Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

Με τον νέο του δίσκο «Lioness» στις αποσκευές ο Sivert Høyem περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη, και η Ελλάδα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι στο δρόμο του. Μετά τις εμφανίσεις του στην Θεσσαλονίκη και τον Βόλο , πραγματοποίησε στάση στην Αθήνα για δύο sold out εμφανίσεις στο  Piraeus Academy, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σπουδαίος καλλιτέχνης είναι και πόσο τον αγαπάμε.

Τον δύσκολο ρόλο να ζεστάνει το κοινό και να το βάλει στο κλίμα της βραδιάς κάνοντας το opening, ανέλαβε , όπως  και στην προηγούμενη εμφάνιση του Høyem πριν από ενάμιση χρόνο,  ο Remi & the road, κατά κόσμον  Άγγελος Κυπριανός.  Τραγουδώντας κομμάτια από τους προσωπικούς του δίσκους καθώς και όμορφες διασκευές σε πασίγνωστα κομμάτια όπως το «I put a spell on you»  μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του, κέρδισε επάξια το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και δικαίωσε την παραγωγή για την επιλογή της αφού και την πρώτη φορά είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.
sivert_hoyem_live_2016_04_07

Με το ρολόι να δείχνει 15 λεπτά μετά τις 9,  την εμφάνισή του στην σκηνή μέσα στις επευφημίες  του κόσμου έκανε ο Sivert Høyem μαζί με την καλοκουρδισμένη του μπάντα. Η αρχή ήταν λίγο μουδιασμένη , με κομμάτια  αργά κι όχι τόσο αγαπητά και γνωστά στον κόσμο. Στο τέλος μάλιστα του τρίτου ή τέταρτου τραγουδιού κάτι του φώναξε το κοινό, με τον Νορβηγό χαμογελώντας να λέει από το μικρόφωνο «That is so rude».

Παρά την αρχική αυτή παγωμάρα , ήταν τόσο μεγάλη η όρεξη του Høyem και του κοινού που ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η απογείωση.  Κι αυτή συνέβη μόλις ακούστηκαν οι πρώτες νότες από το «What’s on your mind?», τραγούδι από τα πιο αγαπημένα των Madrugada. Ήταν σαν η συναυλία να ξεκίνησε εκεί , κι ότι προηγήθηκε να ήταν ένα άτυπο soundcheck. Το κοινό μπήκε στο κλίμα, τραγούδησε , χόρεψε , φώναξε , με τον Νορβηγό να το απολαμβάνει στη σκηνή.

Η αλήθεια είναι πως μόνο η φωνή και η κιθάρα του Høyem φτάνουν και περισσεύουν για να γεμίσουν τη σκηνή και να σε ταξιδέψουν. Με  εμφάνιση προσεγμένη και «φινετσάτη» και φωνή αλάνθαστη , σαν να ακούς ηχογράφηση , ο Mr. Madrugada καταφέρνει να δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στα Live του, με ένα εκρηκτικό μείγμα μελαγχολίας και δυναμισμού. Έχει το χάρισμα να μεταδίδει στο κοινό την ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει σαν καλλιτέχνη.  Είναι πραγματικά απολαυστικός.

Η χαρά του που ένιωθε ο Høyem τραγουδώντας μπροστά από το ελληνικό κοινό, και η διάθεσή του να τα δώσει όλα για να μας ικανοποιήσει, φάνηκαν από την πρώτη στιγμή. Από τον τρόπο που «έπαιζε» με τον κόσμο με τον οποίο κατέληξε αγκαλιά στο φινάλε , από τις εκφράσεις ικανοποίησης προς την μπάντα του, από την άρνησή του να ολοκληρώσει την συναυλία με το προκαθορισμένο playlist διασκευάζοντας Lana Del Rey. O Sivert εισπράττει τόση αγάπη όταν έρχεται εδώ που η Ελλάδα πλέον είναι το δεύτερο σπίτι του και η Αθήνα , όπως μας είπε, η καλύτερη πόλη στον κόσμο.

Γι’ αυτό δεν θα αργήσει η μέρα που θα επιστρέψει.  To υποσχέθηκε και ο ίδιος . Μέχρι τότε θα αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής. Εις το επανιδείν!

sivert_hoyem_live_2016_04_11

ΥΓ. Συγχαρητήρια αξίζουν στην οργάνωση της συναυλίας. Όλα έγιναν την ώρα που είχαν ανακοινωθεί , ο χώρος εξαιρετικός με το κατηφορικό δάπεδο να επιτρέπει ακόμα και στους πιο πίσω να έχουν εικόνα στη σκηνή, ο ήχος πολύ καλός ενώ βοηθάει πολύ τους καλλιτέχνες και το μέγεθος της σκηνής , καθώς τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία. Προσοχή όμως στην παρουσία του κόσμου στις σκάλες. Ειδικά σε sold out συναυλίες πρέπει να υπάρχει χώρος να μετακινηθείς σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here