Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μπορεί να είναι Ιανουάριος, μπορεί ακόμα να μαζεύουμε τα Χριστουγεννιάτικα και να έχουμε ξεκινήσει δίαιτες για να χάσουμε τα κιλά των εορτών, έχουμε όμως επίσημη ανακοίνωση για τον φετινό εκπρόσωπό μας στο διαγωνισμό της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο, που θα διεξαχθεί στο πολύπαθο Κίεβο της Ουκρανίας. Και το όνομα αυτής …Demy!

demy_2013_02_002

Παρόλο που η ίδια με δηλώσεις της το καλοκαίρι είχε παραδεχτεί συζητήσεις με την κρατική τηλεόραση για να συμμετέχει στον διαγωνισμό, κανείς μας δεν πίστευε ότι αυτό θα γινόταν πραγματικότητα, ύστερα από το περσινό Βατερλό της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό είναι ότι και Δημήτρης Κοντόπουλος και Φωκάς Ευαγγελινός, θα είναι στο ελληνικό team, προκείμενου να δώσουν στην Ελλάδα ότι καλύτερο μπορούν. Εξάλλου ο Φωκάς Ευαγγελινός, οφείλουμε να το παραδεχτούμε αυτό, έχει πάει πολλά βήματα μπροστά την σκηνοθετική επιμέλεια στον διαγωνισμό της Eurovision, όπως και ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει δώσει αξιόλογα κομμάτια για άλλες χώρες, πολλές φορές, που βρίσκονταν πάντα μέσα στην 5αδα. Επειδή υπάρχει Θεός και μας βλέπει, εξαιρώ την συμμετοχή του 2009 με τον Σάκη Ρουβά, που δεν ήταν και ότι καλύτερο. Πρόταση είχε γίνει πάντως και στους Stereo Soul αλλά και την Τζωρτζίνα Καραχάλιου.

Το σημαντικό είναι ότι οι ιθύνοντες της ΕΡΤ κατάλαβαν το τεράστιο λάθος τους πέρσι, χάνοντας σίγουρα πολλά έσοδα από τον αποκλεισμό μας από τον τελικό, και εμπιστεύτηκαν την συμμετοχή μας αυτή την χρονιά σε άτομα που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν τι αρέσει και πουλάει στο θεσμό, και στην Demy που μπορεί να συνδυάσει αρκετά πράγματα πάνω σε μία σκηνή. Θα υπάρξουν τρία τραγούδια, πιθανότατα και τα 3 σε αγγλικό στίχο, εκ των οποίων θα διαλέξουμε το ένα που θα ταξιδέψει μέχρι την Ουκρανία. Αν θυμάστε καλά, η Έλενα Παπαρίζου στο Κίεβο μας είχε φέρει την πρωτιά. Λέτε να έχουμε την ίδια τύχη και φέτος μετά από 13 χρόνια; Θα το δούμε…

Πολλές χώρες ήδη έχουν ανακοινώσει τους εκπροσώπους τους, όπως Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο καθώς και η Κύπρος μας με τον Hovig, τις οποίες θα τις δούμε αναλυτικά όλες, όπως κάθε χρόνο.

43 χώρες φέτος θα λάβουν μέρος  στον διαγωνισμό, ενώ στις 9 και στις 11 Μαΐου είναι προγραμματισμένοι οι ημιτελικοί, ενώ το Σάββατο 13 Μαΐου ο τελικός στο International Exhibition Center.

Μακάρι όλα να πάνε καλά φέτος για την Ελλάδα, μιας που αν κρίνω από την τόσο πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μας (γιατί συνήθως τέλη Φεβρουαρίου βρίσκαμε καλλιτέχνη και κομμάτι και τρέχαμε και δεν προλαβαίναμε), θαρρώ πως θα φτιάξουν ωραία τραγούδια, τα οποία θα ντυθούν μαγευτικά σκηνοθετικά από τα χέρια του Φωκά Ευαγγελινού.

Η Demy και ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές, δίνοντας μας πολύ όμορφα κομμάτια.


Μια γεύση από Demy και Eurovision έχουμε -περίπου- αφού ερμήνευσε πέρσι στα βραβεία τηλεοπτικού σταθμού μαζί με την Poli Genova (Βουλγαρία 2016) το “If love was a crime”.

Καλή μας επιτυχία και περιμένουμε τα καλύτερα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here