Νότης Σφακιανάκης
Re: Νότης Σφακιανάκης
Σωστά όσα λέγονται, αλλά καλά τα λέει ο billbill. Δεν μιλάμε για διπλωματία - κωλοτούμπα στη στάση που έχει ο Νότης όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει ο Νότης θα ήταν να μην ταυτιστεί ποτέ και με κανέναν όπως έκανε σε 22 χρόνια καριέρας. Από τη στιγμή που ταυτίστηκε (και με ότι χειρότερο μπορούσε) και διάλεξε στρατόπεδο λογικό να βρει απέναντι του ορισμένη μερίδα του κόσμου, είτε αυτοί λέγονται απλοί ακροατές, φανς, δημοσιογράφοι, παραγωγοί, οτιδήποτε. Δεν πας να περάσεις ως κοινωνικός καλλιτέχνης κάνοντας τέτοιο σφάλμα.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
ΑΚΟΥΓΑ ΤΟ ΝΗΣΙ..ΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ..ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ CD..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...
Μόλις γύρισα από Νότη. Εκπληκτικό βράδυ Παρασκευής. Ο Νότης στα καλύτερα του (και φωνητικά και διάθεσης).
Προξενιό (τρελή απήχηση από τον κόσμο. Οι κοπέλες είχαν ανέβει πάνω στα τραπέζια και το χόρευαν), Το νησί (υπερκομματάρα), Η γραβάτα, Κοινωνία στο μείον (απίστευτοι στίχοι), Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου, Μα εγώ είμαι Έλληνας, Ήταν τρελός, Γενέθλια, Γύφτισσα μέρα, Μετανιώνω, Δώσε ένα τέλος, Αν θα σε χάσω, Ένα τσιγγανάκι είπε, Δίνει τα φιλιά, Άκου βρε φίλε, Παράλληλα, Αγάπη τι δύσκολο πράγμα, Δεν σε χρειάζομαι, Ένα γράμμα, Φως μου, Πάλι, Ναυάγια, Ανησυχώ, Έρωτας είναι έρωτας, Η Στέλλα η Σμυρνιά, Χαράματα, Ερωτικό, Πέτα ψηλά, Νταβατζής, Μήπως είμαι τρελός, Ο Θεός να σε φυλάει, Κουράγιο που θα βρω, Ο αετός, Χάρε να ήσουν άνθρωπος, Δεν υπάρχεις, Αλοίμονο, Υπάρχω, Το αγριολούλουδο, Ταξίδεψέ με, Είναι η σκέψη μου τρελή (ακαπέλα), Μη μου μιλάτε (εγώ παρέα θα κάνω με τον πόνο μου), Έφυγε έφυγε (ένα σίδερο αναμμένο), Θέλω να την κάνω, Πρώτη φορά, Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου, Μια ματιά σου μόνο φτάνει, Όλος ο κόσμος είσαι, Δεν έχει μάθει ν' αγαπάει... Τα είπα όλα νομίζω.
Με το που βγήκε ο Καρράς άρχισε να φεύγει πολύς κοσμός. Φουλ νοτικό από κόσμο το Teatro (σε κάθε κομμάτι γκρεμιζόταν το μαγαζί). Καρράς δεν τραβάει καθόλου.
Είδα και τον Λεμπιδάκη. Όση ώρα τραγουδούσε ο Νότης τον κοιτούσε μέσα στα μάτια ο Λεμπιδάκης με θαυμασμό. Στον Καρρά ήταν άφαντος ο Λεμπιδάκης.
Προξενιό (τρελή απήχηση από τον κόσμο. Οι κοπέλες είχαν ανέβει πάνω στα τραπέζια και το χόρευαν), Το νησί (υπερκομματάρα), Η γραβάτα, Κοινωνία στο μείον (απίστευτοι στίχοι), Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου, Μα εγώ είμαι Έλληνας, Ήταν τρελός, Γενέθλια, Γύφτισσα μέρα, Μετανιώνω, Δώσε ένα τέλος, Αν θα σε χάσω, Ένα τσιγγανάκι είπε, Δίνει τα φιλιά, Άκου βρε φίλε, Παράλληλα, Αγάπη τι δύσκολο πράγμα, Δεν σε χρειάζομαι, Ένα γράμμα, Φως μου, Πάλι, Ναυάγια, Ανησυχώ, Έρωτας είναι έρωτας, Η Στέλλα η Σμυρνιά, Χαράματα, Ερωτικό, Πέτα ψηλά, Νταβατζής, Μήπως είμαι τρελός, Ο Θεός να σε φυλάει, Κουράγιο που θα βρω, Ο αετός, Χάρε να ήσουν άνθρωπος, Δεν υπάρχεις, Αλοίμονο, Υπάρχω, Το αγριολούλουδο, Ταξίδεψέ με, Είναι η σκέψη μου τρελή (ακαπέλα), Μη μου μιλάτε (εγώ παρέα θα κάνω με τον πόνο μου), Έφυγε έφυγε (ένα σίδερο αναμμένο), Θέλω να την κάνω, Πρώτη φορά, Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου, Μια ματιά σου μόνο φτάνει, Όλος ο κόσμος είσαι, Δεν έχει μάθει ν' αγαπάει... Τα είπα όλα νομίζω.
Με το που βγήκε ο Καρράς άρχισε να φεύγει πολύς κοσμός. Φουλ νοτικό από κόσμο το Teatro (σε κάθε κομμάτι γκρεμιζόταν το μαγαζί). Καρράς δεν τραβάει καθόλου.
Είδα και τον Λεμπιδάκη. Όση ώρα τραγουδούσε ο Νότης τον κοιτούσε μέσα στα μάτια ο Λεμπιδάκης με θαυμασμό. Στον Καρρά ήταν άφαντος ο Λεμπιδάκης.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
Ετσι,πες μας τετοια να μας φτιαξεις!!! Στο δευτερο του νοτη δεν ειχε πολυ κοσμο δηλαδη; εφοσον λες πως αρχισε να φευγει πολυς κοσμος οταν βγηκε ο καρρας.
Στα θετικά ειναι η όρεξη του νοτη και η φωνη του που ειναι ακομα φωνη πρωταθλητισμού ,
Στα αρνητικά ειναι το προγραμμα και η ΡΟΗ του στο οποίο δεν θελω να επεκταθώ ξανα ουτε να ανοίξουμε και αλλη συζήτηση επ αυτου.
Υ.Γ νοτη αν ακους ένταξε στο προγραμμα σου τα αδικημένα σου για να γουστάρουμε γιατι εκτος απο αδικημένα ειναι τραγουδαρες.
Στα αρνητικά ειναι το προγραμμα και η ΡΟΗ του στο οποίο δεν θελω να επεκταθώ ξανα ουτε να ανοίξουμε και αλλη συζήτηση επ αυτου.
Υ.Γ νοτη αν ακους ένταξε στο προγραμμα σου τα αδικημένα σου για να γουστάρουμε γιατι εκτος απο αδικημένα ειναι τραγουδαρες.
Μπράβο φίλε Argus! Πάντως δε ξέρω για ροή, αλλά η συγκεκριμένα επιλογή κομματιών είναι μια χαρά. Αν εξαιρέσεις βέβαια τα κοινωνικά που σε ορισμένους μπορεί να μην αρέσουν καθόλου. Αλλά ποιο θα αφήνατε έξω για να μπει κάποιο ''αδικημένο''; Άντε το Δεν υπάρχεις ή το Λύσε κούκλα τα μαλλιά σου. Εγώ ένα παράπονο έχω μόνο με τα πολλά κομμάτια του Νότη για την Κύπρο! Πριν βγει το Ήταν τρελός είχε μόνο το Ερωτικό προσαρμοσμένο. Τα τελευταία χρόνια αραιά και που το λέει το Ερωτικό, αν και για χρόνια ήταν μεγάλο highlight του προγράμματος δεδομένου ότι το ερμηνεύει φανταστικά. Ελπίζω τώρα και με το Νησί να μην το ξεχάσει τελείως.
Ένα γράμμα
https://www.instagram.com/p/BNQeWyvB72S ... at=8882481
Γύφτισσα μέρα
https://www.instagram.com/p/BNQlHFxBm0N ... at=8882481
Μα εγώ είμαι Έλληνας
https://www.instagram.com/p/BNQddK0hT8i ... at=8882481
https://www.instagram.com/p/BNQeWyvB72S ... at=8882481
Γύφτισσα μέρα
https://www.instagram.com/p/BNQlHFxBm0N ... at=8882481
Μα εγώ είμαι Έλληνας
https://www.instagram.com/p/BNQddK0hT8i ... at=8882481
Είχε... Χαμός γινόταν. Τα πίσω πίσω τραπέζια άδειασαν από την πλευρά του μπαρ και κάθησε κόσμος από το μπαρ για να γεμίσουν. Ο Καρράς είχε φάει μια φρίκη που δεν συμμετείχε πολύ ο κόσμος μαζί του και έλεγε συνέχεια φορτώστε, νευριάστε (κλεμμένο από Νότη), να φύγω; Τι χειροκρότημα ήταν αυτό ενθουσιάστηκα τώρα και διάφορα άλλα τέτοια.sotirakos έγραψε:Ετσι,πες μας τετοια να μας φτιαξεις!!! Στο δευτερο του νοτη δεν ειχε πολυ κοσμο δηλαδη; εφοσον λες πως αρχισε να φευγει πολυς κοσμος οταν βγηκε ο καρρας.
Χαχαχα πάντα τέτοια λέει ο Καρράς. Πάντως δεν πρέπει να διώχνουν και κόσμο όπως το παρουσιάζουν. Τώρα που ανοίγουν κι άλλα μαγαζιά ίσως υπάρχει θέμα τις Παρασκευές, αν δεν κατεβάσουν λίγο τις τιμές.81argus έγραψε:Είχε... Χαμός γινόταν. Τα πίσω πίσω τραπέζια άδειασαν από την πλευρά του μπαρ και κάθησε κόσμος από το μπαρ για να γεμίσουν. Ο Καρράς είχε φάει μια φρίκη που δεν συμμετείχε πολύ ο κόσμος μαζί του και έλεγε συνέχεια φορτώστε, νευριάστε (κλεμμένο από Νότη), να φύγω; Τι χειροκρότημα ήταν αυτό ενθουσιάστηκα τώρα και διάφορα άλλα τέτοια.sotirakos έγραψε:Ετσι,πες μας τετοια να μας φτιαξεις!!! Στο δευτερο του νοτη δεν ειχε πολυ κοσμο δηλαδη; εφοσον λες πως αρχισε να φευγει πολυς κοσμος οταν βγηκε ο καρρας.
Ειναι πολλα τα 180 στα 4 άτομα παιδια.δηλαδη 45 ευρώ το άτομο ειναι παρα πολλα.μια φορα πας το μηνα και αν.κατι πρεπει να γίνει και για τις εποχές που βιώνουμε εκτος και αν το μαγαζι απευθύνεται σε τύπους που ανοίγουν μπελβε και αλλα τέτοια κόλπα. Ελίτ κτλ
Και το μπαρ τσιμπημένο είναι 20€. Πάντα 15€ το είχε ο Νότης. Επι Έναστρον εποχές τα 20€ το άτομο τα δίναμε σε φοιτητικά τραπέζια.
Ένα ακόμα θετικό φέτος στον Νότη είναι που κάποια τραγούδια τα λέει με διαφορετικό τρόπο απ' ότι έχουμε συνηθίσει να τα λέει. Π.χ. το Πάλι... Το έκλεισε με την αρχή του κομματιού "Φύσηξε ο βοριάς της παρηγοριάς πάνω στο κορμί μου. Άλλαξε ο καιρός μέχρι κι ο Θεός τα 'βαλε μαζί μου". Απλά μαγευτικό.
Έτσι το έκλεινε και πέρυσι πολλές φορές που πήγα.81argus έγραψε:Ένα ακόμα θετικό φέτος στον Νότη είναι που κάποια τραγούδια τα λέει με διαφορετικό τρόπο απ' ότι έχουμε συνηθίσει να τα λέει. Π.χ. το Πάλι... Το έκλεισε με την αρχή του κομματιού "Φύσηξε ο βοριάς της παρηγοριάς πάνω στο κορμί μου. Άλλαξε ο καιρός μέχρι κι ο Θεός τα 'βαλε μαζί μου". Απλά μαγευτικό.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
Εδώ στο τέλος κάνει μια αναφορά η Παπαρίζου στο Νότη. Απορώ πως δεν το έκοψαν

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ JDARMODY...ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ..ΛΕΙΠΕΙ Η ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ Ο ΡΕΜΟΣ..ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΔΗΛ..Η ΕΛΕΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΟΤΗ...
Η Έλενα γουστάρει τρελά Νότη. Σπάνια θα δεις συνενέντευξη της που να μην κάνει έστω μια αναφορά στον Νότη. Το κομμάτι που την ανέδειξε με τους τότε Antique ήταν το Ώπα Ώπα. Όσοι έχουν μεγαλώσει στο εξωτερικό γουστάρουν τρελά Νότη γιατί κάθε τρεις και λίγο οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν ελληνικά γλέντια και τιμάνε πάντα τον Νότη με τα τραγούδια του. Η Έλενα ανήκει σε αυτά τα παιδιά.
Ξέρουμε αν έγινε ή θα γίνει βιντεοσκόπηση κάποιας βραδιάς στο τεάτρο να το δείξει χριστούγεννα,πρωτοχρονιά ή πάσχα στην τηλεόραση;
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝ
Έγιναν τα όνειρα εμπόρευμα βιτρίνας
Οι Κυριακές κατάντησαν εμπόριο ψυχών
Αυτός που πήγε αντίθετα στους ήχους της σειρήνας
Σαν αστέρι χάθηκε να στείλει λίγο φως
Κοινωνία στο μείον των πολλών των αστείων
Των πλαστών παραδείσων και των άνισων ίσων
Κοινωνία της σήψης της ψευτιάς και της θλίψης
Των ασύνδετων κύκλων και των ξύπνιων εν ύπνω
Έχασαν οι άνθρωποι την γλύκα απ' το βλέμμα
Ο έρωτας κατάντησε ο πιο φτηνός Θεός
Εκείνος που δεν άντεξε του κόσμου αυτού το ψέμα
Σαν αστέρι κάηκε να στείλει λίγο φως
Έγιναν τα όνειρα εμπόρευμα βιτρίνας
Οι Κυριακές κατάντησαν εμπόριο ψυχών
Αυτός που πήγε αντίθετα στους ήχους της σειρήνας
Σαν αστέρι χάθηκε να στείλει λίγο φως
Κοινωνία στο μείον των πολλών των αστείων
Των πλαστών παραδείσων και των άνισων ίσων
Κοινωνία της σήψης της ψευτιάς και της θλίψης
Των ασύνδετων κύκλων και των ξύπνιων εν ύπνω
Έχασαν οι άνθρωποι την γλύκα απ' το βλέμμα
Ο έρωτας κατάντησε ο πιο φτηνός Θεός
Εκείνος που δεν άντεξε του κόσμου αυτού το ψέμα
Σαν αστέρι κάηκε να στείλει λίγο φως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 81argus την Δευ Νοέμ 28, 2016 2:33 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Καλό πρόγραμμα χωρίς βέβαια τεράστιες διαφορές ή μόνη ευχάριστη έκπληξη είναι ή επαναφορά του ύμνου ναυάγια..Τώρα κάποια στιγμή ζεϊμπέκικο τύπου χαρέ και εγώ και ή μοναξιά να αντικατασταθουν από ύμνους τύπου δε πονεσα να ξανά ρθεις κλπ..Είδα βίντεο το οικονκμοπυολο να λέει το δε πονεσα και να χορεύει όλη ή πίστα ζεμπεκικο..Και να μη το λέει ο Νότης σχεδόν ποτέ..Επισης από κοινωνικά τα πάθη σαν να τα χει αφήσει πισω στις προτιμήσεις παρότι θεωρείται από τους περισσότερους το καλύτερο..
Υγ:Ευχαριστουμε όσους πάνε για τη ενημέρωση απίστευτο πάντως που δε έχει κυκλοφορήσει κανενα βίντεο με τα νέα όλην το νησί.. τέλος πάντων τουλάχιστον ας κυκλοφορήσει ο δίσκος σύντομα να τα ακούσουμε ολόκληρα από εκεί..
Υγ2:Το ντουέτο ποτέ θα ετοιμαστεί έχουμε καμιά ιδέα?
Υγ:Ευχαριστουμε όσους πάνε για τη ενημέρωση απίστευτο πάντως που δε έχει κυκλοφορήσει κανενα βίντεο με τα νέα όλην το νησί.. τέλος πάντων τουλάχιστον ας κυκλοφορήσει ο δίσκος σύντομα να τα ακούσουμε ολόκληρα από εκεί..
Υγ2:Το ντουέτο ποτέ θα ετοιμαστεί έχουμε καμιά ιδέα?
Χθες το μαγαζί πίτα. Επανέφερε το why του μικρού Μουκιδη με παρόμοιο χορευτικό όπως στο Φαντασία. Εκανε ενα mini αφιέρωμα στον Στράτο στο πρώτο πρόγραμμα με Βρέχει φωτιά, Στρατός, γιατί θεέ μου η ζωή, αγάπη μου επικίνδυνη. Σε κέφια ο Νότης. Ηταν πολλά παιδιά απο Κύπρο τους αφιέρωσε Ερωτικό, Νησί, Ηταν τρελός οπου σήκωσαν σημαία και δεν σταμασταμάτησε το μαγαζί να τον χειροκροτεί στο Ηταν τρελός. Παιδιά είναι γεγονος οτι ο Καρρας έχει ροή στο πρόγραμμα επειδή απλα λέει όλα τα ρεφρέν απο τις επιτυχιες-ατακες. Ομως ένας είναι ο Αρχοντας! Ερμηνείες απίστευτες τρομερή διάθεση και Κύριος!