Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

J&B έγραψε:απλά στο παρελθόν έχω ακούσει το ίδιο και για το "Ανα..γέννησις" και για τις "Μνήμες" ότι δλδ έγιναν 2P και δεν είδα ποτέ στην ifpi να αλλάζει το status ούτε να γίνεται απονομή για 2P.
Η universal το ελεγε αυτο οταν ειχαν αλλαξει τα ορια πωλησεων, δηλαδη μετρησαν τις πωλησεις με τα νεα ορια. Μουφα δηλαδη απλα για να λενε οτι εγινε 2π.
filcollins

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από filcollins »

Σχετικά με τις πωλήσεις και τις λίστες της ifpi αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι οτι ανα εβδομάδα υπολογίζονται οι αριθμητικές πωλήσεις δίσκων και αντίστοιχα προκύπτει και η κατάταξή του εκάστοτε δίσκου.Με άλλα λόγια δεν μετράνε αθροιστικά οι πωλήσεις για το σύνολο των εβδομάδων που είναι σε κυκλοφορία ο κάθε δίσκος.Συνεπώς,πιστεύω οτι ο δίσκος ''Μαζί'' έκανε τις περισσότερες πωλήσεις του τις 2 πρώτες εβδομάδες μιας και οι περισσότεροι που το αγοράσαμε ενημερωνόμαστε άμεσα για τα νέα του Νότη και δεν περιμένουμε καμία διαφήμιση απο εταιρείες ή ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.Κατά τη γνώμη μου άνετα έγινε 4 ή 5 φορές πλατίνα (δηλαδή 50,000 κομμάτια περίπου).Σιγά το νούμερο πια που δεν μπορεί ο Νότης να το πιάσει.Και αντι να ανμφισβητούμε κάθετι που λέει ο Scorpion86 (χωρίς να θέλω να τον υπερασπιστώ) είναι ο μόνος σχεδόν που βγάζει και καμιά είδηση (αν και δεν επιβεβαιώνεται πάντα).Τέλος, ο Νότης είναι σοβαρός άνθρωπος και οτι αφορά στις πωλήσεις δίσκων του δεν αερολογεί.
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jdarmody »

Δεν αμφισβητούμε κανέναν. Απλά εκφράζεται μια δυσπιστία σχετικά με εναν δίσκο που δεν ακούγεται πουθενά και δεν εχει βγάλει κανενα "σουξέ" μέχρι τωρα. Υπάρχει μια απίστευτη στασιμότητα και γι' αυτο καθόμαστε κι ασχολούμαστε με αδιάφορα ζητήματα όπως οι πωλήσεις. Παντως αν οντως εχει φτάσει σε τετοια νούμερα ειναι εξωπραγματικη επιτυχία δεδομένης της μηδενικής προβολής όχι μονο απο την εταιρία αλλα και γενικοτερα του Νοτη φέτος απο τα ΜΜΕ.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
J&B

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από J&B »

Επειδή έχω μάλλον παρεξηγηθεί δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Scorpion, όντως μας έχει δώσει πολλές πληροφορίες, απλά εγώ είμαι δυσπιστός στο θέμα των πωλήσεων γενικότερα...
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

J&B έγραψε:Επειδή έχω μάλλον παρεξηγηθεί δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Scorpion, όντως μας έχει δώσει πολλές πληροφορίες, απλά εγώ είμαι δυσπιστός στο θέμα των πωλήσεων γενικότερα...
Καμία παρεξήγηση και ίσως ήταν και λάθος το ύφος του σχολίου μου απάντηση σε αυτά που έγραψες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Αλλά όταν γράφω κάτι και μου λες θα μας πάρουν με τις πέτρες ενώ δεν γνωρίζεις από που έχω πάρει την πληροφορία αυτή τότε τι να σου πω εγώ; Ονόματα δεν θα αποκαλύψω ποτέ σε ένα φορουμ όπου οι περισσότεροι γράφουμε με ψευδώνυμα, γιατί εκτός των άλλων δεν θέλω να εκθέσω κανέναν που μου εμπιστεύεται κάποια πληροφορία. Και ξαναλέω είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να πιστέψει ότι θέλει. Αλλά εκφράσεις του στυλ "θα μας πάρουν με τις πέτρες" αγγίζουν την υπερβολή.
jdarmody έγραψε:Δεν αμφισβητούμε κανέναν. Απλά εκφράζεται μια δυσπιστία σχετικά με εναν δίσκο που δεν ακούγεται πουθενά και δεν εχει βγάλει κανενα "σουξέ" μέχρι τωρα. Υπάρχει μια απίστευτη στασιμότητα και γι' αυτο καθόμαστε κι ασχολούμαστε με αδιάφορα ζητήματα όπως οι πωλήσεις. Παντως αν οντως εχει φτάσει σε τετοια νούμερα ειναι εξωπραγματικη επιτυχία δεδομένης της μηδενικής προβολής όχι μονο απο την εταιρία αλλα και γενικοτερα του Νοτη φέτος απο τα ΜΜΕ.
Εσύ δηλαδή περίμενες κάτι διαφορετικό. Περίμενες ξαφνικά να παίζεται όλος ο δίσκος του Νότη καθημερινά σε όλους τους σταθμούς. Θυμάσαι ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος του Νότη που προβλήθηκε τουλάχιστον ο μισός από τα ραδιόφωνα; Eγώ πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Και τι εννοείς σουξέ γιατί έχει παρεξηγηθεί ο όρος αυτός τα τελευταία χρόνια. Πλέον, σουξέ για τους σταθμούς είναι ένα τραγούδι του Σταν, μία κραυγή του Καρρά κι ένα τσιφτετελι της κακιάς ώρας του Κιάμου. Για την προβολή του δίσκου συμφωνώ ότι γίνεται κακή διαχείριση από την Cobalt. Δεν είναι δυνατόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου και να μην έχει αποφασιστεί το επόμενο ραδιοφωνικό single. Το "ΕΓΩ" ακόμα δεν παίζεται καπου. Ξαφνικά θυμήθηκαν το "Τερμα το Ράδιο".
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
afn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από afn »

J&B έγραψε:Scorpion μην αρπάζεσαι, δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λες, απλά στο παρελθόν έχω ακούσει το ίδιο και για το "Ανα..γέννησις" και για τις "Μνήμες" ότι δλδ έγιναν 2P και δεν είδα ποτέ στην ifpi να αλλάζει το status ούτε να γίνεται απονομή για 2P. Επίσης δεν λέω ότι οι "16 αυτοτελείς ιστορίες" έγιναν 5P σε 1,5 χρόνο (μπορεί να έγιναν και την 1η εβδομάδα) αλλά τουλάχιστον ο δίσκος ήταν στο #1 της ifpi για 9 βδομάδες (αν θυμάμαι καλά) και αρκετές στις 10άδα, έκανε πορεία στα charts και ήταν και σε κάποιο περιοδικό, σίγουρα θα έγινε πλατινένιος αλλά ως εκεί... Δεν μπορώ να πιστέψω πως το "Μαζί" έγινε 4P, όπως δεν μπορώ να πιστέψω ότι στις μέρες μας πουλάνε 50.000 και 70.000 δίσκους... Μπορεί να χεις και δίκιο, αλλά χωρίς αποδείξεις καταλαβαίνεις και συ ότι δεν μπορώ να πιστέψω κάτι...
Συμφωνώ... Σαν άνθρωπος που παρακολουθεί την πορεία των πωλήσεων χρόοοονια τώρα!
Είναι τρελά/αδύνατα τα νούμερα για τη σήμερον ημέρα... Τέτοιες πωλήσεις θα έπρεπε να σημαίνουν και μια εντελώς διαφορετική επιτυχία σε άλλα μέτωπα!
Να αγωνιάς γι'αυτόν και να του δίνεις χαμόγελα, είναι αγάπη
Άβαταρ μέλους
panosif

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panosif »

Είδα σήμερα σε δισκοπωλείο την νέα έκδοση του ΧΧΧ Ενθύμιον.Μου φάνηκε πως είναι μονό cd και όχι διπλό και
το εξώφυλλο ήταν σαν να το έχουν βγάλει φωτοτυπία.Καλή κίνηση από την Minos να επανεκδόσει το συγκεκριμένο
album αλλά η πρώτη έκδοση ήταν σαφώς καλύτερη.
Άβαταρ μέλους
J&B

panosif έγραψε:Είδα σήμερα σε δισκοπωλείο την νέα έκδοση του ΧΧΧ Ενθύμιον.Μου φάνηκε πως είναι μονό cd και όχι διπλό και
το εξώφυλλο ήταν σαν να το έχουν βγάλει φωτοτυπία.Καλή κίνηση από την Minos να επανεκδόσει το συγκεκριμένο
Σίγουρα ήταν αυθεντικό; Η EMI είχε κάνει αρκετούς δίσκους του Νότη επανέκδοση το 2007 "Προάγγελος", "Ενθύμιον" κτλ για αυτό και τότε ήταν πολλά από αυτά στο chart της ifpi. Τότε στο "Ενθύμιον" η μόνη διαφορά ήταν στο κουτάκι του cd που δεν ήταν διάφανο... Σίγουρα ο δίσκος έχει ξεπεράσει τις 360.000 πωλήσεις με τόσες επανεκδόσεις, απλά ο Νότης έφυγε το 2001. Για παράδειγμα το "5ο Βήμα" (1996) πήρε status για 4P το 2000 ή το 2001...
Άβαταρ μέλους
panosif

J&B έγραψε:
panosif έγραψε:Είδα σήμερα σε δισκοπωλείο την νέα έκδοση του ΧΧΧ Ενθύμιον.Μου φάνηκε πως είναι μονό cd και όχι διπλό και
Σίγουρα ήταν αυθεντικό; Η EMI είχε κάνει αρκετούς δίσκους του Νότη επανέκδοση το 2007 "Προάγγελος", "Ενθύμιον" κτλ για αυτό και τότε ήταν πολλά από αυτά στο chart της ifpi. Τότε στο "Ενθύμιον" η μόνη διαφορά ήταν στο κουτάκι του cd που δεν ήταν διάφανο... Σίγουρα ο δίσκος έχει ξεπεράσει τις 360.000 πωλήσεις με τόσες επανεκδόσεις, απλά ο Νότης έφυγε το 2001. Για παράδειγμα το "5ο Βήμα" (1996) πήρε status για 4P το 2000 ή το 2001...
Τι εννοείς αν ήταν γνήσιο;Στο Reload στην Πανεπιστημίου το είδα συγκεκριμένα.
Εγώ τόσα χρόνια από την δισκογραφία του Νότη στην Minos μόνο τα albums Είσαι ένα πιστόλι - Με το Ν και με το Σ
και το cd single Τέλος δίχως τέλος έχω δει να πωλούνται στα δισκοπωλεία.
Είναι κρίμα να μην υπάρχουν στα δισκοπωλεία albums του Νότη όπως Νοτιανατολικά του κόσμου,5ο βήμα,Οι νότες είναι 7ψυχες κ.α.
και κάποιος που θέλει να τα αγοράσει να τα βρίσκει μόνο μεταχειρισμένα στο Μοναστηράκι.Γι' αυτό και είπα πως ήταν καλή κίνηση
να επανεκδοθεί το Ενθύμιον αν και το αποτέλεσμα είναι λίγο πρόχειρο.
Άβαταρ μέλους
J&B

Μέχρι το 2010 τα παραπάνω που λες υπήρχαν στα Metropolis τουλάχιστον, δύσκολο να βρεις ήταν το Εμπειριών συλλέκτης...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Scorpion86 έγραψε:
jdarmody έγραψε:Δεν αμφισβητούμε κανέναν. Απλά εκφράζεται μια δυσπιστία σχετικά με εναν δίσκο που δεν ακούγεται πουθενά και δεν εχει βγάλει κανενα "σουξέ" μέχρι τωρα. Υπάρχει μια απίστευτη στασιμότητα και γι' αυτο καθόμαστε κι ασχολούμαστε με αδιάφορα ζητήματα όπως οι πωλήσεις. Παντως αν οντως εχει φτάσει σε τετοια νούμερα ειναι εξωπραγματικη επιτυχία δεδομένης της μηδενικής προβολής όχι μονο απο την εταιρία αλλα και γενικοτερα του Νοτη φέτος απο τα ΜΜΕ.
Εσύ δηλαδή περίμενες κάτι διαφορετικό. Περίμενες ξαφνικά να παίζεται όλος ο δίσκος του Νότη καθημερινά σε όλους τους σταθμούς. Θυμάσαι ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος του Νότη που προβλήθηκε τουλάχιστον ο μισός από τα ραδιόφωνα; Eγώ πραγματικά δεν θυμάμαι γιατί έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Και τι εννοείς σουξέ γιατί έχει παρεξηγηθεί ο όρος αυτός τα τελευταία χρόνια. Πλέον, σουξέ για τους σταθμούς είναι ένα τραγούδι του Σταν, μία κραυγή του Καρρά κι ένα τσιφτετελι της κακιάς ώρας του Κιάμου. Για την προβολή του δίσκου συμφωνώ ότι γίνεται κακή διαχείριση από την Cobalt. Δεν είναι δυνατόν δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου και να μην έχει αποφασιστεί το επόμενο ραδιοφωνικό single. Το "ΕΓΩ" ακόμα δεν παίζεται καπου. Ξαφνικά θυμήθηκαν το "Τερμα το Ράδιο".

Καταλαβαίνεις πολυ καλα τι εννοώ. Με τους τελευταίους δίσκους έφτιαξε ενα σχετικά καλο airplay ο Νοτης, με Τσιγγανάκι, Εσυ η θαλασσα, Δώσε ένα τέλος. Για σενα δηλαδη επρεπε να παίξει παράπανω το Τέρμα το ράδιο; Προφανώς και το άκουσε πλέον περισσότερος κοσμος κι άρχισε να το ζητάει σιγα σιγα. Το Εγω παιζει ακομα κ σε τοπικούς σταθμούς. Κι ο Νοτης ο ίδιος να ηταν η πηγή σου επέτρεψε μας να εχουμε τις αμφιβολίες μας. Να μου πεις οτι κανει επιτυχία το σχήμα να το δεχτώ, αλλα οχι οτι κι ένας δίσκος που δεν ακούγεται πουθενά σπάει ρεκόρ πωλήσεων. Και για να μην παρεξηγηθώ ο δίσκος ειναι εξαιρετικός.
Άβαταρ μέλους
panosif

J&B έγραψε:Μέχρι το 2010 τα παραπάνω που λες υπήρχαν στα Metropolis τουλάχιστον, δύσκολο να βρεις ήταν το Εμπειριών συλλέκτης...
Μεταχειρισμένα με 1-2 ευρώ.Κανονικά δεν τα είχα βρει ποτέ.
Άβαταρ μέλους
Scorpion86

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scorpion86 »

jdarmody έγραψε:Καταλαβαίνεις πολυ καλα τι εννοώ. Με τους τελευταίους δίσκους έφτιαξε ενα σχετικά καλο airplay ο Νοτης, με Τσιγγανάκι, Εσυ η θαλασσα, Δώσε ένα τέλος. Για σενα δηλαδη επρεπε να παίξει παράπανω το Τέρμα το ράδιο; Προφανώς και το άκουσε πλέον περισσότερος κοσμος κι άρχισε να το ζητάει σιγα σιγα. Το Εγω παιζει ακομα κ σε τοπικούς σταθμούς. Κι ο Νοτης ο ίδιος να ηταν η πηγή σου επέτρεψε μας να εχουμε τις αμφιβολίες μας. Να μου πεις οτι κανει επιτυχία το σχήμα να το δεχτώ, αλλα οχι οτι κι ένας δίσκος που δεν ακούγεται πουθενά σπάει ρεκόρ πωλήσεων. Και για να μην παρεξηγηθώ ο δίσκος ειναι εξαιρετικός.
Kαλά ok δεν ακούω και όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλων των περιοχών της Ελλάδας για να ξέρω που παίζεται και που όχι. Μιλάω για τους σταθμούς με τις μεγαλύτερες ακροαματικότητες. Για το "Τέρμα το Ράδιο" συμφώνησα μαζί σου εάν δεν κατάλαβες. Εγραψα ότι έχουν ήδη αργήσει να βγάλουν το επόμενο single. Οσο για το σουξε δεν μου απάντησες. Το τι θεωρείται σουξέ τη σήμερον ημέρα στα ραδιόφωνα είναι κάτι σχετικό όταν έχουν κατακλυστεί από ένα σωρό μετριότητες. Για παράδειγμα το "Λύσε Κούκλα τα Μαλλια σου" δεν είναι πιασαρικο για σουξε? Το "Πέτα Ψηλά" δεν είναι σουξέ? Το "Οτι και να Κάνεις" δεν μπορεί να γίνει σουξέ? Και μπορώ να σου πω και άλλα. Το θέμα είναι ότι για να γίνει σουξέ θα πρέπει πρώτα να παιχτεί για να το ακούσει και ο υπόλοιπος κόσμος γιατί εμείς ούτως ή αλλως έχουμε πάρει τον δίσκο, ο κόσμος που πάει στο Φωτάεριο θα το ακούσει αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους. Γι' αυτό έχω βαρεθεί να γράφω για κακή διαχείριση του προιόντος Νότης από την Cobalt. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει εταιρεία για να έχει πιο αξιοπρεπές προμοτάρισμα για όσους δίσκους έχει την διάθεση να βγάλει ακόμα στην καριέρα του.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Άβαταρ μέλους
jdarmody

Κι εγώ για την εταιρία λεω εν ολίγοις. Αν πρόσεξες έγραψα "σουξέ", εννοώ απλα ενα κομμάτι που να ξεχωρίσει, να παιζει στο ραδιόφωνο και γενικα να το αναπαράγει κι ο κοσμος. Δεν έγραψα οτι δεν εχει κομμάτια ο δίσκος. Αμφισβητεί κανεις δηλαδη οτι το Τσιγγανάκι και το Δώσε ενα τέλος έγιναν " σουξέ" που θα μείνουν ακομα και στο προγραμμα του Νοτη; Περιμενω απλα να επιλέξει η εταιρία και ο Νοτης το αντίστοιχο κομμάτι απο το Μαζι και να το προωθήσουν κατάλληλα. Εκτος αν η εταιρία θεωρεί οτι προμο ειναι μονο οι συνεντεύξεις του Νοτη τις οποίες εχει αποφασίσει να κόψει φέτος..
Άβαταρ μέλους
jdarmody

afn έγραψε:Συμφωνώ... Σαν άνθρωπος που παρακολουθεί την πορεία των πωλήσεων χρόοοονια τώρα!
Είναι τρελά/αδύνατα τα νούμερα για τη σήμερον ημέρα... Τέτοιες πωλήσεις θα έπρεπε να σημαίνουν και μια εντελώς διαφορετική επιτυχία σε άλλα μέτωπα!

Σε ποια μέτωπα δηλαδη;
afn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από afn »

jdarmody έγραψε:
afn έγραψε:Συμφωνώ... Σαν άνθρωπος που παρακολουθεί την πορεία των πωλήσεων χρόοοονια τώρα!

Σε ποια μέτωπα δηλαδη;
Πρώτα απ'όλα στα επίσημα charts. Και θεωρώ σχεδόν αδύνατον εκεί το #1 να κάνει πάνω από 1000 εβδομαδιαίως.
Στα δισκοπωλεία θα έπρεπε να έχει γίνει τοποθέτηση 48000 αντιτύπων, που είναι και το 4Π. Όσες φορές κι αν μπήκα σε δισκοπωλεία δεν είδα να έχουν τόσα πολλά album του, ούτε καν κοντά.
Και τέλος στην πραγματική επιτυχία του δίσκου... Δε θα έπρεπε να γίνονται mention σε facebook, twitter κλπ έστω από αυτούς που το αγόρασαν? Δε θα έπρεπε να τρέχουν τα views στο youtube? Επίσης θα έπρεπε να ακούγεται πολύ έως πάρα πολύ στα ραδιόφωνα.
Να αγωνιάς γι'αυτόν και να του δίνεις χαμόγελα, είναι αγάπη
Άβαταρ μέλους
jdarmody

afn έγραψε:
jdarmody έγραψε:

Σε ποια μέτωπα δηλαδη;
Πρώτα απ'όλα στα επίσημα charts. Και θεωρώ σχεδόν αδύνατον εκεί το #1 να κάνει πάνω από 1000 εβδομαδιαίως.
Στα δισκοπωλεία θα έπρεπε να έχει γίνει τοποθέτηση 48000 αντιτύπων, που είναι και το 4Π. Όσες φορές κι αν μπήκα σε δισκοπωλεία δεν είδα να έχουν τόσα πολλά album του, ούτε καν κοντά.
Και τέλος στην πραγματική επιτυχία του δίσκου... Δε θα έπρεπε να γίνονται mention σε facebook, twitter κλπ έστω από αυτούς που το αγόρασαν? Δε θα έπρεπε να τρέχουν τα views στο youtube? Επίσης θα έπρεπε να ακούγεται πολύ έως πάρα πολύ στα ραδιόφωνα.
Έτσι ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
J&B

Νότης Σφακιανάκης @ Φωταέριο
Το σχήμα που έχει καταπλήξει τους πάντες, εξακολουθεί να ταράζει τα νερά της Αθηναϊκής νύχτας από το νυχτερινό κέντρο Φωταέριο. Νότης Σφακιανάκης και Πέγκυ Ζήνα έχουν κερδίσει το στοίχημα της νυχτερινής διασκέδασης και συνεχίζουν απρόσκοπτοι να μεταδίδουν στον κόσμο απίστευτη ενέργεια και ενθουσιασμό μέσα από τις εμφανίσεις τους. Μέχρι στιγμής, τα πάνε περίφημα από το Φωταέριο, όπου και βρίσκονται, ένα σύγχρονο μαγαζί, ηλικίας 3 ετών που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του με τις δυνατές συνεργασίες που έχει κάνει, τόσο φέτος, όσο και τα προηγούμενα δύο χρόνια, στα οποία απόλυτος άρχοντας ήταν άλλο ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Μαζωνάκης, έχοντας δίπλα του Καίτη Γαρμπή και Νίκο Κουρκούλη, πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα. Την φετινή σεζόν, Νότης Σφακιανάκης και Πέγκυ Ζήνα, δύο κορυφαίοι λαϊκοί τραγουδιστές κρατούν γερά την υπόθεση διασκέδαση στα χέρια από το Φωταέριο.
Εικόνα
Ο Νότης Σφακιανάκης έχει αποδείξει την αξία του, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια, ενώ πολλά από αυτά γράφτηκαν για την πατρίδα, την κοινωνία, τον πολιτισμό και ερμηνεύτηκαν με πάθος και ζωντάνια από τον Έλληνα τραγουδιστή. Η πορεία του στο ελληνικό πεντάγραμμο, μόνο πετυχημένη, μπορεί να χαρακτηριστεί και φέτος, μέσα από τις εμφανίσεις του στο Φωταέριο, κάνει ένα φλας μπακ της μουσικής του ιστορίας μέσα από ξεχωριστά κομμάτια και λαϊκές επιτυχίες που έγραψαν ιστορία. Το έτερον ήμισυ του Νότη Σφακιανάκη πάνω στην πίστα είναι η Πέγκυ Ζήνα, μια τραγουδίστρια με σημαντική συνεισφορά στο ελληνικό τραγούδι και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Διαθέτει μια από τις κορυφαίες αυθεντικές λαϊκές φωνές και η ίδια έχει μεγαλουργήσει στα μπουζούκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σφακιανάκης-Ζήνα έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, την χρυσή εποχή των μπουζουκιών και βρίσκονται πλέον ξανά μαζί, ύστερα από 12 χρόνια. Το Φωταέριο ανοίγει τις πύλες του κάθε Παρασκευή και Σάββατο, υποδεχόμενο τους αμέτρητους θαυμαστές του διδύμου των μεγάλων επιτυχιών.
Εικόνα
Ο Νότης Σφακιανάκης είναι από τους τραγουδιστές που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο, τόσο με τα πανέμορφα τραγούδια του, όσο και με την ελεύθερη έκφρασή της άποψής του για θέματα που άπτονται σημασίας και είναι πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου. Έχει μια ισχυρή, ενεργή προσωπικότητα, ενώ σε κάθε του μουσικό βήμα διακατέχεται από επαγγελματισμό και ανάλογη σοβαρότητα. Έχει ταξιδέψει πολλές φορές σε όλο τον κόσμο για να τραγουδήσει για τους ομογενείς. Οι παραστάσεις με την Πέγκυ Ζήνα στο Φωταέριο ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ την περσινή σεζόν βρέθηκε στο Έναστρον με τους Goin’ through, σε ένα σχήμα που δεν είχε όμως την κατάληξη που θα ήθελε, γι’ αυτό αμέσως μετά ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για εμφανίσεις. Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μαζί», από την οποία έχει ήδη ξεχωρίσει το τραγούδι «Τέρμα το ράδιο».

Πηγή
djibril

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από djibril »

Για τις πωλήσεις δεν μπορώ να εχω αποψη γιατι δεν είμαι μέσα στα πράγματα, αλλά η πορεία του δίσκου στα charts δεν με κάνει να πιστευω πως έχουν πουληθεί τόσα πολλά αντίτυπα. Πάντως είναι κρίμα που έχει αυτή την αντιμετώπιση ο δίσκος από την εταιρεία, γιατί πρόκειται για μια πολύ δυνατή δουλειά. Το ερώτημα είναι το εξής όμως..Ο Νοτης δεν τα βλέπει αυτα?Εμας έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα λέμε τόσο καιρό, αυτός που είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος και φυσικά ξερει πολλά περισσότερα απο μας, γιατί μένει σε μια εταιρεία που στην κυριολεξία τον χαντακώνει? Και μην μου πειτε πως δεν τον ενδιαφέρουν πλέον αυτα τα πράγματα, να ακούγονται δηλαδη τα τραγούδια του στο ραδιο, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενας ερμηνευτης του βεληνεκούς του Νοτη, δεν εχει φιλοδοξιες να μαθαίνουν τα τραγούδια του όσο το δυνατόν περισσοτεροι ακροατές και όχι μονο οι φανατικοί. Επίσης και κλείνω με αυτό , προσωπικά δεν με ενθουσιάζει η επιλογη του "ΕΓΩ" για να προωθηθεί μετα το ''ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟ". Θεωρω πως ο δίσκος έχει αρκετα ανώτερα κομμάτια από το συγκεκριμένο.
Άβαταρ μέλους
billakos24

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από billakos24 »

jdarmody έγραψε:
afn έγραψε:
jdarmody έγραψε:

Σε ποια μέτωπα δηλαδη;
Έτσι ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα. :thumbup:
Κι εγώ συμφωνώ και με τους δυο σας! :thumbup:

Επίσης τι είναι ''σουξέ'' είναι εύκλολο να το δεις και στη σημερινή εποχή. Αν ένα τραγούδι ανεβαίνει στα social media και απο μη fans ενός καλλιτέχνη μαζικά, αν παίζει ακόμα και σε ραδιόφωνα που δεν παίζουν εύκολα τον καλλιτέχνη και τέλος απο απλή βιωματική εμπειρία αν το ακούς να παίζει σε κινητά, mp3 κτλ φίλων και γνωστών...τέτοιες περιπτώσεις ήταν και τα ''Ένα τσιγγανάκι'', ''εσύ η θάλασσα'' , ''Δώσε ένα τέλος''. Ειδικά το τελευταίο έλιωσε παντού. Αυτού του τύπου την επιτυχία την θεωρώ πολύ πιο σημαντική απο τις σημερινές αμφιλεγόμενες για όλους ''πλατίνες''.
All of our endings can be found in our beginnings...
Απάντηση