2/4/2014
www.musiccorner.gr

Ο κόσμος της Angelika Dusk έχει ως κεντρικό άξονα τη μουσική. Λατρεύει τα τραγούδια της δεκαετίας του ’80, αλλά και τους ήχους των blues, της jazz, της ηλεκτρονικής, της μέταλ ενώ της αρέσει και η ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Μόλις… τριών ετών τραγουδάει Stevie Wonder στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Στα τέσσερα της «δίνει παραστάσεις» κάθε μέρα με κοινό το… σκύλο της, κρατώντας ένα τηλεκοντρόλ για μικρόφωνο, και κατόπιν αυτού σε φανταστικό κοινό, μέχρι τα δεκαέξι της που η φαντασία άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

Σπούδασε κλασική μουσική στο Brown University της Αμερικής και αργότερα στο London Centre of Contemporary Music του Λονδίνου. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια, γράφει κομμάτια με επιρροές από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες. Θαυμάζει τους Florence and the Machine, την Alicia Keys, την P!nk, την Emeli Sande και την Katy Perry, μεταξύ άλλων.

Μέσα από τη μουσική η Angelika εκφράζει τον εσωτερικό της κόσμο και βρίσκει διέξοδο σε κάθε κατάσταση. «Το να γράφω μουσική με βοηθάει να απελευθερώνομαι. Είναι το αγχολυτικό μου χάπι! Όταν κάποιος ταυτίζεται με ένα τραγούδι μου, ή με πλησιάζει για να μου πει ότι η ερμηνεία μου τον άγγιξε, μου προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο. Η μουσική είναι αυτό που σκοπεύω να κάνω από δω και στο εξής, κάθε μέρα, όλη μέρα, για την υπόλοιπή μου ζωή”.

angelika_dusk_2014_03

Μέσα από τον ήχο των τραγουδιών της Angelika προβάλλεται η δύναμη της προσωπικότητάς της, ενώ στους στίχους της διακρίνεται μια ξεχωριστή οπτική, ευαίσθητη και δυναμική ταυτόχρονα. Η Angelika ισορροπεί ανάμεσα στις αντιφάσεις του χαρακτήρα της: ρεαλίστρια αλλά ανέλπιστα ρομαντική, οργανωμένη αλλά χαοτική, μετρημένη αλλά αυθόρμητη. Οι αντιφάσεις αυτές αντικατοπτρίζονται και στη μουσική της: γράφει δυνατά χορευτικά τραγούδια, ήρεμες μπαλάντες αλλά και πιο «σκοτεινά» κομμάτια. “Κάθε τραγούδι είναι μια εμπειρία που έχω ζήσει, μια ιστορία από τη ζωή μου την οποία πολλές φορές μετατρέπω σε παραμύθι χρησιμοποιώντας συμβολισμούς και αλληγορίες. Δε μπορώ να γράψω ή να τραγουδήσω τίποτα που δεν νιώθω 100% και πάντα ξέρω τι θέλω να πω όταν ξεκινάω να γράφω ένα τραγούδι. Όταν ένα αρνητικό συναίσθημα παίρνει μορφή σε μελωδία και στίχους, είναι σαν να συμβαίνει κάτι μαγικό… απαλύνει τον πόνο…”

Πάνω από όλα, η Angelika Dusk ζει, μιλάει, σκέφτεται μουσικά, και είναι ο άνθρωπος που θα σταματήσει να ακούει τι λες όταν ένα τραγούδι που αγαπάει παίζει στο χώρο, καθώς χάνεται στο δικό της κόσμο, αφήνοντάς σε να αναρωτιέσαι πού ταξιδεύει…

Αυτή την περίοδο, ζει μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου καθώς ηχογραφεί στην Αγγλία το πρώτο της άλμπουμ με σπουδαίους παραγωγούς: τους Red Triangle Productions (γνωστοί από τις συνεργασίες τους με τους: One Direction, Olly Murs, Little Mix, the Saturdays, Pixie Lott) και τον Ross Cullum (συνεργάτη των: Tori Amos, Tears for Fears, Rufus Wainwright, Roxy Music, Enya).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here