25 χρόνια πριν...
25 χρόνια πριν...
Βρήκα τα παρακάτω στο περιοδικό "Ποπ & ροκ"
Οι δημοφιλέστεροι τραγουδιστές & τραγουδίστριες εκείνη τη χρονιά,σύμφωνα με έρευνα
1983
Έλληνες τραγουδιστές
1.Γιώργος Νταλάρας
2.Διονύσης Σαββόπουλος
3.Βασίλης Παπακωνσταντίνου
4.Γιάννης Πάριος
5.Βαγγέλης Γερμανός
6.Λουκιανός Κελαηδόνης
7.Τόλης (Sharp Ties)
8.Παύλος Σιδηρόπουλος
9.Κώστας Τουρνάς
10.Τζίμης Πανούσης
11.Θέμης Αδαμαντίδης
12.Γιάννης Πουλόπουλος
13.Τόλης Βοσκόπουλος
14.Λάκης Παπαδόπουλος
15.Μιχάλης Ρακιντζής
Νικητές προηγούμενων ετών
1982=>Βασίλης Παπακωνσταντίνου
1981=>Γιώργος Νταλάρας
1980=>Γιάννης Πάριος
1983
Ελληνίδες τραγουδίστριες
1.Χάρις Αλεξίου
2.Κατερίνα Στανίση
3.Ηδύλη Τσαλίκη
4.Μαρία Φαραντούρη
5.Δήμητρα Γαλάνη
6.Άννα Βίσσυ
7.Μαρινέλλα
8.Μαργαρίτα Ζορμπαλά
9.Γλυκερία
10.Ελένη Βιτάλη
11.Αλέκα Κανελλίδου
12.Ντ.Αντωνιάδη
13.Βίκυ Μοσχολιού
14.Τάνια Τσανακλίδου
15.Σαββίνα Γιαννάτου
Νικήτριες προηγούμενων ετών
1982=>Χάρις Αλεξίου
1981=>Χάρις Αλεξίου
1980=>Χάρις Αλεξίου
Οι δημοφιλέστεροι τραγουδιστές & τραγουδίστριες εκείνη τη χρονιά,σύμφωνα με έρευνα
1983
Έλληνες τραγουδιστές
1.Γιώργος Νταλάρας
2.Διονύσης Σαββόπουλος
3.Βασίλης Παπακωνσταντίνου
4.Γιάννης Πάριος
5.Βαγγέλης Γερμανός
6.Λουκιανός Κελαηδόνης
7.Τόλης (Sharp Ties)
8.Παύλος Σιδηρόπουλος
9.Κώστας Τουρνάς
10.Τζίμης Πανούσης
11.Θέμης Αδαμαντίδης
12.Γιάννης Πουλόπουλος
13.Τόλης Βοσκόπουλος
14.Λάκης Παπαδόπουλος
15.Μιχάλης Ρακιντζής
Νικητές προηγούμενων ετών
1982=>Βασίλης Παπακωνσταντίνου
1981=>Γιώργος Νταλάρας
1980=>Γιάννης Πάριος
1983
Ελληνίδες τραγουδίστριες
1.Χάρις Αλεξίου
2.Κατερίνα Στανίση
3.Ηδύλη Τσαλίκη
4.Μαρία Φαραντούρη
5.Δήμητρα Γαλάνη
6.Άννα Βίσσυ
7.Μαρινέλλα
8.Μαργαρίτα Ζορμπαλά
9.Γλυκερία
10.Ελένη Βιτάλη
11.Αλέκα Κανελλίδου
12.Ντ.Αντωνιάδη
13.Βίκυ Μοσχολιού
14.Τάνια Τσανακλίδου
15.Σαββίνα Γιαννάτου
Νικήτριες προηγούμενων ετών
1982=>Χάρις Αλεξίου
1981=>Χάρις Αλεξίου
1980=>Χάρις Αλεξίου
-
Υπάρχουν κάποια ονόματα σε αυτές τις λίστες,που εγώ ποτε δεν τα χω ακούσει..!
Όμως δεν το θεωρώ απίθανο,καθότι πάντοτε υπήρχαν τραγουδιστές που δεν είχαν διάρκεια στο χρόνο (για τον ένα ή τον άλλο λόγο),ώστε να τον μάθουν και οι επόμενες γενιές.
Αντε να πούμε τώρα σε πιτσιρίκια,ότι στα χρόνια μας,υπήρχε ένας τραγουδιστής (πχ Τριαντάφυλλος) που για μια περίοδο,έβγαζε πολλά σουξέ και έκανε χρυσούς δίσκους,ενώ τώρα δεν τον ξέρουν.
Όσο για τη Στανίση,δε μου φαίνεται παράλογο, αφού είχει βγάλει το μυστικέ μου έρωτα,δίσκος που έγινε τότε χρυσός και πούλησε 60.000 αντίτυπα,ενώ παράλληλα την είχε στο πλευρό του κι ο Νταλάρας.

Όμως δεν το θεωρώ απίθανο,καθότι πάντοτε υπήρχαν τραγουδιστές που δεν είχαν διάρκεια στο χρόνο (για τον ένα ή τον άλλο λόγο),ώστε να τον μάθουν και οι επόμενες γενιές.
Αντε να πούμε τώρα σε πιτσιρίκια,ότι στα χρόνια μας,υπήρχε ένας τραγουδιστής (πχ Τριαντάφυλλος) που για μια περίοδο,έβγαζε πολλά σουξέ και έκανε χρυσούς δίσκους,ενώ τώρα δεν τον ξέρουν.
Όσο για τη Στανίση,δε μου φαίνεται παράλογο, αφού είχει βγάλει το μυστικέ μου έρωτα,δίσκος που έγινε τότε χρυσός και πούλησε 60.000 αντίτυπα,ενώ παράλληλα την είχε στο πλευρό του κι ο Νταλάρας.
Και η Αλεξίου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ακόμη στις μέρες μας...''Ως στην άκρη του ουρανού σου'' : Δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις για 2 συνεχόμενες χρονιές παρακαλώ και την επόμενη χρονιά νομίζω το ''Ανθολόγιο'' βρέθηκε στην ίδια κατηγορία 8)just feel έγραψε:Η ΑΝΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΕΟΛΕΑ!! 8)
NAI ALLA H ALEXIOU EIXE NA KANEI MEGALES POLISEIS APO TO DIEUXON PRIN VGALEI TO OS THN AKRH TOU OURANOU SOU....H VISSI GIA PARADEIGMA EIXE KANEI PIO POLLA BEST SELLER APO THN DEKAETIA TOU 90 MEXRI TORA...musicfan έγραψε:Και η Αλεξίου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία ακόμη στις μέρες μας...''Ως στην άκρη του ουρανού σου'' : Δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις για 2 συνεχόμενες χρονιές παρακαλώ και την επόμενη χρονιά νομίζω το ''Ανθολόγιο'' βρέθηκε στην ίδια κατηγορία 8)just feel έγραψε:Η ΑΝΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΕΟΛΕΑ!! 8)
Μη γίνεσαι ακραίος.just feel έγραψε:Η ΑΝΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΕΟΛΕΑ!! 8)

Τώρα το βλέπω καθαρά ...
Mια μικρή διόρθωση.
Το ένα φιλι του κόσμου και το γυρίζοντας το κόσμο,σημείωσαν υψηλοτερες πωλήσεις από το Δι ευχών.
Πάντως,για να λέει κάποιος ότι ανάμεσα σε τόσους καλλιτέχνες,η τάδε είναι η μόνη που εξελιχθηκε,σημαίνει φυσικά,ότι για να πει κάτι τέτοιο,έχει μελετήσει τη πορεία & τη δισκογραφία όλων των υπόλοιπων.Οπότε μιλάμε για ένα άριστο γνώστη των μουσικών πραγμάτων της Ελλάδας,και αυτό είναι πολύ θετικό να υπάρχουν τέτοια άτομα στο φορουμ!
Αυτό είναι το λογικό,ώστε να προβεί κάποιος/α σε τέτοια δήλωση.
Ειδάλλως,λειτούργησε με το σκεπτικό "ε,αυτές κουλτουριάρες ήταν,κουλτουριάρες παρέμειναν,δεν άλλαξαν!"
Το ένα φιλι του κόσμου και το γυρίζοντας το κόσμο,σημείωσαν υψηλοτερες πωλήσεις από το Δι ευχών.
Πάντως,για να λέει κάποιος ότι ανάμεσα σε τόσους καλλιτέχνες,η τάδε είναι η μόνη που εξελιχθηκε,σημαίνει φυσικά,ότι για να πει κάτι τέτοιο,έχει μελετήσει τη πορεία & τη δισκογραφία όλων των υπόλοιπων.Οπότε μιλάμε για ένα άριστο γνώστη των μουσικών πραγμάτων της Ελλάδας,και αυτό είναι πολύ θετικό να υπάρχουν τέτοια άτομα στο φορουμ!
Αυτό είναι το λογικό,ώστε να προβεί κάποιος/α σε τέτοια δήλωση.
Ειδάλλως,λειτούργησε με το σκεπτικό "ε,αυτές κουλτουριάρες ήταν,κουλτουριάρες παρέμειναν,δεν άλλαξαν!"
Δεν ξέρω κατά πόσον... όταν πας από τη Μεθυσμένη Πολιτεία στο Νάιλον και στις Τάσεις Αυτοκτονίας αν αυτό λέγεται εξέλιξη ή έκπτωση...just feel έγραψε:just feel έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΩ!!ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΩ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ..ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΗΧΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
AYTO ENNOΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!!
...το εδώ πουθενά, το τώρα ποτέ...
episis kai otan monimws kaneis arnitika sxolia gia mia mono tragoudistria,estw kai an to kaneis me takt afto mporei na legete emmoniSD54 έγραψε:Δεν ξέρω κατά πόσον... όταν πας από τη Μεθυσμένη Πολιτεία στο Νάιλον και στις Τάσεις Αυτοκτονίας αν αυτό λέγεται εξέλιξη ή έκπτωση...just feel έγραψε:just feel έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΩ!!ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΩ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ..ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΗΧΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
mazi me tis taseis aftoktonias eitan kai to tragoudi X opos kai to pes to xana kai to sigxaritiria opos episis mesa sto nylon ,pou katholou ligo den to theorw san tragoudi,eitan kai to logia kai siopes opos kai i venetia kai to mi me lipitheis

stavro tha simfwnisw me ton se1 oti akous mono ta singles ta radiofonika kai krineis tin Anna (sinexws) adika.afou oti tragoudi sou exw pei den to xereis! xereis mono ta singles ta opia kata 90% gia mena ine ta xeirotera twn cd sinithos...oxi mono tis annas genika!SD54 έγραψε:Δεν ξέρω κατά πόσον... όταν πας από τη Μεθυσμένη Πολιτεία στο Νάιλον και στις Τάσεις Αυτοκτονίας αν αυτό λέγεται εξέλιξη ή έκπτωση...just feel έγραψε:just feel έγραψε:ΣΥΜΦΩΝΩ!!ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΩ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ..ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΗΧΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
Παρε ανασα και παμε...
sintrimmia mesa stin vrohi, anakopi,masilnto έγραψε:νομίζω είδα κάτι για το τραγούδι Χ.
Είναι αυτό που..."η ζωή μου ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο"?
mou koveis tis kardias sou tin parohi
me svinis m'ena x (h)...
ti ime ti imoun ti tha'mai
edw monahi mou na'mai
oloi poname, oloi poname
i psixi mou anapodogirismeno aftokinito
to vlemma ta3idevei akinito
koitazw ston kathrefti
kai ap'ton pono morfazw, tromazw, ourliazw
ti ime, ti imoun ti tha'mai
edw monaxi mou na'mai
oloi poname,oloi poname, oloi poname