Εγώ βασικά δεν ήθελα φέτος το καλοκαίρι να τραγουδήσω καθόλου. Είχα πει στον εαυτό μου ότι φέτος πρέπει να απέχω γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει να ξεκουραστώ λίγο μιας και δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου, τραγουδάω συνέχεια, να ξεκουράσω δηλαδή και τον εαυτό μου αλλά και τον κόσμο, να ξεκουράσει το αυτί του από εμένα γιατί με έχει ακούσει πάρα πολλά χρόνια και συνεχόμενα. Παρόλα αυτά είπα θα κάνω τρείς συναυλίες συνολικά με μια από αυτές στην Πάτρα στα γενέθλια μου γιατί ήθελα να είμαι με τους φίλους μου και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Από εκεί και έπειτα εκεί που ήταν να κάνω τρείς έγιναν δεκατρείς! Μετά μου γίνεται η πρόταση ενώ είχα πει ότι δεν θα τραγουδήσω, κάτι που είχα ενημερώσει και στον επιχειρηματία που συνεργαζόμαστε αφού είμαστε πολλά χρόνια φίλοι όπως ξέρεις πολύ καλά. Τελικά με τον τρόπο τους με έπεισαν και βέβαια χαρά μου ήταν να τραγουδήσω με τον Γιάννη. Ήταν νομίζω μια πολύ καλή πρόταση και είπα γιατί όχι;! Ας είμαι κουρασμένος δεν πειράζει! ‘Ήταν μια ωραία πρόταση και ήθελα να το κάνω και απ’ ότι φαίνεται μας βγήκε και σε καλό.
Ξεκουράστηκες καθόλου; Γιατί γνωρίζω πως είχες συναυλίες σε αρκετές πόλεις…
Όχι δεν ξεκουράστηκα! Έκανα 11 συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και 2 στην Γερμανία. Δεν μπορώ να πω ότι ξεκουράστηκα, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά όπως λέω κάθε χρόνο… του χρόνου!!
Πώς είδες τον κόσμο και γενικότερα τα πράγματα στην επαρχία;
Μας αγαπάει πολύ ο κόσμος στην επαρχία και είναι λογικό γιατί είναι πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να έρθουν στην Αθήνα να μας δουν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είναι πολύ ενθουσιασμένοι όταν σε βλέπουν και εκεί όση κούραση και να έχεις προσπαθείς να δώσεις το κάτι παραπάνω για να μην στεναχωρήσεις τον κόσμο που ήρθε. Βέβαια προβλήματα έχει ο κόσμος πάρα πολλά και δεν γίνεται να του τα βγάλεις απ’ το μυαλό με τίποτα, ούτε με το τραγούδι απλά προσπαθεί ο καθένας να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ενώ μου λες ότι είσαι κουρασμένος και θέλεις να ξεκουραστείς, κάνεις τις συναυλίες, είσαι εδώ με τον Γιάννη Πλούταρχο και είσαι τον Νοέμβριο με τον Βασίλη Καρρά στο Fever.
Ναι, θα ξεκινήσουμε τη χειμερινή σεζόν στο Fever. Εδώ με τον Γιάννη θα είμαστε μέχρι μέσα Οκτώβρη, θα είμαστε για λίγο ακόμη και έπειτα μέσα με τέλη Νοέμβρη θα αρχίσουμε με τον Βασίλη Καρρά και την Ελένη Φουρέιρα. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό λαϊκό σχήμα με καλές φωνές. Με τον Βασίλη που είναι τόσα χρόνια στην δουλειά και την ξέρει πολύ καλά, με την τεράστια εμπειρία του, με υπέροχα τραγούδια που μου αρέσουν και τα τραγουδάω και εγώ στο πρόγραμμα μου και με την Ελένη που είναι ένα φρέσκο κορίτσι, πολύ αξιόλογο και καλό παιδί απ’ όσο την ξέρω γιατί δεν έχουμε κουβεντιάσει προσωπικά αλλά αυτό μου βγάζει. Θα συνεργαστούμε ωραία όλοι μαζί.
Έχεις το κοινό σου που σε αγαπάει και σε στηρίζει πάντα… Νιώθεις ασφάλεια με αυτό;
Έχω κοινό που με αγαπάει και με στηρίζει αλλά δεδομένο δεν θεωρώ τίποτα σε αυτή την ζωή. Και πλέον έτσι όπως είναι τα πράγματα θα είναι καλό να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί καταλαβαίνω ότι περνάει πολύ δύσκολα ο κόσμος και το ζούμε και εμείς αυτό. Δηλαδή μην γελιόμαστε ότι τα μαγαζιά είναι γεμάτα και γίνεται χαμός και όλα αυτά που ακούγονται. Η προσέλευση του κόσμου μπορεί να είναι αρκετή αλλά δεν γίνονται πλέον οι καταναλώσεις που γίνονταν παλιά. Και αυτό στοιχίζει και στον επιχειρηματία και στους καλλιτέχνες αλλά και στους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο, από το πάρκινγκ μέχρι τον σερβιτόρο που γι’ αυτούς είναι πιο σημαντικό απ’ όλους το μεροκάματο.
Δισκογραφικά τι μας ετοιμάζεις;
Ήδη έχω ξεκινήσει και κάνω demo πολλά τραγούδια και προσπαθώ να επιλέξω. Έχω ξεκινήσει από τον Απρίλιο αυτή την διαδικασία. Πολύ σύντομα ελπίζουμε να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι στα ραδιόφωνα που θα είναι ο προπομπός του δίσκου που θα κυκλοφορήσει στην γιορτή μου όπως κάθε χρόνο.

http://www.tralala.gr/g-ploutarchos-n-i ... amma-tous/