"ΜΑΝΤΩ"

"Forever Rock"!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Αγγελική Μακρή

Φωτογράφηση: Γιώργος Βαρθαλίτης
Music Corner - 29/7/2008

To ξέρατε ότι η Μαντώ έχει πάρει MTV Award για μια μπαλάντα που έγραψε για την Jessica Simpson; Ότι είναι η πρώτη που ίδρυσε φαν κλαμπ στην Ελλάδα; Αυτά και άλλα μας είπε σε ένα σκιερό τραπέζι στο "Πάρκο Ελευθερίας" λίγο πριν ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ελλάδα για να προωθήσει την καινούρια της δουλειά "ΜΑΝΤΩ ΙΙ".

Μusic Corner: Μίλησέ μας για το καινούριο σου άλμπουμ με τίτλο "ΜΑΝΤΩ ΙΙ ".
Μαντώ: Είναι ένας δίσκος πιο ροκ, με πιο σημερινό ήχο και πιο σκληρός. Αυτό όμως ήταν και το ζητούμενό μου γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο ακούω πολύ ροκ μουσική, ειδικότερα Evanescence, Placebo, Linkin Park, Temptation. Θα τολμούσα να πω ότι έχει κάποια heavy metal στοιχεία και πραγματικά χαίρομαι που μπόρεσα και το έκανα γιατί είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για την ελληνική πραγματικότητα μιας και στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει πιο light και ποπ ήχους, πιο χορευτικούς, σαν και τα τραγούδια που έκανα κι εγώ στο ξεκίνημά μου. Πάντα όμως είχα στο ρεπερτόριό μου και πιο σκληρά και δυναμικά τραγούδια με ροκ ενορχηστρώσεις, πάντα δηλαδή φλέρταρα με αυτό το είδος της μουσικής. Τα τελευταία χρόνια όμως το ροκ έχει επανέλθει στη μόδα, για καλή μας τύχη, και σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα είδος μουσικής που ευχαριστιέσαι περισσότερο να ακούς σε μια συναυλία και το ευχαριστιέται περισσότερο και ο καλλιτέχνης. Νιώθω φοβερή ενέργεια όταν παίζω ροκ σε ένα live, κάτι που δε νιώθω όταν παίζω πιο slow κομμάτια. Έτσι αισθάνομαι τώρα, ίσως είναι μια φάση, εξάλλου όλοι περνάμε φάσεις. Τώρα θεωρώ ότι βρήκα αυτό που μου ταιριάζει μετά από τόσα χρόνια, χωρίς να ακυρώνω όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Τολμώ όμως να πω ότι το ροκ είναι το αγαπημένο μου είδος μουσικής και αυτό που ταιριάζει περισσότερο στη φωνή μου η οποία έχει μια σκληράδα. Λατρεύω τις ηλεκτρικές κιθάρες και θέλω να τις ακούω πάρα πολύ δυνατά, κι αυτό μπόρεσα να το επιτύχω σε όλα τα τραγούδια του cd, ακόμη και στις μπαλάντες. Ονόμασα αυτό το cd Μαντώ ΙΙ γιατί σηματοδοτεί για μένα μια δεύτερη φάση, ένα δεύτερο κεφάλαιο που πιστεύω ότι θα είναι και το πιο σημαντικό για μένα.

Μusic Corner: Θα ξαναγύριζες στην ποπ μουσική ή ακόμη και να κάνεις ένα λαϊκό δίσκο;
Μαντώ: Δε θέλω να κάνω τέτοιου είδους δηλώσεις και προβλέψεις, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι πλέον δε θέλω να βλέπω αυτή τη δουλειά τόσο επαγγελματικά. Θέλω να κάνω μόνο αυτό που μου αρέσει και πιστεύω ότι αν ένας καλλιτέχνης το καταφέρει αυτό, έχει και μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό που κάνει. Βρίσκει πιο εύκολα το κοινό του, γιατί πιστεύω ότι το κοινό είναι αλάνθαστο. Ξέρει να αναγνωρίζει την ειλικρινή δουλειά. Το cd λοιπόν έχει 12 τραγούδια, περιέχει και το video clip του Δως μου λόγο να σωθώ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ, ώσπου να μπορούν να δουν το βίντεο κλιπ. Έτσι σκεφτήκαμε να το συμπεριλάβουμε και να παίζει σε οποιοδήποτε pc ή dvd.

Μusic Corner: Είναι και κάτι που συνηθίζεται και στο εξωτερικό.
Μαντώ: Ακριβώς. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα cd το οποίο είτε κυκλοφορούσε στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα να μην είχε διαφορά, να μπορεί να σταθεί δηλαδή με international ήχο στη διεθνή αγορά. Βάλαμε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά για να κάνουμε μια ανάλογη παραγωγή και ηχογράφηση, και γι' αυτό μας πήρε και τόσο χρόνο η ετοιμασία του. Προσέξαμε τις λεπτομέρειες σε όλους τους τομείς, από τον ηχητικό μέχρι τον εικαστικό, έτσι ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία. Θέλαμε να ακολουθήσουμε μια συμπαγή πορεία χωρίς να παρεκκλίνει. Γι' αυτό και πριν είπα ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο καλλιτέχνης να κάνει αυτό που θέλει. Εγώ, ας πούμε είμαι σε θέση να το κάνω λόγω της μέχρι τώρα πορείας μου και των ετών που βρίσκομαι στο χώρο. Με βοήθησε η τύχη κι έκανα καριέρα από μικρή και έχω και αρκετό δρόμο μπροστά μου. Όλα αυτά μου επιτρέπουν να έχω τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών μου.

Μusic Corner: Και αν μη τι άλλο, είσαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τις απαιτήσεις που χρειάζονται για να δουλέψει κάποιος στο εξωτερικό, για να κυκλοφορήσει μια δουλειά εκεί. Δηλαδή όταν διάβασα για το βραβείο MTV που κέρδισες ως συνθέτρια στο τραγούδι της Jessica Simpson, έμεινα άφωνη μιας και δεν κανείς δεν μπήκε στο κόπο να το αναφέρει στα βαρβάτα media.
Μαντώ: Εμένα γενικά δε μου αρέσουν οι τυμπανοκρουσίες. Έγραψα ένα τραγούδι που το ερμήνευσε η Jessica, έτυχε αυτό το θαύμα στη ζωή μου και το άλμπουμ πούλησε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα. Πήραμε MTV award στην κατηγορία "Καλύτερη μπαλάντα της χρονιάς", έγινε τραγούδι τίτλων σε κινηματογραφική ταινία και από κει και πέρα συνεργάζομαι στο εξωτερικό στο συνθετικό κομμάτι. Γράφω για άλλους τραγούδια, κάποια από αυτά έχουν κυκλοφορήσει κιόλας, αλλά δεν έχω κάνει κάτι τόσο πετυχημένο όσο αυτό της Jessica. Πάντοτε φλερτάρω με την ξένη αγορά γιατί γράφω αγγλόφωνα, τραγουδάω αγγλόφωνα και ευελπιστώ να συνεχιστεί αυτό.

Μusic Corner: Απ' ό,τι φαίνεται όμως, η ζυγαριά γέρνει προς την Ελλάδα.
Μαντώ: Ναι γιατί εδώ μου αρέσει να ζω. Μέσα από μια περιπλάνηση πολλών ετών στο εξωτερικό, κατέληξα ότι μπορώ να δουλεύω εκεί, αλλά θέλω να μένω εδώ. Στη Νέα Υόρκη που έζησα πολλά χρόνια, πήρα πολύτιμες εμπειρίες για τη δουλειά μου, εξελίχθηκα πολύ στο αντικείμενό μου, αλλά μέχρι εκεί. Όμως στο ερώτημα αν θα ήθελαν να ζήσω εκεί και να μεγαλώσω τα παιδιά μου στο συγκεκριμένο περιβάλλον, θα απαντούσα κάθετα "Όχι". Θέλω να τα μεγαλώσω εδώ που παρόλο που όλοι τη βρίζουν τη χώρα, τουλάχιστον την ξέρουμε και ξέρουμε ποιοι είμαστε. Είναι σημαντικό να πατάς κάπου και να νιώθεις ότι είναι δικό σου, ακόμη κι αν αυτό το κάτι είναι στραβό. Γι αυτό και αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου στη χώρα μου, κι αν τύχει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, είναι ευπρόσδεκτη. Θέλω να επικεντρωθώ στην Ελλάδα, και να ασχοληθώ με έναν καινούριο ήχο, όχι τόσο εμπορικό, αλλά γνώριμο. Η heavy metal σκηνή υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και πολύ σπουδαία συγκροτήματα, τα οποία δεν είναι γνωστά στον κόσμο. Θέλω να συνδυάσω λοιπόν τη συμφωνική ροκ με ωραίες μελωδίες και να την κάνω πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Μusic Corner: Γύρισες ένα βίντεο κλιπ του καινούριου σου δίσκου σε μια ιδιαίτερη περιοχή, στην καμένη δασική έκταση του Καρέα. Είναι σημαντικό το ότι μέσω της απήχησής σου στον κόσμο προσπαθείς να περάσεις και κοινωνικά μηνύματα.
Μαντώ: Φυσικά θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα έτσι ακριβώς όπως το έθεσες. Θέλαμε να δείξουμε την κατάντια μας, το κάψιμο που κάναμε και θα ξανακάνουμε και χρησιμοποιήσαμε έναν βασικό πνεύμονα στο κέντρο της Αθήνας τον οποίο και διαλύσαμε. Η εικόνα στο cd από την περιοχή αυτή θυμίζει κάτι από Αποκάλυψη, από Δευτέρα Παρουσία. Εξ ου και το μήλο και το φίδι, τα οποία συμβολίζουν ένα χαμένο Παράδεισο, τη συνέχεια του Προπατορικού αμαρτήματος, του δάσους που κάψαμε. Ταυτόχρονα, ταιριάζει πολύ με τη μελαγχολία του τραγουδιού. Το "Δως μου λόγο να σωθώ" έχει κάτι dark το οποίο δένει απόλυτα με το περιβάλλον. Να πω εδώ ότι τη σκηνοθεσία στο video clip έκανε ο Μανώλης Τζιράκης και το τραγούδι το έγραψαν οι Πήγασος, το οποίο είναι και το πρώτο που βγήκε από το cd. Οι Πήγασος είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο αδέρφια και που είναι αρκετά χρόνια στο χώρο. Τα παιδιά όμως ασχολούνται τα τελευταία 5-6 χρόνια με την ελληνική δισκογραφία καθώς πριν ήταν κι αυτοί στην Αμερική και ως Τhe Replete Brothers, έκαναν σπουδαία πράγματα στο χώρο της country rock. Ευτυχώς αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και βρεθήκαμε εδώ. Είχαμε από την αρχή μεγάλη χημεία και ταύτιση, καθώς κατάλαβαν από την αρχή τι ήθελα να κάνω. Τους είπα ότι ήθελα να κάνω κάτι πολύ ροκ και σημερινό και έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, δίνοντάς μου 3 υπέροχα τραγούδια και κατά πάσα πιθανότητα, το δεύτερο single από το άλμπουμ θα είναι δικό τους τραγούδι. Να πω επίσης ότι στο cd υπάρχουν και δυο αγγλόφωνα τραγούδια το Breath again και το Safe, τα οποία έγραψα στη Δανία, με ένα πολύ καλό team παραγωγής, τους DK, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Η παραγωγή και ηχογράφηση των δύο αυτών τραγουδιών έγινε στην Κοπεγχάγη.

Μusic Corner: Προχτές έβλεπα το video clip από την εμφάνιση του Nινο σε μουσικά βραβεία.
Μαντώ: Παρόλο που έχουμε συνηθίσει το Νίνο σε λαϊκοπόπ τραγούδια, σχεδόν κάθε χρόνο επιλέγει να παρουσιάσει μια διασκευή ενός ροκ τραγουδιού. Φέτος, πχ έκανε το Smells like teen spirit των Νιρβάνα και προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Μήπως, κυρίως οι νέοι τραγουδιστές, καταπιέζονται λίγο προκειμένου να ακολουθήσουν την εμπορικότητα;
Πολύ πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο. Όλοι οι καλλιτέχνες, ειδικά στο ξεκίνημά τους, δεν παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις. Είναι σαφές αυτό. Έχουν κάποιους ανθρώπους που αποφασίζουν μαζί, μερικές φορές και χωρίς να ακούν τη γνώμη του καλλιτέχνη.

Μusic Corner: Έχοντας φτάσει στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα, με ταξίδια στο εξωτερικό, με συναυλίες, εμφάνιση στη Εurovision, το πρώτο φαν κλαμπ που φτιάχτηκε στην Ελλάδα, όλα αυτά που περιτριγυρίζουν τη Μαντώ, τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις;
Μαντώ: Επειδή μου έδωσες πολύ καλή πάσα, να πω ότι το φαν κλαμπ ξαναφτιάχνεται, πιο οργανωμένο και πιο μεγάλο. Ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και το πρώτο που θα επανέλθει τόσο δυναμικά. Γίνεται αυτές τις μέρες και δε θα είναι μόνο σε online επίπεδο αλλά και ρεαλιστικό. Θα έχει τηλέφωνο, γραφείο, αλληλογραφία, ως εφημερίδα και περιοδικό, γιατί, ξέρεις, δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο ίντερνετ. Μέχρι το Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί και το Σεπτέμβρη θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο πάρτι για την επανίδρυσή του.

Μusic Corner: Να φανταστώ ότι θα υπάρχουν και παλιά μέλη;
Μαντώ: Εννοείται! Υπάρχουν ακόμη μέλη που έχουν κρατήσει την κάρτα μέλους τους και έρχονται και μου τη δείχνουν.

Μusic Corner: Φαντάζομαι ότι η ανάγκη για αλλαγή ύφους στο καλλιτεχνικό σου προφίλ και η αναζήτηση για νέα ακούσματα πηγάζει και από μία αναζήτηση και σε προσωπικό επίπεδο για καινούρια πράγματα.
Μαντώ: Γίνεται ένας επαναπροσδιορισμός του εαυτού μου. Την περνάω αυτή τη φάση και είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ. Πέρασα και το στάδιο της μητρότητας το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο γιατί έκανα δύο παιδιά σε μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια αυτό ήταν και μια ευκαιρία για να αναπνεύσω γιατί από τα 17 που έκανα δισκογραφία ζούσα σε ένα αεροπλάνο συνεχώς και κάποια στιγμή δεν άντεχα άλλο. Ομολογώ ότι μου ήρθε κάπως βαριά και δύσκολα ο ρόλος της μητρότητας, γιατί είχα πολλά δύσκολα πράγματα στη ζωή μου, πχ Eurovision, αλλά έτσι νόμιζα. Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το ρόλο της μάνας. Ήθελα να είμαι 100% μάνα, και να μεγαλώνω τα παιδιά ολοκληρωτικά, κι έτσι αποφάσισα να αφοσιωθώ για τέσσερα χρόνια σε αυτά, επαναπροσδιορίζοντας ταυτόχρονα το μουσικό μου προφίλ.

Μusic Corner: Έχεις καταφέρει να καταρρίψεις το μύθο που λέει ότι οι διάσημοι δεν μπορούν να αποκρύψουν την προσωπική τους ζωή. Το όνομά σου δεν έχει απασχολήσει ποτέ ούτε τα ταμπλόιντ ούτε κουτσομπολίστικα έντυπα και εκπομπές.
Μαντώ: Ό,τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, αφορά εμένα και κανέναν άλλον. Ποτέ δεν μου άρεσε να πληροφορώ τον κόσμο για την ιδιωτική μου ζωή. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο τι κάνω στην προσωπική μου ζωή αλλά στη δημόσια. Θέλω να μιλώ μέσα από το έργο μου.

Μusic Corner: Η αλήθεια είναι ότι στα περιοδικά και στα κανάλια κυριαρχούν οι έγκυες σελέμπριτι ή αυτές που έχουν πρόσφατα γεννήσει και έχει καταντήσει και λίγο βαρετό.
Μαντώ: Τα παιδιά μου έχουν φωτογραφηθεί μονάχα 2 φορές. Καταρχήν σέβομαι την ιδιωτική ζωή τους. Δε νομίζω ότι είναι ωραίο να δημοσιεύεις φωτογραφίες των παιδιών χωρίς πρώτα να τα ρωτάς. Μπορεί μεγαλώνοντας να μη τους αρέσει αυτό που έγινε. Μπορεί ένα παιδί να είναι μωρό, αλλά δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να έχουν προσωπικότητα. Αν θελήσει αργότερα η κόρη ή ο γιος μου να ακολουθήσουν μια δημόσια ζωή, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, είναι όμως κάτι που θα αποφασίσουν οι ίδιοι και όχι κάτι που θα τους επιβάλλω εγώ.

Μusic Corner: Έχεις σκεφτεί ποτέ να γίνεις καθηγήτρια φωνητικής;
Μαντώ: Ίσως, αλλά χρονικά το έχω τοποθετήσει πολύ αργότερα γιατί ακόμη έχω να δώσω πολλά σαν τραγουδίστρια και επιπλέον δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο.

Μusic Corner: Το χειμώνα εμφανίστηκες με τον Πασχάλη και τη Σοφία Αρβανίτη στο On the Rocks. Έχεις σχέδια για καλοκαιρινή περιοδεία;
Μαντώ: Θα παρουσιάσω το cd σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σε μια περιοδεία που θα ξεκινήσει τέλη Ιουλίου. Τις ημερομηνίες για όλες τις εμφανίσεις μπορείτε να τις βρείτε και στο site μου, www.manto.gr, στη σελίδα στο Facebook Μanto Stamatopoulou που είναι και πιο άμεσο και από το www.myspace.com/mantorock και από το site της εταιρείας μου www.polymusic.net.

Μusic Corner: Τώρα με τα παιδιά είναι εύκολο να κάνεις μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα;
Μαντώ: Τα παιδιά κάνουν διακοπές με την υπόλοιπη οικογένεια. Δεν τα παίρνω μαζί μου γιατί δε θέλω να τα ταλαιπωρώ.

Μusic Corner: Εμφανίσεις στο εξωτερικό;
Μαντώ: Σιγά σιγά. Στόχος μου τώρα είναι να εδραιωθεί το άλμπουμ εδώ και να μάθει ο κόσμος ότι έβγαλα νέα δουλειά. Μετά τα Χριστούγεννα ίσως κάνουμε κάποιο promotion στο εξωτερικό.

Μusic Corner: Πόσο εύκολο είναι να πάει ένας καλλιτέχνης support σε μια μεγάλη μπάντα όπως οι Placebo, ή οι Evanessence;
Μαντώ: Συνήθως αυτά τα συγκροτήματα έρχονται με δικά τους συγκροτήματα.

Μusic Corner: Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έρχονται μεγάλα ονόματα, όμως το κοινό δεν μπορεί να τις παρακολουθεί όλες λόγω των απαγορευτικών τιμών των εισιτηρίων. Για παράδειγμα, το πιο ακριβό εισιτήριο στην περιοδεία της Μαντόνα το έχει η χώρα μας. Έχει λόγο ο καλλιτέχνης στην τιμή του εισιτηρίου ή είναι καθαρά θέμα διοργανώτριας εταιρείας;
Μαντώ: Γενικώς στην Ελλάδα η κατάσταση στις πωλήσεις και των εισιτηρίων αλλά και των cd είναι ανεξέλεγκτη. Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να θεσπίζει τιμές. Το συμπέρασμα είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στον καταναλωτή σε όλα τα επίπεδα και όχι να έχει γίνει η Ελλάδα η ακριβότερη χώρα.

Μusic Corner: Ναι όμως πολλοί πάνε στα μπουζούκια ή σε άλλα μαγαζιά και αντί για το μπαρ προτιμούν το τραπέζι.
Μαντώ: Συγκρατημένα, όμως. Πίστεψέ με, η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική πριν 10 χρόνια. Τώρα οι μέρες έχουν περιοριστεί για να περιορίσουν και τα μεροκάματα, οι χώροι είναι πολύ μεγάλοι για να χωράνε περισσότερο κόσμο. Ο χώρος της διασκέδασης, η βιομηχανία που παράγει το cd, περνάνε τεράστια κρίση. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και ξέρουμε πού θα καταλήξει αυτό αλλά όχι το πότε. Δηλαδή σε βάθος χρόνου η μουσική θα πωλείται μόνο στο ίντερνετ και ο καταναλωτής δε θα αγοράζει το cd, απλά θα κατεβάζει τα τραγούδια. Γι' αυτό και μειώνονται τα σημεία πώλησης. Δεν υπάρχουν πλέον τα δισκάδικα που είχαμε παλιά, και πλέον πωλούνται σε πολυκαταστήματα. Οι πωλήσεις που κάναμε τη δεκαετία του 90 και έφταναν τις πενήντα κι εξήντα χιλιάδες, σήμερα αποτελούν όνειρο. Κάποιος φτάνει τις δέκα χιλιάδες κι είναι κι ευχαριστημένος που πούλησε. Υπάρχει βέβαια και η ηλεκτρονική πειρατεία που μας έχει αφοπλίσει εντελώς και δεν ξέρουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε. Πλέον επικαλούμαστε τη συνείδηση του κόσμου για να το σταματήσουν. Να φανταστείς στη Γερμανία και τη Σουηδία, που στέλνουν ιό σε όποιον κατεβάζει παράνομα, οι χάκερς έχουν βρει τρόπο να τη γλιτώνουν. Κόβεις τα πόδια του καλλιτέχνη κάθε φορά που κατεβάζεις ή αντιγράφεις ένα cd. Όταν παύεις να αγοράζεις ένα προϊόν, αυτό παύει να υπάρχει. Ο κόσμος έχει ευθύνη και πρέπει να μη σκέφτεται εγωκεντρικά. Γιατί να κατεβάζουμε παράνομα τα τραγούδια του καλλιτέχνη που αγαπάμε, που μας διασκεδάζει, που μας ταξιδεύει; Δε χρειάζονται πολλά χρήματα για να κατεβάσεις ένα cd νόμιμα. Το δικό μου ας πούμε κάνει 8 ευρώ.

Μusic Corner: Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην περιοδεία σου.
Μαντώ: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

------


BAR RESTAURANT CAFE
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Βασ. Σοφίας) 210.7223784

*** Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας στην Βασ. Σοφίας, στο Μέγαρο Μουσικής (Bar-Restaurant-Cafe, τηλ. 210.7223784).
*** Απαγορεύεται η αναδημοσίευση υλικού (κειμένων ή φωτογραφιών) χωρίς την άδεια του Music Corner

MC Team ID