Νότης Σφακιανάκης
- Scorpion86
Re: Νότης Σφακιανάκης
Πινει μπύρα καλοκαιριάτικα ο Νότης; Εγκλημα!
Εγκλημα να κάνει και κάνα στριφτό που και που. Οπως και να χει, δικαίωμα του.
Εγκλημα να κάνει και κάνα στριφτό που και που. Οπως και να χει, δικαίωμα του.
Έπεσα τυχαία σε αυτό το βίντεο όπου γίνεται αναφορά στο Νότη κυρίως από το 20:15 και μετά. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν γι' αυτόν τότε, αλλά και η αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του μέγεθος. Μάλιστα ο παρουσιαστής τον κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τον Νταλάρα. Και μιλάμε για έναν πρωτοεμφανιζόμενο σχετικά τραγουδιστή τότε, την εποχή δηλαδή που κυκλοφόρησε το Εμπειριών Συλλέκτης. Πλήρης αντίθεση μετά από 25 χρόνια καριέρας όπου αμφιβάλλω αν έχει ακουστεί μια σοβαρή τοποθέτηση από δημοσιογράφο-παρουσιαστή για την αξία του Νότη. Πέρα του τετριμμένου βέβαια ''μπορεί να έχει ακραίες απόψεις, αλλά είναι πολύ καλός τραγουδιστής κλπ.''.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Ο Χρήστος ο Μαυράκης δεν είναι ο καλεσμένος;jdarmody έγραψε:Έπεσα τυχαία σε αυτό το βίντεο όπου γίνεται αναφορά στο Νότη κυρίως από το 20:15 και μετά. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν γι' αυτόν τότε, αλλά και η αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του μέγεθος. Μάλιστα ο παρουσιαστής τον κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τον Νταλάρα. Και μιλάμε για έναν πρωτοεμφανιζόμενο σχετικά τραγουδιστή τότε, την εποχή δηλαδή που κυκλοφόρησε το Εμπειριών Συλλέκτης. Πλήρης αντίθεση μετά από 25 χρόνια καριέρας όπου αμφιβάλλω αν έχει ακουστεί μια σοβαρή τοποθέτηση από δημοσιογράφο-παρουσιαστή για την αξία του Νότη. Πέρα του τετριμμένου βέβαια ''μπορεί να έχει ακραίες απόψεις, αλλά είναι πολύ καλός τραγουδιστής κλπ.''.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Ναι.81argus έγραψε:Ο Χρήστος ο Μαυράκης δεν είναι ο καλεσμένος;
- Scorpion86
Πόσο ανατριχιλα αυτή η ερμηνεία του Αρχοντα. Πόσο? Ο άνθρωπος όχι μόνο άγγιξε το ταβάνι του φωνητικά, αλλά το δικό του ταβάνι δεν μπορεί να το φτάσει κάποιος ούτε....με σκάλα.SFAKattack10 έγραψε:
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
- Scorpion86
Ο Χρήστος Μαυράκης ακόμα και σήμερα με τον ίδιο σεβασμό μιλάει για τον Νότη. Οποιος τον άκουσε προ διμηνου σε τηλεφωνική παρέβαση του σε διαδικτυακή εκπομπή αφιέρωμα στον Νότη, κατάλαβε τι εννοώ.jdarmody έγραψε:Πραγματικά μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν γι' αυτόν τότε, αλλά και η αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του μέγεθος.
Ο Νότης τελικά έχει καταλήξει σε κάποια δισκογραφική ή κλίνει προς κάποια; Ξέρουμε τίποτα;
Το πρόσωπο του καθενός είναι ψυχής καθρέπτης
- Scorpion86
Στο κλεινει προς Panik το ειχα αφήσει εγώ.george98 έγραψε:Ο Νότης τελικά έχει καταλήξει σε κάποια δισκογραφική ή κλίνει προς κάποια; Ξέρουμε τίποτα;
Καλά ο Μαυράκης προφανώς και θα μιλούσε με σεβασμό για το Νότη, τα τραγούδια του διαφημίζει. Αναφέρομαι κυρίως σε δημοσιογράφους-παρουσιαστές. Είχαμε κάποτε και το Ogdoo.gr. να γράφει δυο σοβαρά λόγια για το Νότη, κάτι παίχτηκε μάλλον και σταμάτησε κι αυτό.Scorpion86 έγραψε:Ο Χρήστος Μαυράκης ακόμα και σήμερα με τον ίδιο σεβασμό μιλάει για τον Νότη. Οποιος τον άκουσε προ διμηνου σε τηλεφωνική παρέβαση του σε διαδικτυακή εκπομπή αφιέρωμα στον Νότη, κατάλαβε τι εννοώ.jdarmody έγραψε:Πραγματικά μου έκανε εντύπωση ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσαν γι' αυτόν τότε, αλλά και η αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του μέγεθος.
Καλά ναι αυτή η φωνή και οι ερμηνείες εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν πραγματικά. Μια μυθική εποχή για το Νότη. Προσωπικά, και το έχω πει και άλλες φορές, πιστεύω ότι εκείνα τα τραγούδια γίνονταν τόσο μεγάλες επιτυχίες γιατί ήταν άρτια φωνητικά, αλλά και ο Νότης ερμήνευε 100%. Πλέον έχουμε και τον κάκιστης ποιότητας ήχο, έχουμε και το Νότη που είναι λίγο ''ξύλινος'' στην ερμηνεία του. Άκουγα αυτό το mix που έχει πολλά από τα πρόσφατα κομμάτια του Νότη, κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα παλαιότερα..Scorpion86 έγραψε:Πόσο ανατριχιλα αυτή η ερμηνεία του Αρχοντα. Πόσο? Ο άνθρωπος όχι μόνο άγγιξε το ταβάνι του φωνητικά, αλλά το δικό του ταβάνι δεν μπορεί να το φτάσει κάποιος ούτε....με σκάλα.SFAKattack10 έγραψε:
Έχει χιλιοειπωθεί αυτή η άποψη οτι ο ήχος στους δίσκους του Νότη είναι κακός,οτι τα τελευταία χρόνια(πόσα θέλετε να πούμε 10; Να πούμε 12; ) δεν έχει ωραία τραγούδια, οτι η φωνή του έχει μια θαμπάδα (;;;;;;) και πολλά άλλα..
Θα ήταν άχαρο από πλευράς μου, να αραδιάσω τραγούδια της τελευταίας 15ετίας απ'τη δισκογραφία του Νότη που θεωρώ τεράστια κομμάτια. Δεν βρίσκω επίσης κανέναν κακό ήχο. Αντιθέτως, θα έλεγα. Τωρα,να πάρουμε καναδυό μεμονωμένα τραγούδια απο τους δίσκους που κι εγώ θα'θελα κάτι περισσότερο,να το δεχθώ.
Επειδή πρέπει να λέμε το σωστό και να προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι, οι φωνές αλλάζουν. Αλλη η ηλικία των 35-45 και άλλη στα 55-65...
Κανένας τραγουδιστής δεν κράτησε αναλλοίωτη τη φωνή του στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
Ο Νότης δεν έχει καταπονήσει τη φωνή του. Είναι προσεκτικός γιατί θέλει να έχει διάρκεια. Γι'αυτό,ίσως,και δεν καταναλώνεται σε πολλές συναυλίες και σε μακρές τραγουδιστικές περιόδους.
Περιμένω να ακούσω νέα τραγούδια. Μακάρι να κυκλοφορήσει διπλό δίσκο. Ας βρει και δισκογραφική εταιρεία και να μας ανταμείψει με ωραία τραγούδια. Μας έλειψαν..
Θα ήταν άχαρο από πλευράς μου, να αραδιάσω τραγούδια της τελευταίας 15ετίας απ'τη δισκογραφία του Νότη που θεωρώ τεράστια κομμάτια. Δεν βρίσκω επίσης κανέναν κακό ήχο. Αντιθέτως, θα έλεγα. Τωρα,να πάρουμε καναδυό μεμονωμένα τραγούδια απο τους δίσκους που κι εγώ θα'θελα κάτι περισσότερο,να το δεχθώ.
Επειδή πρέπει να λέμε το σωστό και να προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι, οι φωνές αλλάζουν. Αλλη η ηλικία των 35-45 και άλλη στα 55-65...
Κανένας τραγουδιστής δεν κράτησε αναλλοίωτη τη φωνή του στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
Ο Νότης δεν έχει καταπονήσει τη φωνή του. Είναι προσεκτικός γιατί θέλει να έχει διάρκεια. Γι'αυτό,ίσως,και δεν καταναλώνεται σε πολλές συναυλίες και σε μακρές τραγουδιστικές περιόδους.
Περιμένω να ακούσω νέα τραγούδια. Μακάρι να κυκλοφορήσει διπλό δίσκο. Ας βρει και δισκογραφική εταιρεία και να μας ανταμείψει με ωραία τραγούδια. Μας έλειψαν..
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ...ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ..ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ..ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ.ΟΛΑ ΤΑ Σ'ΑΓΑΠΩ.ΟΠΩΣ.ΔΕΝΔΡΟ..ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ..ΤΟ ΟΝΟΡΦΟΤΕΡΟ ΨΕΜΑ..ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΒΡΕΙΣ...ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΧΑΡΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ..ΦΤΕΡΑ ΓΥΡΕΥΩ..ΕΝΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙ ΕΙΠΕ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Σ'ΑΓΑΠΩ..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ..ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΚΑΛΑ..ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ..ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΧΑΣΩ..ΕΣΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ..ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ..ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ Η ΑΓΑΠΗ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ..ΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ..ΕΓΩ..ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ..ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ..ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ..ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ..ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ..ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΦΤΕΡΑ ΓΥΡΕΥΩ ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ..ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ..ΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥΚΙΔΗΣ-ΚΑΡΡΑΣ..ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΧΑΣΩ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΠΟΥΛΟΣ..ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ..
Για να μιλάμε και αντικειμενικά. Μέσα στην σαπίλα της τελευταίας δεκαετίας θα σας βάλω εγώ ο Νότης μαζί με 2-3 ακόμα ονόματα εξακολουθούν να βγάζουν κομματάρες με την πρέπουσα ποιότητα. Προφανώς και βγάζει κομματάρες αλλά το θέμα δεν είναι του Νότη, είναι ένα γενικό φαινόμενο. Ακούστε ένα οποιοδήποτε τραγούδι της δεκαετίας του 90 από οποιοδήποτε τραγουδιστή, ακριβώς το ίδιο ισχύει. Το ίδιο ισχύει και με την ξένη μουσική, το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες, τα σίριαλ και με τα πάντα. Δεν ευθύνεται κανένας Νότης που έχει αλλάξει μια ολόκληρη δεκαετία παγκόσμια όπως αλλάζουν όλες οι δεκαετίες τα πάντα. Αυτή την στιγμή μιλάμε για το σήμερα για το 2016 και για το 2016 τα κομμάτια που βγάζει ο Νότης είναι πολύ δυνατά σε σχέση με τα υπόλοιπα σκουπίδια που υπάρχουν γύρω μας. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως θα μπορούσαν να είχαν μια καλύτερη μεταχείρηση στην ενορχήστρωση τους μερικά από τα κομμάτια του και ίσως δικιά μου παρατήρηση σε κάποια τραγούδια εκεί που περιμένεις να δώσει σε κάποιο σημείο δεν δίνει.
Ο Νότης παιδιά στο live είναι ακόμα καμπάνα ακόμα και που βάρυνε η χροιά...στους τελευταίους 2 δίσκους ακούμε άλλο πράγμα...και είναι ευθύνη και δική του και του παραγωγού του.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Ακριβώς. Τι κάθεστε και γράφετε αφού δεν καταλαβαίνετε τι λέει ο άλλος. Μιλάμε για την ποιότητα του ήχου, της φωνής κλπ. και για το ερμηνευτικό κομμάτι. Δεν είπαμε ότι ο Νότης δεν βγάζει καλά τραγούδια ή ότι χάλασε η φωνή του, αλλά ότι αυτό που ακούμε στο στούντιο δεν έχει καμία σχέση με τη φωνή του Νότη στο live. Και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από το Ματωμένο Δάκρυ και μετά. Ακούστε στο Δεν Υποχωρώ και στο Της Ζωής μου το στολίδι πως ακούγεται καμπάνα η φωνή του Νότη και πως ακούγεται στους επόμενους δίσκους. Αν εσείς απολαμβάνετε τους δίσκους χαίρομαι. Δυστυχώς όμως πρέπει να ακούς τα κομμάτια στη διαπασών για να ακούσεις τη φωνή του Νότη την οποία καπελώνουν τα όργανα κι εντέλει ακούς ένα σαματά.ilias16 έγραψε:Ο Νότης παιδιά στο live είναι ακόμα καμπάνα ακόμα και που βάρυνε η χροιά...στους τελευταίους 2 δίσκους ακούμε άλλο πράγμα...και είναι ευθύνη και δική του και του παραγωγού του.
Κάποια στιγμή είχα δει τον Μπενέτο να μιλάει για τον Μητροπάνο και έλεγε πως έμπαινε μια φορά στο στούντιο να ηχογραφήσει τα κομμάτια και έβγαιναν έτσι ακριβώς στους δίσκους με την πρώτη χωρίς ειδικά μηχανήματα και εφέ. Νιώθω πως στον Νότη πολλές φορές χρησιμοποιούν κάποια μηχανήματα χωρίς να τα έχει καθόλου ανάγκη γιατί ακούς τα ίδια τραγούδια live και είναι σαν να ακούς διαφορετικά τραγούδια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά στην Ιερά Οδό όταν είχε παρουσιάσει κάποια από τα τραγούδια των "Αυτοτελών" πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος την πρώτη παρουσίαση του "Εγώ και η μοναξιά". Έπαθα πλάκα λέω τι κόμματος είναι αυτός. Όταν βγήκε ο δίσκος και το άκουσα απογοητεύτηκα, δεν μου θύμισε σε τίποτα αυτό που είχα ακούσει live. Ακόμα και τώρα όταν ακούω το συγκεκριμένο κομμάτι πάλι απογοητεύομαι γιατί στο μυαλό μου έχω ακόμα εκείνη την πρώτη παρουσίαση. Μάλιστα υπάρχει και βίντεο στο youtube με την συγκεκριμένη ερμηνεία. Ακόμα και στο βίντεο φαίνεται η διαφορά.
- Scorpion86
To πόσο ερασιτέχνης δημοσιογραφάκος είναι ο Χαρούλης, μας το απέδειξε μία ακόμα φορά. Αναδημοσίευσε με το αγαπημένο του copy-paste κείμενο από τα μπουρδελοσαιτ που έχουν φτιαχτει για κρατήσεις και κάθε εβδομάδα αλλάζουν σχήμα. Γελάει ο κόσμος με τον τραγικούλη.

http://www.newspistol.com/article.php?i ... gory_id=70

http://www.newspistol.com/article.php?i ... gory_id=70
μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια λογικη το κανει αυτο ο καρρας φετος; 26 αυγουστου ερχεται στα μερη μου. σε ενα χωριο κι οταν λεω χωριο πιο χωριο δεν γινετε (και δεν το λεω υποτιμητικα). απλα ειναι ενα χωριο χωρις καμια ιδιαιτερη γεωγραφικη ταυτοτητα και γνωρισημοτητα. ενα απλο χωριουδακι. θα εμφανιστει σε ενα καφε - ταβερνα στο οποιο οτι εχει κανει ειναι σε επιπεδο κλαρινο-πανηγυριων. τι γυρευει εκει ο καρρας; για ποιο λογο δεν εχει αφησει ταβερνα και πλατειουλες φετος; τι βγαζει απο αυτο; χρηματα; τι; εγω δεν μπορω να το καταλαβω παντως...
http://www.kalabakacity.gr/diafora/3121 ... ystoy.html
- Scorpion86
Αρπακτή λέγεται και τις κάνουν όλοι πλην Νότη.sotirakos έγραψε:μπορει καποιος να μου εξηγησει με ποια λογικη το κανει αυτο ο καρρας φετος; 26 αυγουστου ερχεται στα μερη μου. σε ενα χωριο κι οταν λεω χωριο πιο χωριο δεν γινετε (και δεν το λεω υποτιμητικα). απλα ειναι ενα χωριο χωρις καμια ιδιαιτερη γεωγραφικη ταυτοτητα και γνωρισημοτητα. ενα απλο χωριουδακι. θα εμφανιστει σε ενα καφε - ταβερνα στο οποιο οτι εχει κανει ειναι σε επιπεδο κλαρινο-πανηγυριων. τι γυρευει εκει ο καρρας; για ποιο λογο δεν εχει αφησει ταβερνα και πλατειουλες φετος; τι βγαζει απο αυτο; χρηματα; τι; εγω δεν μπορω να το καταλαβω παντως...