Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Με το τραγούδι “One last breath” η Μαρία Έλενα Κυριάκου, ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού και θα είναι η φετινή εκπρόσωπος μας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Με δυο πανέμορφες κυρίες την Ντορέττα Παπαδημητρίου και την Μαίρη Συνατσάκη, να μας υποδέχονται στο ”ΕΝΑΣΤΡΟΝ”, ξεκίνησε ο ελληνικός τελικός που τα είχε όλα : Την Έλενα Παπαρίζου, να ερμηνεύει επιτυχίες της καθώς και το “Rise like a Phoenix”, τους ΟΝΕ μετά από πολλά χρόνια ξανά μαζί με το τραγούδι ”Gimme”, τον Θάνο Καλλίρη να μας ξαναθυμίζει το “Stop” μαζί με τους Kings, και τον Λούκα Γιώρκα με το μουσικό εργαστήρι των παιδικών χωριών SOS να ερμηνεύουν το “Watch my dance”.

Από την βραδιά δε μπορούσαν να λείπουν και οι περσινοί εκπρόσωποί μας, οι Freaky Fortune που μαζί με τον Risky Kidd αλλά και τις παρουσιάστριες του ελληνικού τελικού, έδωσαν μια άλλη νότα στο “Rise up”. Γενικά ήταν μια αξιοπρεπέστατη βραδιά, με αρκετά ωραία σκηνή, με αξιόλογη παρουσίαση, όπου έκανε και ένα πολύ έξυπνο guest o Φώτης Σεργουλόπουλος.

kyriakou_greek_final_eurovision_2015_03_03

Τη φετινή κριτική επιτροπή, αποτελούσαν: ο πρόεδρός της Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης και διευθυντής στα μουσικά σύνολα της ΝΕΡΙΤ, οι συνθέτες Μιχάλης Οικονόμου, Τζικ Νακασιάν και Γιώργος Νιάρχος, η  διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ Λίτσα Πισκερά, η Ρεγγίνα Κουρή, διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων του MAD TV, και η εκπρόσωπος της χώρας μας στο διαγωνισμό το 1989 και το 1996 Μαριάννα Ευστρατίου.

Μετά την παρουσίαση των κομματιών, είδαμε και τον φετινό εκπρόσωπο της Κύπρου Γιάννη Καραγιάννη με τη συμμετοχή του “One Thing I Should Have Done”.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι Boys’n’Noise που διασκεύασαν το “Die for You” των Antique και η Έλενα Παπαρίζου ερμηνεύοντας το νέο της τραγούδι.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τις εμφανίσεις των υποψηφίων, το μόνο σίγουρο είναι ότι πήγε εκείνη που κατάφερε να τραγουδήσει όπως ακριβώς ακουγόταν και στο playback. Καλό το show, καλός ο χορός, καλά τα μπαλέτα αλλά αν δεν βγαίνει η φωνή την ώρα που πρέπει ή έχει μεγάλη διαφορά από το CD, δυστυχώς δεν πάμε πουθενά.

Δίκαια νίκησε η Μαρία Έλενα Κυριάκου και της ευχόμαστε καλή επιτυχία για τον ημιτελικό που θα γίνει στις 19 Μαΐου. Ας μην γκρινιάξουμε πολύ για μια φορά, έτσι για αλλαγή…! Παρακάτω σας παραθέτουμε τις συμμετοχές με την σειρά εμφάνισης στον ελληνικό τελικό… Καλή επιτυχία στην Ελλάδα!

C:REAL – “Crash and burn”
Μουσική: Tάκης Δαμάσχης
Στίχοι: Τάκης Δαμάσχης

ΘΩΜΑΗ ΑΠΕΡΓΗ & LEGEND – “Jazz και συρτάκι”
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Γιάννης Σίννης

BARRICE – “Ela”
Δημιουργοί: Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkitis

SHAYA – “Sunshine”
Δημιουργοί: Shaya Hansen /Thomas Reil /Jeppe Reil/ Marios Psimopoulos

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ – “One last breath”
Μουσική: Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντίδης, Εβελίνα Τζιώρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here