Πρωτότυπη και πέρα από τα όρια του τυπικού, η μουσικοθεατρική παράσταση “Η αρχή χωρίς το τέλος”, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00, στην κεντρική αίθουσα “Θέατρο” του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Στο “Η αρχή χωρίς το τέλος”, ένας νέος ηθοποιός καλείται να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία παράσταση. Γεμάτος όνειρα, αυτοπεποίθηση αλλά και αρκετά αμήχανος, έρχεται αντιμέτωπος με έναν τολμηρό σκηνοθέτη που του ζητά να …αυτοσχεδιάσει!

Το ταξίδι τότε αρχίζει για τον ίδιο αλλά και για τον θεατή. Ένα ταξίδι σε μία νέα εμπειρία, καθώς το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικές ερμηνείες, τόσο μουσικές όσο και υποκριτικές.

Ποια είναι η αρχή; Υπάρχει τέλος; Μπορεί ο άνθρωπος μέσα από την προσωπική του Οδύσσεια να φτάσει σε μια λογική συνάρτηση με τη γνώση; Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι απαντήσεις για τον ήρωα που παλεύει με το σημαντικότερο ερώτημα όλων: μπορεί ο ίδιος, μόνος του, να σκηνοθετήσει την ίδια του τη ζωή; Ή μήπως για να το καταφέρει  πρέπει να αντλήσει δύναμη από μια πηγή έμπνευσης μεγαλύτερη από εκείνον;

Μία μουσικοθεατρική παράσταση με αφετηρία την εσωτερική αναζήτηση των: Γιώργου Καλαντζή, Χρήστου Βασιλείου και Νίκου Παπαδογιώργου που εμφύσησαν την απορία τους στον Αντώνη Παππά κι εκείνος εμπνεύστηκε την ιστορία, ζωγράφισε το τοπίο και έσπειρε τον λόγο για τον Μάριο Πλιάτσικα και την Ανδρονίκη Αβδελιώτη. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην ονειρική διάθεση του έργου έχουν τα τραγούδια που αποτέλεσαν και το έναυσμα για τη γέννηση του και τα οποία συνέθεσε με την προσωπική μουσική και μοναδική ενορχηστρωτική του γλώσσα ο Νίκος Παπαδογιώργος.

Μουσικοθεατρική παράσταση, σε μουσική / τραγούδια του Νίκου Παπαδογιώργου και κείμενα / σκηνοθεσία του Αντώνη Παππά.

papadogiwrgos_nikos_pappas_antwnis_2017_01_001

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι:
Μάριος Πλιάτσικας & Ανδρονίκη Αβδελιώτη


Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι:
Σοφία Αβραμίδου, Ηλίας Βαμβακούσης, Ευτυχία Μητρίτσα


Παίζουν οι μουσικοί:

Βιόλα: Μιχάλης Καταχανάς
Τρομπέτα, φλικόρνο: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας
Τύμπανα: Δημήτρης Λειβαδιώτης
Πιάνο: Νίκος Παπαδογιώργος

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι:
Γιώργος Γκώνιας, Ανθή Μητροπέτρου, Βαγγέλης Κάσσος, Ζωή Γαντέ, Μαριλένα Καββαδά, Αριάδνη Λαδά

Βοηθός σκηνοθέτη: Παντελής Καπογιάννης
Φωτογραφίες: Άκης Χρήστου
Παραγωγή: Νίκος Παπαδογιώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here