Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

jdarmody έγραψε:
Musicshoot έγραψε:πρεπει να παιζει το σεναρίο να φεύγει από την Cobalt και να ναι οντως ο τελευταιος δισκος του εκει... μακαρι..
Αν παει στην Minos (που για εκει τον κοβω) του χρονου στανταρακι Σφακιανακης - Παντελιδης σε μαγαζι....
Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τέτοια συνεργασία! Του έχει προταθεί ήδη από όσα έχει -εμμέσως πλην σαφώς- αναφέρει σε μια συνέντευξη του.
Toυ έγινε αυτή η πρόταση για να μπει επικεφαλής σχήματος στο Teatro με 2ο όνομα τον Παντελίδη αλλά αρνήθηκε και οι υπεύθυνοι του μαγαζιού στράφηκαν στον Πλούταρχο και έγινε το Πλούταρχος-Παντελίδης.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
bebest

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bebest »

Scorpion86 έγραψε:
jdarmody έγραψε:
Musicshoot έγραψε:πρεπει να παιζει το σεναρίο να φεύγει από την Cobalt και να ναι οντως ο τελευταιος δισκος του εκει... μακαρι..
Αν παει στην Minos (που για εκει τον κοβω) του χρονου στανταρακι Σφακιανακης - Παντελιδης σε μαγαζι....
Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τέτοια συνεργασία! Του έχει προταθεί ήδη από όσα έχει -εμμέσως πλην σαφώς- αναφέρει σε μια συνέντευξη του.
Toυ έγινε αυτή η πρόταση για να μπει επικεφαλής σχήματος στο Teatro με 2ο όνομα τον Παντελίδη αλλά αρνήθηκε και οι υπεύθυνοι του μαγαζιού στράφηκαν στον Πλούταρχο και έγινε το Πλούταρχος-Παντελίδης.
Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί? Θα δεχόταν ποτέ να συνεργαστεί με τον ατάλαντο μιμητη του? Αν κάνει συνεργασίες δυνατές συνήθως είναι με γυναικεία ονόματα. .
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

bebest έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
jdarmody έγραψε:
Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί? Θα δεχόταν ποτέ να συνεργαστεί με τον ατάλαντο μιμητη του? Αν κάνει συνεργασίες δυνατές συνήθως είναι με γυναικεία ονόματα. .
Eξαίρεση ο Μαζωνάκης...
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Scorpion86 έγραψε:
bebest έγραψε:Ρε παιδιά είμαστε σοβαροί? Θα δεχόταν ποτέ να συνεργαστεί με τον ατάλαντο μιμητη του? Αν κάνει συνεργασίες δυνατές συνήθως είναι με γυναικεία ονόματα.
Eξαίρεση ο Μαζωνάκης...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :hysterical:

Σιγά μη φύγει από την Cobalt. Δε νομίζω το 2002 να είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2014 ή για 7 δίσκους. Μέσα σε αυτή τη 12ετία σίγουρα έχει κάνει μια ανανέωση συμβολαίου και δεν θυμάμαι ποτέ (με εξαίρεση ίσως την περίοδο της Ανα..γέννησις) να ήταν τα πράγματα καλά με αυτή την εταιρεία.
Το μόνο καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Νότης ακούγεται στα ραδιόφωνα... Τσιγγανάκι, Εσύ η θάλασσα, Δώσε ένα τέλος...

Πάντως και στη Emi να πάει πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι;
Θα κουβαλήσει 100% τον κυρ Μανώλη και από προμο τίποτα...
Τι να λέμε τώρα;;;

Όσο για τα περί Παντελίδη, πλάκα μας κάνετε;;;
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
bebest

Scorpion86 έγραψε:
bebest έγραψε:
Scorpion86 έγραψε:
jdarmody έγραψε:
Eξαίρεση ο Μαζωνάκης...
Πριν πολλά χρόνια και από τότε δεν ξανακανάκανε. Γενικά για να κάνει μια συνεργασία νομίζω πρέπει να έχει και κάτι να δώσει, όπως πχ φέτος με τη Ζήνα που έχει αξιόλογη φωνή και μπορεί να σταθεί δίπλα του στη πίστα. Η πέρυσι με τη Βανδή που φωνητικά μπορεί να μη μ αρέσει αλλά σαν σόου με το Νότη θα έδινε ωραία πράγματα στο κοινό. Τώρα με το Παντελίδη τι μπορεί να προσφέρει, εκτός από ντόρο?(που νομίζω ο Νότης δεν κάνει ποτέ συνεργασίες με αυτό το κριτήριο)
Άβαταρ μέλους
J&B

Μιας και πιάσαμε τα περί εταιρείας (emi), πρόμο και Παντελίδη :lol:
Θυμήθηκα τη διαφήμιση πίσω στα 1999:

Τέλος οι μαϊμούδες, ηρθε το ενθύμιον ΧΧΧ :lol:
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Η μόνη μη λογική εξήγηση που μπορει να δώσει κανεις για τα εγκλήματα του κυρ-Μανώλη είναι ότι το κάνει επίτηδες για ν´ ακούγεται με μεγάλη διαφορά πολύ καλύτερη η φωνή του Νότη στο live. Κι η Cobalt μπορεί να του ανταποδίδει ότι και ο ίδιος δε μιλάει ποτέ για το δίσκο σε συνεντεύξεις. Δηλαδή, πραγματικά δεν εξηγούνται αλλιώς αυτες οι καταστάσεις!
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
J&B

Γιατί επί Emi μιλούσε για το δίσκο;

Κατανοώ ότι η Cobalt δίνει περισσότερη διαφήμιση και προώθηση σε νέα παιδιά όπως πχ Σαμπάνη, Αναστασιάδη και Αργυρό. Το καταλαβαίνει κανείς και από της δημοσιεύσεις στη σελίδα της στο fb, αλλά έλεος φέτος τέτοιο πράγμα δεν ξανάγινε έπρεπε από την Τρίτη 18/11 να προμοτάρουν Νότη και όχι το Σαμπάνη. Είναι σαν η Coca-cola να προμοτάρει τη Fanta. :lol: Έλεος...

Βέβαια μπορεί να φταίει και ο Νότης με τους συνεργάτες του που καθυστέρησε με τις αλλαγές, και να μην έχουν το εξώφυλλο στην εταιρεία (λέμε τώρα...) αλλά απ' ότι μας είπε και ο Scorpion αυτή που βιάζεται είναι η Cobalt, θα μπορούσε ο δίσκος να βγεί το Δεκέμβριο δεν χάλασε και ο κόσμος...

Τέσπα, όσο για τον κυρ Μάνο ακόμα και στους πρώτους δίσκους "Με αγάπη ό,τι κάνεις" & "Ανα...γέννησις" που οι ηχογραφήσεις ήταν καλές, υπήρχαν παράπονα (αν θυμάστε στο notis.gr). Μετά το "+4 ματωμένα δάκρυα" που βγήκε την άνοιξη του '11 το επίπεδο της παραγωγής έπιασε πάτο με αποκορύφωμα τον προηγούμενο δίσκο. Επίσης και στην τριλογία "Ματωμένο δάκρυ" δεν υπάρχει ούτε μια Β' Φωνή, ούτε φωνητικά.

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει έιναι ότι λόγω των οργάνων κάποιες φορές δεν ακούγονται οι καταλήξεις "ν" και "σ". Για παράδειγμα στο "Εσύ η θάλασσα" η λέξη "καπνός" ακούγεται σαν "καπνό". Πριν 2 βδομάδες που ανέβασε (και μετά κατέβασε) η Cobalt στο Youtube το videoclip του τραγουδιού, ενώ τα φωνητικά ήταν ίδια από πίσω έπαιζε άλλη ενορχήστρωση με αποτέλεσμα να ακούγεται κανονικά η λέξη "καπνός". Άρα κάπου κάτι στη μίξη δεν γίνεται σωστά.

Μπορεί για όλα τα παραπάνω να μην ευθύνεται ο Βλάχος, μπορεί να είναι και λόξα του Νότη, γιατί κατά καιρούς έχω διαβάσει ότι θέλει να ηχογραφεί με φυσικο ήχο και όχι του φτιάχνουν τη φωνή τα μηχανήματα. Επίσης, ο Βλάχος εκτός από παραγωγός είναι και ηχολήπτης και κάνει και τις ενορχηστρώσεις. Παλαιότερα επί minos δεν τα έκανε όλα ο Μπενέτος. Ο Μπενέτος ήταν παραγωγός, ηχολήπτης ήταν ο Αργυρίου και τις ενορχηστρώσεις τις αναλάμβαναν οι Γκινός-Γούναρης και άλλοι. Φυσικό είναι όταν ένας άνθρωπος έχει επωμιστεί όλα αυτά το αποτέλεσμα να μην έιναι αυτό που περιμένουμε. Βάλτε μέσα σ' όλα αυτά και το οικονομικό και ότι εταιρείες όπως fabelsound (έκανε παραγωγή δίσκων) έχουν κλείσει...

Τέλος, στο "Τέρμα το ράδιο" έμενα προσωπικά μ' αρέσει η ποιότητα του ήχου και δεν ακούω κάτι που να με ενοχλεί, παρ' όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να έχουν παράπονα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα παράπονο.

Αυτά τα ολίγα... :lol:
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με εποχές Εmi, διότι τότε ήταν και πολύ διαφορετικά τα πράγματα γενικότερα από τα μέσα ως προς το Νότη. Όλοι Νότη έπαιζαν τι πρόμο να κάνεις; Εγώ αυτό που σκέφτομαι καμιά φορά είναι με βάση μια συνέντευξη στο Ogdoo.gr, όπου έγινε λόγος για τον Διονυσίου κι ότι έχει το ρεκόρ ταχύτητας ηχογράφησης δίσκου, και λέει και ο Νότης κάτι του στυλ ''κι εγώ δεν τα έχω διαβάσει από πριν τα τραγούδια, μπαίνω τα τραγουδώ και τέλος''. Γενικά μπορεί κι αυτός να την κάνει βιαστικά την όλη διαδικασία ή αν μην ασχολείται και τόσο, όντας ξενερωμένος με την κατάσταση του κάποτε πουλούσα 350.000 και τώρα 30.000 (λέμε τώρα), οπότε ίσως έχει υποβαθμίσει την όλη δισκογραφική φάση.
Το θέμα με το ''Τέρμα το Ράδιο'' και κάποια τελευταία τραγούδια, πέρα από μια θαμπάδα στη φωνή του Νότη, είναι ότι ακούγονται πολύ δυνατά τα όργανα με αποτέλεσμα να χάνεται η φωνή. Ακούγεται ουσιαστικά σα να φωνάζει ο Νότης κι εν ολίγοις πιο πολύ σε φασαρία μοιάζει παρά σε τραγούδι.
bebest

Noμίζω ότι μετά από τόσο χρόνια λογικό είναι να μην είναι τόσο σχολαστικός σε όλες τις λεπτομέρειες όταν ηχογραφεί δίσκο. Φυσικά και δεν έχει κουραστεί ή βαρεθεί αλλά λογικό να έχει μικρότερη αντοχή να ασχοληθεί, προφανώς κάποια πράγματα τα προσπερνάει βιαστικά και η παραγωγή οπώτε έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Από την άλλη μη λέμε ότι στο καινορύργιο φταίει η ενορχήστρωση. Είναι απλώς λάθος επιλογή του Νότη. Τα τραγούδια που χαντάκωσε η ενορχήστρωση είναι κυρίως από το προηγούμενο δίσκο( Μη με ρωτάτε, δεν υπολόγισες καλά κλπ), εκεί που πραγματικά αν δυναμώσει την ένταση ακούγεται πολύ άσχημα ο ήχος, ενώ γενικά έχουν δυνατό στίχο. 5 μέρες έμειναν μακάρι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να ξεχαστούν όλα τα παράπονα που γίνονται για τις παραγωγές και την έλλειψη διαφήμισης και ενημέρωσης.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

Η cobalt δεν εχει σχεση με τους προηγουμενους δισκους της universal, αλλο αν κανει μεχρι τωρα τα ιδια λαθη.
Musicshoot έγραψε:του χρονου στανταρακι Σφακιανακης - Παντελιδης σε μαγαζι....
Στο ειπε ο Παντελιδης αυτο? Γιατι αυτο ειναι ονειρο και του Παντελιδη! :lol:
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Καλημερα...χτες ακουσα τον δισκο του Νοτη..μου το επιτρεπει η δουλεια μου..τι να πω;εξαιρετικα τραγουδια και η φωνη του οπως παντα..μοναδικη! Τωρα καταλαβα γιατι δεν τον διαφημιζει..δεν χρειαζεται.Ο δισκος θα κυκλοφορησει κανονικα στις 25 Νοεμβριου.Δεν εχω δει το εξωφυλλο.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

filcollins έγραψε:Καλημερα...χτες ακουσα τον δισκο του Νοτη..μου το επιτρεπει η δουλεια μου..τι να πω;εξαιρετικα τραγουδια και η φωνη του οπως παντα..μοναδικη! Τωρα καταλαβα γιατι δεν τον διαφημιζει..δεν χρειαζεται.Ο δισκος θα κυκλοφορησει κανονικα στις 25 Νοεμβριου.Δεν εχω δει το εξωφυλλο.
Δεν θα σε ρωτησω λεπτομέρειες, αλλά σε σχέση με τις Αυτοτελείς είναι καλύτερος ή χειρότερος;
johnytzitzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johnytzitzi »

Scorpion86 έγραψε:«Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου,
λύγισε στον αμανέ,
μάγεψε όλο το σύμπαν,
την καρδιά μου τρέλανε...»

Νέος Νότης...!!!
"Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου
κι έλα κάνε μια στροφή
αμαρτία το κορμί σου
και παράδεισος μαζί "

Τόσο ωραίο τσιφτετέλι θεωρώ πως έχει να βγάλει από το Καίγομαι...
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
bebest

Αυτό πάλι που βγένουν στα φόρουμ και τα διάφορα fun page του fb, και λένε ότι έχουν ακούσει το δίσκο λόγω δουλείας τι μόδα είναι? Βέβαια κανείς δε λεει κάτι που δεν ξέρουμε, απλώς ότι είναι εξαιρετικό :lol:.. Βασικά και ο χειρότερος δίσκος του να είναι μπορούν άνετα να σου πουν ότι σε αυτούς άρεσε οπότε όλα μία χαρά..
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Kακά τα ψέματα μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά έχει και ο Νότης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ψάχνει μέχρι και την τελευταια λεπτομέρεια όσον αφορά την δουλειά του από την οποία ζει (η τουλάχιστον ζούσε κάποτε από αυτήν). Μπορεί τα κριτήρια του πλέον να έχουν αλλάξει και είναι φυσιολογικό να γίνει μετά από 24 χρόνια δισκογραφικά, ωστόσο τα βασικά υπάρχουν δεν ξεχνιούνται.

Όσο για το εάν βαριέται επειδή πουλάει 30 και όχι 350.000 δίσκους δεν νομίζω ότι ισχύει. Ολοι οι τραγουδιστές που πουλούσαν αρκετούς δίσκους το έβλεπαν να έρχεται αυτό και δεν τους ήρθε απότομο. Αρχικά, το έβλεπαν με την διάδοση των πειρατικών CD, όπου πήγαινες να πιεις τον καφέ σου κι ερχόταν ο Αφρικανός και σου πουλούσε τους δίσκους και τα τελευταία χρόνια οι περιπλανώμενοι Αφρικανοί αντικαταστάθηκαν από το download στο διαδίκτυο. Αφού ο άλλος ξέρει ότι θα ακούσει το κομμάτι στο youtube την ίδια μερα κυκλοφορίας του δίσκου γιατί να μπει στον κόπο να δώσει 10-15 ευρώ για να τον αποκτήσει γνήσιο.

Βέβαια, ο Νότης είναι ο μόνος που ακόμα κρατάει έστω και σε χαμηλότερα επίπεδα πωλήσεων σε σχέση με τις χρυσές εποχές της ελληνικής μουσικής. Στα υπόλοιπα περί Βλάχου και εταιρείας τα έχουμε πει και ξαναπει και δεν βγάζεις άκρη. Εγώ βαρέθηκα να το γράφω ότι η Cobalt είναι λίγη για τον Νότη.
Και μην παίρνετε και όρκο ότι θα υπάρχει ο δίσκος στις 25 Νοέμβρη στα δισκοπωλεία. Θυμηθείτε το χάλι που έγινε με τις "16 Αυτοτελείς Ιστορίες", κυκλοφορία για την οποια δεν είχαν ενημερωθει καν τα καταστήματα και είχαν τον δίσκο 2-3 μέρες μετά την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας και αφού τους ρώταγε ο κόσμος αναγκάστηκαν να τον παραγγείλουν.
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

filcollins έγραψε:Καλημερα...χτες ακουσα τον δισκο του Νοτη..μου το επιτρεπει η δουλεια μου..τι να πω;εξαιρετικα τραγουδια και η φωνη του οπως παντα..μοναδικη! Τωρα καταλαβα γιατι δεν τον διαφημιζει..δεν χρειαζεται.Ο δισκος θα κυκλοφορησει κανονικα στις 25 Νοεμβριου.Δεν εχω δει το εξωφυλλο.
Μακαρι να ειναι ετσι, απλα με φοβιζουν τα κοινωνικα. Ακουσα στα γρηγορα το τραγουδι της Παππα που ειναι τσιφτετελι και μιλαει για Καιαδα και γενικα αρχαιολαγνεια! :surprised:
bebest

Εφόσον και της Παππα είναι αρχαιολαγνεία μετά είναι το τραγούδι για το Παζούζου και με δεδομένο ότι ο Νότης δεν θα τα έχει ανακατεμένα αλλά θα υπάρχει μια λογική σειρά μέχρι το 10ο τραγούδι θα είναι ερωτικά. Φαινόταν και από τους τίτλους αλλά είχα μια ελπίδα λέω 6 κοινωνικά δεν μπορεί, αφού στο προηγούμενο 2 και αυτά αποτυχία ήταν.. :thumbdown:
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

SFAKattack10 έγραψε:Η cobalt δεν εχει σχεση με τους προηγουμενους δισκους της universal, αλλο αν κανει μεχρι τωρα τα ιδια λαθη.
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς άλλαξε και κυρίως ψηλά στην ιεραρχία της. Πρόεδρος είναι η Αννα Μαρια Αντύπας που ήταν στέλεχος και στην Universal. Όπως και πολλά άλλα στελεχη παρέμειναν στο πόστο τους. Ιδια εταιρεία είναι με άλλη ονομασία.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

bebest έγραψε:Εφόσον και της Παππα είναι αρχαιολαγνεία μετά είναι το τραγούδι για το Παζούζου και με δεδομένο ότι ο Νότης δεν θα τα έχει ανακατεμένα αλλά θα υπάρχει μια λογική σειρά μέχρι το 10ο τραγούδι θα είναι ερωτικά. Φαινόταν και από τους τίτλους αλλά είχα μια ελπίδα λέω 6 κοινωνικά δεν μπορεί, αφού στο προηγούμενο 2 και αυτά αποτυχία ήταν.. :thumbdown:
Το θέμα είναι εάν υπάρχει κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου τραγούδι? Στο στυλ της Πλατείας η το Γη Φωτιά...
Απάντηση