Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά

Η Μαρίζα Ρίζου εγκαινίασε τον ανανεωμένο χώρο του Passport Κεραμεικός λίγο πριν κυκλοφορήσει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά από την Feelgood records. H ρετρό αισθητική του χώρου και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, σε μεταφέρουν αμέσως σε άλλη εποχή ενώ η Μαρίζα παρέα με τους μουσικούς της αναλαμβάνει – με μεγάλη επιτυχία- να προσφέρει στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.

Η Μαρίζα Ρίζου μας συστήθηκε το 2012 διασκευάζοντας τη “Μπόσα Νόβα του Ησαΐα” του Φοίβου Δεληβοριά και έκτοτε κάνει τη διαφορά στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής κινούμενη σε jazz και swing μονοπάτια. Όταν την παρακολουθήσεις live καταλαβαίνεις ότι η επιτυχία της δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Είναι μια δυνατή φωνή, με έντονο jazz και θεατρικό χαρακτήρα. Μπορεί να εκφράσει την απόλυτη θλίψη όπως στο κομμάτι «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ και τον απόλυτο ενθουσιασμό όπως στο κομμάτι της «Είναι μικρή η ζωή». Με την ίδια ακριβώς ένταση και το ίδιο πάθος.


Στις εμφανίσεις της στο Passport, διασκευάζει με τον πιο δημιουργικό και πρωτότυπο  τρόπο παλιά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών (Κώστας Μακεδόνας, Χάρις Αλεξίου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αττίκ). Παρουσιάζει ένα κράμα από κλασικά τραγούδια και πιο σύγχρονα κομμάτια ενορχηστρωμένα  με επιτυχία, σε ύφος jazz και swing  Από την πρώτη στιγμή, αυτά που ξεχωρίζουν είναι η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει, η ανεπιτήδευτη απλότητα της και η εξωστρέφεια της πάνω στη σκηνή. Θα την ακούσεις να αυτοσαρκάζεται και να αστειεύεται με το κοινό με αφοπλιστικό και απρόσμενο αυθορμητισμό. Χαίρεται κυριολεκτικά το κάθε λεπτό πάνω στη σκηνή ενώ αξιοσημείωτη είναι η λιτή της παρουσία. Άλλωστε όπως και η ίδια έχει δηλώσει ¨Μου αρέσει να μου λένε “εσύ είσαι που λες αυτό το τραγούδι;”. Γουστάρω να ξέρει ο άλλος τη δουλειά μου παρά τη φάτσα μου. Τι νόημα έχει; Όσες φορές έχει πάει να μου έρθει αυτή η ματαιοδοξία την κλοτσάω.


Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην εξαιρετική μπάντα που τη συνόδευε αποτελούμενη από ταλαντούχους μουσικούς. Πιάνο, τύμπανα, ακορντεόν, κοντραμπάσο, σαξόφωνο και κλαρινέτο συνέβαλλαν σε ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα. Η ενορχήστρωση των κομματιών είναι του Δημήτρη Σιάμπου ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Στα αρνητικά το μόνο που θα μπορούσα να επισημάνω είναι ότι ο χώρος είναι άβολος για όσους είναι όρθιοι οπότε το τραπέζι είναι πιο κατάλληλη επιλογή.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν δεν είσαι φαν του είδους, η Μαρίζα θα σου μεταφέρει την ενέργεια και το κέφι της και θα αρχίσεις να χορεύεις χωρίς να το καταλάβεις. Θα βρίσκεται στο PassPort για 2 μόνο εμφανίσεις στις 3 και 4/12 γι’ αυτό σπεύσε!
Εμείς αναμένουμε την κυκλοφορία της νέας της δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Είναι μικρή η ζωή» που θα κυκλοφορήσει σύντομα…

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here