Νότης Σφακιανάκης
Re: Νότης Σφακιανάκης
Σαφώς και είναι κομματάρες και η γραβάτα και το προξενιό απλά είναι στο κλασσικό στυλ του Νότη οι στίχοι τους πιο εθνικιστικά σε αντίθεση με τα άλλα 3 που είναι πιο στιβαρά και πιο ώριμα.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
- Scorpion86
Μόνο εμένα μου αρέσει η Γραβάτα;81argus έγραψε:Τα κομμάτια που θα ξεχωρίσουν από τον δίσκο από τα 5 τουλάχιστον που έχουμε ακούσει οι περισσότεροι είναι 3 με διαφορά τα καλύτερα από τα άλλα 2. Τα πάθη, το νησί, κοινωνία στο μείον. Είναι άρτια και σε μουσική και στιχουργικά σε αντίθεση με το προξενιό και την γραβάτα που χάνουν λίγο στον στίχο.

Καληνύχτα. Η καρδιά μου σου μιλάει...
- Scorpion86
Τι είχε; Βελόπουλος;81argus έγραψε:Βάλτε Extra τώρα παίζει το προξενιό
Μια εκπομπή που λέγεται ''Μπορείς να το σώσεις''Scorpion86 έγραψε:Τι είχε; Βελόπουλος;81argus έγραψε:Βάλτε Extra τώρα παίζει το προξενιό
Και εμενα μου αρεσει το θεωρώ τραγουδαραScorpion86 έγραψε:Μόνο εμένα μου αρέσει η Γραβάτα;81argus έγραψε:Τα κομμάτια που θα ξεχωρίσουν από τον δίσκο από τα 5 τουλάχιστον που έχουμε ακούσει οι περισσότεροι είναι 3 με διαφορά τα καλύτερα από τα άλλα 2. Τα πάθη, το νησί, κοινωνία στο μείον. Είναι άρτια και σε μουσική και στιχουργικά σε αντίθεση με το προξενιό και την γραβάτα που χάνουν λίγο στον στίχο.
Επειδή για τα Πάθη και το Νησί συμφωνούμε οι περισσότεροι (αν και για το Νησί λόγω θεματολογίας νομίζω ότι θα το βαρεθούμε γρήγορα), το ντέρμπι παίζεται μεταξύ Κοινωνίας στο μείον και Γραβάτας στις προτιμήσεις. Κι εγώ θα επιλέξω Γραβάτα, πατάει πιο καλά στη φωνή του Νότη και τα γυρίσματα του. Χωρίς να έχω ακούσει τα κουπλέ για να τα κρίνουμε στιχουργικά, το Κοινωνία στο μείον μου κάνει σαν κομμάτι που κάπου το έχω ξανακούσει, δεν μου έχει κάνει τρελό κλικ ακόμα, αλλά μπορεί να απογειωθεί με την κατάλληλη ενορχήστρωση και ηχογράφηση.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Στην δικη μου τριαδα εχω παθη,γραβατα και κοινωνια στο μειονScorpion86 έγραψε:Μόνο εμένα μου αρέσει η Γραβάτα;81argus έγραψε:Τα κομμάτια που θα ξεχωρίσουν από τον δίσκο από τα 5 τουλάχιστον που έχουμε ακούσει οι περισσότεροι είναι 3 με διαφορά τα καλύτερα από τα άλλα 2. Τα πάθη, το νησί, κοινωνία στο μείον. Είναι άρτια και σε μουσική και στιχουργικά σε αντίθεση με το προξενιό και την γραβάτα που χάνουν λίγο στον στίχο.
Καλά για τα γυρίσματα που κάνει στην γραβάτα δεν το συζητώ δεν υπάρχουν ανατριχιάζεις ολόκληρος. Χρόνια είχα να ακούσω κομμάτι του να κάνει τέτοια γυρίσματα.
- Scorpion86
Και από τα αποσπάσματα που ειδαμε ειναι και η ερμηνεία που την ζει περισσότερο. Τρελένεται! Πάθη, Γραβάτα, Προξενιό ξεχωρίζω εγώ από τα 5. Το Νησί νιώθω σα να το εχω ξανακούσει και το Κοινωνια στο μειον δεν καταλαβα πολλα απο το αποσπασμα. Δεν ήταν αρκετό. Θα περιμενω να το ακούσω ολόκληρο την Τρίτη για να έχω σαφή άποψη.81argus έγραψε:Καλά για τα γυρίσματα που κάνει στην γραβάτα δεν το συζητώ δεν υπάρχουν ανατριχιάζεις ολόκληρος. Χρόνια είχα να ακούσω κομμάτι του να κάνει τέτοια γυρίσματα.
Ειχα να ακουσω νοτη Λαιβ απο περσι στην φαντασία.γι αυτο λοιπον ειχα παει και πρόβες.πετυχα την ημερα που τραγούδησε πάθη γραβάτα κοινωνία θεριό νησι και προξενιό.με το που ακουσα τα πάθη ειδικα στο τελος ανατρίχιασα (τοτε εμπνεύστηκα τίτλο τριλογίας ο δικός μου γολγοθάς ανθρωπου αναβασις.) έπειτα την γραβάτα που με ανατρίχιασε και αυτο σε συ συνδυασμό με την ερμηνεία του νοτη.αυτο ηταν γέμισα μπαταρίες με ολοκλήρωσε πως το λενε γέμισα απο νοτη και τα υπόλοιπα τα θεώρησα αδιάφορα.ακομα και το νησι που εχει ωραια μουσικη.με άγγιξαν τοσο πολυ τα πάθη και η γραβάτα που κατενθουσιαστηκα.
Αυτα τα αναφέρω γιατι θελω να δείξω πως τα πάθη και η γραβάτα ειχαν αλλη μουσικη έλεγες αυτο ειναι Νότης εχουν το κατι.
Τωρα δεν ξερω τι θα συναντήσω στον δίσκο αλλα θα παιξει ρόλο τεραστιο η ηχογραφηση το ξαναλέω
Αυτα τα αναφέρω γιατι θελω να δείξω πως τα πάθη και η γραβάτα ειχαν αλλη μουσικη έλεγες αυτο ειναι Νότης εχουν το κατι.
Τωρα δεν ξερω τι θα συναντήσω στον δίσκο αλλα θα παιξει ρόλο τεραστιο η ηχογραφηση το ξαναλέω
Ακριβώς. Αυτά τα δύο τα ακούς και από την πρώτη στιγμή λες αυτό είναι Νότης.
Έχει να κάνει με την τρέλα και τον άνθρωπο...
Δεν ξερω αν το προσέξατε αλλα αυτο που με χαλάει απο το κοινωνία στο μείον ειναι οτι φέρνει στο οδός ελληνων και απο το νησι με χαλάει στο οτι σε κάποιο σημειο στο ρεφρεν φέρνει λιγο στο ανεμοθύελλα και δυνατός βοριάς του κιαμου.(δεν ξερω σε κάποιο σημειο μου ρχετε ετσι μπορει να κανω κσι λαθος.)
Η δικη μου ερμηνεια για το εξώφυλλο...
Το μέτρο. Το προφανές είναι ‘’ίσως’’ ότι το μετρο συμβολιζει τα μετρα που βαραινουν τον Ελληνα.
Το πουλι με το κοκκινο χρωμα πιθανον να συμβολιζει την ελευθερια (που λεει και στο προξενιο) που κυλαει όπως το αιμα στις φλεβες των ελληνων. Πιθανον γι’ αυτό ζωγραφίστηκε και στο συγκεκριμενο σημειο για να φανει πως αναβλιζει μεσα από τις φλεβες.
Τα χερια μεσα από τους τοιχους εχω δυο εκδοχες. Η μια είναι το σπασιμο των δεσμων (τείχη) μεσω της ενωσης των ανθρωπων (χερια) εναντια στο κατεστημενο ή το δευτερο και ισως πιο απιθανο από το πρωτο, να εχει καποια σχεση με τις συμφωνιες (χειραψια) των δανειστων – τοκογλυφων για τα μετρα.
Με δυο λογια δηλαδη πως αν εμεις οι ανθρωποι ειμαστε-μεινουμε ενωμενοι μπορουμε να σπασουμε τα δεσμα και να ελθει η ελευθερια…
Το μέτρο. Το προφανές είναι ‘’ίσως’’ ότι το μετρο συμβολιζει τα μετρα που βαραινουν τον Ελληνα.
Το πουλι με το κοκκινο χρωμα πιθανον να συμβολιζει την ελευθερια (που λεει και στο προξενιο) που κυλαει όπως το αιμα στις φλεβες των ελληνων. Πιθανον γι’ αυτό ζωγραφίστηκε και στο συγκεκριμενο σημειο για να φανει πως αναβλιζει μεσα από τις φλεβες.
Τα χερια μεσα από τους τοιχους εχω δυο εκδοχες. Η μια είναι το σπασιμο των δεσμων (τείχη) μεσω της ενωσης των ανθρωπων (χερια) εναντια στο κατεστημενο ή το δευτερο και ισως πιο απιθανο από το πρωτο, να εχει καποια σχεση με τις συμφωνιες (χειραψια) των δανειστων – τοκογλυφων για τα μετρα.
Με δυο λογια δηλαδη πως αν εμεις οι ανθρωποι ειμαστε-μεινουμε ενωμενοι μπορουμε να σπασουμε τα δεσμα και να ελθει η ελευθερια…
http://www.odyssey.com.cy/main/default. ... 2&mid=1672
Διαβάστε αυτό το κείμενο προσεκτικά και δείτε τον τίτλο πάνω πάνω. Η πιο εύστοχη ερμηνεία για το εξώφυλλο. Έχω την αίσθηση πως είναι επηρεασμένο από εδώ
Διαβάστε αυτό το κείμενο προσεκτικά και δείτε τον τίτλο πάνω πάνω. Η πιο εύστοχη ερμηνεία για το εξώφυλλο. Έχω την αίσθηση πως είναι επηρεασμένο από εδώ

Εγώ πάντως μετά την πρεμιέρα επίτηδες δεν έχω ακούσει ούτε μια φορά τα τραγούδια γιατί θέλω πρώτα να τα ακούω την ημέρα κυκλοφορίας να μη χαθεί αυτή η μαγεία που νιώθεις όταν παίρνεις τον δίσκο και πας να τον ακούσεις για πρώτη φορά.Στην πρεμιέρα πάντως ξεχώρισα κοινωνία στο μείον και τα πάθη.
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ PANIK..7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΙΚΟΣ....
Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται επειδή κατά καιρούς τα Public στο Σύνταγμα αργούν να προμηθευτούν,εγώ τον βρίσκω στα Reload στην Πανεπιστημίου πάντα κατευθείαν.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
- fylakas_aggelos
Στα reload όντως είναι καλύτερα,τα public τον τελευταίο καιρό αργούν τα πάντα,όχι μόνο cds,αλλά και άλλα προϊόντα.ilias16 έγραψε:Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται επειδή κατά καιρούς τα Public στο Σύνταγμα αργούν να προμηθευτούν,εγώ τον βρίσκω στα Reload στην Πανεπιστημίου πάντα κατευθείαν.
ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...