Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Αθανασία Ζήση

Είχα δει την Φωτεινή Βελεσιώτου πριν τρία χρόνια και με είχε κερδίσει με την αυθεντικότητα της, την απλότητα και τη φωνή της. Έτσι πήρα την απόφαση να πάω στο Σταυρού του Νότου όπου έπαιζε με την Λιζέτα Καλημέρη, η οποία Λιζέτα με κέρδισε για τους ίδιους ακριβώς λόγους! Πριν την έναρξη του live παρέες, κυρίως μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και νέοι, κατέφθαναν στον Σταυρό του Νότου. Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε την Μελίνα Κανά αλλά και τον σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά με το ιδιαίτερο στυλ του.

velesiotou_kalimeri_live_2015_10_005

Πριν ανέβει στην σκηνή η Φωτεινή Βελεσιώτου μίλησε αποκλειστικά στο MusicCorner.gr

MusicCorner:  Μίλησε μας για την συνεργασία σας με την Λιζέτα Καλημέρη!
Φωτεινή Βελεσιώτου:
Με την Λιζέτα τραγουδάμε 10 χρόνια μαζί, συνέχεια κάνουμε πράγματα και όποτε ανταμώνουμε είναι χαρά. Αυτό νομίζω φαίνεται και επί σκηνής γιατί είμαστε φίλες και εκτός πάλκου, δεν είμαστε απλά συνεργάτιδες.

MusicCorner: Τι θα δούμε από αυτή τη συνεργασία; Γιατί ξέρω πως δεν είναι ένα συνηθισμένο live… ξεφεύγετε λίγο από τα “προγράμματα”!
Φωτεινή Βελεσιώτου:
Φυσικά και δεν ακολουθούμε το πρόγραμμα, ότι θέλουμε θα δούμε (γέλια)! Όχι εντάξει δεν θα κάνουμε ότι μας κατέβει. Θα είναι μια αναδρομή στο καλό ελληνικό τραγούδι. Παλιά λαϊκά και δικά μας κομμάτια.

MusicCorner: Άλλα νέα δισκογραφικά ή για εμφανίσεις σου;
Φωτεινή Βελεσιώτου:
Τώρα πρέπει να στηρίξω τον δίσκο που έκανα το Πάσχα, με τον Μίνο Μάτσα και την Ελένη τη Φωτάκη “Είδα του τρελού τα κλάμματα”! Και από 18 Δεκέμβρη θα είμαι με την Ελεονόρα Ζουγανέλη και τον Δημήτρη  Υφαντή στην Ακτή Πειραιώς…

velesiotou_kalimeri_live_2015_10_017

Λίγο μετά τις έντεκα οι δύο κυρίες του πενταγράμμου ανέβηκαν στην σκηνή και μας επεφύλασσαν το καλύτερο καλωσόρισμα με το… “Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας;” του Διονύση Σαββόπουλου, σε στίχους Ντίνου Χριστιανόπουλου και τα “Διόδια”. Οι δυο καλλιτέχνιδες εναλλάσσονταν επί σκηνής, πότε τραγουδούσε μόνο η Λιζέτα Καλημέρη, πότε μόνη της η Φωτεινή Βελεσιώτου και πότε κι οι δύο μαζί… αγκαλιά, μας απογείωναν με την φοβερή χημεία τους και τον συνδυασμό των φωνών τους.

Την πρώτη φορά που η Φωτεινή Βελεσιώτου έφυγε από την σκηνή, μας διαβεβαίωσε πως μας αφήνει “σε καλά χέρια” και ήμασταν σίγουροι γι’ αυτό!  Η Λιζέτα Καλημέρη, μόνη της πλέον μας τραγούδησε μερικά χορευτικά κομμάτια από την δισκογραφία της καθώς επίσης και μερικά του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά και ένα καινούριο της μαέστρου της βραδιάς Σοφίας Νάτσιου. Όταν η Φωτεινή Βελεσιώτου επέστρεψε μας έκοψε απότομα τη χορευτική διάθεση αφού όπως σχολίασε με χιούμορ “Αυτά που ξέρατε, τα χορευτικά με τη Λιζέτα, ξεχάστε τα, εγώ θα πω σοβαρά κομμάτια!” Και απ’ ότι φάνηκε δεν μας πείραξε καθόλου αφού μεταξύ άλλων ακούσαμε τα “Γιουσουρούμ” του Νικόλα Άσιμου και “Δεν λες κουβέντα” της Σωτηρίας Μπέλλου όπου όλο το μαγαζί τραγουδούσε σύσσωμο!

velesiotou_kalimeri_live_2015_10_024

Όταν πλησίαζε το τέλος του live, οι δύο οικοδέσποινες της βραδιάς κάλεσαν στην σκηνή την Μελίνα Κανά, που βρισκόταν εκεί και έτσι πραγματοποιήθηκε το …τρίπτυχο “αυθεντικότητα, απλότητα και φωνή”! Η Μελίνα τραγούδησε ακαπέλα τις “Τυφλές Ελπίδες” για να πάρει το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, καθώς επίσης και το “Θαλασσάκι”.

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα live, σύγχρονο αλλά βγαλμένο απ’ τα παλιά καλά λαϊκά γλέντια! Για να μας θυμίσει πως ακόμα ξέρουμε να γλεντάμε και να περνάμε καλά. Με αυθεντικά λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια, άλλα παλιά και άλλα γραμμένα τώρα αλλά κι αυτά αυθεντικά, αφού είναι τραγουδισμένα από αυτές τις δύο μεγάλες φωνές…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here