Νότης Σφακιανάκης

Επιλέξτε για να συζητήσετε θέματα που αφορούν την ελληνική pop ή λαϊκή μουσική σκηνή...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

Re: Νότης Σφακιανάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ilias16 »

Εντάξει παντογνώστη Notikos7.Επειδή συναναστρέφομαι ομως με άτομα που ακούν αυτό το στυλ ε μου έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το κάθε σκουπιδοτράγουδο που χιλιοπαίζει σαν αυτό που είπες.

Οκ thanks scorpion και στον johny που είστε στις επάλξεις και μαθαίνουμε κανένα νέο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ilias16 την Δευ Οκτ 16, 2017 11:47 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Να'ρθεις ξανά ΧΑΡΑΜΑΤΑ.......
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

Το θεμα ειναι οτι εναν ριμαδι δισκο που βγαζει καθε 2-3 χρονια να τον βγαλει σωστο. ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ κι ας παιξει οπου και οσο θελει. Εν ετη 2017 με ολα αυτα τα συχρονα μεσα συζηταμε για ποιοτητες δισκων λες και ειμαστε στην εποχη της κασετας.
Άβαταρ μέλους
E-Notikos7

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από E-Notikos7 »

ilias16 έγραψε:Εντάξει παντογνώστη Notikos7.Επειδή συναναστρέφομαι ομως με άτομα που ακούν αυτό το στυλ ε μου έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το κάθε σκουπιδοτράγουδο που χιλιοπαίζει σαν αυτό που είπες.
Παντογνώστης επειδή σου έγραψα ότι δεν γίνεται χαμός για τον Οικονομόπουλο? Επειδή εσύ ξέρεις πέντε άτομα που τρελένονται για Οικονομόπουλο νομίζεις είναι όλοι έτσι. Για κανέναν δεν γίνεται πλέον χαμός και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις δίσκων και τις πωλήσεις γενικότερα από τα ψηφιακά καταστήματα. Ο κόσμος ακόμα και ο πιο νεαρός δεν τρελαίνεται για κανέναν πλέον τραγουδιστή. Ο χαμός που γίνεται για Αργυρό είναι καθοδηγούμενος και κατασκευασμένος από τα ραδιόφωνα. Πάντα γινόταν αυτό. Δηλαδή να υπάρχουν δύο τρεις τραγουδιστές που πρέπει να κάνουν επιτυχία γιατί πρέπει να κανουν επιτυχία. Ρίξτε π.χ. μία ματιά για το τι γίνεται αυτην την περίοδο με τον Βασίλη Δήμα. Παντού συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και μαγαζί ιστορικό ως πρώτο όνομα.
Σε ότι πιστεύω κι αγαπώ, στοιχηματίζω πάνω...
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

E-Notikos7 έγραψε:
ilias16 έγραψε:Εντάξει παντογνώστη Notikos7.Επειδή συναναστρέφομαι ομως με άτομα που ακούν αυτό το στυλ ε μου έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το κάθε σκουπιδοτράγουδο που χιλιοπαίζει σαν αυτό που είπες.
Παντογνώστης επειδή σου έγραψα ότι δεν γίνεται χαμός για τον Οικονομόπουλο? Επειδή εσύ ξέρεις πέντε άτομα που τρελένονται για Οικονομόπουλο νομίζεις είναι όλοι έτσι. Για κανέναν δεν γίνεται πλέον χαμός και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις δίσκων και τις πωλήσεις γενικότερα από τα ψηφιακά καταστήματα. Ο κόσμος ακόμα και ο πιο νεαρός δεν τρελαίνεται για κανέναν πλέον τραγουδιστή. Ο χαμός που γίνεται για Αργυρό είναι καθοδηγούμενος και κατασκευασμένος από τα ραδιόφωνα. Πάντα γινόταν αυτό. Δηλαδή να υπάρχουν δύο τρεις τραγουδιστές που πρέπει να κάνουν επιτυχία γιατί πρέπει να κανουν επιτυχία. Ρίξτε π.χ. μία ματιά για το τι γίνεται αυτην την περίοδο με τον Βασίλη Δήμα. Παντού συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και μαγαζί ιστορικό ως πρώτο όνομα.
Δεν νομίζω να είπα τρελαίνεται κάνεις για Οικονομόπουλο.Είπα για ότι νέο βγαίνει και προωθείται τρελαίνονται και σε μια βδομάδα ξεχνιέται.Ο ίδιος χαμός γίνεται απλά διαρκεί ελάχιστα γιατί κάθε μέρα πλασάρουν άλλον.
Άβαταρ μέλους
E-Notikos7

ilias16 έγραψε:
E-Notikos7 έγραψε:
Δεν νομίζω να είπα τρελαίνεται κάνεις για Οικονομόπουλο.Είπα για ότι νέο βγαίνει και προωθείται τρελαίνονται και σε μια βδομάδα ξεχνιέται.Ο ίδιος χαμός γίνεται απλά διαρκεί ελάχιστα γιατί κάθε μέρα πλασάρουν άλλον.
Τότε μάλλον δεν κατάλαβες που απευθυνόταν το σχόλιο μου. Σε κάποιον που έγραψε ότι τρελαίνεται ο κόσμος για τον Οικονομόπουλο. Ησουν εσύ αυτός (?) και πετάχτηκες να μου απαντήσεις λέγοντας με ειρωνικά "παντογνώστη"? Το ίδιο πράγμα λέμε.
Άβαταρ μέλους
ilias16
Επικοινωνία:

E-Notikos7 έγραψε:
ilias16 έγραψε:
E-Notikos7 έγραψε:
Τότε μάλλον δεν κατάλαβες που απευθυνόταν το σχόλιο μου. Σε κάποιον που έγραψε ότι τρελαίνεται ο κόσμος για τον Οικονομόπουλο. Ησουν εσύ αυτός (?) και πετάχτηκες να μου απαντήσεις λέγοντας με ειρωνικά "παντογνώστη"? Το ίδιο πράγμα λέμε.
Εγώ έγραψα πολύς χαμός για το τίποτα και θεώρησα απευθύνθηκες σε μένα...σε όποιον και να αναφέρεσαι σόρρυ για την συμπεριφορά ..
Billbill

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Billbill »

Η αλήθεια ειναι οτι ο Οικονομόπουλος πλεον δεν βγαζει ωραια τραγουδια , τουλαχιστον αυτα που προωθουνται στα ραδιόφωνα δεν ειναι αυτο το κατι , εχει μερικά ωραια μεσα στους εκάστοτε δίσκους του και το παλεύει και αυτος και το παει καλα , βεβαια τον χαμό του παντελιδη δεν τον κανει ουτε αυτος , ομως ειναι γενικα αποδεκτός και ολος ο κοσμος τον πηγαινει πως το λενε ,
Περα απο αυτα , λύστε μου μια απορία , σκορπιον , τζονι σε σας απευθύνομαι , αν γνωρίζετε , ο Νότης ηχογραφεί με φυσικο ηχο ;; Ισχύει ; Δηλαδη οπως τραγουδα Λαιβ ;; Χωρις να τον φτιαχνουνε που λεμε ;;
Παρατηρώ απο τα ματωμένα δάκρυα ( απο τα συν 4) αλλη εντελώς ηχογραφηση με αλλον ηχο , κατι που παραπέμπει σε studio live , χωρις ομως επιτυχία σ αυτο το εγχείρημα , σαν κατι να μην κολαει, και σε συνεργασία με την φωνη απο το πηγάδι και την κακή ηχοληψία να μην αποδίδεται αυτο που πρεπει , οπως ειπε ο Σωτήρης , δεν ευχαριστιομαστε οπως παλιότερα τους δίσκους
Άβαταρ μέλους
E-Notikos7

Το πρόβλημα στις τελευταίες ηχογραφήσεις στα δικά μου αυτιά είναι η ισορροπία που δεν υπάρχει στην φωνή του Νότη με τα μουσικά όργανα. Πότε είναι πιο δυνατά τα μουσικά όργανα πότε πολύ χαμηλά. Στον δε τελευταία δίσκο ήταν χαμηλά η ένταση γενικότερα. Εβαζες πολύ δυνατά την ένταση στο cd για να ακουστεί. Επίσης ας σταματήσει αυτό το αστείο με τις δεύτερες και τρίτες φωνές που ακούγονται. Ας αφήσουν μόνο τη φωνή του Νότη να ακούγεται και να αφήσουν τα γεμίσματα γιατί βγάζουν ένα ξενέρωτο αποτέλεσμα και δεν αφήνουν να βγει το μέταλλο της χροιάς του και η ανατριχίλα των ερμηνειών του. Γι' αυτό στα λαιβ είναι πολύ καλύτερος γιατί πλην ορισμένων περιπτώσεων που τραγουδούν ο Δανος, η Σχοινα και η Ράλλη π.χ. διακριτικά, στα υπόλοιπα φαίνεται η διαφορά όταν τραγουδάει μόνος του.

Τέτοια ηχογράφηση θέλω...
Billbill

Και σ αυτο που αναφέρεις με τις ισορροπίες και τις β φωνές εχεις απόλυτο δίκιο ,
Της ζωής μου το στολίδι επισης ειναι μια απο τις τελευταίες ωραιες ηχογραφησεις ,
Τζονι και σκορπιον περιμενω απάντηση
Νοτικε το σχολιο σου συμπλήρωσε οτι έλειπε απο το δικό μου , ολο αυτο το πακέτο χαντακώνει τον νοτη , παιδια αυτο μου το χει πει και κοσμος που δεν ειναι τρελός με νοτη οπως εμεις , εννοώ για τις ηχογραφησεις , τις θεωρούν πρόχειρες.
notisfan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από notisfan »

Καλησπέρα και από μένα παιδιά...
Διαβάζω τόσον καιρό όλα τα μηνύματα με προσοχή ένα ένα....Λιγο πολύ έχετε όλοι δίκαιο σε καποια θέματα (Π.χ ποιότητα ηχογράφησης ή επιλογής τραγουδιων).
Και γω σαν συν-άρρωστος Νοτικος θα ήθελα να μοιράσω μαζί σας τις σκέψεις μου και τις υποθέσεις μου.
Πιστεύω λοιπόν ότι ο Νότης τα τελευταία χρόνια επιλέγει κομμάτια (ερωτικα) κάπως "υποτονικα"...εννοω χωρίς ξέσπασμα στο ρεφρέν....σα να αποφεύγει συστηματικά τις ψηλές.
Ακόμα και αν κάποιο τείνει προς τα εκεί......το ξεκινάει τόσο χαμηλά στα κούπλε που στο ρεφρέν δεν έχει ένταση....
Έχω φτάσει λοιπόν σε σημείο να σκέφτομαι ότι και αυτοί που γράφουν του γράφουν σε αυτήν την πεπατημένη....
Μπορεί να είναι τελείως λάθος....αλλα μέσα μου το πιστευω
notisfan

Από την μια σκέφτομαι ότι τα χρόνια περάσανε...η φωνή βάρυνε...αλλα όταν σε κάποια κοινωνικά κάνει την υπέρβαση θα ήταν καλό να το κάνει και σε κάποιο ερωτικό κομμάτι.
notisfan

Και μια ερώτηση προς όλους εδώ μέσα....αν η πρώτη δεκαετία ηχογραφήσεων του Νοτη είχε την ποιότητα των 16Α.Ι ...πιστευετε ότι σήμερα θα ακούγαμε ευχάριστα τα τραγουδια;
Billbill

Όχι οχι , σε αυτο με την κλίμακα που τραγουδα ο Νότης , μια κλίμακα κατω απο το προτοτυπο δηλαδη , δεν οφείλεται κανενας αλλος παρα μονο ο Νότης και ισως ο παραγωγός , πλεον παρατηρώ οτι τραγουδα πιο βαρια και μονότονα λογω του οτι θελει η φωνη του να ακουγεται άκρως βαρια και λαϊκή , το θεμα ομως ειναι οτι το κανει σχεδόν σε ολα τα τραγουδια , εννοειτε οτι μπορει να τραγουδήσει σε όλες τις κλίμακες , αρκεί να γλυκάνει την φωνη του , πραγμα που δεν το κανει για τον λογο που σ ανέφερα
Και στην ερωτηση που έθεσες , σε διαβεβαιώνω οτι οποιαδήποτε τραγουδια αν ηχογραφούσε οπως τα σημερινά κατι θα μας χαλούσε , χαντακωνεται ο Νότης ειναι το μονο σίγουρο.
notisfan

Ξέρω ότι ειδικός δεν ειμαι....αλλα δε γίνεται με την ίδια φωνή να τραγουδάς ένα βαρύ ζεϊμπέκικο και μια μπαλάντα....φανταστειτε δλδ να έλεγε με τον σημερινή τεχνική την λυγαριά μου γλυκια
Άβαταρ μέλους
SFAKattack10

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SFAKattack10 »

E-Notikos7 έγραψε: Στον δε τελευταία δίσκο ήταν χαμηλά η ένταση γενικότερα. Εβαζες πολύ δυνατά την ένταση στο cd για να ακουστεί.
Αυτο δεν μπορω να καταλαβω γιατι το εκαναν. Ενω η φωνη του Νοτη σε αυτο τον δισκο , για μενα, ηταν μια χαρα η ενταση ηταν χαμηλα.
Τοσο προχειροδουλεια ακομα και σε τοσο απλα πραγματα? :shock:
sotirakos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sotirakos »

notisfan έγραψε:Και μια ερώτηση προς όλους εδώ μέσα....αν η πρώτη δεκαετία ηχογραφήσεων του Νοτη είχε την ποιότητα των 16Α.Ι ...πιστευετε ότι σήμερα θα ακούγαμε ευχάριστα τα τραγουδια;
Ουτε στο μυαλο μου να ησουν.ακριβως την ιδια σκεψη εκανα κι εγω. ΟΛΑ αυτα τα τραγουδια αναδειχθηκαν ΚΑΙ για την τελεια ηχογραφηση. Φαντασου η γυφτισα μερα να ειχε ηχογραφηθει σαν τις 16ΑΙ. Ο θεος να μας φυλαξει...
notisfan

sotirakos έγραψε:
notisfan έγραψε:Και μια ερώτηση προς όλους εδώ μέσα....αν η πρώτη δεκαετία ηχογραφήσεων του Νοτη είχε την ποιότητα των 16Α.Ι ...πιστευετε ότι σήμερα θα ακούγαμε ευχάριστα τα τραγουδια;
Ουτε στο μυαλο μου να ησουν.ακριβως την ιδια σκεψη εκανα κι εγω. ΟΛΑ αυτα τα τραγουδια αναδειχθηκαν ΚΑΙ για την τελεια ηχογραφηση. Φαντασου η γυφτισα μερα να ειχε ηχογραφηθει σαν τις 16ΑΙ. Ο θεος να μας φυλαξει...
Χαχαχαχαχα τη γυφτισα μέρα έγραψα στην αρχή και τελευταία στιγμή έγραψα την λυγαριά.
81argus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 81argus »

Παρακολουθώ την συζήτηση σας περί ηχογραφήσεων και λίγο πολύ συμφωνούμε όλοι. Στην αρχή πίστευα πως το πρόβλημα ήταν η Cobalt, ύστερα η Panik. Τελικά δεν είναι θέμα εταιρίας αλλά παραγωγού γιατί άλλοι καλλιτέχνες των εν λόγω εταιριών έχουν άρτια ενορχηστρωμένους δίσκους. Θεωρώ πως δεν πρέπει να την πειράζουν την φωνή του Νότη αλλά να την αφήσουν έτσι αψεγάδιαστη όπως είναι και στα Live. Τελικά το πρόβλημα πιστεύω δεν είναι τόσο η μουσική αλλά η πειραγμένη φωνή που μπαίνει από πάνω και καπελώνει την μουσική. Επίσης συμφωνώ πως και οι δεύτερες αλλοιώνουν τα τραγούδια. Αντικειμενικά ο "Όταν επι-κοινωνούμε" είχε πολύ καλύτερες ενορχηστρώσεις από τους δίσκους της Cobalt αλλά το πρόβλημα είναι αυτό της παραμορφωμένης φωνής.
Άκου τα χρόνια που έρχονται...
takis13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis13 »

Γιατι δεν βαζει και τα 10 τραγουδια στον δισκο; Καλα, δεν υπαρχει ενας, καποιος που να διαβαζει αυτον τον χωρο και να μεταφερει οσα γραφονται προς τον Νοτη. Σ'εκεινες τις σελιδες στο fb, υποτιθεται οτι υπαρχουν ατομα που εχουν μια σχετικη προσβαση στο "περιβαλλον" του Νοτη. Παλια, θυμαμαι μετα απο καθε ραδιοφωνικη του συνεντευξη, επαιρνε μαζι του εκτυπωμενη τη λιστα των ερωτηματων του κοσμου. Θελουμε τραγουδια. Μη λησμονει τη δισκογραφια του.
Τωρα, σχετικα με τις ηχογραφησεις, η γνωμη μου ειναι η εξης. Τον ακουω σχεδον απο την αρχη της καριερας του. Κανενας τραγουδιστης δεν διατηρει το ηχοχρωμα του. Ειναι λογικο να αλλαζει και αν προτιματε να βαρυνει καπως η φωνη. Καταντα λιγο εκνευριστικο να υπαρχει η απαιτηση να τραγουδα οπως το 1994...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ο Νοτης ειναι εμπειρος τραγουδιστης. Ακουει το τελικο αποτελεσμα. Ειδικος δεν ειμαι. Ισως καποιοι εδω μεσα....ειναι. Νοτη, βαλε και τα 10 τραγουδια, εφοσον τα επελεξες!
nikosp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikosp »

Αυτό το κόλλημα με το 7 πραγματικά καταντάει γελοίο.Λες και τι έγινε άμα βάλει και τα 10 τραγούδια μέσα,θα του πάει γρουσουζιά;
Τώρα η δικιά σου η φωνή κατάντησε κραυγή!!!
Απάντηση