Μουσείο Δισκογραφίας θα γίνει το κτίριο Α της ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Columbia, που γλίτωσε την κατεδάφιση, αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου τη Δευτέρα (7/7). Μάλιστα ο ιδιοκτήτης κ. Μάτσας έχει προτείνει το Μουσείο να κοσμηθεί με κέρινα ομοιώματα των μεγάλων του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» ο κ. Μάκης Μάτσας, πρόεδρος της εταιρείας MARMIN A.E. που έχει στην ιδιοκτησία της τις εγκαταστάσεις του Περισσού, κατέθεσε την πρότασή του στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.
Την ίδια ιδέα είχε διατυπώσει ο κ. Μάτσας και παλαιότερα, σε δηλώσεις του για το μέλλον του κεντρικού κτιρίου των 1.200 τ.μ. της εταιρείας ηχογραφήσεων. «Θέλω να κάνω ένα μουσείο δισκογραφίας, με όλα τα αντικείμενα που έχω στην κατοχή μου (πρέσες, δίσκους κ.ά.) αλλά και με συνεργασία με το Μουσείο της Μαντάμ Τισό να δημιουργήσω τα κέρινα ομοιώματα μεγάλων δημιουργών, όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Χατζιδάκις...» είχε αναφέρει.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", το ιστορικό αυτό κτίριο είναι το πλέον ταιριαστό να φιλοξενήσει ένα Μουσείο Δισκογραφίας, μιας και εκεί κατέληγαν οι ηχογραφήσεις των στούντιο και γινόταν η παραγωγή των δίσκων.