Νότης Σφακιανάκης
- Scorpion86
Re: ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ THREAD
Aαα άρα από την στιγμή που είχαν τους τελευταίους δύο δίσκους, τότε θα έπρεπε να είχε άνοδο και ο δίσκος "ΜΑΖΙ".
Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
Σωσό εφόσον η προσφορά ήταν για αυτά τα δύο έπρεπε να υπήρχε άνοδος και στο μαζί...Γενικά φαίνεται ότι το θέμα με πωλήσεις,charts κλπ δεν έχει καμία αξιοπιστία...Παρολά αυτά δεν δικαιολογώ τη μέτρια πορεία του δίσκου..Ίσως πρέπει τώρα στη Θεσσαλονίκη να διαμορφώσει και ο Νότης το πρόγραμμα του για να ακουστούν πιο πολύ τα ερωτικά του νέου δίσκου και απλώς να βάζει κάποια στιγμή και τα 2-3 κοινωνικά που ξεχωρίζει..
Και το ενθύμιον είχε 10 τραγούδια από τις 7ψυχες. Είναι φυσιολογικό να έχει αρκετά τραγούδια στο προγραμμά του από τον πιο πρόσφατο δίσκο, το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δίσκος δεν ήταν και ο καλύτερος... Πάντως ερμηνευτικά από τον δίσκο συμπαθώ τα: Καλλιτέχνης, Γενέθλια, Δίνει τα φιλιά, Δεν σε χρειάζομαι, Η Στέλλα η Σμυρνιά, Διαθήκη και πολλά αλλα που τα απογειώνει, σαν σύνολο όμως ακούγεται δύσκολα, δεν έχει την ροή που είχε το ενθύμιον. Όπως και να 'χει και γω ψήνομαι για έναν ακόμα ζωντανό δίσκο... το καλύτερο θα ήταν να κάνει κάποια συναυλία για τα 30 χρόνια στο τραγούδι ή τα 25 στην δισκογραφία και να είναι ένα live - best of...(βέβαια δεν θα γίνει τίποτα γιατί βαριέται που ζειDimitris96 έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα η επιλογές του Νοτη ήταν άπαραδεκτες ! 10 τραγουδια απο της Ανα...γενησσις ήμαρτον !!!jdarmody έγραψε:Είχα καιρό να το ακούσω οκοκληρο ξανά. Πολλά μέτρια τραγούδια γενικοτερα που δεν ειναι αντιπροσωπευτικά της δισκογραφίας του Νότη σε αντίθεση με το Eνθυμιον. Εννοειται πως λείπει ενα live δίσκος με τα καλυτερα ομως, οχι μονο τα τελευταια..

Όχι απαραίτητα, μπορεί να μην χρειάστηκε να γίνουν τοποθετήσεις για το "Μαζί"...Scorpion86 έγραψε:Aαα άρα από την στιγμή που είχαν τους τελευταίους δύο δίσκους, τότε θα έπρεπε να είχε άνοδο και ο δίσκος "ΜΑΖΙ".
Όντως κάτι πρέπει να κάνει και ο ίδιος, λόγικα πάντως πρέπει να αρχίσουμε να περιμένουμε το επόμενο single... εγώ θα ήθελα να ακούσω ένα από τα: Πως γίνεται αυτό, Σαν αεράκι και Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου (με βιντεοκλιπ από την Πύλη Αξιού)...bebest έγραψε:Σωσό εφόσον η προσφορά ήταν για αυτά τα δύο έπρεπε να υπήρχε άνοδος και στο μαζί...Γενικά φαίνεται ότι το θέμα με πωλήσεις,charts κλπ δεν έχει καμία αξιοπιστία...Παρολά αυτά δεν δικαιολογώ τη μέτρια πορεία του δίσκου..Ίσως πρέπει τώρα στη Θεσσαλονίκη να διαμορφώσει και ο Νότης το πρόγραμμα του για να ακουστούν πιο πολύ τα ερωτικά του νέου δίσκου και απλώς να βάζει κάποια στιγμή και τα 2-3 κοινωνικά που ξεχωρίζει..
Κοιμόμουνα και ξύπνησα μονάχα που τα αντίκρυσα...
Αν ποτέ το αποφασίσει για live δίσκο προφανώς θα βάλει κομμάτια από τους τελευταίους δίσκους..Δε θα είχε νοήμα να ηχογραφήσει τα ίδια τραγούδια..Επίσης στο νύχτες μαγικές έβαλε και πολλά κομμάτια ύμνοι που υπήρχαν από εποχής ενθύμιον αλλά δεν τα είχε βάλει τότε..Γενικά σαν δίσκοι δεν συγκρίνονται λόγω ηχογράφησης και λιγότερο από πλευράς επιλογής τραγουδίων.Πχ στο ενθύμιον υπήρχαν πολλά τραγούδια άλλων τραγουδιστών ενώ στο τελευταίο υπήρχαν σχεδόν μόνο δικά του..Σε πολλά ωστόσο η ηχογράφηση δεν μ άρεσε ενώ δεν υπήρχε και το πιο αυθόρμητο που έχει το ενθύμιον που όντος καταλαβαίνεις οτι ακούς ζωντανό πρόγραμμα..Για μένα πάντως προέχει η ανάδειξη αυτού του δίσκου άλλωστε ο ίδιος δε δείχνει διάθεση για νέα δουλεία σύντομα.
- Scorpion86
Πολύ αδύναμο κομμάτι (ίσως και αδιάφορο) το "Σαν Αεράκι" για να γίνει σινγκλ. Πιο πιθανό είναι να κάνει κάτι πιασάρικο όπως το "Λύσε Κούκλα τα Μαλλιά σου".J&B έγραψε:Όντως κάτι πρέπει να κάνει και ο ίδιος, λόγικα πάντως πρέπει να αρχίσουμε να περιμένουμε το επόμενο single... εγώ θα ήθελα να ακούσω ένα από τα: Πως γίνεται αυτό, Σαν αεράκι και Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου (με βιντεοκλιπ από την Πύλη Αξιού)...bebest έγραψε:Σωσό εφόσον η προσφορά ήταν για αυτά τα δύο έπρεπε να υπήρχε άνοδος και στο μαζί...Γενικά φαίνεται ότι το θέμα με πωλήσεις,charts κλπ δεν έχει καμία αξιοπιστία...Παρολά αυτά δεν δικαιολογώ τη μέτρια πορεία του δίσκου..Ίσως πρέπει τώρα στη Θεσσαλονίκη να διαμορφώσει και ο Νότης το πρόγραμμα του για να ακουστούν πιο πολύ τα ερωτικά του νέου δίσκου και απλώς να βάζει κάποια στιγμή και τα 2-3 κοινωνικά που ξεχωρίζει..
Και; Λες και αν είναι "ο Υμνος" θα παίξει καθόλου...Scorpion86 έγραψε:Πολύ αδύναμο κομμάτι (ίσως και αδιάφορο) το "Σαν Αεράκι" για να γίνει σινγκλ.

- Scorpion86
Εντάξει με αυτήν την λογική, ότι δεν θα παίξει ότι και να βάλει, ας μην βγάλει άλλο σινγκλ. Ετσι κι αλλιώς καλοκαιράκι έρχεται, στην Κω θα πάει για κάνα 3μηνο και από Σεπτέμβριο-Οκτωβριο θα ασχοληθεί ξανά με τα επαγγελματικά του.
Πολύ φοβάμαι πως πράγματι ότι και να βγάλει δεν πρόκειται να παίξει... πάντως μην νομίζεις ότι αν βγει το "Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου" θα ακουστεί και πουθενά εκτός Derti, δεν είναι από τα τραγούδια που παίζουν τα ραδιόφωνα. Ίσως το καλύτερο να είναι το "Πως γίνεται αυτό" είναι πιο ραδιοφωνικό και mainstream για τα ράδια που παίζουν μαζω, πάολα, οικονομόπουλο κτλ...
- Scorpion86
Δεν είναι το στυλ που παίζουν τα ραδιόφωνα? Δηλαδή, ο Κιάμος, ο Βέρτης, ο Παντελίδης και κάτι άλλοι άγνωστων στοιχείων με του ίδιου στυλ τραγούδια πως παίζουν?J&B έγραψε:Πολύ φοβάμαι πως πράγματι ότι και να βγάλει δεν πρόκειται να παίξει... πάντως μην νομίζεις ότι αν βγει το "Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου" θα ακουστεί και πουθενά εκτός Derti, δεν είναι από τα τραγούδια που παίζουν τα ραδιόφωνα. Ίσως το καλύτερο να είναι το "Πως γίνεται αυτό" είναι πιο ραδιοφωνικό και mainstream για τα ράδια που παίζουν μαζω, πάολα, οικονομόπουλο κτλ...
Ακούς πολλά ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια στα ραδιόφωνα τον τελευταίο καιρό; Κανέις από τους παραπάνω (ίσως μόνο ο κλώνοςScorpion86 έγραψε:Δεν είναι το στυλ που παίζουν τα ραδιόφωνα? Δηλαδή, ο Κιάμος, ο Βέρτης, ο Παντελίδης και κάτι άλλοι άγνωστων στοιχείων με του ίδιου στυλ τραγούδια πως παίζουν?J&B έγραψε:Πολύ φοβάμαι πως πράγματι ότι και να βγάλει δεν πρόκειται να παίξει... πάντως μην νομίζεις ότι αν βγει το "Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου" θα ακουστεί και πουθενά εκτός Derti, δεν είναι από τα τραγούδια που παίζουν τα ραδιόφωνα. Ίσως το καλύτερο να είναι το "Πως γίνεται αυτό" είναι πιο ραδιοφωνικό και mainstream για τα ράδια που παίζουν μαζω, πάολα, οικονομόπουλο κτλ...

Άλλο να χεις 10 τραγούδια απο τις Νότες είναι εφτάψυχες που ηταν 34 κομμάτια κι αλλο 10 απο τα 16. Όσο για το Μαζί είναι ο χειρότερος δίσκος του μέχρι στιγμής εκ του αποτελέσματος. Δεν νομιζω να ακούω καποιο απο τα τραγούδια του σε πέντε χρονια πχ κ να τρελαινομαι. Γενικα θεωρώ οτι πρεπει να ψαχτεί ο Νοτης, ειδικα δισκογραφικα εχει μείνει παρα πολυ στάσιμος..για επίπεδο Νοτη μιλαμε παντα. Δε μπορει ολόκληρος Σφακιανακης να μην εχει ερμηνεύσει ενα μεγαλο ζεϊμπέκικο τη τελευταια δεκαετία πχ.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Δεν είναι θέμα ποσοστού αν ήταν και τα 16 τραγουδάρες κανείς δεν θα είχε παράπονο. Όσο για το "Μαζί" είναι καλός δίσκος μην το θάβουμε και 'μεις όπως τα ραδιόφωνα. Στο ότι ο Νότης έχει μείνει στάσιμος συμφωνώ 100%... βέβαια ότι και να πει πάντα θα συγκρίνεται με τους ύμνους του παρελθόντος, επιπλέον δεν βλέπω να υπάρχει και έμπνευση από τους δημιουργούς δυστυχώς...
- SFAKattack10
Δηλαδη τι διαφορα εχει το "Εγω" με το "Μην φυγεις τωρα" του Οικονομοπουλου? Λαικες μπαλαντες και τα 2. Δεν ειναι ουτε ζειμπεκικο ουτε τζιφτετελι για να μην παιξει στα αλλα ραδιοφωνα εκτος απο derti.J&B έγραψε: Ακούς πολλά ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια στα ραδιόφωνα τον τελευταίο καιρό; Κανέις από τους παραπάνω (ίσως μόνο ο κλώνος) δεν βγάζει τέτοια singles πια... Όλο 6άρια και κάτι καγκούρικα παίζουν... γι' αυτό πήγε άπατο κα το "Εγώ", ενώ το "Τέρμα το ράδιο" έκανε αξιόλογη πορεία για το μέγεθος του...
Αλλα ολο ειναι θεμα cobalt, οπως με το "Τερμα το ραδιο" που δεν επαιζε πουθενα καιι μετα αποφασισαν να το προωθησουν.
-
Eπειδή κάποιοι παρασύρονται απο την εσκεμμένη εξαφάνιση του Νότη από τα ραδιόφωνα της πλάκας που έχουμε θα'θελα να πω οτι ο δίσκος του ''ΜΑΖΙ'' έχει πράγματι κάποια κομμάτια που και ιδιαίτερα είναι αλλά θα αντέξουν και στον χρόνο. Κατά τη γνώμη μου,λοιπόν,εκείνα που είναι εξαιρετικά τραγούδια είναι τα εξής: 1.Πέτα Ψηλά 2.Μα εγώ είμαι Έλληνας 3.Του Αυγούστου Το Φεγγάρι 4.Καλέ Μου Άγγελε 5.Μια Μικρή Μαυροφορούσα.
Αυτά δεν τα προσπερνάς εύκολα. Ωστόσο, συμφωνώ οτι επειδή παρακολουθώ την πορεία του θα ήθελα να μας εκπλήξει με κάτι διαφορετικό στον επόμενο δίσκο.Θέλω πιο λαϊκό δίσκο, με περισσότερα ζειμπέκικα, πιο φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων και γενικά μια άλλη προσέγγιση. Αν δεν το τολμήσει τώρα, πότε θα το κάνει;Όσον αφορά στον live δίσκο που όλοι θέλουμε, ελπίζω αν το αποφασίσει να αποτελέιται απο τις καλύτερες εκτελέσεις του σε όλη την καριέρα του. Δε χρειάζεται να είναι από συγκεκριμένη βραδιά. Απ'όσο ξέρω όλες οι εμφανίσεις του ηχογραφούνται.
Αυτά δεν τα προσπερνάς εύκολα. Ωστόσο, συμφωνώ οτι επειδή παρακολουθώ την πορεία του θα ήθελα να μας εκπλήξει με κάτι διαφορετικό στον επόμενο δίσκο.Θέλω πιο λαϊκό δίσκο, με περισσότερα ζειμπέκικα, πιο φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων και γενικά μια άλλη προσέγγιση. Αν δεν το τολμήσει τώρα, πότε θα το κάνει;Όσον αφορά στον live δίσκο που όλοι θέλουμε, ελπίζω αν το αποφασίσει να αποτελέιται απο τις καλύτερες εκτελέσεις του σε όλη την καριέρα του. Δε χρειάζεται να είναι από συγκεκριμένη βραδιά. Απ'όσο ξέρω όλες οι εμφανίσεις του ηχογραφούνται.
- Scorpion86
Συμφωνώ. Στα παραπάνω πέντε θα έβαζα το "Εγώ" αντί "Του Αυγούστου το Φεγγάρι" και θα πρόσθετα το "Οτι και να Κάνεις" και το "Αθανατο Νερό", κι έχεις μία δυνατή 7αδα τραγουδιών. Από κει και πέρα, ειναι τα δύο λιγότερο ποιοτικά "Τερμα το Ράδιο", "Λύσε Κούκλα τα Μαλλιά σου", αλλά συνάμα και τα πιο πιασάρικου ήχου κομμάτια. Ειναι τα ευχάριστα στο άκουσμα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο "Σαν Αεράκι", "Πως γίνεται αυτό", "Κράτησε με", "Του Αυγούστου το Φεγγάρι", τα κοινωνικά, "Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα", "Ο γιος της Κυρα Λένης" που είναι "ιδιαίτερα τραγούδια" για διαφορετικό λόγο το καθένα και τέλος το θανατηφόρα αδιάφορο και χειρότερο για εμένα κομμάτι του δίσκου (απορώ πως μπήκε), το "Φτου Ξελευθερία". Δηλαδή, ας έβαζε το "Γη Ρωμιά, Γη Φωτιά" του Βουγιατζή, δύο κλάσεις καλύτερο από αυτό και ας ακούσαμε μόνο ένα λεπτό από αυτό σε live.filcollins έγραψε:Eπειδή κάποιοι παρασύρονται απο την εσκεμμένη εξαφάνιση του Νότη από τα ραδιόφωνα της πλάκας που έχουμε θα'θελα να πω οτι ο δίσκος του ''ΜΑΖΙ'' έχει πράγματι κάποια κομμάτια που και ιδιαίτερα είναι αλλά θα αντέξουν και στον χρόνο. Κατά τη γνώμη μου,λοιπόν,εκείνα που είναι εξαιρετικά τραγούδια είναι τα εξής: 1.Πέτα Ψηλά 2.Μα εγώ είμαι Έλληνας 3.Του Αυγούστου Το Φεγγάρι 4.Καλέ Μου Άγγελε 5.Μια Μικρή Μαυροφορούσα.
Καλέ μου άγγελε,πως γίνεται αυτό, εγώ, μα εγώ είμαι έλληνας και πέτα ψηλά είναι πολύ δυνατά κομμάτια και δεν νομίζω τα τελευταία χρόνια να έχει βγάλει καλύτερους δίσκους από αυτόν..Τώρα πχ γιατί παίζει όλη μέρα του οικονομόπουλου για χίλιους λόγους και το έγω πουθενά παρότι είναι πιο ωραίο κομμάτι και στο ίδιο στυλ ας κάτσει και ο Νότης με την εταιρεία του να το δουν..Κατά τα άλλα πάντως είχε και μετριότητες ο δίσκος και φυσικά όλοι θέλουμε να δούμε κάτι διαοφρετικό από δω και πέρα..
- Scorpion86
Πρόβες - Πύλη Αξιού (Λενα Παπαδοπούλου)

Πηγε κανεις στη χθεσινη πρεμιερα του Νοτη?Εσκασε ο Παντελιδης με Ρεμο!!
Δε παίζει...ο Ρέμος στη Θεοδωριδου δεν ήταν;Gshore έγραψε:Πηγε κανεις στη χθεσινη πρεμιερα του Νοτη?Εσκασε ο Παντελιδης με Ρεμο!!
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...