pianist έγραψε:Πλάκα κάνεις, η Γλυκερία είναι πιο νέα από όλες!!! (θεά γαρ)SD54 έγραψε:Καθόλου τυχαίο...masilnto έγραψε: και στις δύο άκρες Μπάμπαλη-Ασλανίδου.
Τ_ό_σ_ο τυχαίο πια?
είναι οι μικρότερες...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nτροπή!

ΑΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ, ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ) Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΦΩΝΗ! ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΙ ΕΓΩ) ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ (ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ). ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ "ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ", "ΚΑΙΓΟΜΑΙ", "ΤΖΙΒΑΕΡΙ", "Σ΄ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ" ΚΛΠ! ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΜΩ!!!!pianist έγραψε:Έλεος! Η Γλυκερία δεν έχει καμία μουσική παιδεία! Τι συγκρίνεις, πως έλεγε τις κούπες η Αρβανιτάκη το 84 με το πως τραγουδάει η Γλυκερία τώρα; Και πως μπορείς να λες ότι η Αρβανιτάκη που όλοι οι μουσικοί λατρεύουν μπορεί να έχει την ποιότητα της Γλυκερίας που η άρθρωση της και μόνο είναι ΧΑΛΙΑ στη δεκαετία του 80; Η Αρβανιτάκη κάνει τέχνη όταν τραγουδάει και για αυτό την εκτιμούνε όλοι. Η Γλυκερία κάνει σκέτα γυρίσματα ανευ ουσίας και ακόμα και στις χαμηλές της κόβει τις συλλαβές σαν να λέει συνθήματα! Ακου εκεί να μιλήσει για τεχνική και ποιότητα...Stefan έγραψε:ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΩ. ΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ (ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ). ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΗ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ! Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕ ΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80!masilnto έγραψε:Η Γλυκερία γενικά είναι σταθερή αξία φωνητικά,
τις περισσότερες φορές όμως ψυχρή ερμηνευτικά,
ενώ τις δεκαετίες 80 και 90 μεγαλουργούσε,η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.Όπως και υψηλές πωλήσεις.
Όμως το να πει πιο ευπεπτα τραγούδια τότε ήταν σίγουρα κ α ι επιλογή της,πράγμα που σε βάθος χρόνου το έχει πληρώσει,μιας και σαν καλλιτεχνική υπόσταση δεν εκπέμπει την "ιερότητα" της Χαρούλας,της Αρβανιτάκη,της Πρωτοψάλτη (μέχρι πρότινος).
Παρόλα αυτά την είδα στην εκπομπή του Λαζόπουλου,και για την ακρίβεια την άκουσα.Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια ατυχής εμφάνιση απλά.
Αν αφουγκραστούμε λοιπόν τις γνώμες άλλων, όταν η Γλυκερία τραγούδαγε το Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι στο Λυκαβηττό και το κανε σκυλάδικο (τόλμησε να το δισκογραφήσει κι όλας) η Αρβανιτάκη τραγούδαγε ως καλεσμένη του Χατζιδάκι στο Σείριο!!
Και πότε κάλεσε ο Μίκης την Ελευθερία να τραγουδήσει μαζί του και πότε την Αρβανιτάκη!!
Για να μην μιλήσουμε και για το Λευτέρη Παπαδόπουλο που έχοντας δει την Νίνου On Stage είπε με παρρησία ότι η Αρβανιτάκη είναι καλύτερη!
Τελείως άκυρος είσαι λοιπόν όσον αφορά τις εκτιμήσεις σου εξαιρουμένου του τι απλά αγαπάς!
Καλά εδώ ο Θοδωράκης ήθελε να γράψει στο Ρέμο...vroxitonasterion έγραψε:Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ. ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΌΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
Mono mi milisei kaneis me to Xatzidaki giati tote PRAGMATIKA tha iparxei provlima!!!masilnto έγραψε:Μόλις μου στειλε sms ο κύριος Σταύρος Ξαρχάκος,θα το σκεφθεί και θα παρέμβει στο θέμα,προσεχώς!(μέσω εμού φυσικά.ποιος άλλος θα μπορούσε να σας τα μεταφέρει..)
Kανείς δεν είπε ότι η Γλυκερία δεν έχει φωνάρα, ως ερμηνεύτρια όμως δεν... Και επειδή εσένα σου αρέσουν τα κομμάτια που αναφέρεις... ε όχι και δεν είναι τυχαίο που τις εκτελέσεις αυτές δεν τις συγκράτησε κανείς από τη Γλυκερία η οποία ούτε και τον Δημητράτο δεν ξεπέρασε εδώ.Stefan έγραψε:ΑΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ, ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ) Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΦΩΝΗ! ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΙ ΕΓΩ) ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ (ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ). ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ "ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ", "ΚΑΙΓΟΜΑΙ", "ΤΖΙΒΑΕΡΙ", "Σ΄ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ" ΚΛΠ! ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΜΩ!!!!pianist έγραψε:Έλεος! Η Γλυκερία δεν έχει καμία μουσική παιδεία! Τι συγκρίνεις, πως έλεγε τις κούπες η Αρβανιτάκη το 84 με το πως τραγουδάει η Γλυκερία τώρα; Και πως μπορείς να λες ότι η Αρβανιτάκη που όλοι οι μουσικοί λατρεύουν μπορεί να έχει την ποιότητα της Γλυκερίας που η άρθρωση της και μόνο είναι ΧΑΛΙΑ στη δεκαετία του 80; Η Αρβανιτάκη κάνει τέχνη όταν τραγουδάει και για αυτό την εκτιμούνε όλοι. Η Γλυκερία κάνει σκέτα γυρίσματα ανευ ουσίας και ακόμα και στις χαμηλές της κόβει τις συλλαβές σαν να λέει συνθήματα! Ακου εκεί να μιλήσει για τεχνική και ποιότητα...Stefan έγραψε:ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΩ. ΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ (ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ). ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΗ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ! Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕ ΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80!masilnto έγραψε:Η Γλυκερία γενικά είναι σταθερή αξία φωνητικά,
ενώ τις δεκαετίες 80 και 90 μεγαλουργούσε,η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.Όπως και υψηλές πωλήσεις.
Όμως το να πει πιο ευπεπτα τραγούδια τότε ήταν σίγουρα κ α ι επιλογή της,πράγμα που σε βάθος χρόνου το έχει πληρώσει,μιας και σαν καλλιτεχνική υπόσταση δεν εκπέμπει την "ιερότητα" της Χαρούλας,της Αρβανιτάκη,της Πρωτοψάλτη (μέχρι πρότινος).
Παρόλα αυτά την είδα στην εκπομπή του Λαζόπουλου,και για την ακρίβεια την άκουσα.Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια ατυχής εμφάνιση απλά.
Αν αφουγκραστούμε λοιπόν τις γνώμες άλλων, όταν η Γλυκερία τραγούδαγε το Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι στο Λυκαβηττό και το κανε σκυλάδικο (τόλμησε να το δισκογραφήσει κι όλας) η Αρβανιτάκη τραγούδαγε ως καλεσμένη του Χατζιδάκι στο Σείριο!!
Και πότε κάλεσε ο Μίκης την Ελευθερία να τραγουδήσει μαζί του και πότε την Αρβανιτάκη!!
Για να μην μιλήσουμε και για το Λευτέρη Παπαδόπουλο που έχοντας δει την Νίνου On Stage είπε με παρρησία ότι η Αρβανιτάκη είναι καλύτερη!
Τελείως άκυρος είσαι λοιπόν όσον αφορά τις εκτιμήσεις σου εξαιρουμένου του τι απλά αγαπάς!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΗ-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΡΑ)
Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει πει επίσης πρόσφατα ότι η Αλεξίου δεν θα γίνει ποτέ μεγάλη τραγουδίστρια επειδή δεν έχει πει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια του.vroxitonasterion έγραψε:Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΟΥ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ. ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΌΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ! Η ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ; ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΥΘΕΩΣ: ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ; ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ (ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.pianist έγραψε:Kανείς δεν είπε ότι η Γλυκερία έχει φωνάρα, ως ερμηνεύτρια όμως δεν... Και επειδή εσένα σου αρέσουν τα κομμάτια που αναφέρεις... ε όχι και δεν είναι τυχαίο που τις εκτελέσεις αυτές δεν τις συγκράτησε κανείς από τη Γλυκερία η οποία ούτε και τον Δημητράτο δεν ξεπέρασε εδώ.Stefan έγραψε:ΑΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ, ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΙΖΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ (ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ) Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΦΩΝΗ! ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΙ ΕΓΩ) ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ (ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ). ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ "ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ", "ΚΑΙΓΟΜΑΙ", "ΤΖΙΒΑΕΡΙ", "Σ΄ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ" ΚΛΠ! ΟΧΙ ΤΟΣΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΜΩ!!!!pianist έγραψε:Έλεος! Η Γλυκερία δεν έχει καμία μουσική παιδεία! Τι συγκρίνεις, πως έλεγε τις κούπες η Αρβανιτάκη το 84 με το πως τραγουδάει η Γλυκερία τώρα; Και πως μπορείς να λες ότι η Αρβανιτάκη που όλοι οι μουσικοί λατρεύουν μπορεί να έχει την ποιότητα της Γλυκερίας που η άρθρωση της και μόνο είναι ΧΑΛΙΑ στη δεκαετία του 80; Η Αρβανιτάκη κάνει τέχνη όταν τραγουδάει και για αυτό την εκτιμούνε όλοι. Η Γλυκερία κάνει σκέτα γυρίσματα ανευ ουσίας και ακόμα και στις χαμηλές της κόβει τις συλλαβές σαν να λέει συνθήματα! Ακου εκεί να μιλήσει για τεχνική και ποιότητα...Stefan έγραψε:ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΩ. ΑΣ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ (ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ). ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΡΗ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΖΙΒΑΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ! Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕ ΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80!masilnto έγραψε:Η Γλυκερία γενικά είναι σταθερή αξία φωνητικά,
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΗ-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΑΚΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΡΑ)
Τώρα το τι σου αρέσει και το τι αφήνει ο καθένας πίσω του είναι πράγμα ξεχωριστό και δεν είναι τυχαίο ότι η Αρβανιτάκη ανήκει στην λεγόμενη αγία τετραδα (Αλεξίου-Γαλάνη-Αρβανιτάκη-Πρωτοψάλτη) ενώ η Γλυκερία κάνει support στο Χατζηγιάννη...
ΙΣΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.pianist έγραψε:Mα καλά παραθέτεις ένα μήνυμα μου στο οποίο γράφω στην πρώτη μου πρόταση ότι η Γλυκερία έχει φωνάρα και μου λες αμέσως ότι δεν παραδέχομαι τη μεγάλη φωνή της Γλυκερίας. Δεν είναι αστείο;
Όλες αυτές σου είπα ότι είναι μεγαλύτερες τραγουδίστριες από τη Γλυκερία όχι ότι έχουν καλύτερη φωνή. Πχ η Πρωτοψάλτη δεν έχει.
Αλλά ως καλλιτεχνική ολότητα, ως καριέρα αν θες... Ναι, έχω ακούσει τη Γλυκερία ζωντανά και νομίζω πως κάνει γυρίσματα όπου της κατεβαίνει χωρίς να αντιλαμβάνεται πολλές φορές τι λέει!
Καλλιτεχνικά πάλι.. Η Αρβανιτάκη έχει κατοχυρωμένες ορισμένες δισκάρες που λίγες τα κατάφεραν... Ε πες μας τώρα ότι θα έλεγε η Γλυκερία τα Τραγούδια για τους μήνες και θα πούλαγε 100000 με τόσο δύσκολα κομμάτια! Όχι, η Ελευθερία κατάφερε να τα ερμηνεύσει με ένα τέτοιο τρόπο που μόνο μια πραγματικά μεγάλη τραγουδίστρια μπορούσε να τα περάσει στον κόσμο χωρίς να κατεβάσει καθόλου τον πήχυ! Η Γλυκερία δεν είχε το περιεχόμενο και το ταλέντο να υποστηρίξει δίσκους σαν το Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ, σαν τα Κορμιά και τα Μαχαίρια, σαν τα Χάρτινα. Ναι, η φωνή της θα ταίριαζε, αλλά δεν θα είχαν αυτοί οι δίσκοι καμία ανταπόκριση στον κόσμο γιατί θα έλεγε τα λαϊκά σαν ζειμπέκικα, τα χαρούμενα σαν τσιφτετέλια και γενικώς θα έκανε ό,τι ξέρει να κάνει ως διασκεδάστρια που είναι (και δεν το λέω απαξιωτικά)
Stefan έγραψε:ΙΣΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.pianist έγραψε:Mα καλά παραθέτεις ένα μήνυμα μου στο οποίο γράφω στην πρώτη μου πρόταση ότι η Γλυκερία έχει φωνάρα και μου λες αμέσως ότι δεν παραδέχομαι τη μεγάλη φωνή της Γλυκερίας. Δεν είναι αστείο;
Όλες αυτές σου είπα ότι είναι μεγαλύτερες τραγουδίστριες από τη Γλυκερία όχι ότι έχουν καλύτερη φωνή. Πχ η Πρωτοψάλτη δεν έχει.
Αλλά ως καλλιτεχνική ολότητα, ως καριέρα αν θες... Ναι, έχω ακούσει τη Γλυκερία ζωντανά και νομίζω πως κάνει γυρίσματα όπου της κατεβαίνει χωρίς να αντιλαμβάνεται πολλές φορές τι λέει!
Καλλιτεχνικά πάλι.. Η Αρβανιτάκη έχει κατοχυρωμένες ορισμένες δισκάρες που λίγες τα κατάφεραν... Ε πες μας τώρα ότι θα έλεγε η Γλυκερία τα Τραγούδια για τους μήνες και θα πούλαγε 100000 με τόσο δύσκολα κομμάτια! Όχι, η Ελευθερία κατάφερε να τα ερμηνεύσει με ένα τέτοιο τρόπο που μόνο μια πραγματικά μεγάλη τραγουδίστρια μπορούσε να τα περάσει στον κόσμο χωρίς να κατεβάσει καθόλου τον πήχυ! Η Γλυκερία δεν είχε το περιεχόμενο και το ταλέντο να υποστηρίξει δίσκους σαν το Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ, σαν τα Κορμιά και τα Μαχαίρια, σαν τα Χάρτινα. Ναι, η φωνή της θα ταίριαζε, αλλά δεν θα είχαν αυτοί οι δίσκοι καμία ανταπόκριση στον κόσμο γιατί θα έλεγε τα λαϊκά σαν ζειμπέκικα, τα χαρούμενα σαν τσιφτετέλια και γενικώς θα έκανε ό,τι ξέρει να κάνει ως διασκεδάστρια που είναι (και δεν το λέω απαξιωτικά)
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ! ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΘΕΩΡΩ) ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΑΚΡΑΝ! ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΤΕΧΝΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟΘΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ) ΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΝΕΔΕΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ;
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ (ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΡΤΣΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Η ΙΔΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΛΥΚΕΡΙΑ! ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ! ΜΕΓΙΣΤΗ! ΚΑΝΕΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ! ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ... ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗ!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ! Ο ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ! ΑΡΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!pianist έγραψε:Stefan έγραψε:ΙΣΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.pianist έγραψε:Mα καλά παραθέτεις ένα μήνυμα μου στο οποίο γράφω στην πρώτη μου πρόταση ότι η Γλυκερία έχει φωνάρα και μου λες αμέσως ότι δεν παραδέχομαι τη μεγάλη φωνή της Γλυκερίας. Δεν είναι αστείο;
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ! ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΛΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΘΕΩΡΩ) ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΑΚΡΑΝ! ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΜΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΤΕΧΝΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟΘΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΟ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ) ΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΝΕΔΕΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ;
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ (ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΡΤΣΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ Η ΙΔΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΟΤΗΤΑ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΛΥΚΕΡΙΑ! ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΝΗ! ΜΕΓΙΣΤΗ! ΚΑΝΕΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ! ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ... ΚΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗ!
Όταν πόσταρες το διόρθωνα!Ήθελα να γράψω
Kανείς δεν είπε ότι η Γλυκερία δεν έχει φωνάρα αλλά μου ξέφυγε ένα δεν...
Νομίζω ότι τη Δημητρούλα, την Ελενίτσα, το Ερηνάκι κ. α σμυρνέικα τα είχε κάνει σουξέ η κυρία Αλεξίου όταν η Γλυκερία δεν υπήρχε ακόμα στο μουσικό στερέωμα. Αυτά για να βάζουμε μερικά πράγματα στη θέση τους...
Και είδες; Θεωρείς το δίσκο Τα κορμιά και τα μαχαίρια λαϊκό και ότι μπορεί η Γλυκερία να τραγουδάει Λίνα Νικολακοπούλου επειδή έχει και δύο τσιφτετέλια μέσα! ΚΑταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε;
Τα αλλα που λες δεν είναι καλλιτεχνικά κριτήρια και ισχύουν μόνο κατά τη γνώμη σου. Το να παίρνει ένα χειροκρότημα κατά τη διάρκεια των χωρίς λόγο συχνών φωνητικών επιδείξεων δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Η Γλυκερία είναι μια πολύ καλή λαϊκή τραγουδίστρια με πολύ καλή φωνή αλλά ως εκεί. Διασκεδάστρια πολύ έξυπνη, αφού επέλεξε τόσα χρόνια να τραγουδάει σε μαγαζιά που ο κόσμος πάει να διασκεδάσει (μπουζούκια) και καλά έκανε, γιατί αυτό την καθιστά ευφυή.. Δεν έχει το υπόβαθρο να κάνει κάτι βαθύτερο, ούτε ερμηνεύει ούτε τέχνη κάνει! Έλεος πια να λέτε τέχνη οτιδήποτε αρέσει σε εσάς τους δυο τρεις!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ! Ο ΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ! ΑΡΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!pianist έγραψε:Stefan έγραψε:ΙΣΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΑΡΑ. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.pianist έγραψε:Mα καλά παραθέτεις ένα μήνυμα μου στο οποίο γράφω στην πρώτη μου πρόταση ότι η Γλυκερία έχει φωνάρα και μου λες αμέσως ότι δεν παραδέχομαι τη μεγάλη φωνή της Γλυκερίας. Δεν είναι αστείο;
Όταν πόσταρες το διόρθωνα!Ήθελα να γράψω
Kανείς δεν είπε ότι η Γλυκερία δεν έχει φωνάρα αλλά μου ξέφυγε ένα δεν...
Νομίζω ότι τη Δημητρούλα, την Ελενίτσα, το Ερηνάκι κ. α σμυρνέικα τα είχε κάνει σουξέ η κυρία Αλεξίου όταν η Γλυκερία δεν υπήρχε ακόμα στο μουσικό στερέωμα. Αυτά για να βάζουμε μερικά πράγματα στη θέση τους...
Και είδες; Θεωρείς το δίσκο Τα κορμιά και τα μαχαίρια λαϊκό και ότι μπορεί η Γλυκερία να τραγουδάει Λίνα Νικολακοπούλου επειδή έχει και δύο τσιφτετέλια μέσα! ΚΑταλαβαίνεις για τι διαφορά μιλάμε;
Τα αλλα που λες δεν είναι καλλιτεχνικά κριτήρια και ισχύουν μόνο κατά τη γνώμη σου. Το να παίρνει ένα χειροκρότημα κατά τη διάρκεια των χωρίς λόγο συχνών φωνητικών επιδείξεων δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Η Γλυκερία είναι μια πολύ καλή λαϊκή τραγουδίστρια με πολύ καλή φωνή αλλά ως εκεί. Διασκεδάστρια πολύ έξυπνη, αφού επέλεξε τόσα χρόνια να τραγουδάει σε μαγαζιά που ο κόσμος πάει να διασκεδάσει (μπουζούκια) και καλά έκανε, γιατί αυτό την καθιστά ευφυή.. Δεν έχει το υπόβαθρο να κάνει κάτι βαθύτερο, ούτε ερμηνεύει ούτε τέχνη κάνει! Έλεος πια να λέτε τέχνη οτιδήποτε αρέσει σε εσάς τους δυο τρεις!