5/11/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει η Ανθή Γαζέπη

Όπως συνηθίζω να κάνω σαν καθαρός μουσικός οπαδός έβαλα ν’ ακούσω έναν ακόμη νέο
δίσκο που πήρα. Αυτή τη φορά στα χέρια μου έπεσαν “Οι Μέρες του Φωτός” της μαγευτικής Νατάσσας Μποφίλιου.

Ακούγοντας λοιπόν το νέο δίσκο, στάθηκα κυρίως στις “Τελευταίες Μέρες”. Το 5ο κομμάτι του πρώτου cd. Πραγματικά, αν κι όλος ο δίσκος είναι εξαιρετικός και ίσως η πιο ώριμη της δουλειά, θεωρώ πως οι “Τελευταίες Μέρες” έχουν αυτό το κάτι που θα σ’ αγγίξει…

Η μουσική είναι τόσο άρτια προσαρμοσμένη πάνω στον στίχο αλλά και τόσο ρομαντική έχοντας παράλληλα μια δόση επιβλητικότητας και δυναμισμού που σε κάνει να εκτονώνεσαι χωρίς να ‘χεις πει κουβέντα!!!

Βέβαια από την άλλη έρχονται και οι εκπληκτικοί στίχοι που σε κάνουν να λες:
Αυτό νιώθω!
Αυτό ήθελα να πω αλλά …δεν μπορούσα!

Και ξαφνικά ακούω μια άλλη φωνή να μίλα με δικές μου λέξεις…
Κι εκεί είναι που κολλάς…
Πόσο μάλιστα όταν ξέρεις για τι πράγμα μιλάει…
Εκεί είναι που το replay είναι η μόνη λύση…

Πριν όμως φτάσεις σ’ αυτές τις “Τελευταίες Μέρες”, πόσα έχουν προηγηθεί άραγε; Όλους μας έχουν ρωτήσει πως βλέπουμε το μέλλον. Tι, ποιους και πως θα θέλαμε να είναι η ζωή μας σε 10-15 χρόνια. Υπάρχει όμως σίγουρη και σταθερή απάντηση γι’ αυτό; Πόσοι έχουν ξεκινήσει από αλλού και έχουν καταλήξει εντελώς αλλού;
Έτσι είναι η ζωή! Εφόσον είσαι μέλος μια κοινωνίας, επηρεάζεις και επηρεάζεσαι από τα πάντα γύρω σου κι έτσι ποτέ δε ξέρεις που θα σε βγάλει.

Άλλωστε είναι η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου ν’ αλλάζει, ώστε να φτάσει στην μορφή που θα τον ολοκληρώσει και θα τον ισορροπήσει σαν ανθρώπινο ον, έτσι ώστε να μπορεί στο τέλος να κοιτά με ψηλά το κεφάλι τον ουρανό.

Πως λοιπόν του ζητάς να σου πει κάτι σίγουρο; Δεν γίνεται… Ειδικά αν είσαι και σε μια ηλικία που τώρα αρχίζεις να έχεις τα πρώτα ουσιαστικά βιώματα και μάλιστα όταν αυτά είναι στην Ελλάδα του 2012, τότε ίσως εκεί να μην φαντάζεσαι άπλα να ζεις ότι έρχεται μέρα με τη μέρα… Κι έτσι απλά να έχεις να θυμάσαι. Ν’ αφηγείσαι. Στον απολογισμό του βίου σου. Στο τέλος…  Εκεί όπου ακριβώς βρίσκεται το νόημα των «Τελευταίων Ημερών»

———–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here