτερος απο τις Προφητείες (που προσωπικά πστεύω οτι είναι η καλύτερη στιγμή του διδύμου).
Φυσικά εννοείται οτι απείρως φορές καλύτερος απο το δίσκο της Κοκκίνου στην οποία ουλειά κυριαρχεί η τσαπατσουλιά.
Το εξώφυλλο είναι πολύ όμορφο και λιτό και εμπνεεί κατα μια έννοια και το περιεχόμενο του δίσκου. Είναι απλά η Βανδή και αφήνει την αναδιαμφισβήτητη ομορφιά της να μιλήσει χωρίς πολλά φτιασίδια και εκνευριστικά κραγιόν (στο εξώφυλλο της αυλής έμοιαζε με ενα κομμάτι πλαστικού ενω στο ΣΕλαβι έμοιαζε σα καρνάβαλος, στο Άλλαξα όμως αφήνει το πρόσωπό της με λίγο μεηκ απ να μας μιλήσει μέσα στη καρδιά, ίσως το καλύτερο της εξώφυλλο, άρα ενα 10 με τόνο απο έμένα σε αυτό το σημείο).

Ας πeράσουμε στην αξιολόγηση των κομματιών τώρα...
1) Νησί-9.5. Πολύ καλό κομμάτι με εξίσου όμορφο στίχο. Έχω την εντύπωση οτι είναι νησιώτικο. Πολύ καλή πρόταση πάντως.
2)το αστέρι μου-7 Το ρεφραίν καλό, το υπόλοιπο σύνολο με κουράζει.
3) Μου έχεις περάσει-5. Η πρώτη ποπ στιγμή του δίσκου, ποτέ δεν το χώνεψα αυτό το κομμάτι, βαρετό και με κάνει να νυστάζω. Χαριτωμένη η απόπειρα του Φοίβου να θολώσει τα νερά. Αν και στην αρχή τσίμπησα βέβαια αλλά και πάλι, δεν με πείθει οτι ο Γαβρίλης Μώσας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Θα δούμε στην απονομή.
4) καταλαβαίνω-10. Καταπληκτική εισαγωγή! Ενα υπέροχο μελαγχολικό αργό κομμάτι.
5) Μου φτιάχνεις τη μέρα-8. Ενα διαφορετικό άκουσμα, θυμίζει λίγο Πυξ-Λαξ αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι κακό, ίσια-ίσα.
6) Λίγο Ψέμα-4.Δεν μου άρεσε καθόλου.
7) Το λίγο σου να ζώ-5. Ούτε αυτό μου άρεσε.
8) Γυρίσματα-10+++. Δεν ΄χω να καταλογίσω τίποτα αρνητικό για αυτό το τραγούδι, ενα απο τα καλύτερά της.
9)Με ενα αντίο-7. Έτσι και έτσι. Πολύ γλυκειά η ερμηνεία της όμως εδώ.
10) Πάλι επισρέφω-8. Θυμίζει λίγο το αν είσαι ενα αστέρι του Βέρτη. Μου άρεσε λίγο το ρεφραίν.
11) Έλα κοντά-5. Το μοναδικό εύθυμο κομμάτιτου δίσκου. Δεν ξέρω αλλά...δεν. Χρειάζεται πάντως ο δίσκος λίγο περισσότερο κέφι (φαντάζομαι οτι ξέρετε τι εννοώ).
12) Άλλαξα-4. Το μόνο χασάπικο του δίσκου που δίνεΙ και το όνομα του και στη δουλειά. Δεν μου άρεσε παιδιά, συγνώμη αλλά το ''και τα σκυλιά δεμένα'' μου φαίνεται κάπως. Επι προσθέτω είναι πολύ βαρετό κομμάτι, με κάνει και νυστάζω.

Πρόκειται για μια άκρως καλοδεχούμενη προσπάθεια ισορροπίας μεταξύ λαικού και ποπ με τη ζυγαριά να γέρνει ελαφρά προς τη μεριά του ποπ. Αντίθετα με το Σελαβι, ξεκινάει λαικά και μετά δίνει τη σκυτάλη στο ποπ με κάποιες εναλλαγές εδώ και εκεί.
'Οπως είπα και πριν, είναι ενα πολύ καλός δίσκος, πολύ καλύτερος απο το Σελαβί και φυσικά απείρως φορές καλύτερος απο τα Ελλοτράγουδα. Λείπουν φυσικά τα ηχητικά εφέ, σήμα κατατεθέν των Φοιβοτράγουδων αλλά αυτό μάλλον εξηγείται απο το γεγονός οτι ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι πιο ήρεμο απο ότι αυτά του παρελθόντος. Η απουσία του ζειμπέκικου και γενικά του μπουζουκιού και πάλι γίνεται αισθητή και δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ναι, καταλαβαίνω οτι μάλλον προσπαθεί να εξισορροπίσει τον υπερκερασμό που μας έτριψε στη μούρη στα χρόνια της σκουπιδοχέβεν αλλά και πάλι, πιστευω οτι ενα ζειμπέκικο θα ήταν μια χαρά προσθήκη στο δίσκο.
Αυτά απο μένα, εν αναμονή του επόμενου δίσκου λοιπόν απο τη Spicy.
MusicLover

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MusicLover »

manos έγραψε:sth thesh ton tragoudiston ths spicy tha kathomoun na grapso monos mou ta tragoudia mou...oxi pou tha perimena apo to foivo ena tragoudi ana xrono...pragmatika aporo me thn ypomoni tous...
Μόνο που ξέχασες μια λεπτομέρεια. Θα πρέπει να έχουν συνθετική ικανότητα για να γράψουν τα κομμάτια τους.. :fan:
Μαλλί, βάτα συμπεθέρα, ντέφι-ντέφι.
Απάντηση