Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
johnytzitzi

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

notakis έγραψε:Η Ελντίνα είναι η κόρη της Σόφης Παππά

Συνολικά 12 νέοι δημιουργοί του γράφουν για πρώτη φορά!
11 είναι οι νέοι δημιουργοί που δεν του έχουν ξαναδώσει κομμάτι. 10 χρόνια του δίνει ανελλιπώς ο Δήμας όπως επίσης ο Γερμενής από το 2000, περίεργο μου φαίνεται
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
notakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notakis »

johnytzitzi έγραψε:

11 είναι οι νέοι δημιουργοί που δεν του έχουν ξαναδώσει κομμάτι. 10 χρόνια του δίνει ανελλιπώς ο Δήμας όπως επίσης ο Γερμενής από το 2000, περίεργο μου φαίνεται
Έχεις δίκιο, το πρόσεξα κι εγώ μετά είχα μετρήσει και τον Φώντα Θεοδώρου, ο οποίος έγραψε το "Νύχτες Αλήτισσες"
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

johnytzitzi έγραψε:

Από ένα κομμάτι δεν είχαν οι δυο τους στον προηγούμενο δίσκο; Εγώ δεν το βρίσκω απαραίτητα κακό πάντως εφόσον τα τραγούδια τους δεν είναι του ίδιου επιπέδου με κάποιου άγνωστου δημιουργού.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Ας μη κολλάμε στα ονόματα των συνθετών, το ότι κάποια στιγμή κάνανε επιτυχίες δε σημαίνει ότι θα κάνουν πάντα καλά τραγούδια. Δεν χρειάζονται επιλογές βάση ονόματος αλλά βάση ποιότητας των κομματιών. Πχ Ο Νότης είχε βιαστεί με το εσύ η θάλασσα επηρεασμένος προφανώς από τη μεγάλη επιτυχία που κάναν οι δημιουργοί με το τσιγκανάκι. Το ίδιο τώρα με το Μουκίδη που το πρόμο είναι μέτριο ενώ μες το δίσκο θα υπάρχουν πολύ καλύτερα κομμάτια, επιλέχτηκε αυτό προφανώς λόγω του δημιουργού. Το ίδιο για τον Γιατρα (τελευταία συνεργασία η πλατεία) που στο τέλος δεν μπήκε καν στο δίσκο. Ο Δήμας καλά κομμάτια του έδωσε στο τελευταίο δίσκο ωστόσο δεν ακούστηκαν (πλην το δηλώνω μόνος). Δε χρειάζεται γκρίνια στο τελευταίο δίσκο τα 3 κορυφαία για μένα( αν θα σε χάσω, δε μου αρκεί, δώσε ένα τέλος) ήταν από καινούργιους συνεργάτες, είμαι σίγουρος το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Τα 5 τελευταία είναι κοινωνικού περιεχομένου, αν θεωρήσουμε μέσα κι αυτό που είναι αφιερωμένο στον Παζούζου.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

bebest έγραψε:Ας μη κολλάμε στα ονόματα των συνθετών, το ότι κάποια στιγμή κάνανε επιτυχίες δε σημαίνει ότι θα κάνουν πάντα καλά τραγούδια. Δεν χρειάζονται επιλογές βάση ονόματος αλλά βάση ποιότητας των κομματιών. Πχ Ο Νότης είχε βιαστεί με το εσύ η θάλασσα επηρεασμένος προφανώς από τη μεγάλη επιτυχία που κάναν οι δημιουργοί με το τσιγκανάκι. Το ίδιο τώρα με το Μουκίδη που το πρόμο είναι μέτριο ενώ μες το δίσκο θα υπάρχουν πολύ καλύτερα κομμάτια, επιλέχτηκε αυτό προφανώς λόγω του δημιουργού. Το ίδιο για τον Γιατρα (τελευταία συνεργασία η πλατεία) που στο τέλος δεν μπήκε καν στο δίσκο. Ο Δήμας καλά κομμάτια του έδωσε στο τελευταίο δίσκο ωστόσο δεν ακούστηκαν (πλην το δηλώνω μόνος). Δε χρειάζεται γκρίνια στο τελευταίο δίσκο τα 3 κορυφαία για μένα( αν θα σε χάσω, δε μου αρκεί, δώσε ένα τέλος) ήταν από καινούργιους συνεργάτες, είμαι σίγουρος το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Το "Εσύ η Θάλασσα" είναι ωραίο κομμάτι, άσχετα εάν μπορούσε να είναι και καλύτερο λόγω ενορχήστρωσης μετρίου επιπέδου. Δικαιούται και ο Μουκίδης να γράψει ένα μέτριο κομμάτι, σόρρυ κιόλας. Για τον Γιατρά διαφωνώ 100% έπαψε να γράφει καλά τραγούδια και απόδειξη ότι γράφει για το κάθε τραγουδιστάκι ένα σωρό αδιάφορα τραγούδια. Ακόμα και η Πλατεία δεν ήταν καλό κομμάτι, μόνο στίχο που έπιανε το νόημα της εποχής (Αγανακτισμένοι, Σύνταγμα) είχε. Επίσης, το κομμάτι του δεν μπήκε επειδή ήταν μέτριο ή κακό αλλά επειδή ο δίσκος βγήκε ενάμιση χρόνο μετά από αυτό το προμο και ουσιαστικά θεωρείτο μπαγιάτικο. Όσον αφορά τον Δήμα θα το ξαναγράψω επειδή το ρώτησα, δεν του έδωσε τραγούδι. Δεν είναι ότι του έδωσε και δεν συμπεριλήφθηκε στον δίσκο, αλλά δεν του έδωσε λόγω φόρτου εργασίας. Κατά τα άλλα συμφωνώ με το γενικότερο νόημα του σχόλιου σου. Ο Νότης απέδειξε και πάλι ότι δεν στέκεται σε ονόματα δημιουργών και στηρίζει νέα παιδια, βγάζοντας έτσι και διαμάντια όπως ο Σαπουντζάκης...που θα εξελιχθεί σε νέο Βασίλη Δήμα (να μου το θυμηθείτε). Και έχει τα κότσια ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ εγνωσμένων δημιουργών να τα αφήνει έξω, όπως το "Γη Φωτιά, Γη Ρωμιά", άσχετα εάν για το συγκεκριμένο θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που δεν το έβαλε.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Την μια γραφουν "Μαζι ξανα" και την αλλη "Μαζι". Τελικα αποφασισαν να βαλουν τον πιο ασχημο τιτλο. Ελπιζω να μην γελειοποιηθει ο τιτλος στο τελος.
Απ οτι φαινεται οχι μονο δεν θα εχει κοινωνικο τραγουδι αλλα θα ειναι και αρκετα. Το θεμα ειναι οτι μεχρι να βγει ο δισκος τιποτα δεν ειναι βεβαιο.
Scorpion86 έγραψε: βγάζοντας έτσι και διαμάντια όπως ο Σαπουντζάκης...που θα εξελιχθεί σε νέο Βασίλη Δήμα (να μου το θυμηθείτε).
Ο Σαπουντζακης μου εκανε αρνητικη εντυπωση οταν σε ραδιοφωνικη εκπομπη που επαιζε εντεχνα και ροκ και του επερναν συνεντευξη ντρεποταν να πει οτι εδωσε τραγουδι στον Σφακιανακη. Οσο για τον Δημα ειχα ακουσει οτι πρεπει να εχουν τσακωθει γιαυτο και δεν θα ειχε τραγουδι στο δισκο οπως και εγινε.
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Λατρεις της ιντριγκας οι περισσοτεροι..ανυπομονουμε για τον δισκο και ευχομαστε επιτυχια!!ΜΑΖΙ!!
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Καταλαβαίνω ότι είναι ιδιαιτέρως συμπαθής ο Δήμας σε κάποιους, αλλά δε μιλάμε και για καμιά μεγάλη καλλιτεχνική απώλεια πια. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος έχει ανάγκη αυτοπροσδιορισμού γι' αυτό και απομακρύνεται σιγά σιγά από το Νότη. Επίσης, ήδη τα τραγούδια του είχαν αρχίσει να θυμίζουν το ένα το άλλο και δεν νομίζω ότι έχει γράψει και καμιά τραγουδάρα πια πέρα από κάποια κοινωνικά του. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί παραπάνω δηλαδή. Το αν έχει τσακωθεί με το Νότη θα ήταν γελοίο από πλευράς του και μεγάλη αχαριστία. Όσο για τον Μουκίδη, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι από τους λίγους που δικαιούνται να μην γράψουν κι ένα τόσο καλό κομμάτι, καθώς ο άνθρωπος έχει αφήσει ύμνους μιας ζωής κι έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι σέβεται κι εκτιμάει απεριόριστα το Νότη.
Για το τίτλο, μια χαρά είναι ως ''Μαζί'', ποτέ δε ξέρεις από που προέρχεται. Νομίζω ότι ένιωσε για πρώτη φορά την απομάκρυνση του κόσμου ο Νότης κι ο τίτλος είναι δηλωτικός της σχέσης που θέλει να έχει με το κοινό του. Εγώ κρατάω τη διάθεση της Cobalt να φτιάξει κάτι καλό και να στηρίξει τον δίσκο -ελπίζω βέβαια να επιβεβαιωθεί πλήρως-και αν βοηθήσουν τα τραγούδια σε συνδυασμό και με τη δυναμική επάνοδο του Νότη στο Φωταέριο, έχω την εντύπωση ότι θα πάει πολύ καλά.
GUNNER_10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GUNNER_10 »

Scorpion86 έγραψε:
GUNNER_10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
GUNNER_10 έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
jdarmody έγραψε:Όπως πολύ σωστά λέει κι ο φίλος από πάνω αν είναι να το ακούσεις 40 φορές για να σου αρέσει άστο. Κι όλα αυτά δεν είναι γκρίνια είναι απλά διαπιστώσεις, όπως και το ότι το κομμάτι γενικά και ιδίως σε μη ακροατές Νότη δεν άρεσε. Τώρα αν εσείς θέλετε να κατηγορείτε όσους δεν αποθεώνουν το οτιδήποτε δικαίωμα σας, απλή καλοπροαίρετη κριτική κάνουμε στο Νότη κι όχι σε σας που σας αρέσει.
Όπως είχα πει και πριν από καμιά δεκαριά μέρες, το τι αρέσει στον καθένα και τι όχι είναι σχετικό. Για παράδειγμα άνθρωπος που δουλεύει στον "Derti" μου είπε ότι το "Τέρμα το Ράδιο" είναι το τραγούδι που ζητάνε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο οι ακροατές του σταθμού, εδώ και μία εβδομάδα. Και αναφέρω έναν σταθμό που δεν είχε τα δικαιώματα της πρώτης μετάδοσης του τραγουδιού ώστε να υπερβάλουν και λίγο στα όσα διαδίδουν.
Συγγνωμη αλλα αυτο εχει να κανει με φαν κλαμπ καθαρα.Δεν μπορει ενα κομματι που ακομα καλα καλα δεν το γνωριζει ο κοσμος να το ζηταει με τετοια μανια
Oρίστε? Ακούω μία φορά το κομμάτι και επειδή μου αρέσει ζητάω να το ακούσω ξανά. Για να θέλω να ακούσω ξανά ένα κομμάτι θα πρέπει να είμαι στο φαν κλαμπ του?
Ποσοι πραγματικα ακροατες το κανουν αυτο πιστευεις?Σοβαρα τωρα ομως.
Πρωτα οι φαν πεφτουν πανω στα ραδιοφωνα εδω και πολλα χρονια.Μετα παει ο κοσμος που δεν ασχολειται και απλα ακουει κλπ.
Διαφωνώ 100%! Οι φανς δεν θα περιμένουν το ραδιόφωνο για να ακούσουν ένα κομμάτι του αγαπημένου τους καλλιτέχνη. Είναι ψαγμένοι και θα το αναζητήσουν στο διαδίκτυο πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους ραδιοφωνικους σταθμούς. Πλέον, ραδιόφωνο ακούνε όλων των ειδών ακροατές που δεν έχουν κάποια μουσική προτίμηση και τρώνε ότι "σκουπίδι" έχουν να τους πετάξουν οι εκάστοτε ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Οι φανς ειδικότερα του Νότη δεν ακούνε ραδιόφωνο σήμερα έτσι όπως το έχουν κάνει, πολύ απλά γιατί θα ακούσουν ένα τραγούδι του Νότη μία φορά Νότη και από πέντε διαφορετικά της Φουρέιρα, της Βανδή, του Ρέμου κλπ. Αυτούς που αποτελούν σήμερα το σύστημα από κάθε άποψη. Ο Derti ξεχωρίζει από αυτά τα ραδιόφωνα και για την ποικιλία του στις μουσικές επιλογές αλλά και το ότι δεν προμοτάρει ένα συγκεκριμένο τραγουδιστή. Για παράδειγμα εάν ένας Νοτικός ακούσει όλη την ημέρα Derti θα ακούσει αρκετά τραγούδια του και τραγούδια όχι με μεγάλη προβολή όπως το "Και Χριστός και Αλήτης"...
Δεν με καταλαβες.Δεν λεω που θα αναζητησουν το τραγουδι οι φαν.Λεω οτι πολλοι φαν(οχι ολοι) θα στηριξουν το κομματι στην αρχη σε fb,ραδιοφωνα κλπ.Παντα γινεται αυτο.
Στα υπολοιπα που λες δεν διαφωνω.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Mία γεύση από το τραγούδι "Πόσο σ' αγαπώ" σε στίχους-μουσική Γιώργου Μουκίδη που θα αποτελέσει το ντουέτο Νότη-Πέγκυς στην πίστα του Φωταέριου!

Πηγή: https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... =2&theater
notakis

Έμαθα για το "Μα εγώ είμαι Έλληνας" ότι είναι πολύ ... "δυνατό"!!!
notisokin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisokin »

Καλησπερα σας :wave: !!!Αν και διαβαζω καιρο τις δημοσιευσδεις σας εδω μεσα...μολις τωρα αποφασισα να ανοιξω λογαριασμο!!!Χρονια μεγαλος θαυμαστης του Νοτη!!!Θελω λοιπον οπως και πολλοι απο εσας να μαθαινω οτιδηποτε αφορα την επαγγελματικη του δραστηριοτητα!!!Βρηκα λοιπον αυτο φορουμ και ανακαλυψα οτι πολλοι εδω δινουν απλοχειρα τις πληροφοριες που γνωριζουν για πολλα θεματα που αφορουν τον Νοτη!!!Ειπα λοιπον να συμμετεχω και γω ενεργα στο ομορφο φορουμ που με τα μηνυματα σας εχετε δημιουργησει ολα αυτα τα χρονια!!!
notisokin

Scorpion86 έγραψε:Mία γεύση από το τραγούδι "Πόσο σ' αγαπώ" σε στίχους-μουσική Γιώργου Μουκίδη που θα αποτελέσει το ντουέτο Νότη-Πέγκυς στην πίστα του Φωταέριου!

δυστυχως δεν ανοιγει... :jerky:
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

notakis έγραψε:Έμαθα για το "Μα εγώ είμαι Έλληνας" ότι είναι πολύ ... "δυνατό"!!!
Tι ειναι κοινωνικοπολιτικό όπως έχουμε καταλάβει από τον τίτλο?
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

notisokin έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:Mία γεύση από το τραγούδι "Πόσο σ' αγαπώ" σε στίχους-μουσική Γιώργου Μουκίδη που θα αποτελέσει το ντουέτο Νότη-Πέγκυς στην πίστα του Φωταέριου!

Δυστυχώς, και γω τώρα το διαπίστωσα ότι πρεπει να έχεις κάνει follow στο προφιλ του Μουκίδη ή να τον έχεις φίλο στο facebook για να μπορέσεις να το δεις.
notisokin

Scorpion86 έγραψε:
notisokin έγραψε:

Δυστυχώς, και γω τώρα το διαπίστωσα ότι πρεπει να έχεις κάνει follow στο προφιλ του Μουκίδη ή να τον έχεις φίλο στο facebook για να μπορέσεις να το δεις.
Φιλο δεν τον εχω...αλλα τον ακολουθω...αλλα και παλι τπτ.....κριμα!!!
Άβαταρ μέλους
jdarmody

notakis έγραψε:Έμαθα για το "Μα εγώ είμαι Έλληνας" ότι είναι πολύ ... "δυνατό"!!!
Αξιόπιστη πηγή; :thumbup:
notakis

jdarmody έγραψε:
Το έμαθα απο συνεργάτη του Νότη...είναι κρητικός ο δημιουργός και μόλις το ακουσε ο Νοτης επαθε πλακα!!

Δεν το ακουσα εγω προσωπικα, αλλα τον εμπιστευομαι!
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

notakis έγραψε:
jdarmody έγραψε:
Το έμαθα απο συνεργάτη του Νότη...είναι κρητικός ο δημιουργός και μόλις το ακουσε ο Νοτης επαθε πλακα!!

Δεν το ακουσα εγω προσωπικα, αλλα τον εμπιστευομαι!
Tι είναι? Κρητικό ρυθμό έχει το τραγούδι?
Απάντηση