Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Στη δεκαετία του ’80, οι Μεταλλαγμένοι εξακολουθούν να κρύβονται από τους «φυσιολογικούς» ανθρώπους. Όταν όμως έρχεται ξανά στη ζωή ο «προπάτοράς» τους από την αρχαιότητα (Oscar Isaac), οι X-Men καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μην τον αφήσουν να σπείρει τον όλεθρο στη γη.

xmen_apocalypse_afisa_2016_05

Εκ πρώτης όψεως θα πείτε ότι αυτή είναι η κλασική υπόθεση κάθε ταινίας με υπερήρωες –και δεν θα έχετε άδικο. Ωστόσο, η ταινία που ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με την «Πρώτη Γενιά» και συνεχίστηκε με τις «Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ακολουθεί, όπως και οι προηγούμενες δύο της συγκεκριμένης σειράς, την οδό της έντιμης ψυχαγωγίας. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι fan των “X-Men” γενικότερα, ομολογώ ότι αυτή η τριλογία με έκανε να τους δω πιο θετικά, κυρίως χάρη στην πιο ανθρώπινη διάσταση με την οποία «εφοδίασε» τους θρυλικούς υπερήρωες της Marvel.

xmen_apocalypse_2016_05

Τους κεντρικούς ρόλους αναλαμβάνουν και πάλι ορισμένοι από τους πλέον ταλαντούχους και λαμπερούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ σήμερα: James McAvoy, Michael Fassbender και Jennifer Lawrence δίνουν βάθος στους χαρακτήρες που υποδύονται, χωρίς να τους επιτρέπουν να χάνονται μέσα στο πλήθος των –άρτιων ομολογουμένως– εντυπωσιακών τρισδιάστατων εφέ. Το φιλμ του έμπειρου Bryan Singer διαθέτει επίσης μυαλό και μπόλικες δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού. Επιπλέον, για όποιον έχει διάθεση να δει λίγο πιο πέρα από την επιφάνεια, θέτει κάποια καίρια ερωτήματα: Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε το διαφορετικό; Τί είναι αυτό που φοβόμαστε πραγματικά; Τί μπορεί να καθορίσει τη μοίρα μας, αν όχι οι επιλογές που κάνουμε;

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 19 Μαΐου.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here