Ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος είχε την ιδέα ! Ο Παύλος Χαϊκάλης, η Τάνια Τρύπη ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Θάνος Κοντογιώργης την πίστεψαν. Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, ο χώρος που άφησε εποχή κι έγραψε τη δική του μουσική ιστορία γιατί έγινε τόπος συνάντησης μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού έγινε πράξη.

Το PΕΤROGAZI είναι έτοιμο να αναβιώσει μια μεγάλη σελίδα της ελληνικής μουσικής. Γιατί Το μπαράκι του Μάριου είναι η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Με τραγούδια, αστεία και μια ατμόσφαιρα παρέας έγινε η παρουσίαση της μουσικό θεατρικής παράστασης Το μπαράκι του Μάριου στο PΕΤROGAZI.
Ο Παύλος Χαϊκάλης στο ρόλο του Ζαμπέτα, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε εκείνον του πατέρα του, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ως Στέλιος Καζαντζίδης, η Τάνια Τρύπη μοναδική κυρία της παρέας, ο Θάνος Κοντογιώργης ως Τσιτσάνης και ο Χρήστος Παπαδόπουλος – Μανώλης Χιώτης ανέλαβαν με τραγούδια και πρόζα να μας μεταφέρουν στην δεκαετία του ’50 και του ’60, στο ιστορικό Καφενείο των μουσικών ή αλλιώς Το μπαράκι του Μάριου.


Για να ονειρευτούμε μαυρόασπρα
όπως σημείωσε η Αναστασία Κορινθίου η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα στη συνέντευξη τύπου ενώ η Τάνια Τρύπη πρόσθεσε: “Η συνεύρεση μας είναι πολύ σημαντική. Είμαστε μια παρέα που νοιώθει αγάπη και νοσταλγία για την εποχή αυτή και τα τραγούδια της” ενώ λίγο πριν με την εξαιρετική της φωνή τραγούδησε το υπέροχο και μοναδικό «Πέτρα την πέτρα» που είχε ερμηνεύσει η Βίκυ Μοσχολιού στην ταινία «Λόλα», το ’64.

mparaki_mariou_event_2018_11_006_korinthiou_anastasia

Και τι δεν ακούσαμε στη συνέντευξη τύπου από τους συντελεστές της. Όλοι μαζί στο πάλκο αντάλλαξαν ατάκες και αστεία και τραγούδησαν τον Αράπη του Ζαμπέτα ο Χαϊκάλης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μας θύμισε ότι όταν ο Χιώτης και ο Ζαμπέτας πήγαν στο Αλμπέρ Χωλ για μια συναυλία, είδαν τα όργανα μιας πολυμελούς κλασσικής ορχήστρας που έδινε συναυλία μια ημέρα. «Ρε Μανώλη που πάμε με τα ζητιανόξυλα μας; είπε ο Ζαμπέτας στον Χιώτη εννοώντας τα μπουζούκια τους. Την άλλη μέρα το μπουζούκι θριάμβευσε ξεσηκώνοντας το Λονδίνο»

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ερμήνευσε το εξαιρετικό «Γεννήθηκα για την καταστροφή… θυμίζοντας μας ότι ο πατέρας του ήταν θαμώνας στο Μπαράκι του Μάριου. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με το μπαγλαμαδάκι του ερμήνευσε το «Σαν απόκληρος γυρίζω…» λέγοντας ότι λαϊκό τραγούδι είναι η ιστορία μας και τα τραγούδια αυτά μας συνοδεύουν όπου κι αν βρεθούμε.


Το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου άνοιξε… Με τραγούδια, ιστορίες, περιστατικά και στιγμές μιας άλλης αλλά τόσο οικείας και αγαπημένης σε όλους μας εποχής.

Μέσα από τραγούδια-σταθμoύς στην ελληνική δισκογραφία – Περασμένες μου αγάπες… Σαν απόκληρος γυρίζω … Ρίξε μια ζαριά καλή… Κοντά στα ξημερώματα… Μάλιστα κύριε … Αρχόντισσα …. Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω… – τραγούδια μεγάλων συνθετών που ερμήνευσαν ιδανικές φωνές, παραγγελιές και τσαμπουκάδες, αγωνίες και δυσκολίες ανθρώπων αλλά και χαρές και λύπες θα τραγουδήσουμε, θα συγκινηθούμε και θα νοσταλγήσουμε…

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ:
Ο μουσικοσυνθέτης:
Χρήστος Παπαδόπουλος

Οι Τραγουδιστές:
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Οι ηθοποιοί:
Παύλος Χαϊκάλης
Τάνια Τρύπη
Θάνος Κοντογιώργης

Moυσικοί:
Χρήστος Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Κωνσταντίνος Σταμελάκος: μπουζούκι
Σταμάτης Χρήστου: πιάνο-ακορντεόν
Bαγγέλης Κονταράτος: κιθάρα
Γιώργος Μπαιρακτάρης: μπάσο
Κωσταντίνος Ρήγας: τύμπανα-κρουστά

Ηχολήπτης: Άγγελος Σταβέρης
Φωτιστής: Κώστας Μαραγκός
Κείμενo: Αναστασία Κορινθίου
Ιστορική έρευνα: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Ημέρες Λειτουργίας: Σάββατο βράδυ στις 23:00 και Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

PETROGAZI
Βουτάδων 8, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 2130185101

Τιμές
Σάββατο βράδυ:
απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €
απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70 €
Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10 €

Κυριακή μεσημέρι:
φαγητό: 30 € / άτομο μενού με μισή φιάλη κρασί λευκό ή κόκκινο
απλή φιάλη: 120 € / special φιάλη: 140 €
απλή φιάλη κρασί: 60 € / special φιάλη κρασί: 70 €
Τιμή εισιτηρίου για bar με ποτό: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων: TICKET SERVICES
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr
– Καταστήματα PUBLIC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here