Νότης Σφακιανάκης
Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD
Τι άλλο να ρωτούσε δηλαδη επαγγελματικό scorpion?
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
'Εμμεσα απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας πχ στο γιατί δε προχώρησε η συνεργασία με το Παπαδόπουλο λέγοντας ότι θέλει πάντα οι δίσκοι του να είναι από πολλούς συνεργάτες..Επίσης απάντησε και στο θέμα με Γιατρά-Χρυσοβέργη λέγοντας ότι διαλέγει τραγούδια βάση πόσο του αρέσουν και ποτέ για να κάνει χάρη σε κάποιον στενό συνεργάτη του,κατ΄ουσία αν υπάρχει έλλειψη έμπνευσης δε κάνει χάρες..Η για το live ότι υπάρχει έστω σαν σκέψη..Noμίζω αυτή τη φορά είχε διάθεση να μιλήσει για κάποια επαγγελματικά παραπάνω.Τώρα αν of air ειπώθηκε κάτι πιο χτυπητό μόνο ο scorpion μπορεί να μας διαφωτίσει.. 

- Scorpion86
Σας το ειχα πει οτι θα ειναι ενδιαφερουσα συνεντευξη και οτι θα μιλησει για πραγματα. Απλα δεν καταλαβα ποιος ο λογος παρουσιας μεσα στο στουντιο ανθρωπου της εταιρειας. Φοβηθηκαν κατι? Εκτος αερα μολις τελειωσε η εκπομπη βγηκαν οι εξης ειδησουλες. Σε ερωτηση προς τον υπευθυνο της εταιρειας εαν ισχυουν τα περι εξαψηφιου αριθμου αντιτυπων απαντησε καταφατικα χωρις ωστοσο να μπει σε διαδικασια να πει ακριβη αριθμο διοτι δεν ξερουν ακομα.
Επισης οσον αφορα το Φωταεριο θα συνεχιστουν οι εμφανισεις για 2-3 εβδομαδες ακομα. Ειπωθηκε για την ακριβεια οτι "παιρνουμε παραταση απο εβδομαδα σε εβδομαδα γιατι παει πολυ καλα το σχημα και μαλλον θα παμε μεχρι 1-2 εβδομαδες πριν το Πασχα γιατι για μετα εχει υπογραφει συμβολαιο με μαγαζι της Θεσσαλονικης".
Υ.Γ. Ειχε πλακα ενα παλικαρι που ηταν αρκετα αγχωμενο πηγαινοντας γι' αυτογραφο και λεει "νοτη μπορεις ενα αυτογραφο", βγαζει τον δισκο Μαζι και ακολουθουν το "ανοιξις", το "εμπειριων συλλεκτης", το πολυχρωμα εντονα, το μνημες και ενα σωρο αλλα δισκακια και παλαβωσε ο Νοτης. Μεχρι και φωτογραφια επι εποχης Σφακιανακη-Μαζωνακη εβγαλε ο τυπος.
Υ.Γ. Η συνεντευξη καταγραφηκε απο καμερα και θα γινει μονταρισμα για να επιλεχθουν καποια αποσπασματα.
Επισης οσον αφορα το Φωταεριο θα συνεχιστουν οι εμφανισεις για 2-3 εβδομαδες ακομα. Ειπωθηκε για την ακριβεια οτι "παιρνουμε παραταση απο εβδομαδα σε εβδομαδα γιατι παει πολυ καλα το σχημα και μαλλον θα παμε μεχρι 1-2 εβδομαδες πριν το Πασχα γιατι για μετα εχει υπογραφει συμβολαιο με μαγαζι της Θεσσαλονικης".
Υ.Γ. Ειχε πλακα ενα παλικαρι που ηταν αρκετα αγχωμενο πηγαινοντας γι' αυτογραφο και λεει "νοτη μπορεις ενα αυτογραφο", βγαζει τον δισκο Μαζι και ακολουθουν το "ανοιξις", το "εμπειριων συλλεκτης", το πολυχρωμα εντονα, το μνημες και ενα σωρο αλλα δισκακια και παλαβωσε ο Νοτης. Μεχρι και φωτογραφια επι εποχης Σφακιανακη-Μαζωνακη εβγαλε ο τυπος.
Υ.Γ. Η συνεντευξη καταγραφηκε απο καμερα και θα γινει μονταρισμα για να επιλεχθουν καποια αποσπασματα.
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Θεσσαλονικη θα έρθει με Πεγκυ ή μονος του ή με κάποιο αλλο σχήμα ξέρουμε;
- SFAKattack10
- Scorpion86
Δεν ειπε κατι παραπανω αλλα απ' οτι καταλαβα για να λεει "εχουμε υπογραψει συμβολαιο" λογικα εννοει μαζι με Πεγκυ οπως ειναι.jdarmody έγραψε:Θεσσαλονικη θα έρθει με Πεγκυ ή μονος του ή με κάποιο αλλο σχήμα ξέρουμε;
Ξεχασα να αναφερω οτι ηταν παρων και ο Σαπουντζακης ο οποιος ειχε φτασει στο στουντιο κανα μισαωρο πριν και εφυγε στα μισα της συνεντευξης και αφου εδωσε δισκακι με καινουργια demo στον Νοτη.
- SFAKattack10
Παντως επρεπε να μας πει τι τελικα εγινε περυσι στο Εναστρον.
- Scorpion86
Στην τελευταία του παρουσία στον Θέμο, είχε πετάξει μπηχτές για τον επιχειρηματία. "Το τοπίο ήταν θολό από την αρχή", είχε πει χαρακτηριστικά. Δεν μπήκε σε διαδικασία να εξηγήσει λεπτομερώς γιατί η κουβέντα πήγε στην Βανδή και στο ότι είχε δεχτεί πιέσεις από τρίτους.SFAKattack10 έγραψε:Παντως επρεπε να μας πει τι τελικα εγινε περυσι στο Εναστρον.
Μακάρι λοιπόν να έχει την ίδια έμπνευση ο Σαπουτζακής που πιστεύω θα έχει και στον επόμενο δίσκο θα έχουμε πάνω από ένα κομμάτι του να με θυμηθείται...Τώρα για τον έναστρον δεν ξέρω αν λέει κάτι πάντως τη προηγούμενη παρασκευή έμεινε κλειστό...Μιλάμε για σχήμα με το Καρρά που έχει γίνει εξευτελιστικά εμπορικός τελευταία για να παίξει έκανε συνεργασίες μέχρι με τη Φουρέιρα, το Ρόκκο που προωθείται ξανά με χίλια, το κωμικό σε εισαγωγικά και κανά 2 νεαρά παιδία που επίσης προωθούνται..Δηλαδή τέρμα εμπορικούρα σχήμα αλλά από ότι φαίνεται δε τραβάει..Επίσης γνωστός μου που είχε πάει πριν καιρό που τα σχήματα ήταν ακόμα στις αρχές τους μου είπε ότι το μαγαζί είχε κόσμο αλλά δεν ήταν και γεμάτο..Και πιο παλία ο συγκεκριμένος είχε κλείσει πρόωρα σχήματα με Πλούταρχο, με Ζήνα κάτι δε πάει καλά με το συγκεκριμένο μαγαζί από την πρώτη φορά που το άφησε ο Νότης και μετά..
Προς το παρον κρατάμε ότι οι εμφανίσεις στο Φωταεριο πήγαινουν πολύ καλά κι ότι ετοιμάζονται για Θεσσαλονίκη. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για νέο δίσκο απο τώρα, αλλά όπως σας είχα πει βλέπω τον Σαπουντζακη να εξελίσσεται σε νέο Δήμα. Για συναυλίες ειπώθηκε κατι;
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
-
Διαφωνώ δεν απάντησε γιατί ήταν η πρωτη φορά που μπήκε στο τριπάκι για όλος ο δίσκος να είναι σε στίχους του "προέδρου" και μουσικές από διάφορους συνθέτες. Επειδή όμως δεν του άρεσαν από τους συνθέτες που τα είχε παει τον παρότρυνε ο Νότης, να τα δώσει στον Βασίλη Δήμα, στον Γερμενή, στον Νικολοπουλο και στον κύριο Τάκη Σούκα για να φτιάξουν αυτοί νέες μελωδίες. Κι ετσι κι έγινε. Μάλιστα ο ίδιος ο Βασίλης μου είχε διαβάσει κάποιους στίχους από αυτούς που του έδωσε ο κύριος Λευτέρης και που προσπαθούσε να μελοποιήσει.bebest έγραψε:'Εμμεσα απάντησε σε μερικές ερωτήσεις μας πχ στο γιατί δε προχώρησε η συνεργασία με το Παπαδόπουλο λέγοντας ότι θέλει πάντα οι δίσκοι του να είναι από πολλούς συνεργάτες..
Μετά από λίγους μήνες μαθαίνω ότι ετοιμάζει πολυσυλλεκτικό δίσκο ως συνήθως.
Σε ερώτηση μου προς τον κύριο Βλάχο, όταν τον είδα κάποια στιγμή, αν πιστεύει οτι θα πραγματοποιηθεί ποτέ αυτός ο δίσκος μου απάντησε αρνητικά.
Όμως γιατί ναυάγησε η προσπάθεια δεν μάθαμε ποτέ.
Κρύβομαι απ’ τα παιχνίδια τα στημένα
- SFAKattack10
Πρεπει να πει τα πραγματα με το ονομα τους επιτελους οπως εκανε και στην περιπτωση του κοσμος-fever.Scorpion86 έγραψε: Στην τελευταία του παρουσία στον Θέμο, είχε πετάξει μπηχτές για τον επιχειρηματία.
Αν τα βαλεις κατω ετσι ειναι. Δεν μπορει να φταινε η καλλιτεχνες τοσα χρονια τωρα. Κατα τα αλλα ο Γουμενιδης μας επρηξε τα @@ με τον Καρρα τοσο καιρο!bebest έγραψε: κάτι δε πάει καλά με το συγκεκριμένο μαγαζί από την πρώτη φορά που το άφησε ο Νότης και μετά..

Ίσως δεν χρειάζονται και τόσο ψάξιμο κάποιες περιπτώσεις. Ο δίσκος με τον Παπαδόπουλο δεν έγινε προφανώς γιατί δεν ήταν τόσο άξιο το αποτέλεσμα. Όπως έλεγε και ο Νότης τότε θα πρέπει να σκοτώνει ο δίσκος. Δε του άρεσαν τα τραγούδια και τέλος. Όσο για το Έναστρον γιατί το έχουμε δέσει κόμπο ότι το σχήμα πήγαινε καλά και έφταιξε ο επιχειρηματίας; Κάποιες Παρασκευές ήταν κλειστό, άρα όντως υπήρχε θέμα.
Ενδιαφέρον αυτό που είχε στο μυαλό του να φτιάξει ένα δίσκο μόνος του, είχε σχέδια. Είναι κρίμα πάντως να μην κάνει και κάτι διαφορετικό στα επόμενα χρόνια. Ήδη έχουμε τρεις πολυσυλλεκτικούς δίσκους στο ίδιο στυλ πάνω κάτω.
Ενδιαφέρον αυτό που είχε στο μυαλό του να φτιάξει ένα δίσκο μόνος του, είχε σχέδια. Είναι κρίμα πάντως να μην κάνει και κάτι διαφορετικό στα επόμενα χρόνια. Ήδη έχουμε τρεις πολυσυλλεκτικούς δίσκους στο ίδιο στυλ πάνω κάτω.
- Scorpion86
Παντως, το Εναστρον σε μια εβδομαδα θα φιλοξενησει τον ελληνικο τελικο της Eurovision. Δεν ξερω κατα ποσο σχετιζεται με το προωρο κλεισιμο.
- Scorpion86
Όσον αφορά την απονομή διατηρείται η ιδέα να γινει live σε μαγαζί, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους η Θεσσαλονίκη, ενώ η αρχική σκέψη ήταν να συνδυαστεί με το φινάλε του σχήματος στο Φωταέριο.
-
Μπήκα στον πειρασμό και βρήκα μία συνέντευξη του Νότη, από το αρχείο μου, που είχε δώσει τον Μάρτιο 1997.jdarmody έγραψε: Ενδιαφέρον αυτό που είχε στο μυαλό του να φτιάξει ένα δίσκο μόνος του, είχε σχέδια.
"Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ένας δίσκος, με τίτλο [Εμπειριών Συλλέκτης], που περιλαμβάνει σε ζωντανή ηχογράφηση τα τραγούδια που έχω αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην σκηνή. Ανάμεσα τους πέντε αγγλόφωνα και δύο ακυκλοφόρητα. Το μέρος των εσόδων που θα μου αναλογούν από αυτόν το δίσκο θα τα διαθέσω σε έναν κοινωφελή σκοπό, πραγματικά κοινωφελή όμως!
Στην συνέχεια ετοιμάζω τον δίσκο <<Οδός Αλικαρνασσού>>, έναν δίσκο με δικά μου τραγούδια κυρίως, στίχο και μουσική. Δεν εργάζομαι συστηματικά πάνω σ´ αυτό, μου έχουν προκύψει μερικά, θα προκύψουν και άλλα στην πορεία, μόλις λοιπόν υπάρξει το ανάλογο υλικό θα κυκλοφορήσω την <<Οδό Αλικαρνασσού>>."
Αυτήν την όρεξη που είχε τότε θεωρώ ότι έχει χάσει πλέον. Βέβαια το συγκεκριμένο δεν ήταν και το πιο εύκολο εγχείρημα.johnytzitzi έγραψε:Μπήκα στον πειρασμό και βρήκα μία συνέντευξη του Νότη, από το αρχείο μου, που είχε δώσει τον Μάρτιο 1997.jdarmody έγραψε: Ενδιαφέρον αυτό που είχε στο μυαλό του να φτιάξει ένα δίσκο μόνος του, είχε σχέδια.
"Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ένας δίσκος, με τίτλο [Εμπειριών Συλλέκτης], που περιλαμβάνει σε ζωντανή ηχογράφηση τα τραγούδια που έχω αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην σκηνή. Ανάμεσα τους πέντε αγγλόφωνα και δύο ακυκλοφόρητα. Το μέρος των εσόδων που θα μου αναλογούν από αυτόν το δίσκο θα τα διαθέσω σε έναν κοινωφελή σκοπό, πραγματικά κοινωφελή όμως!
Στην συνέχεια ετοιμάζω τον δίσκο <<Οδός Αλικαρνασσού>>, έναν δίσκο με δικά μου τραγούδια κυρίως, στίχο και μουσική. Δεν εργάζομαι συστηματικά πάνω σ´ αυτό, μου έχουν προκύψει μερικά, θα προκύψουν και άλλα στην πορεία, μόλις λοιπόν υπάρξει το ανάλογο υλικό θα κυκλοφορήσω την <<Οδό Αλικαρνασσού>>."
Έχω την εντύπωση και να γίνει απονομή δεν πρόκειται να γίνουν διθριάμβοι και να βγάλουν τίποτα τρελά νούμερα πχ Καρράς Πλούταρχος κλπ που γελάει ο κόσμος. ..Μια απλή και λιτή συγκέντρωση θα γίνει ο Νότης δεν έχει λόγο να προσποιηθεί επιτυχίες όπως έδειξε και στη συνέντευξη ..Πάντως με το single μόνο στο derti παίζει εδώ και πάνω από ένα μήνα που έχει βγει..Αρνούμαι να πιστέψω ότι θα παίξει λιγότερο το 'εγώ' από το 'τέρμα το ράδιο' αλλά πλέον βλέπω τους υπόλοιπους σταθμούς να το αγνοούν..
-
Χτες το μαγαζί ήταν ασφυκτικά γεμάτο...
Λίγο καθυστέρηση στην ροή με την κοινή εμφάνιση να γίνεται στις 12.45 κι έτσι ο Νότης βγήκε κατά τις 2.00...
Το πρόγραμμα πανω-κάτω ίδιο με αλλαγές μόνο στη σειρά των τραγουδιών, πράγμα που είδα οτι το κανει κι η Πέγκυ.
Ήταν κι η Sunny Μπαλτζή όπου η Πέγκυ της έπλεξε το εγκώμιο για το "Παλιό μου παλτό" με το που το τραγούδησε.
Πολλά ζεϊμπέκικα στο πρώτο μέρος του Νότη με τον κόσμο να κατακλύζει τη σκηνή για χορό όπως και για φωτογραφίες με αποτέλεσμα να μην κατέβει στο χορευτικό του 2ου μέρους από το αναβατόριο.
Είπε εκτός από τα 3 στάνταρ καινούρια, το Εγώ, το Τέρμα το ράδιο και την Μαυροφορούσα. Λίγα ίσως.
Δυό βοριάδες, Φως μου, Έτσι είναι ο έρωτας, Νταβατζής και Εγώ τραγούδαγα τα έσκισε ερμηνευτικά...
Λίγο καθυστέρηση στην ροή με την κοινή εμφάνιση να γίνεται στις 12.45 κι έτσι ο Νότης βγήκε κατά τις 2.00...
Το πρόγραμμα πανω-κάτω ίδιο με αλλαγές μόνο στη σειρά των τραγουδιών, πράγμα που είδα οτι το κανει κι η Πέγκυ.
Ήταν κι η Sunny Μπαλτζή όπου η Πέγκυ της έπλεξε το εγκώμιο για το "Παλιό μου παλτό" με το που το τραγούδησε.
Πολλά ζεϊμπέκικα στο πρώτο μέρος του Νότη με τον κόσμο να κατακλύζει τη σκηνή για χορό όπως και για φωτογραφίες με αποτέλεσμα να μην κατέβει στο χορευτικό του 2ου μέρους από το αναβατόριο.
Είπε εκτός από τα 3 στάνταρ καινούρια, το Εγώ, το Τέρμα το ράδιο και την Μαυροφορούσα. Λίγα ίσως.
Δυό βοριάδες, Φως μου, Έτσι είναι ο έρωτας, Νταβατζής και Εγώ τραγούδαγα τα έσκισε ερμηνευτικά...