Ο δίσκος “Μια Τρίτη στην Καντίνα” είναι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά μεγάλου μήκους του Ευριπίδη Σαμπάτη κάτω από το όνομα Evripidis and His Tragedies αλλά η πρώτη εξ’ ολοκλήρου Ελληνόφωνη.

Πρόκειται ένα θεματικό δίσκο που αναζητά να αποτυπώσει (αλλά και να κατανοήσει) την απώλεια, την επιστροφή στις ρίζες, την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας και τη θεραπευτική δύναμη που κρύβεται τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις όσο και στο χιούμορ.

Σε αυτή την ιστορία ο πρωταγωνιστής, ένα άτομο που ζει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και που χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν παιδική αφέλεια η οποία άλλοτε μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου και άλλοτε γοητευτική, επιστρέφει στην πόλη του για να έρθει αντιμέτωπος με μια πολύ βαριά απώλεια, το απρόσμενο θάνατο του πιο στενού του φίλου. Είναι καλοκαίρι, η χώρα βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο χείλος του γκρεμού, οικονομικά και ηθικά. Ο αφηγητής καλείται να βυθιστεί στα υπαρξιακό σκοτάδι, στις αναμνήσεις που κρατάνε από την παιδική του ηλικία αλλά και στις δυσχερείς συνθήκες του παρόντος ενώ ταυτόχρονα πασχίζει να αντλήσει κουράγιο από την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, από μικρούς έρωτες, από το ίδιο το Ελληνικό καλοκαίρι που με το φως του μοιάζει να βγάζει τη γλώσσα στα εκάστοτε προσωπικά προβλήματα των ανθρώπων. Τελικά η ζωή συνεχίζεται, αμείλικτα και μαγικά, ακόμα και αν δεν υπάρχει ένα “Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα” .

Μουσικά ο δίσκος κινείται τόσο σε λυρικά μονοπάτια με βάση το πιάνο, όσο και σε indie pop και electro pop κατευθύνσεις, και αποτελεί σε μεγάλο βαθμό φόρο τιμής στη μουσική με την οποία ο Ευριπίδης και μέρος του φιλικού του περιβάλλοντος μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε, χόρεψε στα μπαρ της Αθήνας των τελών του ’90, ερωτεύτηκε, παρηγορήθηκε. Οι Belle and Sebastian, oι Saint Etienne, oι Pulp, οι Pet Shop Boys, ο David Bowie, η Marianne Faithfull, η Nico, η Mina σμίγουν με το Μάνο Χατζιδάκι, την Αρλέτα, τη Ζωή Κουρούκλη, την Αλέξια, τους Στέρεο Νόβα, τον Αττίκ και τη μουσική της Λιλιπούπολης, σε ένα πολυσχιδές ηχητικό μωσαϊκό.

Στο συγκεκριμένο δίσκο ο Ευριπίδης συνεργάστηκε εξ ολοκλήρου με Έλληνες μουσικούς και για πρώτη φορά ανέθεσε την ενορχήστρωση σε κάποιον άλλον, στη συγκεκριμένη περίσταση στο Θάνο Κοσμίδη των Burger Project, ο οποίος επιμελήθηκε και την παραγωγή, έπαιξε τα περισσότερα όργανα και τραγούδησε διπλά φωνητικά σε διάφορα κομμάτια.

Η Nalyssa Green, ο Γιώργης Χριστοδούλου και η Ελίζα Αριάδνη Καλφά, τραγούδησαν επίσης. Τύμπανα έπαιξε ο Νίκος Χριστόπουλος και τη μίξη έκανε ο Χάρης Κρεμμύδας.

Track list
1. Ο κόμπος Λαγουδάκη
2. Μια Τρίτη στην Καντίνα
3. Πάω λοιπόν πίσω
4. Παναγιώτης
5. Ξύπνα
6. Δεν ήταν δύσκολο feat Nalyssa Green
7. Κακοκαίρι
8. Κάτι για μένα
9. Το σπίτι του παππού
10. Οι φίλες της μαμάς μου
11. Γιατί τον αγαπώ feat Giorgis Christodoulou

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here