Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Scorpion86 έγραψε:
MusicLover έγραψε:
J&B έγραψε:
Ειδικά για τα δεδομένα του Μουκίδη κ σε σχέση με τα τραγούδια που έχει δώσει στο Νότη, είναι κάτω του μετρίου το κομμάτι. :thumbdown:
Yπερβολικοί είστε ορισμένοι. Μια χαρά είναι το κομμάτι και ηχητικά και από θέμα ερμηνείας. Εάν περιμένατε να ακούσετε κομμάτι όπως το "Θέλω να σε Ξαναδώ", το "Ενα Γράμμα" κ.α. τότε θα πρέπει να περιμένετε πολύ ακόμα. Τέτοια τραγούδια βγαίνουν μία φορά τα 30χρονια! Το συγκεκριμένο είναι ένα ανεβαστικό κομμάτι, αρκετά πιασάρικο που αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου. Δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου όπως έγραψαν κάποιοι δίχως να έχουν ακούσει τα υπόλοιπα 15. Λίγο υπομονή.
Καλά μην το πάμε και στο άλλο άκρο πάντα θα είναι ''δέσμιος'' του παρελθόντος του ο Νότης, αλλά ας κρίνουμε το κομμάτι γι΄αυτό που είναι. Ένα πρόμο τραγούδι σε στυλ που συνηθίζει ο Μουκίδης, και που αν προωθηθεί σωστά θα κάνει τη δουλειά του. Και στον Καρρά δεν έγραψε καμιά κομματάρα πάντως ο Μουκίδης και τα τελευταία χρόνια με Νότη κινείται στην ίδια κλίμακα, ''Δεν υπάρχεις'', ''Δε νομίζω'', Άκουσε με καλά'', ''Τέρμα το Ράδιο''. Εγώ απλά έχω μια ένσταση ως προς την ενορχήστρωση, θα ήθελα να ακούγεται πιο καθαρά ο Νότης στα κουπλέ και να μην είναι ''φορτωμένα'' με τόσα όργανα. Περιμένω τον δίσκο για να κρίνω, καθώς είμαι σίγουρος πως αν τα υπόλοιπα είναι καλύτερα από αυτό, θα αγκαλιάσει ο κόσμος πιο εύκολα και το συγκεκριμένο.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
ΜΑΓΔΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜΑΓΔΑ »

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η μουσική αλλάζει κάθε φορά, όπως και τα ζητούμενα, είναι μια χαρά τραγούδι.
Κι από τους ερωτευμένους θα γίνει ύμνος.
Life is a RollerCoaster...
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Ο Μουκίδης γράφει και τώρα κομματάρες απλά σίγουρα αυτό δεν είναι από τα καλά του.
Είναι στίχος-ατάκα στυλ "Άκουσε με καλά" που εμένα ούτε το συγκεκριμένο με τρελαίνει.

Τελευταίες κομμάταρες του θεωρώ το "Ότι μου 'χεις πει" όπως επίσης και το " Να μην ξεχάσεις ποτέ" που είπε η Πέγκυ πέρσι!
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Αν και το teaser δεν με είχε ενθουσιάσει τελικά ακούγοντας ολόκληρο το τραγούδι μου αρέσει.
Τα κουπλέ είναι καλύτερα από το ρεφραίν.Στα συν η ερμηνεία του Νότη. :thumbup:
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Εχοντας ακούσει και το Demo απο Μουκιδη αλλα και το ρεφρεν εστω απο τη φωνη του Νοτη πανω κατω ξέραμε τι να περιμένουμε. .Μετριος στίχος τουλάχιστον εχει δυναμική και δεν κάνανε το ιδιο λάθος με το αργό τέμπο που ειχε το προμο του προηγούμενου δίσκου. Ο νοτης απογείωσε με τη φωνη του και τα γυρίσματα που κάνει στο τέλος ειδικά ενα μετριο τραγούδι. Συμπέρασμα κρίμα να μην είναι αναλογα της φωναρας του τα τραγούδια που επιλεγει..ελπίζουμε καλύτερη συνέχεια
Άβαταρ μέλους
jdarmody

bebest έγραψε:Εχοντας ακούσει και το Demo απο Μουκιδη αλλα και το ρεφρεν εστω απο τη φωνη του Νοτη πανω κατω ξέραμε τι να περιμένουμε. .Μετριος στίχος τουλάχιστον εχει δυναμική και δεν κάνανε το ιδιο λάθος με το αργό τέμπο που ειχε το προμο του προηγούμενου δίσκου. Ο νοτης απογείωσε με τη φωνη του και τα γυρίσματα που κάνει στο τέλος ειδικά ενα μετριο τραγούδι. Συμπέρασμα κρίμα να μην είναι αναλογα της φωναρας του τα τραγούδια που επιλεγει..ελπίζουμε καλύτερη συνέχεια
Κρίμα να μην του γράφουν ανάλογα τραγούδια θέλεις να πεις. Φαντάζομαι πως δε τίθεται θέμα επιλογής από πλευράς Νότη. Αυτός έχει επιλέξει τις τόσες τραγουδάρες του μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
ΑΝΔΡΕΑΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ »

Ο Μουκίδης έχει γράψει και καλύτερα από αυτό. Το αν είναι το χειρότερο του καινούργιου του άλμπουμ θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσει. Πάντως ο Νότης έχει πει και καλύτερα. Θεωρώ πως το καλύτερο promo single που έχει βγάλει για άλμπουμ τα τελευταία χρόνια είναι το Παρτ' το δρόμο το 2005. Δεν ξέρω αν ο Νότης θα πρέπει να ψαχτεί και για καινούργιο παραγωγό δεν αντιλέγω ο Μανώλης Βλάχος είναι καλός αλλά καλό θα είναι να συνεργαστεί και με κάποιον άλλο ή άλλους. Θα ήθελα ο Νότης να συνεργαστεί με το Σαμπάνη, την Όλγα Βλαχοπούλου και άλλους.
MusicLover

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MusicLover »

jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
MusicLover έγραψε:
J&B έγραψε:
Ειδικά για τα δεδομένα του Μουκίδη κ σε σχέση με τα τραγούδια που έχει δώσει στο Νότη, είναι κάτω του μετρίου το κομμάτι. :thumbdown:
Yπερβολικοί είστε ορισμένοι. Μια χαρά είναι το κομμάτι και ηχητικά και από θέμα ερμηνείας. Εάν περιμένατε να ακούσετε κομμάτι όπως το "Θέλω να σε Ξαναδώ", το "Ενα Γράμμα" κ.α. τότε θα πρέπει να περιμένετε πολύ ακόμα. Τέτοια τραγούδια βγαίνουν μία φορά τα 30χρονια! Το συγκεκριμένο είναι ένα ανεβαστικό κομμάτι, αρκετά πιασάρικο που αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου. Δεν είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου όπως έγραψαν κάποιοι δίχως να έχουν ακούσει τα υπόλοιπα 15. Λίγο υπομονή.
Καλά μην το πάμε και στο άλλο άκρο πάντα θα είναι ''δέσμιος'' του παρελθόντος του ο Νότης, αλλά ας κρίνουμε το κομμάτι γι΄αυτό που είναι. Ένα πρόμο τραγούδι σε στυλ που συνηθίζει ο Μουκίδης, και που αν προωθηθεί σωστά θα κάνει τη δουλειά του. Και στον Καρρά δεν έγραψε καμιά κομματάρα πάντως ο Μουκίδης και τα τελευταία χρόνια με Νότη κινείται στην ίδια κλίμακα, ''Δεν υπάρχεις'', ''Δε νομίζω'', Άκουσε με καλά'', ''Τέρμα το Ράδιο''. Εγώ απλά έχω μια ένσταση ως προς την ενορχήστρωση, θα ήθελα να ακούγεται πιο καθαρά ο Νότης στα κουπλέ και να μην είναι ''φορτωμένα'' με τόσα όργανα. Περιμένω τον δίσκο για να κρίνω, καθώς είμαι σίγουρος πως αν τα υπόλοιπα είναι καλύτερα από αυτό, θα αγκαλιάσει ο κόσμος πιο εύκολα και το συγκεκριμένο.
Συγνώμη αλλά τα "Δεν υπάρχεις" και "Άκουσέ με καλά" ήταν κομματάρες...
Μαλλί, βάτα συμπεθέρα, ντέφι-ντέφι.
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε:Ο Μουκίδης έχει γράψει και καλύτερα από αυτό. Το αν είναι το χειρότερο του καινούργιου του άλμπουμ θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσει. Πάντως ο Νότης έχει πει και καλύτερα. Θεωρώ πως το καλύτερο promo single που έχει βγάλει για άλμπουμ τα τελευταία χρόνια είναι το Παρτ' το δρόμο το 2005. Δεν ξέρω αν ο Νότης θα πρέπει να ψαχτεί και για καινούργιο παραγωγό δεν αντιλέγω ο Μανώλης Βλάχος είναι καλός αλλά καλό θα είναι να συνεργαστεί και με κάποιον άλλο ή άλλους. Θα ήθελα ο Νότης να συνεργαστεί με το Σαμπάνη, την Όλγα Βλαχοπούλου και άλλους.
Το ίδιο λέμε μάλλον δεν το έθεσα σωστά εννοείται πως αν έπεφταν στα χέρια του τα κατάλληλα κομματια και θα τα επέλεγε και θα τα απογειώνε με τη φωνη του..Ίσως ομως πρέπει να κοιτάξει για νέες συνεργασίες..Απίστευτα κομμάτια τα παλιά που του είχε δώσει ο Μουκίδης τ τελευταία δυστυχώς είναι απλώς καλά. .
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Απ οτι βλεπω εμεις οι "Νοτικοι" τον κρινουμε αυστηρα (και καλα κανουμε :-P ), γιατι σε ολους τους αλλους τουλαχιστον αρεσει το τραγουδι. Αυτος δεν ειναι βεβαια και ο στοχος?
Εγω αυτο που εχω να πω εναι οτι το τραγουδι ειναι δυνατο και μετα απο 2δισκους θα εχουμε δυνατο τραγουδι εναρξης.
Καλα κουπλε, αλλα γενικα θα μπορουσε να ειναι καλυτερος ο στιχος.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

SFAKattack10 έγραψε:Απ οτι βλεπω εμεις οι "Νοτικοι" τον κρινουμε αυστηρα (και καλα κανουμε :-P ), γιατι σε ολους τους αλλους τουλαχιστον αρεσει το τραγουδι. Αυτος δεν ειναι βεβαια και ο στοχος?
Εγω αυτο που εχω να πω εναι οτι το τραγουδι ειναι δυνατο και μετα απο 2δισκους θα εχουμε δυνατο τραγουδι εναρξης.
Καλα κουπλε, αλλα γενικα θα μπορουσε να ειναι καλυτερος ο στιχος.
Λες να κάνει έναρξη μ΄αυτό; Οι ''Αυτοτελείς Ιστορίες'' πόσες ενάρξεις έβγαλαν; Τρεις; ''Εσύ η θάλασσα'', ''Μη με ρωτάτε'' και '' Δώσε ένα τέλος''.. Δεν τα λες κι άσχημα!
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

jdarmody έγραψε: Λες να κάνει έναρξη μ΄αυτό; Οι ''Αυτοτελείς Ιστορίες'' πόσες ενάρξεις έβγαλαν; Τρεις; ''Εσύ η θάλασσα'', ''Μη με ρωτάτε'' και '' Δώσε ένα τέλος''.. Δεν τα λες κι άσχημα!
"Ενα τσιγγανακι ειπε", "Εσυ η θαλασσα" τις 2 χρονιες στην Ιερα οδο. Μπαλαντες δηλαδη, αργα κομματια ενω αυτο ειναι 6αρι.
"Μη με ρωτατε" στα αστερια και "Δωσε 1 τελος" στο εναστρον ειχαν δυναμη για εναρξη αν και το δευτερο ηταν εναρξη στο δευτερο προγραμμα.
Γενικα στα αστερια ειχε καλο προγραμμα με κορυφωση το δευτερο προγραμμα που επαιζε ντραμς! :biggrin:
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Από το κανάλι της Cobalt.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

Πάντα υπήρχαν τραγούδια με πρόχειρο στίχο στους δίσκους του Νοτη. Τραγούδια πιασάρικα και όχι με τόσο εμπνευσμένο στίχο.
"Πάρτα", "Δυό χειροβομβίδες", "Mια ματιά σου μόνο φτάνει" κ.α.
Δεν είναι κάτι κακό. Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα, σε λιγότερο από μήνα θα κυκλοφορήσει ο δίσκος και θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την επιλογή των τραγουδιών αλλά και την ποιότητα ηχογράφησης τους.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Scorpion86 έγραψε:Πάντα υπήρχαν τραγούδια με πρόχειρο στίχο στους δίσκους του Νοτη. Τραγούδια πιασάρικα και όχι με τόσο εμπνευσμένο στίχο.
Δεν είναι κάτι κακό. Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα, σε λιγότερο από μήνα θα κυκλοφορήσει ο δίσκος και θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για την επιλογή των τραγουδιών αλλά και την ποιότητα ηχογράφησης τους.

Δεν είπε κανείς ότι είναι άσχημο το τραγούδι, απλά δεν γίνεται να μην το κρίνεις κιόλας. Είναι ανάλογα τα γούστα του καθενός και τις προσδοκίες του από έναν καλλιτέχνη σαν το Νότη. Προφανώς και το επέλεξαν θεωρώντας ότι είναι πιασάρικο, ότι θα γίνει ραδιοφωνικό χιτ και θα ακουστεί μέχρι να βγει ο δίσκος. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως ένας καλλιτέχνης του μεγέθους του Νότη που βγάζει δίσκο -και καλά κάνει- ανά δυο χρόνια περίπου, δεν μπορεί να συλλέξει 16 κομματάρες σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και καταφεύγει σε σουξεδάκια της πλάκας. Γι΄ αυτό και δικαιολογώ όσους εκφράζουν τα παράπονα τους.
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

Kalhspera sthn treloparea :)

O Basilhs Dhmas tha einai me mono ena tragoudi mesa ston disko, tha einai ena xasapiko tragoudi...
H Sofh Pappa episeis tha einai mesa me ena tragoudi
to tragoudi afieromeno ston hxolypth "Pazouzou" to egrapse ena filaraki mou, o Xrhstos Petrou kai thn mousikh o Xrysanthos Xrysanthou. Ta paidia einai kai ta dyo apo thn omorfh Kypro...
o Giorgos Moukidis tha eina me 3 tragoudia mesa, to terma to radio, mia mpalanta kai ena zempekiko
kata megalh pithanotha tha einai o Giannhs Kwnstas se 1-2 tragoudia mesa
ta alla ta egrapse o filos Scorpion
Notis Sfakianakis
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

jdarmody έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Πάντα υπήρχαν τραγούδια με πρόχειρο στίχο στους δίσκους του Νοτη. Τραγούδια πιασάρικα και όχι με τόσο εμπνευσμένο στίχο.

Δεν είπε κανείς ότι είναι άσχημο το τραγούδι, απλά δεν γίνεται να μην το κρίνεις κιόλας. Είναι ανάλογα τα γούστα του καθενός και τις προσδοκίες του από έναν καλλιτέχνη σαν το Νότη. Προφανώς και το επέλεξαν θεωρώντας ότι είναι πιασάρικο, ότι θα γίνει ραδιοφωνικό χιτ και θα ακουστεί μέχρι να βγει ο δίσκος. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως ένας καλλιτέχνης του μεγέθους του Νότη που βγάζει δίσκο -και καλά κάνει- ανά δυο χρόνια περίπου, δεν μπορεί να συλλέξει 16 κομματάρες σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και καταφεύγει σε σουξεδάκια της πλάκας. Γι΄ αυτό και δικαιολογώ όσους εκφράζουν τα παράπονα τους.
Με αυτό που γράφεις όμως κάνεις διαχωρισμό ανάμεσα στον κόσμο που τον ακούει. Δεν κατάλαβα τι σημαίνει "ειναι ανάλογα τις προσδοκίες του καθενός για έναν καλλιτέχνη σαν τον Νότη". Δηλαδή, αυτοί που μονίμως γκρινιάζουν μία για την ηχογράφηση, μία για την ενορχήστρωση, μία για τους στίχους εχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον Νότη και γι' αυτό γκρινιάζουν και οι υπόλοιποι είναι άβουλα όντα, δεν έχουνε κριτήριο και τους αρέσει ότι βγάλει? Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τέτοιο τσουβάλιασμα. Πες ότι δεν σου αρέσει και σταμάτα το εκεί. Δεν σε αναγκάζει κανείς να σου αρέσει ούτε απαραίτητα η άποψη σου είναι και η σωστή περί "σουξεδάκια της πλάκας".
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Dimitris96 έγραψε:Kalhspera sthn treloparea :)

O Basilhs Dhmas tha einai me mono ena tragoudi mesa ston disko, tha einai ena xasapiko tragoudi...
to tragoudi afieromeno ston hxolypth "Pazouzou" to egrapse ena filaraki mou, o Xrhstos Petrou kai thn mousikh o Xrysanthos Xrysanthou. Ta paidia einai kai ta dyo apo thn omorfh Kypro...
o Giorgos Moukidis tha eina me 3 tragoudia mesa, to terma to radio, mia mpalanta kai ena zempekiko
"Μήτσουλας" είναι ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού για τον "Παζούζου", αλλά μπορεί να αλλάξει. Θα δείξει...
Eίσαι πολύ καλά ενημερωμένος φίλε Δημήτρη.
Άβαταρ μέλους
Dimitris96

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dimitris96 »

Scorpion86 έγραψε:
Dimitris96 έγραψε:Kalhspera sthn treloparea :)

"Μήτσουλας" είναι ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού για τον "Παζούζου", αλλά μπορεί να αλλάξει. Θα δείξει...
Eίσαι πολύ καλά ενημερωμένος φίλε Δημήτρη.
eyxaristw na sai kala
kai esy eisai mesa sta pragmata blepw :)
o Xrhstos mou eipe akoma den kseroune pws tha to onomasoune to tragoudi, "Mhtsoulas" tou to dwsane alla o Notis mporei na tp allaksei...
kai kati allo, o Manolhs Blaxos (Paragwgos) einai POLY LIGOS gia ton Noti ! pistebw meta apo ayton ton disko tha parei dromo !
Notis Sfakianakis
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Dimitris96 έγραψε:kai kati allo, o Manolhs Blaxos (Paragwgos) einai POLY LIGOS gia ton Noti ! pistebw meta apo ayton ton disko tha parei dromo !
Είναι προσωπική σου αίσθηση ή όντως υπάρχει θέμα;
Απάντηση