Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζαβιτσάνου

Μια selfie στη στοά πίσω από το Μικρό Παλλάς. Αναμνήσεις από τους «Ήρωες»;
Αναμνήσεις από μια περίοδο που μέσα από αυτή ξεκίνησαν για έμενα πολλά προσωπικά και επαγγελματικά βήματα. Η εποχή εκείνη έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλης εκείνης της παρέας. Για τους περισσότερους ήταν το ιδανικό ξεκίνημα, αφού πραγματικά, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στους “Ήρωες” υπήρχε εύφορο έδαφος για καλλιτεχνική ανάπτυξη και ωρίμανση. Περνάω συχνά από αυτή τη στοά, αναπολώντας πάντα εκείνες τις στιγμές.

Τι ήταν για σένα οι «Ήρωες» και κατ’ επέκταση το θεατρικό σανίδι; Θα σε ενδιέφερε γενικότερα και μια παράλληλη θεατρική καριέρα; Έχεις κάνει και μαθήματα υποκριτικής…
Οι “Ήρωες” ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, με διαμόρφωσαν σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Έμαθα πολλά για το θέατρο από την Ελένη Γκασούκα, η οποία με την επιμονή και την μεταδοτικότητα της, μου έδειξε τον τρόπο να εκφράζω, να νιώθω και να επικοινωνώ αυτό που τραγουδάω. Η τέχνη και η ψυχή του καλλιτέχνη δεν έχει όρια, κάτι που θα με συγκινούσε θα το έκανα με χαρά.

Κατά το παρελθόν έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής  σκηνής. Τι αποκόμισες από αυτές τις συνεργασίες; Ποια θυμάσαι πιο έντονα;
Όλες οι συνεργασίες αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα, ακόμη και αυτές που δεν χαρακτηρίζονται ως ιδανικές, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες ως εμπειρίες για την μετέπειτα πορεία του. Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω έναν μόνο καλλιτέχνη, έχω συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς ανθρώπους του χώρου που μου έδωσαν πολλά να «κουβαλάω» μέσα μου.

Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς στο μέλλον; Που πιστεύεις ότι θα δέσετε πολύ επί σκηνής ή που θα είχες πολλά να μάθεις από αυτόν;
Με κάποιους που πάντα θαύμαζα από μικρή και πίστευα πως θα ταιριάζαμε έχω ήδη συνεργαστεί, όπως τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μιχάλη Χατζήγιαννη, τον Μπάμπη Στόκα, τον Κώστα Μακεδόνα. Σε αυτές τις συνεργασίες δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε ποτέ λεπτομέρειες, όλα ερχόντουσαν αβίαστα και πάντα είχαμε ένα απόλυτα  ταιριαστό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ακόμη πολλοί φυσικά, όπως η Τσανακλίδου, η Γαλάνη, η Αλεξίου και άλλοι πολλοί, που σίγουρα θα μάθαινα πολλά δίπλα τους.

Τι μας ετοιμάζετε στον Σταυρό του Νότου με τον Μίνω Θεοχάρη; Να έρθουμε και… «όπου μας βγάλει»;
Να έρθετε, απλά να είστε έτοιμοι για όλα! Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στο Σταυρό του Νότου καλύπτει μουσικά πολλές πλευρές του καθενός μας. Νιώσαμε μια ανάγκη από τον κόσμο για αισιοδοξία και ποιοτική διασκέδαση. Νομίζω πως σε αυτό το πρόγραμμα, ο Μίνως παρέα με τον Αντώνη Θυσιάδη που επιμελήθηκαν το πρόγραμμα, πειραματίστηκαν αρκετά και πέτυχαν τη σωστή αναλογία ώστε ο κόσμος να φεύγει στο τέλος της βραδιάς έχοντας διασκεδάσει αλλά και νιώθοντας μια καλλιτεχνική πληρότητα.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με τον Μίνω Θεοχάρη; Ουσιαστικά συνεργάζεσαι εκ νέου με έναν κατά βάση ηθοποιό! (χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε και την πορεία του έως τώρα στο τραγούδι).
Η ιδέα τριγύριζε καιρό στο μυαλό του συνεργάτη μου, Αντώνη Θυσιάδη. Μάλιστα είχε γίνει μια κρούση και παλιότερα, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Πιστεύω πως όλα γίνονται όταν είναι η σωστή στιγμή. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως ο Μίνως ξεκίνησε σαν τραγουδιστής και μάλιστα έχει δισκογραφία πριν από εμένα. Είναι όντως πρωτίστως ηθοποιός, αλλά παλαιάς κοπής, από αυτούς που έχουν περίσσιο ταλέντο σε παραπάνω από μια τέχνες. Με μια λέξη είναι καλλιτέχνης και δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να τον περιορίσει και να του βάλει μια ταμπέλα.

Είσαι άνθρωπος που κάνει όνειρα ή προτιμάς να πατάς γερά στη γη; Πότε τα «όνειρα γίνονται αληθινά»;
Τα όνειρα γίνονται αληθινά όταν τα κυνηγάς, τα πιστεύεις και κυρίως όταν μπαίνεις ο ίδιος όντως στη διαδικασία να τα πραγματοποιήσεις. Το τραγούδι με κάνει να ονειρεύομαι αλλά και να πατάω στα πόδια μου πιο γερά.

Είσαι ευχαριστημένη από τη μέχρι σήμερα πορεία του album; Είναι μια πολυσυλλεκτική δουλειά από πλευράς δημιουργών. Φοβήθηκες ότι με τόσους δημιουργούς, ο δίσκος μπορεί να μπέρδευε ηχητικά τους ακροατές του; Ή ήταν στόχος σου να είναι ποικίλος σε ύφος και ρυθμούς;
Το φυσικό προϊόν στις μέρες μας τείνει να αφανιστεί, βάση αυτού του δεδομένου είμαι  παραπάνω από ευχαριστημένη για την πορεία του πρώτου μου CD. Δε σκεφτήκαμε ποτέ αν θα μπερδέψουμε τους ακροατές. Ο ήχος που έδωσαν οι μουσικοί και η ενορχήστρωση έδεσαν αρμονικά τα διαφορετικά είδη τραγουδιών. Θέλαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα και να πειραματιστούμε. Ωριμάζοντας καλλιτεχνικά πιστεύω πως η μουσική από μόνη της δείχνει πιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε καλλιτέχνης. Η επόμενη δουλειά που έρχεται, θα έχει σίγουρα πιο συμπαγές και συγκεκριμένο ύφος.

Είσαι ένα κορίτσι που πάντα χαμογελάει. Οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει να το κάνουμε. Πώς το καταφέρνεις αυτό, ειδικά στους καιρούς που ζούμε; Ποια είναι η συνταγή της «καλής διάθεσης»;
Η εποχή και τα γεγονότα γύρω μας, έχουν κάνει τη ζωή να είναι γεμάτη από προβλήματα, άγχη και θλίψη. Το χαμόγελο είναι ο τρόπος που έχω επιλέξει να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα. Φυσικά δεν είναι μόνιμο, ο προβληματισμός, τα δάκρυα και ο πόνος είναι και αυτά στη ζωή μου, απλά δεν τους έχω δώσει ρόλο πρωταγωνιστή. Ο άντρας μου και η κόρη μου είναι μια πηγή αισιοδοξίας και με βοηθούν να προχωράω μπροστά, να συνεχίζω να ονειρεύομαι και να χαμογελάω!

Τι σου δίνει έμπνευση στη δουλειά σου και τι αποτελεί κινητήριο δύναμη στη ζωή σου;
Η οικογένεια μου, που αναφέρω και παραπάνω, είναι μια πηγή για τα πάντα. Όπως και η ίδια η δουλειά. Θεωρώ μεγάλη τύχη και ευλογία αυτό που αγαπάει κάποιος και κάποτε ήταν διασκέδαση, τώρα να είναι η καθημερινότητα και το επάγγελμα του.

Ποιο είναι το μότο σου;
«Ότι κάνεις να σου δίνει μια ρυτίδα περισσότερη στο μέτωπο,
Mια ρυτίδα λιγότερη στην ψυχή»
Οδυσσέας Ελυτης

karatzoglou_selfie_2017_11_001

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here