Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η Ρένα Μόρφη μας παρουσιάζει το alter ego της, την Σούλη Ανατολή, το album της οποία μόλις κυκλοφόρησε από την Minos Emi.

Ποια είναι η Σούλη Ανατολή;

Γεννήθηκε το 1999, μετράει όμως στην πλάτη της τουλάχιστον 50 χρόνια συνεργασιών με όλα τα χρυσά ονόματα του λαϊκού πάλκου. Σε 20 χρόνια από τώρα, θα ανοίξει τα φτερά της για την Λατινική Αμερική, όπου θα διαγράψει λαμπρή καριέρα χωρίς κανείς να το πάρει είδηση.

Ο δίσκος αυτός, με τον οποίο μας συστήνεται, πρόκειται να γίνει χρυσός στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 και πλατινένιος 4 μέρες αργότερα. Η Σούλη όμως θα βρίσκεται ήδη αλλού. Σε ένα τραίνο για την Αμερική ή σε ένα υπερωκεάνιο για τη Θήβα. Τραγουδώντας και μπλέκοντας σε ωραίες, αδιέξοδες ιστορίες, ψάχνοντας την αγάπη της.

rena_morfi_interview_2016_05_012Η φανταχτερή περσόνα της Ρένας Μόρφη, που αγαπήσαμε μέσα από τις δεκαπεντάλεπτες εμφανίσεις της στα live των Imam Baildi, μας συστήνεται δισκογραφικά, ταξιδεύοντας μπρος και πίσω στο κλασσικό λαϊκό τραγούδι.

Το άλμπουμ υπογράφουν κατά κύριο λόγο δύο τραγουδοποιοί: ο Δημήτρης Μπαλογιάννης , που με τις μελωδίες και τις ατμόσφαιρες του έδωσε το “κλειδί” στο δίσκο και ο Φοίβος Δεληβοριάς (για πρώτη φορά σε ρόλο συνθέτη-στιχουργού) που προσφέρθηκε να τον ξεκλειδώσει.

Ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, βασικός συντελεστής με το μοναδικό παίξιμο του στην ηλεκτρική κιθάρα, προσφέρει κι αυτός ένα τραγούδι, ενώ ο Ορέστης Μπενέκας στη φαρφίσα με τον Κάρλος Μενέντεζ στα λάτιν κρουστά δίνουν το δικό τους στίγμα, που ανακατεύει τόπους και εποχές.

Τρεις ιδιαίτερες διασκευές κάνουν τη Σούλη άξια του επωνύμου της, ενώ η όλη παραγωγή φέρει την έντονη υπογραφή των Imam Baildi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here