19/05/2014
Γράφει η Ρόζα Βασιλάτου
Φωτογράφηση: Ίρια Χωριανοπούλου
www.musiccorner.gr

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου κατευθυνθήκαμε στο Μοναστηράκι για να δούμε την τρίτη και τελευταία εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα στο Stage Volume 1! Σαν ευχάριστη έκπληξη, τα Σύννεφα Με Παντελόνια ήταν εκεί για να ανοίξουν τη συναυλία, και ήδη από τις 9:25 ο χώρος είχε ξεκινήσει να γεμίζει. Ακούμε μέσα σε άλλα “Με Στέλνεις”, “Σύννεφα με Παντελόνια” και το καινούριο τους κομμάτι “Αντίο δεν λέμε από τώρα” και τα παιδιά αποχωρούν από τη σκηνή, αφήνοντας το κοινό όλων των ηλικιών να υποδεχτεί τον Γιάννη Αγγελάκα! Σε κάθε υπόνοια της παρουσίας του πίσω από τις κλειστές κουρτίνες, ο κόσμος ξεσπούσε σε χειροκροτήματα, φωνές και σφυρίγματα, και το μαγαζί είχε σχεδόν γεμίσει.

aggelakas_live_2014_05_005

Το κομμάτι με το οποίο άνοιξε η συναυλία ήταν “Οι Πρωθυπουργοί”. Ο Αγγελάκας καθισμένος τραγουδούσε “Ωραίο είναι το γλέντι σας” και “Ποτάμι” με τον κόσμο από κάτω να τραγουδάει μαζί του και να ξεκινάει να μπαίνει όλο και πιο πολύ στο κέφι. Το δυνατό χειροκρότημα έπεφτε σε κάθε τέλος ενός τραγουδιού, αλλά και στην αρχή του επόμενου, μόλις αντιλαμβανόταν ο κόσμος ποιο κομμάτι θα ακολουθούσε.

aggelakas_live_2014_05_019

Στο “Είμαι τυχερός” σηκώνεται όρθιος και χορεύει και όλο το κοινό από κάτω μαζί του κουνιέται στους ρυθμούς που έχουν ανάψει για τα καλά. “Άγγελος” και “Αιρετικό” και μόνο που σηκώνει τα χέρια του ανοιχτά ψηλά, όλοι χτυπάνε παλαμάκια ρυθμικά και τραγουδάνε μαζί του. Ξεκινάει παιχνίδια με το κοινό και συνεχίζει με “Άγρια των άστρων μουσική”, “Μέσα μου ο Αέρας που Φυσάει” και ο κόσμος δεν έχει σταματημό! Χοροπηδάει, τραγουδάει, φωνάζει και σφυρίζει με “Χωρίς Κανόνα” και τον Ντίνο Σαδίκη να μας αφήνει άφωνους με το μπαγλαμά του! Και όταν έρχεται η ώρα για το “Σαράβαλο” και “Τι κρίμα” όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν για να ακούσουν ξανά τον Γιάννη Αγγελάκα, σαν να μην χορταίνουν θα ξεκινάνε οι ίδιοι τα τραγούδια του, θα τους αφήνει να τελειώσουν το κομμάτι αυτοί, θα χοροπηδάνε στο ρυθμό και θα ανυπομονούν για το επόμενο τραγούδι πριν τελειώσει το προηγούμενο.

aggelakas_live_2014_05_011

Φυσικά και υπήρχε η παρέα που ζητούσε ανελλιπώς “…Μα είναι ωραία στον παράδεισο!” στο τέλος κάθε τραγουδιού, και μετά από μια πολύ καλή εκτέλεση του “Ακούω την Αγάπη” θα ακούσουμε το “Σιγά μην Κλάψω” και λίγο πολύ όλοι μπορούν να καταλάβουν τις φωτιές που ανάψανε μέσα στο Stage Volume 1! Ο Αγγελάκας βλέποντας τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε τέτοιο βαθμό, δύο ώρες δεν έχει σταματήσει να παίζει, και κάθε φορά που τους ακούει να επαναλαμβάνουν τα τραγούδια του χαμογελάει βαθιά και δίνεται και αυτός στη μουσική!

aggelakas_live_2014_05_025

Κάπου εδώ θα τραγουδήσει “Θ’ ανατέλλω” και θα μας χαιρετήσει αποχωρώντας από τη σκηνή, αλλά ο κόσμος χωρίς να το κουνήσει καθόλου ξεκινάει τα χειροκροτήματα και επανέρχεται για να παίξει τουλάχιστον άλλη μισή ώρα! Φυσικά, το κομμάτι που ακούστηκε πρώτο ήταν “Στον Παράδεισο” και ακολούθησαν “Ο χαμένος τα παίρνει όλα”, “Γελαστή Ανηφόρα”, “Γιορτή” και ενώ δεν θα μπορούσαμε να γεμίσουμε περισσότερο από αυτή τη βραδιά θα πει «Παιδιά, ευχαριστούμε που ήρθατε και κάνατε τη Δευτέρα μας τόσο ωραία, άλλη φορά θα παίζουμε μόνο τέτοιες μέρες» και θα κλείσει με “Όλα είναι δρόμος”.

aggelakas_live_2014_05_027

Έτσι, αυτή η μοναδική βραδιά έφτασε στο τέλος της, και ο κόσμος ξεκίνησε να κατευθύνεται προς τα έξω. Μια συναυλία που είχε απ’ όλα, τα κλασσικά κομμάτια και τα αγαπημένα, το πάθος του κοινού, την σωστή εκτέλεση του καλλιτέχνη και το κυριότερο, την καλή ατμόσφαιρα που πρέπει να έχει μια εμφάνιση για να είναι πετυχημένη. Ελπίζουμε να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να τον δούμε από κοντά. Μέχρι τότε θα βάζουμε στην επανάληψη την “Καινούρια Ζάλη” αφού παρά τις προσπάθειές μας δεν το ακούσαμε εκείνη τη νύχτα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τo live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτός που σας άφησε άφωνους με το μπαγλαμά του ήταν ο Ντίνος Σαδίκης. Ο Νίκος Βελιώτης είναι τσελίστας και έπαιζε παλιότερα με τον Αγγελάκα.
    Και Δεν έπαιξαν το “Θα είναι ωραία στον Παράδεισο”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here